PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה ברישום צמיגים בטסט

itaizvi
05-05-06, 11:35
היום בוקר הלכתי לעשות טסט לרכב (ויטרה קצרה) וכנראה שהבוחן קם על צד שמאל בבוקר והחליט להכשיל אותי בגלל מידת הצמיגים ,ברישיון רכב מידת הצמיגים היא 215\80\15 ובפועל ברכב הצמיגים הם 215\75\15 למישהו יש רעיונות מה אפשר לעשות בנידון?

נ.ב אפשר לשלוח לי תשובה בה"פ

איתי

מוסי
05-05-06, 12:49
"תאבד" את הטסט, תוציא טופס חדש במשרד הרישוי, ותלך למכון טסטים אחר

tzurlis
05-05-06, 13:16
אם השיטה המעולה של מוסי לא תעבוד...
עבור בין מוכרי צמיגים ופנצ'ריות, מצא אחד שיש לו סט ישן, שלם 300 ש"ח ותשאיל סט תקני לטסט בלבד.

asafk
05-05-06, 14:48
תנסה לאמר לו שזו טעות ואין מידה כזו, ותציע שהוא ישנה לך את המידה ברשיון לחתך 75 שיש לך. זו מידה מקובלת. על הדרך תצטרך לשלם את ה80 שקל שעולה שינוי מידה למכון, אבל זה יתן לך שקט שמה שיש על האוטו זה מה שברשיון.

אסף.

GodsFather
07-05-06, 09:50
אסף, המלצתך לא ברורה לי, הבחור אומר שיש לו מידה 80 בצמיג ורשום ברשיון 75, לא הבנתי כל כך מה אתה רוצה שהטסטר יעשה ?

לגבי ההמלצה לרכוש צמיגים רק לטסט , אמנם זה יעביר את הטסט , אבל בתאונה הראשונה (חס וחלילה!) הוא יאבד את הביטוח או ברגע ששוטר ידלק עליו , הוא יקבל הורדה מהכביש ויצטרך לעבור את הטסט מחדש. כיף גדול!

yoav
07-05-06, 10:14
אסף, המלצתך לא ברורה לי, הבחור אומר שיש לו מידה 80 בצמיג ורשום ברשיון 75, לא הבנתי כל כך מה אתה רוצה שהטסטר יעשה ?

!

הפוך גוטה...8-)

GodsFather
07-05-06, 10:20
צודק, יצאתי דביל :shock:

asafk
07-05-06, 11:03
מידה 80 לא באמת קיימת. תביא לו קטלוג של צמיגים, או מכתב מצמיגאי שאומר שאין כזו מידה (תהיה יצירתי)- ותבקש ממנו שישנה הוא את המידה ל75. מכוני רישוי הן המקום בו משנים מידת צמיגים ברשיון.

אסף.

נמרוד
07-05-06, 12:00
זו בעייה ביורקרטית בלבד. המידה האמיתית והנכונה היא מה שיש על הרכב, חתך 80 זה משהו נדיר שכמעט לא קיים. כל טסטר שיש לו קצת שכל בקודקוד יבין את זה ואפילו יעזור לך וישנה את המידה ל75. אם הוא רב איתך על ה5% אחוז הדמיוניים האלו, הוא אידיוט מושלם, תעבור מעליו ולך למנהל המכון. אם גם הוא מתעקש להיות חמור, אז תעבור למכון אחר כמו שהמליצו לך בתגובה הראשונה.

יש הרבה טעויות ברישום - אני מכיר ג'יפ שנוסע על צמיגים ברוחב 12.3, דיסקברי שהוא בעל הנעה 6X6, ועוד נפלאות... לא צריך להתרגש.

טלסקופ
07-05-06, 12:01

לגבי ההמלצה לרכוש צמיגים רק לטסט , אמנם זה יעביר את הטסט , אבל בתאונה הראשונה (חס וחלילה!) הוא יאבד את הביטוח או ברגע ששוטר ידלק עליו , הוא יקבל הורדה מהכביש ויצטרך לעבור את הטסט מחדש. כיף גדול!

ברצוני להעלות נקודה חשובה: האם אכן ביטוח הרכב אינו תקף? לפי דעתי מדובר בצ'יזבט. אפשר לראות כי אין כל החרגה בפוליסת הביטוח (הכוונה לביטוח חובה כמובן). יתרה מכך, אין תלות בין ביטוח החובה לבין עמידה בבחינת רישוי (לדעתי הבלתי מלומדת בעליל ואך ורק לפי הרשום על גבי הפוליסה). אשמח לשמוע דיעה ממישהו שנתקל במקרה דומה.
יתכן ומקור ההטעיה הוא במקרה הפוך: התניית מעבר טסט (רישוי) בקיום ביטוח.

