PDA

צפייה בגרסה מלאה : כדאיות החלפת טויוטה היילקס בחדש (דיון כלכלי)

מויש
20-02-25, 21:51
אהלן
בשנת 2021 קניתי היילקס 2.8 במחיר 280k ש"ח. נסועה שנתית כ45k ק"מ והיום הרכב על כ185k ק"מ.
הרכב משמש בעיקר לעבודה ואכן הוא קצת חבוט אבל מכנית במצב וטוב ומטופל.
רכב כזה חדש עולה היום 320k.
ונראה שאוכל לקבל על הרכב שלי היום לא פחות מ200k.
סה"כ אנחנו מסתדרים טוב ביחד ולא חושב שזה ישתנה בשנתיים שלוש הקרובות.
השאלה אם אין איזו מדרגה בדרך שאפול עם עלויות אחזקה שיעלו או ירידת ערך דרסטית.
אם למשל בעוד שנתיים כשהרכב יתקרב ל300k ק"מ אוכל למכור אותו ב130k ואז אצטרך להוסיף כמעט 200k לרכב חדש כנראה שעדיף לי להחליף היום,
או שאני טועה?
אשמח לעצות
תודה רבה

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

נמרוד
21-02-25, 11:04
שאלה טובה. אני לא חושב ששנתיים יעשו הבדל או שיש מדרגה ספציפית, אבל במקרה של רכב עבודה וקילומטראז' כמו שלך יש הגיון בלהחליף כל 4-5 שנים.
הייתי מחכה שנה, דגם חדש (מחודש?) אמור לצאת ב2026.

https://youtu.be/anvQ2BhliOA?si=uMtnHpdArgjhhQRs

sgill
21-02-25, 12:03
דגם חדש = מחיר חדש...
ואני גם לא חושב שתקבל על הרכב שלך 200K היום.

- - - Updated - - -

בנוסף, רכב חדש = עלויות ביטוח גבוהות יותר + רישוי שנתי גבוה יותר.
תכניס הכל לאקסל ובסוף תעשה מה שהלב רוצה...

asafk
21-02-25, 12:20
אם הרכב משמש לעבודה השיקולים הם רק כספיים ורק מעשיים - אין כאן עניין אחר.
ויש נקודה קלה לחישוב שבה משתלם להחליף. לא במקרה זה כמעט תמיד נופל באזור ה 3-4 שנים ו-100-150 אלף קמ לרכב מסחרי.
זה גם בערך השלב שבו מתחילים להחליף צמיגים מצבר טיימינג - בקיצור פיק של הוצאות.
ובכל מקרה אל תשכח לפרסם קודם כאן בפורום כשאתה מוכר. יש אנשים שמחכים שייצא היילקס פרטי לשוק....

אסף.

boaz avrahami
22-02-25, 00:34
חלק מהתשובה נמצא אצל הרו״ח שלך.
הייתי מפיל עליו את כל החישוב אחרי שתספק לו עוד כמה נתונים כמו ירידות הערך לבקשתו.

לכן הייתי עובר דרכו.

ChatGPT עונה כך

ההחלטה להחליף רכב עבודה כעצמאי תלויה במספר גורמים:
1.עלות מול תועלת – אם הוצאות התפעול (דלק, תיקונים, ביטוח) מתחילות להיות גבוהות משמעותית, ייתכן שכדאי לשדרג לרכב חדש וחסכוני יותר.
2.בלאי ותקלות חוזרות – אם הרכב מבלה במוסך לעיתים קרובות, זה לא רק עולה כסף אלא גם פוגע בפעילות העסקית שלך.
3.תדמית העסק – במקרים שבהם רכב חדיש משדר רצינות ומקצועיות (כמו אצל יועצים, שליחים או נותני שירותים), שדרוג יכול להיות השקעה משתלמת.
4.שינוי צרכים עסקיים – אם העסק התרחב, ואתה זקוק לרכב גדול יותר (למשל הובלה, הסעות), זה סימן שהגיע הזמן להחלפה.
5.שיקולי מיסוי – יש לבדוק את הטבות המס האפשריות ברכישת רכב חדש, במיוחד אם הוא עומד בתנאים להחזרי מס (כמו רכב חשמלי).
6.מימון והחזר השקעה – אם ניתן להשיג מימון נוח או ליסינג משתלם, לפעמים עדיף להחליף מוקדם יותר במקום לשאת בעלויות בלתי צפויות של רכב ישן.

מומלץ לבדוק את שווי הרכב בשוק ולראות אם ניתן למכור אותו במחיר טוב לפני שהוא מאבד ערך משמעותי.

