צפייה בגרסה מלאה : הורדת צריכת הדלק
יש לי קאיה ספורטאז. שנת 2000 אני נהג זהיר ובעל מודעות לרכב וסביבתו (בעברי הרחוק הייתי מכונאי רכב, טנקים ואוניות). שאלתי למומחים, האם אפשר להוריד את צריכת הדלק כתוצאה משיפורים במנוע עצמו . וואין הכוונה להורדת משקל עודף, לחיצה ממותנת על הדוושה וכולי... בתודה דוד
תתחיל בלהקפיד על לחץ אויר נכון.
תתפלא לשמוע כמה PSI בודדים משפיעים על צריכת הדלק בנסיעות ארוכות על הכביש. (למרות שזה יושם בסיקס הקודם שלי, אני מאמין שזה נכון לכל רכב)
מעבר לכך אני מבין שהשאלה שלך (אם יורשה לי לפרש אותה לפי מיטב הבנתי) היא:
האם פילטר אויר פתוח, אגזוז כזה או אחר, שנורקל ושאר שיכלולים ישפרו את צריכת הדלק שלי.
אז ככה. לפי מיטב הבנתי (וכמה שראיתי) רוב החברות האלה מדברות על עלייה בביצועי המנוע לעומת החלפים המקוריים, לא ניתקלתי פעם אחת בהתייחסות לצריכת הדלק (אולי זה בגלל העובדה שהם יוצאים מנקודת הנחה שצריכת הדלק לא ממש מעניינת אנשים שיכולים לסוע 4 ק"מ ב8 שעות או לחילופין 400 מטר ב9 שניות)
אבל...
ניקח לדוגמא את השנורקל, מעבר לעובדה שזהו אביזר שנראה נחמד והופך את האוטו ל"קרבי" ובעל יכולת "לצלוח" מעברי מים עמוקים, הדעה הגורפת היא שהשנורקל היות וממוקם בחוץ מכניס אויר קר למערכת הדלק (הזרקה/ קרבורטור) ובכך מגדיל את הנצילות של הבעירה.
מה אני רוצה להגיד בסופו של דבר.
שכל הדברים האלה (מערכת הצתה של MSD, פלגים של SPLITFIRE, חוטי הצתה משופרים, פילטר אויר פתוח וכל השאר) יעלו לך ממון לא קטן, בספק רב עם הם יורידו את צריכת הדלק בצורה משמעותי (או בכלל) אבל זה מה זה מאאאאגניב (סליחה על השפה).
מקווה שבאיזשהיא צורה עניתי לך.
עומר
שמן בצמיגות נמוכה- אם אתה ממש מתעקש, MOBIL1 סינטטי 10W30. חוסך לא מעט דלק.
אסף.
אין צד שני. שמן יקר. זה הכל.
אסף.
ניקח לדוגמא את השנורקל, מעבר לעובדה שזהו אביזר שנראה נחמד והופך את האוטו ל"קרבי" ובעל יכולת "לצלוח" מעברי מים עמוקים, הדעה הגורפת היא שהשנורקל היות וממוקם בחוץ מכניס אויר קר למערכת הדלק (הזרקה/ קרבורטור) ובכך מגדיל את הנצילות של הבעירה.
עומר
תיסע 10קמ"ש פחות.. וזאת לא בדיחה.
לגבי השנורקל,
לא שציפיתי שיהיה שיפור-זאת לא המטרה בהתקנה אבל זה לא שינה כלום,לא לחיוב ולשמחתי לא לשלילה.
תודה לכל המגיבים. לוקח לתשומת ליבי כל מה שנכתב, שאלות נוספות, האם יש איזה ציפ אשר אפשר להוסיפו למחשב המנוע והוא גורם לחיסכון בדלק? קראתי על כך באחד הפורומים , אבל לא נוצר קשר עם הכותב .
מה צריך להיות לחץ אויר אופטימאלי בצמיג AT 50/50 יוקוהמה 215/75/15
פילטר אוויר פתוח לא ישפר ויוריד את צריכת הדלק אלא יגדיל אותה. למה?
מטרתו של הפילטר להתנגד פחות למעבר אוויר דרכו, בכך לאפשר ליותר אוויר להגיע לתאי השריפה.
