אייל
07-03-25, 18:57
מה הבעיה?
עשבים שגדלים בשדה. למה לא לרסס כמו שאוהבים החקלאים? משתי סיבות, ריסוס זה דבר יקר אבל הסיבה השנייה והעיקרית, בשנים האחרונות מתבססת התיאוריה שלעשבים במערך הביולוגי של השדה יש תפקיד משמעותי. ריסוס מרחיק מהשדה מדבירים ביולוגיים, גורם לשחיקת הקרקע ועוד הרבה דברים שהעשבייה משמרת.
אז מה הפתרון?
את העשבייה במרכז השורה אנחנו מכסחים עם מרסקת או מכסחת וזה די פשוט. קו העצים הופך בעייתי. כיסוח בעזרת חרמש הוא אופציה רק שמדובר ב-11 ק"מ של שורות נטועות וזה הרבה הרבה זמן.
אז מה עשיתי?
אכלתי לאנשים את הראש, בדקתי וחקרתי ובניתי מכסחת עם זרוע שמטרתה כיסוח השורות.
איך זה עובד?
על ה-PTO של הטרקטור או בשמו האשכנזי פרטיקוף (Power Take Off) חיברתי פולי גדול שממנו יוצאת רצועה ב-90 מעלות לפולי נוסף עם רצועה על גבי זרוע מתקפלת שבתחתית הזרוע יש התקן חוטים של חרמש מוטורי. למה חוטים? כי זה מספיק יעיל ולא מזיק במקרה של פגיעה בעץ.
האם זה עובד?
בגדול כן. את רוב העשבייה זה מכריע ומשאיר קצת שאותה נקצור עם חרמש או נתעלם באלגנטיות.
ולמה בעצם אני מפרסם את זה פה בפורום ג'יפים?
כי הפלטפורמה הזאת היא הבסיס לכל פרויקט טכני-מכני שיש לי בחיים. שאלתי כאן אנשים שאלות, אכלתי להם את הראש ואפילו נעזרתי בהם פיזית לבנות את הדבר הזה.
אז למי תודה?
לנמרוד, חנן, סביון ואסף שנתנו את הבסיס לרעיון.
לגונן שמסתובב כאן מעט אבל היה זה שהושיב אותי מול סוליד ואשכרה תכנן את זה.
לאריה שעזר לי לחרוט אוקולון.
לידין מהפורום הזה שניסה ללמד כלב זקן טריקים חדשים אבל בעצם הוכיח לי שמישהו בן 50 יכול להעריץ מישהו בחצי מהגיל שלו.
לחבר נוסף בפורום הזה שאמר לי שאי אפשר לעשות דבר כזה ודרבן אותי להוכיח אחרת...
ולמי ששכחתי אז סליחה!
148701
148702
148703
https://www.youtube.com/watch?v=K440RduGbB0
עשבים שגדלים בשדה. למה לא לרסס כמו שאוהבים החקלאים? משתי סיבות, ריסוס זה דבר יקר אבל הסיבה השנייה והעיקרית, בשנים האחרונות מתבססת התיאוריה שלעשבים במערך הביולוגי של השדה יש תפקיד משמעותי. ריסוס מרחיק מהשדה מדבירים ביולוגיים, גורם לשחיקת הקרקע ועוד הרבה דברים שהעשבייה משמרת.
אז מה הפתרון?
את העשבייה במרכז השורה אנחנו מכסחים עם מרסקת או מכסחת וזה די פשוט. קו העצים הופך בעייתי. כיסוח בעזרת חרמש הוא אופציה רק שמדובר ב-11 ק"מ של שורות נטועות וזה הרבה הרבה זמן.
אז מה עשיתי?
אכלתי לאנשים את הראש, בדקתי וחקרתי ובניתי מכסחת עם זרוע שמטרתה כיסוח השורות.
איך זה עובד?
על ה-PTO של הטרקטור או בשמו האשכנזי פרטיקוף (Power Take Off) חיברתי פולי גדול שממנו יוצאת רצועה ב-90 מעלות לפולי נוסף עם רצועה על גבי זרוע מתקפלת שבתחתית הזרוע יש התקן חוטים של חרמש מוטורי. למה חוטים? כי זה מספיק יעיל ולא מזיק במקרה של פגיעה בעץ.
האם זה עובד?
בגדול כן. את רוב העשבייה זה מכריע ומשאיר קצת שאותה נקצור עם חרמש או נתעלם באלגנטיות.
ולמה בעצם אני מפרסם את זה פה בפורום ג'יפים?
כי הפלטפורמה הזאת היא הבסיס לכל פרויקט טכני-מכני שיש לי בחיים. שאלתי כאן אנשים שאלות, אכלתי להם את הראש ואפילו נעזרתי בהם פיזית לבנות את הדבר הזה.
אז למי תודה?
לנמרוד, חנן, סביון ואסף שנתנו את הבסיס לרעיון.
לגונן שמסתובב כאן מעט אבל היה זה שהושיב אותי מול סוליד ואשכרה תכנן את זה.
לאריה שעזר לי לחרוט אוקולון.
לידין מהפורום הזה שניסה ללמד כלב זקן טריקים חדשים אבל בעצם הוכיח לי שמישהו בן 50 יכול להעריץ מישהו בחצי מהגיל שלו.
לחבר נוסף בפורום הזה שאמר לי שאי אפשר לעשות דבר כזה ודרבן אותי להוכיח אחרת...
ולמי ששכחתי אז סליחה!
148701
148702
148703
https://www.youtube.com/watch?v=K440RduGbB0