Gemini עונה כך

ההחלטה מתי להחליף רכב עבודה כעצמאי היא החלטה מורכבת שמשלבת שיקולים כלכליים, מקצועיים ואישיים. הנה כמה נקודות מפתח שיעזרו לך לקבל את ההחלטה הנכונה:
שיקולים כלכליים:
* ירידת ערך:
* רכבים מאבדים מערכם, במיוחד בשנים הראשונות.
* בדיקה של ירידת הערך של הרכב הנוכחי תעזור להבין את העלות של החזקתו לעומת רכישת חדש.
* עלויות תחזוקה:
* רכב ישן יותר דורש בדרך כלל יותר תחזוקה ותיקונים.
* יש להשוות את עלויות התחזוקה השוטפות מול עלויות אחזקת רכב חדש.
* הוצאות דלק:
* רכבים חדשים יותר לרוב חסכוניים יותר בדלק.
* חישוב חיסכון פוטנציאלי בהוצאות דלק מול עלות רכב חדש.
* הוצאות מימון:
* יש לשקול את עלויות המימון (הלוואה, ליסינג) של רכב חדש.
* האם התשלומים החודשיים תואמים את התזרים העסקי.
* הטבות מס:
* כעצמאי, ישנן הטבות מס הקשורות לרכב עבודה. יש להתייעץ עם רואה חשבון על מנת למקסם את ההטבות.
שיקולים מקצועיים:
* צרכי העסק:
* האם הרכב הנוכחי עדיין עונה על צרכי העסק?
* האם יש צורך ברכב גדול יותר, חסכוני יותר או בעל תכונות ספציפיות?
* תדמית עסקית:
* רכב חדש ומטופח יכול לשפר את התדמית העסקית.
* האם הרכב הנוכחי משדר את המסר הנכון ללקוחות?
* אמינות:
* רכב אמין מבטיח זמינות גבוהה יותר לעבודה.
* האם הרכב הנוכחי אמין מספיק לעמוד בדרישות העבודה?
שיקולים אישיים:
* נוחות ובטיחות:
* רכבים חדשים מציעים בדרך כלל נוחות ובטיחות משופרות.
* האם הרכב הנוכחי מספק את רמת הנוחות והבטיחות הנדרשת?
* טכנולוגיה:
* רכבים חדשים מגיעים עם טכנולוגיות מתקדמות.
* האם הטכנולוגיות החדשות יועילו לעבודה היומיומית?
טיפים נוספים:
* מעקב אחר הוצאות:
* ניהול רישום מדויק של כל הוצאות הרכב (דלק, תחזוקה, ביטוח) יעזור לקבל החלטה מושכלת.
* השוואת מחירים:
* יש לבצע סקר שוק מקיף לפני רכישת רכב חדש.
* התייעצות עם מומחים:
* מומלץ להתייעץ עם רואה חשבון, יועץ פיננסי או מומחה רכב.
בסופו של דבר, ההחלטה להחליף רכב עבודה היא אישית ומשתנה מעצמאי לעצמאי. שקול את כל הגורמים הרלוונטיים וקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבור העסק שלך.

לסיכום, נראה שגם GPT וגם Gemini משתמשים במודולים כמעט זהים והתשובות די דומות ולטעמי אפילו די נכונות.
בטח עוד מעט נוכל להכניס לפורום AI שגם ישאל את השאלות. ממש בקרוב

Sent from my iPhone using Tapatalk

נמרוד
22-02-25, 08:01
תמשיך בועז תמשיך!
זה טוב לעובדי אנבידיה. ומשפחותיהם [emoji3]

asafk
22-02-25, 09:51
הסיני יותר רציני ופחות כללי:

החלפת רכב עבודה עבור עצמאים היא החלטה שצריכה להתבסס על מספר גורמים, כולל מצבו הכספי של העסק, צרכי העבודה, והשיקולים הפיננסיים והמסיים. הנה כמה נקודות מרכזיות שיעזרו לך להחליט על התזמון הנכון להחלפת רכב העבודה:

### 1. **עלות התחזוקה של הרכב הקיים**
- אם עלויות התחזוקה של הרכב הקיים (כגון תיקונים, בלאי מוגבר, או צריכת דלק גבוהה) מתחילות לעלות על העלות של רכב חדש, זה עשוי להיות סימן שהגיע הזמן להחליף אותו.
- רכב ישן יותר דורש בדרך כלל יותר תיקונים, מה שעלול לפגוע בפרודוקטיביות שלך.

### 2. **יעילות ופרודוקטיביות**
- אם הרכב הקיים כבר לא עומד בצרכים העסקיים שלך (לדוגמה, אם אתה זקוק ליותר מקום, או שהרכב כבר לא אמין מספיק), כדאי לשקול החלפה.
- רכב חדש עשוי להיות חסכוני יותר בדלק, מה שיכול להוריד עלויות בטווח הארוך.

### 3. **שיקולי מס**
- בישראל, רכב עבודה יכול להיות מוכר כהוצאה מוכרת לצורכי מס. חשוב להתייעץ עם רואה חשבון כדי להבין את ההשפעה של רכישת רכב חדש על המס שלך.
- לעיתים, רכישת רכב חדש יכולה להיות מוכרת כהשקעה בעסק, מה שיכול להוריד את נטל המס.

### 4. **תנאי מימון וריביות**
- אם אתה מתכנן לממן את הרכב, כדאי לבדוק את תנאי המימון והריביות בשוק. אם הריביות נמוכות, זה יכול להיות זמן טוב לרכוש רכב חדש.
- שים לב לעלויות המימון וההחזרים החודשיים, וודא שהן מתאימות לתזרים המזומנים של העסק.