אלון_ק
07-05-06, 14:02
דיסקברי שהוא בעל הנעה 6X6
אתה יודע שזה לא לגמרי מופרך, נכון? יש דיפנדרים כאלו.

לפי דעתי מדובר בצ'יזבט
ממש לא. ביררתי את הנושא היטב עם עורכי דין וסוכני ביטוח, אם זה לא ברשיון אתה בבעיה מאוד גדולה עם הביטוח. אם זה כן ברשיון אבל לא באוטודאטה זה כבר סיפור אחר, אז אתה מכוסה עם חובה ופגיעות גוף אבל עשוי להדפק על הנזק שגרמת למכונית אחרת, נגיד.

GodsFather
07-05-06, 14:20
אלון צודק.

ביטוח חובה על רכב, מותנה תמיד בכך שהרכב מורשה כביש כחוק ומכאן שאם יש על רכבך צמיגים שאינם חוקיים לפי משרד התחבורה והרישוי - דינו כדין רכב ללא ביטוח.

גם אם תביא הוכחות של רכבים אחרים שיש להם צמיגים כאלה ושלהם ברשיון זה עדיין לא יתפוס. אתה צריך שזה יהיה רשום במדויק(!) ברשיון הרכב שלך(!)

אל תקחו סיכון, זה לא שווה את זה . 80 שקל וגם 200 שקל לא משתווים לעשרות אלפים ואף מאות אלפי שקלים שתשלמו כפיצוי כאשר לא תהיו מבוטחים ותקלעו למצב ביש. או כשיורידו אתכם מהכביש ותצטרכו לעבור את כל פרוצדורת הטסט מחדש שבועיים אחרי שכבר עברתם אחד (לדוגמא).

טלסקופ
07-05-06, 14:44
אלון.ק. וגודס - פאדר, עם כל הכבוד, ויש כבוד, נראה לי שאתם לא מדייקים.
מבירור עם גורמים בכירים ואמינים בענף ביטוחי רכב, בחברת ביטוח גדולה, עולה כי (שימו לב): אין קשר בין רישוי ("טסט") לבין ביטוח החובה. ליתר דיוק, ביטוח החובה תקף גם לרכב שבו הטסט לא תקף. מכאן עלתה שאלתי לגבי המקרה המדובר (מידת צמיגים לא מתאימה).

כמובן שביקשו ממני לציין, כי ביטוח זה לא הכל, לא מומלץ לסוע עם צמיגים לא מתאימים וכו'.

זה אותו "צ'יזבט" (הכוונה היא כמובן למידע לא נכון, וכמובן שהשימוש במילה צ'יזבט לא נעשה בכדי לפגוע במישהו) שהזכרתי, אשר השתרש (ואולי טוב שכך) בקרב הנהגים בארץ, אך עדין מדובר במידע לא מדויק.

GodsFather
07-05-06, 15:33
טלסקופ - הטענה שבגללה מורידים מכוניות מהכביש , הטענה שבגללה יש בוחני תנועה ו"מוסמכי צמיגים" שמגיעים למקומות בהם התרחשה תאונה ובודקים אם מידת הצמיג היא נכונה וחוקית , היא אותה טענה האומרת שאם לרכב אין טסט אזי אסור לו לנסוע על הכביש וכן אינו בטיחותי ומכאן שחברת הביטוח מסירה אחריות מעליו. הרי באותה מידה אם אתה נוסע ברכב מעבר לתקופת הטסט אזי אתה משול לאחד הנוסע ברכב ללא ביטוח. יש על כך קנס כבד בשישה חודשים הראשונים ולאחר מכן אף שלילה.

הטסט מהווה ערבון (garentee) לחברת הביטוח שהרכב שלך הוא חוקי ותקין ומכאן שהשניים לא יכולים לחיות אחד מבלי השני.

