צפייה בגרסה מלאה : ניצרה למתג - מישהו מכיר משהו?
מדובר במתג on/off לנעילה חשמלית, רוקר סוויץ׳, מתג arb, איך שתרצו לקרוא לזה:
148710
המתג מפעיל נעילת דיפ׳ חשמלית. הפחד שלי שהיא תלחץ בטעות בנסיעה בכביש מהיר או משהו.. יש אביזר שיכול למנוע את זה? ניצרה? סטופר מכאני?
לחלופין, להחליף את המתג בכזה עם כיסוי פלסטיק מגן:
148711
אבל שלא ישאיר לי חור בדשבורד.
אשמח לשמוע דעות, תודה.
ראה פה
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/129848-%D7%9E%D7%A0%D7%92%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9E%D7%A4%D7%A1%D7%A7%D7%99-%D7%A0%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%94
דניאל אדיב
09-03-25, 15:32
הנעילות של איטון מגיעות עם מתג וניצרה, בטוח אפשר למצוא בתפזורת
יש מתגים במידה הזו של טרקטורים אוטובוסים. יש עם ניצרה מובנית בצד אחד.
אין לי בשליפה מקט לתת לך אבל זה קיים.
אסף.
באותם מקומות שאפשר למצוא כאלו
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/127672
https://www.euro4x4parts.com/en/parts/ref=GID1004/differential-lock-switch/oe=25535-05j00
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
ראה פה
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/129848
כמו שמוטי כתב מיד - היה דיון זהה לאחרונה עם קישורים ופתרונות...
הנעילות של איטון מגיעות עם מתג וניצרה, בטוח אפשר למצוא בתפזורת
אחלה ליד!
הוביל לשורת החיפוש Locking rocker switch, משם חיפשתי מק״ט של יצרן כלשהו, הוזמן באיביי, תודה!
https://www.ebay.com/itm/305885314759?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=iP9y-m8pS8C&sssrc=4429486&ssuid=LVEJqZ8CTge&var=&widget_ver=artemis&media=COPY
- - - Updated - - -
כמו שמוטי כתב מיד - היה דיון זהה לאחרונה עם קישורים ופתרונות...
לצערי לא הוביל למה שחיפשתי.
בלי קשר, מה אתה חושש שיקרה אם הנעילה תשתלב בטעות בכביש מהיר ?
מעבר לזה שזה מסוכן מאוד, הנעילה לא בנויה לשילוב במצב נסיעה, וזה יכול לגרום לנזק לה ולשאר שרשרת ההנעה.
מעבר לזה שזה מסוכן מאוד, ה.
נסעת פעם עם סרן נעול בכביש?
מעבר לזה שזה מסוכן מאוד, הנעילה לא בנויה לשילוב במצב נסיעה, וזה יכול לגרום לנזק לה ולשאר שרשרת ההנעה.
למה מסוכן? מה יכול לקרות לשרשרת ההנעה ?
לגבי הנעילה עצמה - נסיעה בקו ישר על כביש, שני הצדדים סובבים באותה מהירות , גם לא רואה סיבה לנזק. יכול לחשוב על מקרים אחרים של נזק פוטנציאלי לרכיבי נעילה במקרה של שילוב אלים, נניח תו"כ הצלבה כשצד אחד מסתובב במהירות.
לפני ככה וככה שנים נתפס לי גיר ידני בירידות מירושלים , לפחות 100 קמ"ש או כמה שסיקס יכול להגיע בירידה, כמה מהחברים כאן היו עדים - הציר הראשי של הגיר הולחם להילוך כתוצאה של סתימת מעברי שמן - נעילה מלאה ופתאומית של הגלגלים האחוריים והנה אני כאן אחרי 25 שנים ו -21 ניתוחים , מסוגל להקליד בשתי אצבעות ולעיתים אפילו קוהרנטי...
תכלס שום דרמה, ירדתי לשוליים מכוח האינרציה, העליתי כתבה על שיפוץ גיר (אחת הראשונות באתר כמדומני) והזמנתי ספול לסרן האחורי שאיתו נסעתי אח"כ מספר שנים.
ehudzeelim
10-03-25, 13:39
למה מסוכן? מה יכול לקרות לשרשרת ההנעה ?
לגבי הנעילה עצמה - נסיעה בקו ישר על כביש, שני הצדדים סובבים באותה מהירות , גם לא רואה סיבה לנזק. יכול לחשוב על מקרים אחרים של נזק פוטנציאלי לרכיבי נעילה במקרה של שילוב אלים, נניח תו"כ הצלבה כשצד אחד מסתובב במהירות.
