PDA

צפייה בגרסה מלאה : חיזוק סרן קידמי בסופה עם 33

מוני אורבך
04-05-06, 09:42
עם ההנאה באות הדאגות...

אחרי מעבר ל 33 ועם הפחדות מכל אחד שעשה את המעבר לגבי שבירות דנה 30 עם גלגלי 33 היתי רוצה לעשות משהו בנידון.
להחליף סרן לדנה 44 או סרני היליקס כרגע לא נראה לי. 44 דורש נעילה + גנטים חדשים שלא יתאימו לישנים + יחסי העברה == הרבה מאוד כסף. בהערכה גסה 6K. להחליף לסרן היליקס עוד יותר גרוע (כי יכלול גם עבודת התאמה מרובה ויקרה). ולא התחלתי לדבר על תוספת המשקל.

מה כן נראה לי - צריות מחוזקות. אצלי יש כבר צריה "מחוזקת" (יחסית לישנה כמובן שנת 95) + ספר צריה קצרה, אבל זה לא נראה לי מספיק. יש גם צריות מחוזקות וכמובן צלבים של CTM. הבעיה עם הצלבים היא שהם עבור 44 בלבד...
משהו יכול לתת לי מנסיונו המלצה על צריה מחוזקת רצינית ?
ואם למשהו יש עוד רעיונות כיצד לחזק את הסרן הקדמי אשמח לשמוע.

חנן-ג'יפולוג
04-05-06, 10:12
לגביך ספציפית, בידיעה שאתה נוהג בעדינות, אני חושב שזה מיותר, במיוחד כשיש לך את הצלבים של ה44 .

מאיר רוטברג
07-05-06, 22:03
מוני

כל ההפחדות הללו באות מבעלי עניין בהחלפות אלו

ראה הדיוט כמוני שקורא פורומים אמריקאים ואני יכול להבטיחך נאמנה כי הם נוסעים כבר שנים עם 35 על סרן דנה 30 סטנדרטי לחלוטין

רגל עדינה על הגז
וסעעעעעעעעע

shay1
08-05-06, 21:19
אתה לא צריך כלום ,אים יש לך ציריות מחוזקות מה טוב אם לא לא נורא
מה שיש מספיק
אני יכול להגיד לך שאני נסעת י כמעט ארבע שנים עם צמיגים 32' על דנה 30
עם ציריות רגילות ואני לא נוהג עדין בכלל ולא שברתי כלום
למעט פעם אחת צלב , [אבל זה היה באשמתי ידעתי שהצלב גמור ולא החלפתי בזמן]

asafk
08-05-06, 21:38
אני הייתי בכל זאת ממליץ להחליף לצלבים מחוזקים (של 44), ולו בשביל השקט הנפשי. לא יודע.. ראיתי כמה וכמה דנה 30 שבורים על 33". בד"כ הצלב נכנע ראשון ואז נגרמים עוד נזקים. אגב, עם יחסי העברה קצרים, כשמשחיזים את הפלאנג' עליו מותקנת הקורונה- גם שם נוצרת נקודת כשל.

אסף.

ophir
10-05-06, 17:19
לגבי המשקלים, BF's MUD שוקלים:
31/10.5/15 - 40 ליברות הצמיג
33/10.5/15 - 59 -"-
33/12.5/15 - 65 -"-

אז מ-31' ל- 33' המקובלים בארצנו המשקל עולה ב- 62.5% אני לא יודע מה זה אומר באופן אבסולוטי אבל באחוזים זה לא מעט.

ואם כבר אז שאלה... נעילה אוטומטית פועלת כך שהגלגל לו אין אחיזה מקבל פחות ופחות כוח שעובר לגלגל שלו יש אחיזה עד למצב של 100% כוח לגלגל אחד ו- 0% כוח לשני. נעילה נשלטת פועלת כך שכל גלגל מקבל 50% מהכוח ללא תלות באחיזה. האם זה אומר שמכלולי הסרן הקדמי שנעול בנעילה אוטומטית פגיעים יותר מאשר מכלולי אותו הסרן הנעול בנעילה נשלטת?