### 5. **בלאי הרכב**
- רכב עבודה בדרך כלל מתבלה יותר מהר בגלל השימוש האינטנסיבי. אם הרכב שלך כבר עבר מרחק רב או נמצא בשימוש ממושך, ייתכן שהגיע הזמן להחליף אותו כדי למנוע תקלות שעלולות לפגוע בעסק.

### 6. **הטבות וייעודי מס לרכב חדש**
- לפעמים המדינה מציעה הטבות מס לרכישת רכבים חדשים, במיוחד אם הם חסכוניים יותר או ידידותיים לסביבה. כדאי לעקוב אחר הטבות כאלה ולנצל אותן.

### 7. **תזרים מזומנים בעסק**
- ודא שיש לך מספיק נזילות כדי לרכוש רכב חדש מבלי לפגוע בתפעול השוטף של העסק. אם העסק נמצא בתקופה של צמיחה או שיש לך הכנסות יציבות, זה יכול להיות זמן טוב להשקיע ברכב חדש.

### 8. **ערך הרכב הקיים**
- בדוק את ערך הרכב הקיים בשוק. אם הערך שלו עדיין גבוה, ייתכן שכדאי למכור אותו עכשיו לפני שיאבד מערכו.

### סיכום:
התזמון האידיאלי להחלפת רכב עבודה תלוי במצבו של הרכב הקיים, בצרכים העסקיים שלך, ובשיקולים פיננסיים. אם הרכב הקיים כבר לא כלכלי או לא עומד בצרכים שלך, והעסק יכול להרשות זאת מבחינה כספית, זה הזמן לשקול החלפה. התייעץ עם רואה חשבון כדי להבין את ההשלכות המסיות והפיננסיות של הרכישה.

YoavR
22-02-25, 09:51
בטח עוד מעט נוכל להכניס לפורום AI שגם ישאל את השאלות. ממש בקרוב

ואז נוכל כולנו לצאת ממנו.:p
יהיה פה AI שישאל שאלות וAI שיענה תשובות.

ואנחנו נצטרך להתנתק מהמסך ולצאת לשטח, השם ישמור...

asafk
22-02-25, 09:56
שורה תחתונה גם הAI לא יודעים מה החישוב המדוייק שלך.
בצד אחד ההוצאות על הרכב החדש כולל מימון ובצד השני ההוצאות הצפויות על הרכב הקיים.
ליסינג בתצורה מסויימת יהיה הוצאה מוכרת באופן מלא אבל יש לזה עלויות, זה לא חינם.
אני אישית חושב שלא הייתי רוצה שהרכב שמשמש אותי יום יום להכניס כסף יהיה ישן או עתיר קילומטרז' - מתוך סיכון של להעמיד אותו על תקלה או טיפול ובאופן כללי הימים בשנה שהוא לא קם בבוקר לעבוד.
(הטנדר שלי כדוגמה קיצונית עם 320 אלף קמ ו16 שנות וותק - לפחות שבועיים בשנה לא קם בבוקר לעבודה בלי מקרים חריגים)

אסף.

boaz avrahami
22-02-25, 11:40
ואז נוכל כולנו לצאת ממנו.:p
יהיה פה AI שישאל שאלות וAI שיענה תשובות.

ואנחנו נצטרך להתנתק מהמסך ולצאת לשטח, השם ישמור...

אנחנו בישורת האחרונה של להיות מיותרים.
או שנקבל קיצבאות או שפשוט ייפטרו מאיתנו.
לא נדע שרע לנו כי התודעה כבר לא תהיה בידנו.

אני מאלו שמאמינים שזה עניין של כמה שנים לא רבות.
בסוף המוח האנושי זה רשת ניורונים שכרגע כח המחשוב מתקרב אל היכולת האלקטרונית הזו במהירות.
הקצב הוא אקספוננציאלי.
מרגע שהקו הזה ייחצה אנחנו בידי המכונה.
לצערי עוד בימינו נחזה את הארוע המצמית הזה

Sent from my iPhone using Tapatalk

מויש
22-02-25, 23:29
תודה רבה לכם ולרובוטים שלכם [emoji4].
רואה החשבון יצא מהתמונה כבר כשקניתי את הרכב אחרי החישוב שעשה לי שאומר שרק אם עלויות האחזקה החודשיות של הרכב יעברו את ה10k ש"ח משתלם לי לרשום אותו על החברה ולשלם את שווי השימוש עליו.
אז הרכב רשום על שמי ואני מסתדר איתי על עלויות האחזקה שלו במשכורות או בדיווידנד.
אני מתרשם מכל הנאמר כאן שכדאי להתכונן להחלפה (בכפוף לתזרים).
לא רואה איזו בשורה בדגם 2026 ששווה את ההמתנה כמו למשל המנוע 2.8 בדגם שלי שלדעתי היה שווה מאוד את ההמתנה.
כמובן שבבוא הזמן אפרסם גם כאן את הרכב

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

דניאל מאירי
23-02-25, 08:43
רק אציין שנכון לעכשיו רכב חדש זמין רק עם מנוע 2.4,
דניאל

-->