אם יותר אוויר מגיע, ועל מנת לשמור על יחס אוויר\דלק נכון (14.7 גרם אוויר לגרם דלק אם אני לא טועה) יכנס יותר דלק. לכן הצריכה תעלה. פילטר אוויר פתוח הוא "שיפור" זול יחסית ונפוץ ברכבי "ספורט", הדעה הרווחת בפורום הזה היא שלילית לגביו ברכב שטח (בצע חיפוש).
לגבי צ'יפ; רובם ככולם של הצ'יפים שיוצאים לשוק המשפרים (ואני מדבר על רכבי ספורט) נועדו לשיפור הספק המנוע. שיפור ההספק מתקבל רק ע"י הגדלת כמות הדלק שנכנסת למנוע. הצ'יפ מבצע זאת ע"י שינויים של פרמטרים במחשב המנוע (שינויים במפת ההזרקה), ומורה להזריק יותר דלק מנוע.
לעומת זאת אני מניח שישנה אפשרות של תיכנות צ'יפ שיוריד את כמות הדלק שתיכנס למנוע ובכך לשפר את צריכת הדלק. אבל, אתה מוריד בהספק המנוע, בוודאות.
בשורה התחתונה, ע"י שיפורי מנוע "קונבנציונאליים" המוכרים כמו הפילטר הפתוח, הצ'יפ, האגזוז זרימה חופשית וכו' לא ישפרו את הצריכה, הם יעלו את ההספק וכתוצאה מכך את צריכת הדלק.
אין עוד כוח ללא עוד דלק.
מה שכן, צריך לחשוב בכיוון של שיפור נצילות המנוע, כמו הצתה משופרת, אוויר יותר קר (ולשמור שלא יכנס עודף אוויר, שיגרום לעוד דלק להכנס כתלות ביחס..). אני לא רואה לזה עתיד רב בשיפור צריכת הדלק, ואם אכן ישפר, אז במעט ולא יכסה את ההוצאות על השיפורים עצמם.
עדיף לנהוג רגוע, להוריד רגל מהגז, עומר המליץ על שמירה של לחץ אוויר נכון שתורם לצריכה משופרת, נסה את אלו.
בשורה התחתונה, ע"י שיפורי מנוע "קונבנציונאליים" המוכרים כמו הפילטר הפתוח,האגזוז זרימה חופשית וכו' לא ישפרו את הצריכה, הם יעלו את ההספק וכתוצאה מכך את צריכת הדלק.
.
כאן אתה טועה, אחד הדברים הכי בסיסיים זה להפחית למינימום הדרוש את ההתנגדות במע' היניקה והפליטה של הרכב.
אם מניחים לרגע את עניין הסינון הפחות טוב שמשמעותי לרכבי שטח אז פילטר אויר "פתוח" כן ישפר משהו כי הוא מקטין את ההתנגדות ליניקה במהלך פעולת המנוע-בדיוק כמו שפילטר סתום חלקית משפיע בצורה מאד ברורה על תצרוכת הדלק לרעה.
טוב או רע לחיי המנוע זה כבר עניין אחר.
לפי התאוריה שלך אם יש פחות אויר אז התצרוכת טובה יותר ולא כך-פילטר אויר בעל הגבלה גדולה\ספיקה נמוכה ביחס לפילטר אוחר גורם לעלייה בתצרוכת דלק-אחת הסיבות שאתה מחליף פילטר אויר ברכב,אל כי הוא לא מסנן אלא כי אלמנט הסינון כ"כ סתום שהוא מגביל את המנוע,הדלק ימשיך להשפך פנימה אבל לא ינוצל.
כנ"ל לגבי אגזוז זרימה חופשית,שוב,
אם מניחים את עניין הלחץ החוזר וההשפעות של המשחקים בו בצד אז מע' פליטה שלא מאפשרת סילוק יעיל של הגזים השרופים מהמנוע מפחיתה מיעילות המנוע אף היא ומעלה את צריכת הדלק בתנאי נסיעה זהים.
מכל מלמדי- השכלתי שבת שלום דוד מחיפה
חנן-ג'יפולוג
05-05-06, 15:04
פילטר אוויר פתוח לא ישפר ויוריד את צריכת הדלק אלא יגדיל אותה. למה?