אבל(!) ברצוני להדגיש , שאת כל המידע הזה אני מוסר מנסיוני האישי ומהתייעצויות עם יודעי דבר (ביניהם גם אותו בחור הידוע בשם נעים יוסף, הממונה על תחום הצמיגים באגף המוסכים במשרד התחבורה שבין היתר מרצה בכנסים של שוטרי תנועה על איך לבדוק מידת צמיג ומה בדיוק צריך לעשות כשנתקלים במישהו עם מידה לא נכונה שלא מופיעה בAUTODATA - הורדה מהכביש ושליחה לטסט חוזר).
אם מישהו יוכיח לי אחרת על ידי מובאה מהספרות המקצועית , היינו ספר החוקים של מדינת ישראל, אודה בטעותי.

טלסקופ
07-05-06, 15:51
מר סנדק, תרשה לי להתעקש ולהתקטנן. לפי הידוע לי, ולא נראה לי שאני טועה, אין החרגה של ביטוח החובה במידה ולרכב אין טסט. הביטוח תקף גם במקרה כזה. כמובן, שרכב ללא רישוי יתכן וימצא אשם בתאונה חו"ח, כמובן שלכל רכב צריך להיות טסט, כמובן שמדובר בנושא לא חוקי וכו'. אבל לגבי תקפות ביטוח החובה - הוא תקף.
לגבי נושא התשלום לצד הנפגע (בגין פגיעה פיזית) - הנושא אינו תלוי בביטוח החובה של הפוגע, אלא בביטוח החובה של הנפגע (ללא קשר לאשמה בתאונה, בניגוד לדיעה הרווחת).

מאיר רוטברג
07-05-06, 18:22
נתחיל בצחוקים ונעבור לרצינות

באין ציפור שיר גם התחת זמיר???

עכשיו סיימנו את הקטע האומנותי ונעבור לעניין

מי שחושב "שאמרו לי שאין בעיה" הטעו אותו ,
בואו נבהיר משהוא קצר ולעניין : חברת ביטוח אינה רשעית ,חברת ביטוח הינה גוף עיסקי כלכלי שתפקידו להרוויח כסף עבור בעלי המניות!!!!

אם חברת ביטוח תוכל לדחות תביעה ואתם מתייחסים בעיקר לתביעות גוף ותוכל להעביר את נטל התביעה ממנה שהיא 100 אחוז בתביעה לקרנית ששם יש רק את חלקה היחסי זה בדיוק מה שהיא תשאף לעשות
ושלא יהיו אי הבנות!!!!

יש דרכים לפתור זאת, אבל לא אכתוב אותן כאן מחמת עינא בישא!!!

אבל לפי הספר הם יכולים לדחות את התביעה.

בבטוח הרכוש זה יותר קל , וחוץ מזה בואו נאמר את האמת
נכון קל לתבוע חברת ביטוח קשה להוציא את הכסף
צריך זמן ,סבלנות והרבה כסף ,

צודקים אלו שטוענים שזה לא חוקי
צודקים אלו שאומרים שזה בעייתי מול חברת ביטוח

יש פתרונות "יצירתיים למצב"

אקווה כי עורכי הדין בינינו יגיבו גם הם בעניין.

אתן לכם דוגמא מהחיים ,

רכבsuv פגע בצ"ג לרכב הגדול לא נגרם כל נזק היות והוא נסע ברוורס ןפגע באאודי עם הוו גרירה ,
לאאודי 40.000 ש"ח נזק , חברת ביטוח מבקשת לדחות את התביעה בטענה של suv לא היה
ביטוח לוו גרירה.

היות וזה היה ברשיון לא נתננו להם להתחמק אז .......

תמיד טוב לפחד ושמישהוא אחר ישלם

גילוי נאות: הח"מ הינו בעליו הגאה של שטח בטוח סוכנות לבטוח
25 שנות נסיון בענף
וסתם גיפאי סרוט

אלון_ק
07-05-06, 21:05
אמיר, טלסקופ - בואו נעצור כאן. אף אחד משלושתנו איננו אסמכתא בנושא, גם אם כל אחד מאיתנו התייעץ עם כאלו; אני אפנה לכאן עוד אנשים שזה לחם יומם (אתם גם מוזמנים) כדי שתהיה לנו תשובה חד משמעית מעבר לכל ספק (גם אם לדעתי היא כזו כבר עכשיו).

מאיר, תודה.