חנן-ג'יפולוג
10-05-06, 17:28
למעט בסיבוב, אופיר, בשני סוגי הנעילה, הקייס מניע את שתי הציריות במהירות שלו, ולכן המומנט שמופעל עליהן, זהה באוט' ובנשלטת (כשהנשלטת נעולה, כמובן) .

נעילה נשלטת פועלת כך שכל גלגל מקבל 50% מהכוח ללא תלות באחיזה

במצב נעול כל גלגל מקבל מהירות זהה. המומנטים שונים, בדיוק כמו באוט' .
במצב פתוח, המומנטים זהים, המהירויות שונות.

ophir
10-05-06, 17:46
למעט בסיבוב, אופיר, בשני סוגי הנעילה, הקייס מניע את שתי הציריות במהירות שלו, ולכן המומנט שמופעל עליהן, זהה באוט' ובנשלטת (כשהנשלטת נעולה, כמובן) .

במצב נעול כל גלגל מקבל מהירות זהה. המומנטים שונים, בדיוק כמו באוט' .
במצב פתוח, המומנטים זהים, המהירויות שונות.

אי אפשר להשוות את מצב הסיבוב למצב בו גלגל אחד באוויר? דהיינו הגלגל שבאוויר בנעילה אוטומטית לא אמור להסתובב בכלל ובנעילה נשלטת הוא כן יסתובב?

חנן-ג'יפולוג
10-05-06, 17:59
אני לא כל כך מבין אותך.

במצב של הצלבה, גם עם נעילה אוט' וגם עם נשלטת (כאשר היא נעולה) , הציריות והקייס יסתובבו כחלק אחד, ביחד, באותה מהירות.

ophir
10-05-06, 18:24
טוב, כנראה טעות שלי.

אני התייחסתי לנעילה נשלטת כאל spool כאשר היא משולבת דהיינו חלוקת מומנט שווה לשני הגלגלים בלי קשר למידת אחיזה/החלקה בעוד שלמנגנון הראצ'ט של הנעילה האוטומטית ייחסתי חלוקה שאינה שווה כאשר למעשה מידת האחיזה קובעת את אופן החלוקה.

חנן-ג'יפולוג
10-05-06, 18:27
נעילה נשלטת נעולה היא אכן ספול. הטעות שלך היא לא בזה, אלא בכך שאתה חושב שספול מחלק מומנטים זהים לשני צידיו. הוא מחלק מהירויות זהות לשני צידיו, כשהמומנטים יכולים להיות שונים, ע"פ התנגדות הקרקע.

מי שמחלק מומנטים זהים לשני צידיו זה דיפ' פתוח, או לצורך העניין נעילה נשלטת לא נעולה.

ophir
10-05-06, 18:29
OK הבנתי.

ז"א אין קשר בין סוג הנעילה לבין העומסים המופעלים על הסרן?

חנן-ג'יפולוג
10-05-06, 18:33
בגדול, לא.

אבל אם למשל תסתובב על מצע עם אחיזה טובה מאוד עם נעילה נשלטת נעולה, אז יתפתחו מאמצים גדולים על הציריות. בנעילה נשלטת או בדיפ' פתוח באותו מצב לא יתפתחו כוחות על הציריות כי הם יאפשרו הפרשי מהירויות ע"פ הצורך. אבל אני מניח שלא לסיטואציה כזו התכוונת.

ophir
10-05-06, 18:35
יפה. החכמתי.

תודה על הסבלנות :)

asafk
10-05-06, 20:01
כבר היו על זה אינספור דיונים, אבל בקצרה....
הכוח שפועל על הגלגל יהיה, תמיד, קטן מהמשקל על הגלגל X מקדם החיכוך. אם מקדם החיכוך=0, אין כוח על הגלגל. כשהנעילה נעולה, שני הגלגלים מסתובבים באותה המהירות, אבל עדיין מה שכתוב במשפט הקודם נכון. כשהנעילה פתוחה, ומדובר בנעילה אוטומטית (בלי דיפרנציאל) - כל הכוח מועבר מהמנוע לגלגל אחד בלבד. כמה כוח הגלגל מפעיל על הקרקע? שוב- לפי המשפט הראשון.

אסף.

-->