לפני ככה וככה שנים נתפס לי גיר ידני בירידות מירושלים , לפחות 100 קמ"ש או כמה שסיקס יכול להגיע בירידה, כמה מהחברים כאן היו עדים - הציר הראשי של הגיר הולחם להילוך כתוצאה של סתימת מעברי שמן - נעילה מלאה ופתאומית של הגלגלים האחוריים והנה אני כאן אחרי 25 שנים ו -21 ניתוחים , מסוגל להקליד בשתי אצבעות ולעיתים אפילו קוהרנטי...
תכלס שום דרמה, ירדתי לשוליים מכוח האינרציה, העליתי כתבה על שיפוץ גיר (אחת הראשונות באתר כמדומני) והזמנתי ספול לסרן האחורי שאיתו נסעתי אח"כ מספר שנים.
אתה מדבר על נעילת גלגלים אחוריים, שלכשעצמה מסוכנת מאד, אני מניח שהיה לך מזל שזה קרה בקו ישר..
אבל זה לא דומה לנעילת דיפרנציאל במהירות על כביש, שתגרום לחוסר יכולת של הגלגלים האחוריים להסתובב במהירויות שונות, מה שעלול לגרום להתהפכות בעיקול מקרי.
כמובן נזק לרכבת הכוח גם אפשרי, אבל עיקר החשש (המוצדק) הוא סכנה בטיחותית.
הדבר היחיד שיקרה כתוצאה מנסיעה עם סרן אחורי נעול הוא רעש חריקת צמיגים בעת ביצוע פניות הדוקות...
אם נבואות הזעם שלכם היו אמיתיות הייתי מתעורר פחות מערסים עם טרקטורונים וSBSים .
לא מבין את פשר חקירת השב״כ למישהו יש ספק שזה מסוכן או עושה נזק?
ניר אמרת שהיה לך סיקס - ניסית פעם לשלב 4 על 4 בנסיעה מהירה כשהלוקרים לא משולבים? תקבל רעש חריקה נוראי, שבבים בטרנספר ונזק למזלגות, וזה כשהשילוב ידני ואתה מרגיש התנגדות אז תרגיש שמשהו לא בסדר.. בשילוב חשמלי אם היה לך מזל ושמעת משהו עלית על זה בזמן, אם לא, אתה גומר את המנגנון שילוב שכנראה לא יצליח להשתלב ויטחן את עצמו למוות. נעילה בזמן עיקול בכביש מהיר בהחלט יכולה לעשות נזק לציריות ופעמונים עקב עומס מוגבר.
דורון - נעילה אחורית משולבת בכביש יבש זה משהו אחד.
אחורית בכביש רטוב זה מסוכן - בטח במהירות בטח לנהג לא מיומן (כמו אישתי שלא יודעת לעשות דריפטים)
נעילה קדמית עליה מדובר זה ממש מסוכן - באספלט זה פחות או יותר מבטל את ההגה ונותן פידבק אלים לכל תזוזה קלה.
את חקירות השב"כ גם אני לא מבין, נראה שהארגון איבד את דרכו.
הדוגמה של שילוב 4X4 טובה - בתנאי שהטבורים כן נעולים - אין בעיה לשלב בנסיעה מהירה בקו ישר .
נעילה מכאנית של הדיפ' הקדמי ברכב ללא נועלי טבור - אכן לא כיף, מאבדים את ההיגוי בדרך עם אחיזה טובה, הכוונה שלי הייתה לאחורית, גם כאן בכביש מהיר זה יהיה פחות מורגש. בכל מקרה לפני שנכנסים לסרטים על השמדת מערכות הנעה צריך להבין שהצמיג לא מולחם לכביש - הוא מחליק בסופו של דבר והמומנטים שהוא מפעיל על המערכת עד לנק' איבוד האחיזה הם לא בלתי נסבלים. יש כלי רכב שמערכות הבלימה שלהם נמצאות לפני הגלגלים והם לא גוזרים ציריות בד"כ.
נעילה אחורית - שום בעיה, לא כביש יבש ובטח שלא כביש רטוב. התנהגות של סרן נעול לחלוטין נעימה וצפוייה הרבה יותר מאשר עם נעילה אוטומטית.
*** נותן לאישה לנהוג ? למה לא אמרת שמדובר ברכב חברה? - כל הדיון מיותר...
ehudzeelim
10-03-25, 15:58
הדבר היחיד שיקרה כתוצאה מנסיעה עם סרן אחורי נעול הוא רעש חריקת צמיגים בעת ביצוע פניות הדוקות...
אם נבואות הזעם שלכם היו אמיתיות הייתי מתעורר פחות מערסים עם טרקטורונים וSBSים .
אתה טועה 😁
זה שנעילה אחורית טובה לדריפטים, לא הופך אותה ללא מסוכנת בעיקולי כביש מספר 1 בירידות מירושלים ב-100-120 קמש.
האנלוגיה בין המקרים לא קיימת.
