צפייה בגרסה מלאה : מעוניין בהמלצה לרכישה רכב שטח משומש שגם נח בכביש ב-140,000 ש"ח.
שלום,
אני ממש חדש בתחום, מעוניין לקנות רכב שטח משומש שגם נח בכביש ואשמח לקבל המלצות.
תדירות ירידה לשטח: אני משער שאצא לטיולי שטח פעם בחודש פחות או יותר.
תקציב כולל : 140,000 ש"ח.
הדגמים ששקלתי : מיצובישי פאג'רו, טויוטה לנד קרוזר, ניסן טרנו.
שאלה נוספת - להיכן כדאי לקחת לבדיקה לפני רכישה ?
תודה,
ערן.
הכותרת נערכה ע"י המערכת, אנא הקפידו על כותרות אינפורמטיביות.
טויטה פראדו יספק אותך, הן מבחינת כביש והן מבחינת שטח. זו ההמלצה שלי.
מכון בדיקה לפני קנייה? תספר לנו איפה אתה גר ונוכל לעזור לך
טויטה פראדו יספק אותך, הן מבחינת כביש והן מבחינת שטח. זו ההמלצה שלי.
מכון בדיקה לפני קנייה? תספר לנו איפה אתה גר ונוכל לעזור לך
תודה,
לגבי מכון בדיקה - אני גר בתל אביב.
מיצובישי פאג'רו ישן (לא קינג), טויוטה פראדו (הדגם של עד 2002) וניסאן טראנו, הם שלושה כלים שאפשר להשוות בינהם מכל הבחינות.
משלושתם, אני אישית אוהב את הטויוטה. הטראנו הכי פחות - הוא המיושן ביותר משלושתם מכל בחינה, ויש לו את שוק השיפורים החלש ביותר. הטויוטה והמיצובישי גם מגיעים עם נעילת דיפרנציאל אחורית מקורית, תוספת קריטית כשמדובר על רכב שטח שהולכים להשתמש בו בשטח.
פאג'רו קינג - מ2001 - הוא שונה בכך שיש לו מתלים קדמיים ואחוריים נפרדים. הוא מהיר מאד, מהנה יותר מכמעט כל רכב שטח אחר בישראל הן בכביש ובמיוחד בנהיגת שבילים מהירה. אני אישית, עדיין מעדיף את הפראדו על פניו. למעשה, אני מעדיף את הפראדו גם על פני הלנדקרוזר שהחליף אותו ב2003. פראדו מודל 2002 הוא הבחירה שלי בתור SUV גדול משומש למשפחה שגם אמור לעשות שטח רציני.
אני רוצה להדגיש שוב את עניין הבחירה האישית - אתה משווה כאן כלי רכב טובים, עם רמת אמינות דומה, יכולות שטח דומות (ברגע שאתה משווה רכבים בעלי נעילות דיפרנציאל אחד לשני). החיבור האישי שלך לרכב המשומש הספציפי הוא הכי חשוב, אם אתה נופל על פאג'רו במצב נדיר ובמחיר שמתאים לך, ומצד שני כל הפראדו שאתה רואה הם פחי זבל - אז ברור מה עדיף.
עוד שלושה דגמים לזרוק לדיון-
ג'יפ גראנד צ'רוקי- קיים גם בגרסת CRD (דיזל) וגם בבנזין V8, לרוב מדוגם בגרסאות המפנקות. הקבינה קצת יותר צפופה מבלנדקרוזר, אבל מדובר ברכב הרבה יותר "כיפי" כמעט מכל בחינה.
לנדרובר דיסקברי- משנת 1999, עם המעבר לסדרה 2, האמינות התשפרה פלאים, ואני יכול לומר בלב שלם שהדיסקברי 2 אמין לא פחות מהמקבילים היפניים של אופן שנים. הרבה יותר נוח, הרבה יותר מרווח, הרבה יותר בשטח מכל מתחרה... אבל יש פחות בשוק, בגלל השם הבעייתי שנוצר לסדרה 1. אל תטעה- התחזוקה של היפנים יכולה להיות יקרה בהרבה- פשוט כי יש להם חלקים יקרים מאוד, ולא משנה מה תעשה, רכב בן 5-6-7 שנים הוא כבר לא אמין כמו חדש. (זה מוזר אבל כל מי שאומר משהו על דיסקברי מייד מתנצל ואומר שהחדש יותר מוצלח ממה שהיה הישן...) אתה יכול לקנות דיסקברי חדש יותר מהיפנים באותו הכסף- ולדעתי במיוחד ברכב שטח לכל שנה יש משמעות.
איסוזו טרופר- בהשוואה למיצובישי ולטראנו- יותר רובוסטי, יותר מרווח, יותר נוח, יותר חזק. גרסת הדיזל בעייתית בשנתונים מסויימים של המנוע 160 כ"ס, וטיפול בסגנון ישראלי בבעיה לא הועיל הרבה. התוצאה היא מנועים שהולכים בגלל תקלה פשוטה של טפטוף מזרקים שלא מטופלת כראוי. הבנזין, לעומת זאת- יופי של אוטו, נותן הרגשה של "סוס עבודה", ובצדק.
הבעיה של שלושתם- אין נעילה מקורית, שיש במיצובישי ובטויוטה. אבל אפשר להוסיף, זה אפילו לא יקר מדי.
אסף.
להוסיף על דברי אסף, לדיסקברי יש יתרון אחד גדול מאוד ע"פ כל המתחרים שצויינו כאן. אתה יכול לבנות לו מערכת מתלים שתתן לך מה שאתה רוצה, כולל יכולות גיהוץ שלקינג אין ולא יהיו ללא החלפת כל המתלה שלו למשהו כמו הT1ים בדאקאר. בניגוד לקינג, שם אין לך שוק שיפורים ברמה כזו למערכת המתלים בארץ, לדיסקברי יש גם יש ועוד עם מוצרי מדף עם אחריות ונסיון.
אם אתה רוצה לנסוע באמת מהר (ובנוחות גבוהה) בתקציב נמוך יחסית, דיסקברי. מערכת מתלים טובה איננה זולה, אבל אני בטוח שבין פערי המחירים בין השנתונים אתה יכול למצוא דיסקברי סדרה 2 ולהשאר עם מספיק עודף למערכת מתלים טובה + נעילה.
תודה לכל העונים!
מה לגבי מכון לבדיקת הרכב בת"א ? מישהו יכול להמליץ ?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.