צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי משמעות תכסית מסוימת במפות חדשות
מצורפת תמונה, מהמפה 1:25,000 באתר govmap. זה רלוונטי גם למפה 1:50,000 הסטנדרטית בגרסת האתר של עמוד ענן שם נתקלתי לראשונה.
השאלה היא מה משמעות הנקודות האפורות, וגם הקוקוים בואדיות. אבל בעיקר הנקודות מפוזרות לכאורה בלי שיטה.
למרבה בושתי לא מצליח למצוא את המקרא של המפות אז אולי התשובה מתחת לאף... https://uploads.tapatalk-cdn.com/20241210/3903954a961fe1c5639f33b058b78020.jpg
צביעה של שטחים שעומדים בתנאי סף למפגש אקווינוקס חורף ג'יפולוג
הקווקווים האפורים בנחלים אופייניים במפות רגילות לאזורי סחף שגם מוצפים מדי פעם.
לגבי הנקודות והצורות האחרות, בד"כ מסמל טרשים.
דוגמה לטרשים:
148181
ehudzeelim
10-12-24, 20:19
הקווקווים בואדיות - שטח מוצף לפרקים
מצרף עוד דוגמא. צד אחד של הכביש טרשים וצד שני לא? https://uploads.tapatalk-cdn.com/20241210/5cc6912952f5c420e105d57e9431349d.jpg
ehudzeelim
10-12-24, 20:50
כנראה מדובר בשטחים חוליים,
ככה אני מבין מהתבוננות באזורים שמוכרים לי היטב.
ואללה במעלה תמר אין חול ואין הבדל בתכסית בין הצדדים של הכביש.
ehudzeelim
11-12-24, 07:07
מעניין, באזורים מסוימים יש חפיפה טובה עם אזורים חוליים/דיונות.
אכן זה המקרא של מפת סמ"ש:
148182
אולי זה מה שכתוב במקרא אבל זה לא מסתדר עם מה שקורה בשטח.
148183
בפועל באזורים חוליים נרחבים לא מופיע הסימון הזה.
אני אעריך בזהירות שמיפוי מבוסס תצ"א ומערכות ניתוח - פחות מדוייק בהקשרים האלו ממיפוי מבוסס ניתוח אנושי.
אסף.
אכן הסימבולוגיה המקובלת לשטח חולי.
ואכן מופיע כאן בחוסר הקשר לתשתית קשה של לס ואבנים.
אולי רצו לתת ביטוי לשרטון חולי-לבי בערוצים.
מתעלק...
במסגרת שיטוטים בעמוד ענן באזור המפגש, פתאום שמתי לב שלפי המפות באתר פירקו את המסוע.:confused:
יואב ציין שזה אולי קשור למתקנים בטחוניים, ואכן הנה כמה דוגמאות בהן הנקודות מכסות בדיוק מתקנים בטחוניים ומחנות צבא מוכרים כמו בה"ד1 וכלא נפחא:
148196
148195
אבל נראה שבדרום מדבר יהודה מישהו בעט בדלי והנקודות נשפכו בלי קשר לכלום. או שיש מלא מתקנים סודיים מתחת לאדמה שאנחנו לגמרי לא מודעים להם? אבל אז למה לתת לנו רמזים?
148197
בקיצור... מישהו יכול למצוא את המקרא של המפה הזאת?
יואב ציין שזה אולי קשור למתקנים בטחוניים, ואכן הנה כמה דוגמאות בהן הנקודות מכסות בדיוק מתקנים בטחוניים ומחנות צבא מוכרים כמו בה"ד1 וכלא נפחא:
אבל נראה שבדרום מדבר יהודה מישהו בעט בדלי והנקודות נשפכו בלי קשר לכלום. או שיש מלא מתקנים סודיים מתחת לאדמה שאנחנו לגמרי לא מודעים להם? אבל אז למה לתת לנו רמזים?
בקיצור... מישהו יכול למצוא את המקרא של המפה הזאת?
זה רק מחזק את ההערכה של אסף שזה קשור לבאג של מערכת קרטוגרפית אוטומטית לפני סינון אנושי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בהתחלה חשבתי שיש לי פיצוח כשראיתי שהנקודות מתרכזות במפנה מסוים, ואולי זה פענוח תצא שצולמה בשעות שקיעה/זריחה וגרמה לצל מוגזם מכל אבן וטעות פענוח.
אבל בשאר הצילומים זה לא היה עקבי.
ואולי זה פענוח תצא שצולמה בשעות שקיעה/זריחה וגרמה לצל מוגזם מכל אבן וטעות פענוח.
אבל בשאר הצילומים זה לא היה עקבי.
לא מצלמים תצא/תצל מיפוי בשעות קצה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.