צפייה בגרסה מלאה : ייבוא אישי של Volkswagen T4 camper
שלום,
ברשותי קראוון נגרר שלאחרונה אנחנו פחות ופחות משתמשים בו .
במחשבות ושיטוטים ברשת "נדלקתי" על הקטע של הקמפרים הקטנים (האלה עם הגג שנפתח)
יש כאן מישהו שיש לו ניסיון ויוכל לפרט על תהליך היבוא/יבואן מומלץ ,אתרים לחפש בהם באירופה?
התקציב שלי הוא 100K אחרי כל התהליך. האם זהו תקציב מספיק?
לגבי מנוע מומלץ הבנתי שהחל ממודל 94 ניתן להביא דיזל, אני משער שהוא עדיף מבנזין.
איזה מנוע דיזל מומלץ וקיימים לו חלקי חילוף בארץ 1.9 /2.5 ?
תודה מראש לעונים
אמנון
אני אתן לך עוד רעיון והוא בהמה אמריקאית 4x4.
סוואנה או ונדורה. יש כמה למכירה כרגע בארץ, לפחות אחת אחרי הסבה חוקית לקמפר זוגי. רכב הרבה פחות אקזוטי ויחסית קל לתחזוקה עצמית או המוסכים למיניהם.
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
כחובב פולקסווגן אני לגמרי מסכים שקמפר על בהמה אמריקאית מגניב יותר (ובוודאי עביר יותר) מT4.
אבל חשוב לבדוק כמה דלק כל אחד מהם לוקח, כי בסוף החופש לנסוע עם כמה שפחות התחשבנות הולך ונהייה מאתגר עם רכבים שאוהבים דלק.
(ואומנם קמרים על על T2 וT3 מגניבים יותר, אבל אין ספק שמבחינת מרחב פנים יש להם חסרון על פני כל מסחרית רלוונטית אחרת)
boaz avrahami
20-03-25, 13:42
שאלו איך לייבא, לא מה…
ממה שאני מכיר, 1$ הופך בארץ הקודש ל עשרה שקלים.
רוב אלו שאני מכיר נעזרו בסוכן תמורת עמלה.
כאן באתר רשום כיצד
https://www.gov.il/he/pages/personal_import_of_vehicles
Sent from my iPhone using Tapatalk
כלל האצבע ביבוא אישי זה שכל דולר שווה 10 שח בארץ. בפועל זה יכול לעלות יותר, תלוי במחיר ההובלות הימיות והיבשתיות. גם אם נסעת והבאת את הרכב לנמל בעצמך, תאלץ להצהיר על העלויות של הנסיעה. בעצם תצטרך למצוא רכב בפחות מ 10000 דולר. קשה למצוא רכב במצב סביר במחיר הזה.
מבחינת מנוע, מותר לייבא דיזל משנת ייצור 1994. בשנים האלה עדיף ה 2400 דיזל 5 צילינדר אבל גם הוא די עגלה. אם אתה מוכן לחכות קצת, נדמה לי שמ 1996 או 1997 התחילו עם מנועי ה tdi, שהם חזקים יותר.
קיים גם בנזין 5 צילינדר 2.5 ליטר .
אני יבאתי מגרמניה קמפר טי 3 לפני כ 3 שנים. יבוא קמפר שונה מיבוא רכב רגיל, לפחות על סמך מה שאני עברתי.
קח בחשבון שההסבה לקמפר מוסיפה משקל רב, שגם הוא משפיע על הביצועים באופן משמעותי בשנים האלה. אצלי מדובר בתוספת של כ 550 קג, ללא נוזלים כך שהספק המנוע משמעותי מאוד.
אם אתה מעוניין במידע נוסף, אתה מוזמן לפנות בפרטי.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
כחובב פולקסווגן אני לגמרי מסכים שקמפר על בהמה אמריקאית מגניב יותר (ובוודאי עביר יותר) מT4.
אבל חשוב לבדוק כמה דלק כל אחד מהם לוקח, כי בסוף החופש לנסוע עם כמה שפחות התחשבנות הולך ונהייה מאתגר עם רכבים שאוהבים דלק.
(ואומנם קמרים על על T2 וT3 מגניבים יותר, אבל אין ספק שמבחינת מרחב פנים יש להם חסרון על פני כל מסחרית רלוונטית אחרת)אומי צודק.
בהמות האמריקאיות לוגמות ליטר לכל 3 או 4 קמ.
עדיף לחפש אחת בנזין ולקחת בחשבון עוד פלוס/מינוס עשיריה על מערכת גז.
אגב, פרסמו עכשיו סוואנה בנזין 4x4 שנת 2016 למכירה עם גג גבוה.
בסיס סופר מעניין לקמפר, רק לקחת בחשבון השנים האלו כבר ללא הילוך כוח.
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
מבחינת מנוע, מותר לייבא דיזל משנת ייצור 1994. בשנים האלה עדיף ה 2400 דיזל 5 צילינדר אבל גם הוא די עגלה.
ממה שזכור לי זו חתיכת עגלה, ברמה שהיילקס אטמוספרי עוקף בעליות.
- לגבי אמריקאיות כרגע זה פחות הכיוון גם מבחינת תצרוכת דלק וגם מבחינת הגודל.
אני מחפש רכב קטן יחסית שיהיה קל ונוח להיכנס איתו לכל מקום.
- לגבי 4X4 זה ממש לא חובה (בשביל זה קיימת נבלה אחרת).
- 10K אירו זה באמת תקציב שאין בו הרבה פרזנטורים אם בכלל... (כנראה הייתי אופטימי מידי)
- מנועי הבנזין פחות עצלנים? איך הם מבחינת אמינות וחלקי חילוף בארץ?
boaz avrahami
20-03-25, 23:12
אתה עושה לעצמך הנחות. דולר ויורו השער שונה. דיברנו על דולר [emoji4]
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש כרגע T4 דיזל Karmann,1994, ב 10,000 יורו .
המוכר טוען שהרכב מגיע ל 115 קמ"ש בכביש ישר.
ממוקם בצ'כיה .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.