סוזי המשתוללת
07-05-06, 21:42
כמו שמאיר כבר אמר
כל אפשרות שלא להפסיד הוא לחם חוקה של חברת הביטוח כולל חברות ביטוח חובה
גם אם חברת ביטוח החובה תשלם לצד שלישי שאנו אשם שאתם דבילים שנוסעים ברכבים ......
אותה חברה שומרת לעצמה את הזכות לתבוע אתכם עקב גרימת מקרה הביטוח כך שתמיד טוב שהכל יהיה חוקי וברשיון

Itai55
14-11-07, 13:27
מקפיץ שרשור בגלל בעיה דומה.
אצלי ברישיון רשום 205/70/15
לאחרונה אני וחבר נוסף רכשנו /75/ בידיעה שזאת המידה המקסימלית המאושרת בחוק.
הפלא ופלא החבר ניגש למכון טסטים ואומרים לו שבאוטו דאטה הכי גדול זה /70/ !!!
ביקשתי מהצמיגאי שיבדוק מה הולך והוא חזר אלי אם אותה תשובה!מה פה קורה פה?
האם הורידו את הגודל או שכל חיי חייתי באשליה ש 75 זה חוקי?
תודה
איתי

GodsFather
14-11-07, 13:32
אופציה ב' היא הנכונה.

אם באוטו-דאטה רשום משהו , הוא הרשמי שלא יעשו איתו בעיות.

יש שמועה על מכונים שמוכנים להעביר מ70 ל75 כי הם יודעים הגיון מהו.

לא מכיר שמות.

ziv_a
14-11-07, 13:54
שאלת תם - איפה אפשר לראות מה מותר - או בקיצור -האם ה- AUTODATA מפורסם לציבור? האם הוא קשיח? היבואן יכול לשנות את הערכים??
ואם יש בו רק ערך אחד (עבור רכב מסויים) - זה סופי?
זה בטח מעניין עוד אנשים....
תודה מראש,
זיו

GodsFather
14-11-07, 14:05
כל פנצ'ריה מוסמכת מחזיקה כזה, הם מחוייבים.

דרך אגב , אם פנצ'רמעכר הרכיב על הרכב צמיגים שלא מופיעים באוטו-דאטה, דמו בראשו.

שינויים בכזה דבר הם רק על ידי אישורי יבואן/יצרן. אם יש לך אישור מיוחד , אתה צריך להעביר אותו דרך "איגוד הצמיגאים" (או שם דומה, אני לא זוכר) , נציג שלהם מוכר מאד בפורום הצהוב בשם נעים יוסף (הוא עמד בראש האיגוד הזה) , יש לו גם פנצ'ריה בגבעתיים. בעבר אני שוחחתי עימו על עניין ה70/75 והוא אמר שאם יהיה אישור מהיבואן/יצרן של הרכב (לא של הצמיגים) אז אפשר יהיה להוסיף את הרשומה , אם לא - אז רק עמדה 1 וגם שם באישור של אחראי בטיחות של משרד התחבורה (משרד שיושב בבניינים של מכשירי תנועה בת"א).

ורק בשביל שתבינו מה הולך בעולמנו - היצרן של הרכב מפיל את האחריות על היצרן של הצמיגים והיצרן של הצמיגים (ובדקתי עם כמה יצרנים שונים) מחזיר את הכדור ליצרן הרכב.

מצב שאדם מן השורה (ללא קומבינות וקשרים) יוכל לקבל אישור יצרן / יבואן על מידת צמיג סתם כך הוא נדיר עד בלתי אפשרי.

יום נעים.

ziv_a
14-11-07, 14:14
תודה,
רק לחדד, אתה אומר שה- AUTODATA לא קשיח, איך להוסיף לו נתון - זה כבר תלוי במאמץ - אבל אפשר להוסיף נתון?
זיו

GodsFather
14-11-07, 14:39
אני אומר שרק עם אישור כתוב של יצרן הרכב ואו יבואן הרכב אז תוכל לשנות את הAUTODATA וגם אז בירוקרטיה.

קח בחשבון , יצרן הרכב יכול לומר X והיבואן בארץ לא ירצה לתמוך בזה... כאן אתה נכנס לברדק כי לא נראה לי שהיצרן יצודד בדעתך כי את צרכן בודד מול היבואן שמקושר הרבה יותר ממך.
גם זה מנסיון שלי , אם כי זה היה עם חברת אופנועים ולא מכוניות.