מטרתו של הפילטר להתנגד פחות למעבר אוויר דרכו, בכך לאפשר ליותר אוויר להגיע לתאי השריפה.
אם יותר אוויר מגיע, ועל מנת לשמור על יחס אוויר\דלק נכון (14.7 גרם אוויר לגרם דלק אם אני לא טועה) יכנס יותר דלק. לכן הצריכה תעלה. פילטר אוויר פתוח הוא "שיפור" זול יחסית ונפוץ ברכבי "ספורט", הדעה הרווחת בפורום הזה היא שלילית לגביו ברכב שטח (בצע חיפוש).
אמנון, אם ייכנס יותר אוויר, ויכנס יותר דלק, אז הספק המנוע יעלה והרכב יאיץ במקום להישאר במהירות הרצויה, ואז אתה, הנהג, תוריד קצת את הרגל מהגז ותדאג שתיכנס בדיוק אותה כמות תערובת לצילינדר כדי שיתקבל ההספק הדרוש לנסיעה במהירות הרצויה.
הרי אם היינו הולכים עם האנלוגיה שלך, בכיוון ההפוך, אז הורדה קטנה של כמות האוויר הנכנסת (שאותה אנחנו משיגים ע"י הורדת הרגל מהגז-סגירת המצערת) היתה מאפשרת לנו לחסוך דלק, ולהישאר באותה מהירות, עם פחות דלק. בפועל, הרי אתה יודע שזה לא נכון, וצמצום כמות האוויר שנכנס גורם להורדת המהירות.
תחשבו במונחים של אנרגיה: בשביל להסיע רכב X במהירות Y צריך P הספק ובנוסף יש הפסדים במערכות ההינע השונות. בשביל לקבל ( P הספק + הפסדים) צריך לשרוף כמות תערובת נתונה. אפשר להרוויח מעט דרך צמצום הפסדים, ולכן למשל מה שאסף כתב הוא רלוונטי. גם הורדת מהירות היא דרך לצרוך פחות הספק פר מרחק.
החלק השלילי בשמן בצמיגות נמוכה ,מתייחס למנועים לא חדשים,שאז מעבר לנזילות שמן(מלכלך),חדירת שמן דרך גומיות שסתומים(שריפה לא נקיה), רכב שהרינגים שלו לא מושלמים נוטה לאבד קומפרסיה ולהתחמם (ראה שמן דבש) כך ששמן בצמיגות נמוכה ממש לא מתאים ואף מזיק ברכב ישן
אמנון, אם ייכנס יותר אוויר, ויכנס יותר דלק, אז הספק המנוע יעלה והרכב יאיץ במקום להישאר במהירות הרצויה, ואז אתה, הנהג, תוריד קצת את הרגל מהגז ותדאג שתיכנס בדיוק אותה כמות תערובת לצילינדר כדי שיתקבל ההספק הדרוש לנסיעה במהירות הרצויה.
צודק, לא חשבתי על זה כך.
הפילטר מקל על יניקת האוויר והמנוע מתאמץ פחות - וכך יותר יעיל.
לפי התאוריה שלך אם יש פחות אויר אז התצרוכת טובה יותר ולא כך.
את זה לא כתבתי. כנראה שזה הופק מתוך מה שכתבתי, אבל לא לכך התכוונתי. יש גבול מסויים בין המינימום אוויר שנדרש למנוע להפיק הספק מסויים, מתחת למינימום הזה הצריכה תעלה. מעל המינימום הזה הצריכה תעלה אך גם ההספק ואז נכנס הפרמטר שבו תיקנתם אותי (הציטוט של חנן).
למינימום הזה מכוון היצרן. לא כך? במינימום הכוונה למצוא את האיזון שבין חסכון בצריכת הדלק לבין הספק מקסימלי.
חנן-ג'יפולוג
05-05-06, 19:24
הפילטר מקל על יניקת האוויר והמנוע מתאמץ פחות - וכך יותר יעיל.
זה גם, מאותה סיבה, לא נכון, מכיוון שאם הפילטר נותן פחות וואקום, אז בהכרח הנהג יסגור קצת מצערת כדי לשמור על אותה רמה של וואקום בצילינדר (לחץ אבסולוטי כפול נפח צילינדרים שווה לכמות תערובת בפועל) .
