התחברות

צפייה בגרסה מלאה : פרויקט חקלאי - מכסחת שורות

אייל
07-03-25, 18:57
מה הבעיה?
עשבים שגדלים בשדה. למה לא לרסס כמו שאוהבים החקלאים? משתי סיבות, ריסוס זה דבר יקר אבל הסיבה השנייה והעיקרית, בשנים האחרונות מתבססת התיאוריה שלעשבים במערך הביולוגי של השדה יש תפקיד משמעותי. ריסוס מרחיק מהשדה מדבירים ביולוגיים, גורם לשחיקת הקרקע ועוד הרבה דברים שהעשבייה משמרת.

אז מה הפתרון?
את העשבייה במרכז השורה אנחנו מכסחים עם מרסקת או מכסחת וזה די פשוט. קו העצים הופך בעייתי. כיסוח בעזרת חרמש הוא אופציה רק שמדובר ב-11 ק"מ של שורות נטועות וזה הרבה הרבה זמן.

אז מה עשיתי?
אכלתי לאנשים את הראש, בדקתי וחקרתי ובניתי מכסחת עם זרוע שמטרתה כיסוח השורות.

איך זה עובד?
על ה-PTO של הטרקטור או בשמו האשכנזי פרטיקוף (Power Take Off) חיברתי פולי גדול שממנו יוצאת רצועה ב-90 מעלות לפולי נוסף עם רצועה על גבי זרוע מתקפלת שבתחתית הזרוע יש התקן חוטים של חרמש מוטורי. למה חוטים? כי זה מספיק יעיל ולא מזיק במקרה של פגיעה בעץ.

האם זה עובד?
בגדול כן. את רוב העשבייה זה מכריע ומשאיר קצת שאותה נקצור עם חרמש או נתעלם באלגנטיות.

ולמה בעצם אני מפרסם את זה פה בפורום ג'יפים?
כי הפלטפורמה הזאת היא הבסיס לכל פרויקט טכני-מכני שיש לי בחיים. שאלתי כאן אנשים שאלות, אכלתי להם את הראש ואפילו נעזרתי בהם פיזית לבנות את הדבר הזה.

אז למי תודה?
לנמרוד, חנן, סביון ואסף שנתנו את הבסיס לרעיון.
לגונן שמסתובב כאן מעט אבל היה זה שהושיב אותי מול סוליד ואשכרה תכנן את זה.
לאריה שעזר לי לחרוט אוקולון.
לידין מהפורום הזה שניסה ללמד כלב זקן טריקים חדשים אבל בעצם הוכיח לי שמישהו בן 50 יכול להעריץ מישהו בחצי מהגיל שלו.
לחבר נוסף בפורום הזה שאמר לי שאי אפשר לעשות דבר כזה ודרבן אותי להוכיח אחרת...
ולמי ששכחתי אז סליחה!

148701

148702

148703

https://www.youtube.com/watch?v=K440RduGbB0

ehudzeelim
07-03-25, 19:02
יפה מאד,
רק הערה קטנה קח בחשבון שפגיעה של החוטים בגזע בהחלט פוגעת בעץ, יש מקרים שזה יכול להיות קריטי.
(בהדרים לדוגמה תיתכן פגיעה שתוביל להתפתחות פטריה ולפגיעה קשה בעץ).
כל גידול והצרות שלו אבל כדאי להיות מודעים לבעיה..

עריכה: ראיתי את הסרטון עכשיו ומדובר בזיתים, נראה מעולה.
אם עדיין אין, לעניות דעתי חובה לייצר מנגנון חיתוך לחוט שלא יאפשר לו להגיע לאורך שחורג מהיקף המגן.

yadin.ganon
07-03-25, 19:11
כל הכבוד! נראה בסרטון שעושה את העבודה יפה

Sent from my iPhone using Tapatalk

אייל
07-03-25, 19:25
יפה מאד,
רק הערה קטנה קח בחשבון שפגיעה של החוטים בגזע בהחלט פוגעת בעץ, יש מקרים שזה יכול להיות קריטי.
(בהדרים לדוגמה תיתכן פגיעה שתוביל להתפתחות פטריה ולפגיעה קשה בעץ).
כל גידול והצרות שלו אבל כדאי להיות מודעים לבעיה..

עריכה: ראיתי את הסרטון עכשיו ומדובר בזיתים, נראה מעולה.
אם עדיין אין, לעניות דעתי חובה לייצר מנגנון חיתוך לחוט שלא יאפשר לו להגיע לאורך שחורג מהיקף המגן.

הרעיון שהמגן לא מאפשר לחוט לצאת מעבר לגבול שלו. המנגנון חיתוך הוא קאטר שאני מחזיק ומודד כאשר אני מחבר את החוטים. בנסיעה לאחור כדי "להשלים פערים" אני נזהר לא להגיע לעץ.

מישהו בארץ עוד נוטע הדרים? זה אפילו יותר גרוע מזיתים...

ehudzeelim
07-03-25, 20:14
זה לא ה-300k דונמים של הזית, יש בהדרים איזה 60-70 אלף דונם.
יש גם כמה זנים חדשים, טעימים מאד בעיניי..

אומי5
11-03-25, 08:13
נראה נהדר.

אני יודע שאתה קמצן, אבל בטוח יש לך שארית ספריי שחור במחסן.

asafk
11-03-25, 08:58
יצא ממש מוצלח.
עכשיו תוריד את הדיון הזה, תבדוק אם יש פטנט ואם אין תשקיע כמה לירות ברישום של אחד.

אסף.

אומי5
11-03-25, 10:48
יש הרבה כלים בסגנון, גם לניקוי עשביה בגדרות בטיחות וגם בחקלאות.
יש פה פתרון יחודי שמצדיק פטנט?

נמרוד
11-03-25, 11:31
ברגע שזה פורסם, public domain בז'רגונם, אין יותר אפשרות לרשום פטנט.

ואם היה רושם פטנט, כל אותם המוזכרים בשמם בתודות - אסף, חנן, אריה, "סביון" (זה שם אמיתי?), מי שלא יהיו, ששומרים עותק של הרשומה הציבורית הזו, הם בהכרח ממציאים-שותפים, co inventors.

ishc
14-03-25, 09:15
מדליק!!!

Sent from my CPH2465 using Tapatalk

איל מ
14-03-25, 16:00
לא רוצה להוציא את הרוח מהמפרשים של כל מי שתכנן על התעשרות מהירה מפטנטים (ושל העלוקות שמנסים להצטרף אליהם), אבל בכל הזרועות לכיסוח שולי כביש שיש באירופה (אלו שמרכיבים הרבה פעמים על יונימוג), יש פטנטים דומים ואף משוכללים יותר. חלקן ממש מרשימות, ויודעות לכסח 360 מעלות סביב האובייקט.

זה כמובן לא מוריד במאום מההישג ההנדסי היפהיפה שיש כאן

-->