התחברות

צפייה בגרסה מלאה : תכנון מסלול- איזור אילת

ishc
16-02-25, 20:30
היי מתכנן לרדת לאילת ולהתחיל מסלול במגמה צפונה.
יציאה מהשרון סביב 10 או 11, הגעה לאיזור אילת אחרי 4 שעות לערך.
המטרה לעשות את הלילה בחניון הקניון האדום כדי לעשות את המסלול הרגלי למחרת בבוקר.
יש העדפה האם להכנס לשביב הכחול בבאר אורה, שביל נחל שלמה או בכלל על כביש 12 מפאת השעה?
תודה

Sent from my CPH2465 using Tapatalk

ehudzeelim
16-02-25, 21:02
אם תיכנס עד 15:00 לנחל עתק (מכיוון באר אורה) תספיק, ללא עצירות או הפסקות ארוכות. השאלה אם אתה מחפש להספיק או לא לדאוג לזמן בכלל, ואז זה פחות נחמד. זה די גבולי וגם לא כזה כיף כשהשמש מול העיניים. אחהצ-שקיעה עדיף לעשות את השביל הזה בכיוון ההפוך.

ishc
16-02-25, 21:18
אז אולי עדיף להכנס מנחל שלמה באילת?
ברור לי שהזמן צפוף אבל זה בחניון שאני רוצה להגיע אליו וזו מסגרת הזמן. הטיל האמיתי יתחיל יום למחרת.

איל מ
16-02-25, 21:19
אז סע על הכביש

erezgur
17-02-25, 08:42
לא בטוח שהבנתי האם אתה מחפש מסלול לשעתיים ביום הראשון עד לחניון הלילה או מסלולים באזור אילת ליום השני.

המסלול בשטח, מבאר אורה לאילת, הוא יפיפה ומומלץ אבל יכול בקלות למלא חצי יום או יותר אם משלבים הליכה רגלית קצרה למשל באזור עמודי עמרם.

אם אתה מחפש מסלול לשעתיים בלבד אז הייתי "שומר" את המסלול הה להזדמנות הבאה. יכול להמליץ על כמה חלופות קצרות ויפות, למשל להתחיל מתצפית של הר יואש - נקודה גבוהה המשקיפה מצד אחד להר שלמה היפה ומצד שני אל מפרץ אילת והשטחים בשליטת מצריים - אתה מגיע עם הרכב עד התצפית עצמה. לאחר מכן נכנסים בנחל שלמה וממשיכים עם הציר החדש יחסית (צומת פניה ימינה כאשר אתה נוסע דרומה, סימון ירוק) עם תצפית והמשך נסיעה דרך מעבר יפה בגבעת רחבעם ואחר כך השביל מתחבר בחזרה לנחל שלמה. כאן אתה יכול להחליט לרדת עד המפרץ (ולהמשיך עם סיבוב על האספלט, לאורך המפרץ, העיר ועליה לכביש 12) או לחזור חזרה צפונה לכביש לכיוון חניון הלילה שרצית - בהתאם לזמן שנותר לך.

חלופה אחרת קרוב לחניון הלילה היא ירידה בשביל האדום מכביש 12 אל עין נטפים, תצפית מראש המעוק ואפשרות גם לסיבוב רגלי נחמד.

ishc
17-02-25, 10:24
הבנת מצויין, אני צריך להעביר שעתיים פלוס מינוס עד החניון.
אין לי בעיה לנסוע על כביש 12 ולסטות רק לצורך תצפיות יפות וכדומה.

תודה ארז

erezgur
17-02-25, 12:32
עוד אפשרות - אם זה בסופ"ש, אפשר להיכנס לאתר הבולבוסים הענקיים בנחל קידר, כ-3 ק"מ נסיעה בדרך עפר כבושה - אם מישהו מהמשתתפים (ילדים?) לא היה שם - אז אסור לפספס. באמצע השבוע זה שטח אש, אבל אפשר לנסות לתאם (אמורה להיות שמירה בנקודת הירידה מהכביש אם פעיל באותו יום, אבל ההחלטה שלך).

ההמלצות הקודמות שלי תקפות גם לאמצע השבוע, אם צריך גם אוכל לסמן הצעה למסלול.

ishc
17-02-25, 12:40
זה ביום חמישי, כאילו סופש

-->