הייתי אומר לך תנסה ותווכח אבל בכל זאת...
איך מחיפוש מתג מאובטח הפכתם את זה לדיון תיאורטי על נעילת דיפרנציאל בנסיעה מהירה.
בואו נסכם שזה לא להיט לא לנוסעים ולא למכניקה ועכשיו נחזור לעזור ליוני לאתר מתג [emoji2357][emoji2357][emoji2357]
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
יש מתגי טוגל שצריך למשוך החוצה כדי להזיז. מאוד נפוץ בשימוש צבאי. כזה למשל (שימו לב לזיז בבסיס הידית):
https://www.aliexpress.com/item/4000392737042.html
אבל הקישור שיוני מצא הרבה יותר טוב ונכון:
אחלה ליד!
הוביל לשורת החיפוש Locking rocker switch, משם חיפשתי מק״ט של יצרן כלשהו, הוזמן באיביי, תודה!
https://www.ebay.com/itm/305885314759?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=iP9y-m8pS8C&sssrc=4429486&ssuid=LVEJqZ8CTge&var=&widget_ver=artemis&media=COPY
- - - Updated - - -
לצערי לא הוביל למה שחיפשתי.
חנן-ג'יפולוג
10-03-25, 20:19
אתה טועה 😁
זה שנעילה אחורית טובה לדריפטים, לא הופך אותה ללא מסוכנת בעיקולי כביש מספר 1 בירידות מירושלים ב-100-120 קמש.
האנלוגיה בין המקרים לא קיימת.
הייתי אומר לך תנסה ותווכח אבל בכל זאת...
אתה מבין שאתה מתווכח עם אדם שנסע כמה שנים ללא דיפרנציאל בסרן האחורי? אפילו לא צריך לנחש, הוא רשם את זה כאן.
יצא לי לנהוג ברכב של ניר כמה מאות קילומטרים מהמרכז לאילת, כולל כל הפניות שבדרך. כמו שניר כתב, זה מתנהג יותר טוב מנעילה אוטומטית אחורית (היתה לי כזו שמונה שנים).
ehudzeelim
10-03-25, 20:35
אני מבין חנן,
הניסיון הוא הדבר החשוב.
ועדיין חושב שלנעול דיפ' באמצע עיקול מהיר ב-100 קמש,
לא דומה לנסיעה עם דיפרנציאל נעול קבוע.
אתם טוענים שזה אותו דבר, אבל האם נעלתם דיפרנציאל בעיקול כזה פעם?.
מודה שלא ניסיתי, ובכל זאת עדיין חושב שזה מסוכן.
אני חושב שיש הבדל בין מה שחנן וניר טוענים שעשו וזה לנסוע במודע ברכב שאין בו דיפרנציאל, לבין רכב רגיל שפתאום בהיסח הדעת ננעל לו הדיפ והנהג שרגיל להתנהגות x מקבל התנהגות Y.
וחוויתי את זה בריינג'ר וזו הסיבה שחיפשתי מנגנון אבטחה בזמנו
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
אני מבין חנן,
הניסיון הוא הדבר החשוב.
ועדיין חושב שלנעול דיפ' באמצע עיקול מהיר ב-100 קמש,
לא דומה לנסיעה עם דיפרנציאל נעול קבוע.
אתם טוענים שזה אותו דבר, אבל האם נעלתם דיפרנציאל בעיקול כזה פעם?.
מודה שלא ניסיתי, ובכל זאת עדיין חושב שזה מסוכן.
ישנם מאמינים רבים שמשוכנעים שביצוע אקט מסויים שלא לצורך רבייה יגרום להם להתעוור במקום...
חו"ח לא מעוניין להניא אף חבר מלממש את זכותו הטבעית להוסיף עוד גאדג'ט לדשבורד, רק ניסיתי להוריד קצת לחץ מיותר.
ניר למיטב זכרוני אתה חצי עיוור. אז אולי כדאי להוסיף נצרה.
ניר למיטב זכרוני אתה חצי עיוור. אז אולי כדאי להוסיף נצרה.
אז יכול להיות שזאת הייתה הסיבה ? לא חשבתי על זה
ehudzeelim
11-03-25, 18:31
ישנם מאמינים רבים שמשוכנעים שביצוע אקט מסויים שלא לצורך רבייה יגרום להם להתעוור במקום...
חו"ח לא מעוניין להניא אף חבר מלממש את זכותו הטבעית להוסיף עוד גאדג'ט לדשבורד, רק ניסיתי להוריד קצת לחץ מיותר.
כידוע לאמונה יש כוח עצום
אבל בלי הספק אין אמונה, אז נשאר רק לבדוק.
יש לי טנדר עם נעילה נשלטת,
יש לך ביטוח חיים?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.