אם הוא יסגור קצת מצערת כדי לקבל אותה רמת וואקום, אזי המנוע יותר יעיל.
או שההגדרה שלי ל"יעיל" שגוייה או שיש בלבול אחר בינינו.
חנן-ג'יפולוג
05-05-06, 22:38
תגדיר "יעיל" .
מכשיר X מבצע פעולה מסויימת שדורשת Y משאבים, ומפיקה תוצרת Z.
אם ביצעת פעולה מסויימת שתגרום למכשיר להפיק אותו תוצר Z בפחות Y משאבים, אזי הפכת אותו ליעיל יותר.
זה גם כמובן פועל בצורה שונה;
אם ביצעת פעולה מסויימת שדורשת אותה כמות משאבים Y ומפיקה יותר תוצר Z, אזי המכשיר הפך יעיל יותר.
באנלוגיה למנוע שלנו; המנוע הוא המכשיר X, הדלק הוא המשאבים Y, התוצר הוא ההספק Z;
ביצעת פעולה (החלפת פילטר לאחד עם פחות התנגדות אוויר) שגורמת למנוע להפיק יותר כוח באותם משאבי דלק, מכיוון שהמנוע מתאמץ פחות לינוק אוויר מהסעפת. משמע, ביצאת פעולה שמפיקה יותר תוצר עם אותם משאבים.
או לדוגמא בהיבט של השמן; ביצעת פעולה (החלפת השמן לאחד עם צמיגות נמוכה יותר - גל הארכובה מסתובב בקלות יותר ולמנוע יותר קל), הפעולה גורמת למנוע להפיק אותו תוצר אבל ע"י פחות משאבים (פחות דלק), ולכן יעלת את המנוע.
החלק השלילי בשמן בצמיגות נמוכה ,מתייחס למנועים לא חדשים,שאז מעבר לנזילות שמן(מלכלך),חדירת שמן דרך גומיות שסתומים(שריפה לא נקיה), רכב שהרינגים שלו לא מושלמים נוטה לאבד קומפרסיה ולהתחמם (ראה שמן דבש) כך ששמן בצמיגות נמוכה ממש לא מתאים ואף מזיק ברכב ישן
א. ספורטאג' שנת 2000 הוא לא רכב ישן, בשום קנה מידה.
ב. מה שאתה כותב יכול להיות נכון- אבל לא ל"סתם" רכב ישן, אלא למנוע שחוק, כזה שחי על זמן שאול. מנוע תקין, לא משנה כמה הוא ישן- זה כמעט לא ישפיע עליו. אם השמן חודר דרך הגומיות- קל ופשוט להחליף אותן. אם אין קומפרסיה- זה הזמן לאוברול. מנוע שמאבד קומפרסיה בכמות שתגרום לבעיות- זה לא מנוע שמישהו מאיתנו נוסע איתו וחושב שהוא תקין (אני מקווה). שמן דבש, אם כבר הזכרת אותו, הוא מהדברים הכי מזיקים שיש למנוע- הוא נותן הצגה של "הכל בסדר" לזמן מאוד קצר, ואז פשוט הורג את המנוע במכת מוות מכוונת היטב.
אסף.
מאם ביצעת פעולה מסויימת שדורשת אותה כמות משאבים Y ומפיקה יותר תוצר Z, אזי המכשיר הפך יעיל יותר.
יש לזה שם: נצילות.
א. ספורטאג' שנת 2000 הוא לא רכב ישן, בשום קנה מידה.
ב. מה שאתה כותב יכול להיות נכון- אבל לא ל"סתם" רכב ישן, אלא למנוע שחוק, כזה שחי על זמן שאול. מנוע תקין, לא משנה כמה הוא ישן- זה כמעט לא ישפיע עליו. אם השמן חודר דרך הגומיות- קל ופשוט להחליף אותן. אם אין קומפרסיה- זה הזמן לאוברול. מנוע שמאבד קומפרסיה בכמות שתגרום לבעיות- זה לא מנוע שמישהו מאיתנו נוסע איתו וחושב שהוא תקין (אני מקווה). שמן דבש, אם כבר הזכרת אותו, הוא מהדברים הכי מזיקים שיש למנוע- הוא נותן הצגה של "הכל בסדר" לזמן מאוד קצר, ואז פשוט הורג את המנוע במכת מוות מכוונת היטב.