Itai55
14-11-07, 16:57
טוב אמיר כמו תמיד אתה מציל אותי...
בקיצור אם יש מישהו של"חבר שלו" :wink: יש סמוראי והוא יודע על מכון שיכול להעביר לי ל75 אז אנא בהודעה פרטית.אני יודה מקרב לב
איתי

Itai55
18-11-07, 18:13
4 ימים עברו ואין שום הודעה פרטית...
מה קורה חברים אני צריך עזרה
יאללה שלחו לי הודעה פרטית ותשלחו אותי למכון טוב!
תודה

itaizvi
18-11-07, 22:19
אני העברתי את הרכב פעמיים טסט בקומפיוטסט בראשון עם צמיגים 205\75\15 לפי האוטודאט ובלי קומבינות
מדובר בויטרה 94, מעל שנתון 94 ניתן להגדיל את הצמיג עד 235 אם אני לא טועה

בהצלחה,

איתי

Itai55
18-11-07, 22:48
מדובר בויטרה 94,

אז לא נראה לי שזה יעזור לי...אני עם סמוראי 94......
נרים לשם טלפון נראה מה העניין
תודה.
אם מישהו יודע על מקום אחר שמעביר סמוראים הודעה פרטית בבקשה
תודה

GodsFather
19-11-07, 16:12
תן לי כמה ימים...

Itai55
26-11-07, 17:10
חברים אני עדיין צריך עזרה...אם מישהו מכיר מכון שיכול לשנות לי את המידת צמיגים מ205.70.15 ל 205.75.15 אני ממש ישמח
קניתי סט של קומו עלה לי לא מעט כסף ויהיה לי חבל למכור אותו ולהפסיד עליו כשהוא רק בן חודש..
מי שיודע או שמע או חושב או לא יודע מה- שישלח הודעה פרטית
תודה!

GodsFather
26-11-07, 20:54
הסט מורכב על הרכב ? האם מי שמכר לך היה פנצ'רמעכר חוקי ?

Itai55
27-11-07, 07:49
הסט מורכב על הרכב ? האם מי שמכר לך היה פנצ'רמעכר חוקי ?

כן וכן

GodsFather
27-11-07, 15:32
אז לך אליו ושבור לו את הראש.(לא באמת, אבל הבנת)

כי על פי חוק , הוא אמור להסתכל בAUTODATA לפני שהוא מרכיב צמיגים לרכב שהמידה של הצמיגים לא תואמת לרשיון.

דרוש את כספך חזרה או פתרון הולם. אני מקווה בשבילך שיש לך חשבונית שמורה במקום טוב לקראת התביעה :-)

בהצלחה.

אייל67
27-11-07, 17:12
אז לך אליו ושבור לו את הראש.(לא באמת, אבל הבנת)

כי על פי חוק , הוא אמור להסתכל בAUTODATA לפני שהוא מרכיב צמיגים לרכב שהמידה של הצמיגים לא תואמת לרשיון.

דרוש את כספך חזרה או פתרון הולם. אני מקווה בשבילך שיש לך חשבונית שמורה במקום טוב לקראת התביעה :-)

בהצלחה.

זה רק בלית ברירה ולאחר שיאפסו הסיכויים להעביר ולהכשיר (השרץ ?!) בכל זאת. אם אני מבין נכון, המטרה העקרית היא להיוותר עם צמיגים 75 מאושרים.

GodsFather
27-11-07, 17:18
אייל, צר לי אבל אני לא מצליח להבין את דברייך.

Itai55
27-11-07, 19:05
זה רק בלית ברירה ולאחר שיאפסו הסיכויים להעביר ולהכשיר (השרץ ?!) בכל זאת.

את זה גם אני לא הבנתי..

אם אני מבין נכון, המטרה העקרית היא להיוותר עם צמיגים 75 מאושרים.

את זה הבנתי וזה גם נכון הצמיגים ממש על הכיפאק ואני מעוניין בהם.
לגבי הפנצ'ריה זה חבר של המשפחה ככה שתביעה לא באה בחשבון
מה גם שאני ממש התעקשתי על הצמיג ולקח לו חודשים להשיג אותו אז זה עושה ממני ממש טמבל(למרות
שגם ככה יצאתי ממש טמבל) אבל בכל מקרה אני לא בא בטענות אליו..
בינתיים תודה למי ששלח לי הודעות פרטיות אתם אחלה!נקווה שתוך כמה ימים תגמר הסאגה הזאת

אמיר ב.
29-11-07, 17:33
איתי,

אם תהיה לך בעיה, ייתכן שתרצה להחליף איתי. לי יש צמיגים די חדשים 205/70/15. אם באוטודאטה של הויטארה שלי ניתן להעלות מידת צמיג ל-205/75/15, יש מצב שנחליף.

אם מעניין אותך כתוב לי
[email protected]

אמיר

-->