אסף.
לא מעט רכבי 2000 ראיתי במוסך עם מנוע שחוק ונוסע.ואני לא בטוח אם מנוע הטויוטה שלי (97)הוא במצב להכניס אליו שמן בצמיגות כזאת הייתי מפחד לנסות מאידך דבש גם לא בשבילו,לעומתו,הרכב השני שלי הוא יונדאי H100, נבלה שעובדת אצלי כבר 12 שנה ( היתה חדשה). אם הייתי מעמיס על הטויוטה מה שאני מעמיס אליו ביום יום. לא היתה טויוטה .בקיצור לפני שנה המנוע הראה סימני גסיסה (התחממות ,לא סוחב ,דופק )שמן דבש מחזיק אותו בחיים לא מתחמם בכלל ועדיין סוחב אותו המשקל
יש לי קאיה ספורטאז. שנת 2000 אני נהג זהיר ובעל מודעות לרכב וסביבתו (בעברי הרחוק הייתי מכונאי רכב, טנקים ואוניות). שאלתי למומחים, האם אפשר להוריד את צריכת הדלק כתוצאה משיפורים במנוע עצמו . וואין הכוונה להורדת משקל עודף, לחיצה ממותנת על הדוושה וכולי... בתודה דוד
התשובה פשוטה - לא.
למה? כי מנועי מכוניות, ומכוניות בכלל, ב33 השנים האחרונות, מתוכננים בגדול כשצריכת דלק מינימלית היא הדרישה העיקרית מהם. הייצרן עשה את כל מה שהוא היה יכול, בטכנולוגיה שעמדה לרשותו בתקופה הנדונה, כדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר שהוא יכול במבחני צריכת הדלק. יש מקום לשיפורים להגדלת הספק, להגדלת מומנט, להגדלת סל"ד, לשיפור ריח האגזוז... אבל שיפור בצריכת דלק בלי שינויים דרסטיים, ובלי נזקים סמויים (נסיעה על תערובת ענייה ומנוע חם מדי), לא תשיג.
חנן-ג'יפולוג
07-05-06, 15:59
ביצעת פעולה (החלפת פילטר לאחד עם פחות התנגדות אוויר) שגורמת למנוע להפיק יותר כוח באותם משאבי דלק, מכיוון שהמנוע מתאמץ פחות לינוק אוויר מהסעפת. משמע, ביצאת פעולה שמפיקה יותר תוצר עם אותם משאבים.
אתה הרי רוצה שרמת הוואקום בצילינדרים תישאר אותו דבר כדי שהמנוע יקבל את אותה כמות תערובת, והרכב לא יאיץ, או יאיט. מה זה משנה אם רמת הוואקום הזו מושגת כתוצאה מפילטר פתוח ומצערת סגורה, או פילטר רגיל ומצערת פתוחה? רמת הוואקום זהה, וולכן גם זהה רמת ההתנגדות לתנועת הבוכנות במהלך היניקה.
אמנון וחנן אתם מפספסים את הנקודה.
והיא.....למה משפרים את המנוע?
ביצועים נכון?
באיזה טווח של פעולה?
וע"י מה?
פילטר פתוח לא צורך יותר דלק, הוא משפר בעיקר את תגובת המצערת בכך שההתנגדות שלו נמוכה יותר זה הכל.
זה אל משנה אם המערכת היא קרבורטור או הזרקה.
המנוע ישאב כמה אויר שהוא יכול עד לרמה מסויימת, עם פילטר פתוח זה יהיה יותר קל אבל לא בצורה משמעותית בכלל.
כמובן שאני מדבר על מנוע סטנדרטי.
מנועים "משופרים" ברוב המקרים צריכים לנשום יותר טוב בגלל המילוי הנפחי הגבוה שלהם והיכולת לטפס לסל"ד יותר גבוה.
חנן-ג'יפולוג
09-05-06, 01:23
זה לא אנחנו שמפספסים את הנקודה אלא אתה. תקרא את השאלה המקורית. בדיון הזה מדברים רק על שיפור צריכת דלק. לא ביצועים מקסימליים או משהו מעין זה.
דיברתם על שיפור כוח המנוע כדי ללחוץ פחות על הדוושה, ועל זה התגובה שלי בגדול.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.