צפייה בגרסה מלאה : שאלת זליגת זרם ואיתוראן
ehudzeelim
20-03-25, 10:47
בדקתי זליגה ומצאתי 150 מיליאמפר מהמצבר, כשהרכב כבוי.
ברכב היה פעם איתוראן, היום אני ללא איתוראן פעיל אבל השלט פתיחת דלתות הוא של איתוראן.
השאלה שלי: האם זה שהשלט הוא של איתוראן, אומר שבהכרח שהמערכת עם המצבר הקטן המקורי של איתוראן עדיין קיימת ברכב?
בסבירות מאוד גבוהה, כן!
כשאני קניתי את הדיסקברי היו בו שלוש מערכות מחוברות אך לא פעילות. אם אני לא טועה גם של פוינטר וגם של איתוראן. כמובן שניקיון שלהן מהרכב פתר שלל תקלות חשמל מסתוריות.
בדרך כלל כשלקוח מתנתק מאיתוראן, אף אחד לא טורח ללכת ולנתק, אלא פשוט משביתים אותן מרחוק. לפעמים זה קורה בעת העברת בעלות, שבה הבעלים החדש קונה אוטו ישן ואינו מעוניין בתשלומים. פעם הבאה שהרכב עובר יד, גם אף אחד לא יזכור שהמערכות הללו קיימות בכלל.
ehudzeelim
20-03-25, 16:41
בדקתי את המוסו השני, זליגה של 600 מיליאמפר...
ניסיתי למצוא את המצבר של האיתוראן בשני הרכבים, לא מצאתי. התמקדתי ברכב עם הזליגה הגבוהה פירקתי את המוח של האיתוראן כולל כל הפיוזים שמצאתי, הזליגה ירדה ל-480 מיליאמפר.
חזרתי לתא מנוע, ניתקתי את הפלוס של האלטרנטור שיוצא מפיוז 80 אמפר, הזליגה ירדה ל-40 מיליאמפר.. לא מבין מה זה אומר ..האלטרנטור תקין, אולי יש קצר כלשהו בדרך בין המצבר לאלטרנטור?
ehudzeelim
20-03-25, 16:51
אחרי מחשבה קצרה,
עכשיו אנתק את הפלוס של האלטרנטור מהצד של האלטרנטור,
אם הזליגה תרד כמו כשפירקתי מהצד של המצבר, המסקנה תהיה שהקצר באלטרנטור ולא בדרך אליו.
חנן-ג'יפולוג
21-03-25, 06:44
אלטרנטור הוא אכן ממוקדי הזליגה הנפוצים ביותר.
ehudzeelim
21-03-25, 09:09
אלטרנטור הוא אכן ממוקדי הזליגה הנפוצים ביותר.
תודה חנן,
האלטרנטור שופץ לפני שנה, יש דרך לפתור את זה בלי שיפוץ חוזר?
זו בעיה ברכיב מסוים באלטרנטור?
ehudzeelim
21-03-25, 09:17
זה מה שמצאתי בינתיים:
בדיקת דיודות אלטרנטור:
כדי לאשר את החשד שלך, הגדר את המולטימטר למתח AC. חבר מחדש את כבל הסוללה. כשהמנוע פועל, אם יש יותר מ-0.5volts על הקטבים, סביר להניח שלאלטרנטור יש דיודה פגומה אחת או יותר.
ehudzeelim
21-03-25, 16:19
זה נקרא להמציא תקלות.
היום בדקתי את האלטרנטור בשיטה שתיארתי לעיל, מדדתי 0V, כלומר הדיודות באלטרנטור תקינות. זה העלה את החשד... כל המדידות זליגה נעשו עד עכשיו עם הצבת של האמפרמטר, עברתי למדידה רגילה, ניתקתי את המינוס מהמצבר, הכל תקין .. בטנדר 40 מיליאמפר, בג'יפ 70 מיליאמפר.
הצבת לא מתאימה למדידת זרמים קטנים, או שבמכשיר שלי הצבת לא תקינה..
148746148747
קנית את המד בעלי ?
איכשהו יש שם סחורה פחות טובה של uni-t.
רואים את זה על המדים שלהם שקונים בארץ.
נתקלתי במקרה של מד כזה בדיוק שהיה דפוק במדידת DC בצבת ובכל השאר תקין.
כן היה אפשר לאפס אותו בסביבת המנוע, ואז למדוד תקין.
לצערי אין אפשרות לכייל.
אני אימתתי את שלי מול מדים בטור, הצבת מאוד מדוייקת (כשתקינה).
חנן-ג'יפולוג
22-03-25, 20:25
הצבתות ההשראותיות באמת לא מדויקות לעניין זרמי זליגה.
ניסיתי להתגבר על זה בעזרת רכישת צבת של פלוק ב3000ש"ח שהנתונים שלה היו הכי טובים (יחסית לאחרות) בתחומים של עשרות מיליאמפרים, ואפילו היא היתה גבולית.
כל רב מודד של שבעה דולר בחיבור גלווני טורי, עושה עבודה מדויקת יותר.
לסדרה הזו יש צבת עם רגישות של 2 אמפר מקס.
שם היא מביאה דיוקים ברמה שאתה לא רוצה לשלוף את המד הטורי.
ehudzeelim
22-03-25, 22:26
נדמה לי שקניתי מאמאזון. בכל מקרה קצת חפרתי בדגמים ואכן הדגם שלי (210D) *לא בנוי לזרמים נמוכים.*
יש שני דגמים שהצבת שלהם מתאימה לזרמים של מיליאמפרים בודדים: 210E ו-211B. בזמנו אני זוכר שקיבלתי המלצה ללכת על הדגם 210D ולא 210E, לא זוכר למה.
אבל בשביל הזרמים הנמוכים האלה הוא כנראה הכלי הנכון. ה-211B מדויק באותו סדר גודל אבל יקר הרבה יותר.
בקיצור ה-210E הוא הדגם שמתאים למדידות מיליאמפרים בודדים ב-DC גם בצבת. כך לפחות על פי היצרן.
אני גם ממליץ ברשת על הD כי יש לו מדידת תדר וטמפ' וזה יותר פונקציונלי ממיקרו זרמים לדעתי.
עדיין אומר, תבדוק שהוא קורא אפס בזרם DC בסביבת המדידה (שדות מגנטיים משפיעים עליו, ויש לרוב) ותנסה שוב.
ehudzeelim
23-03-25, 08:15
ניסיתי, לא עזר. כל תזוזה קטנה הערכים משתנים ובמיליאמפרים זה משמעותי.
לא נורא, בשביל התדירות שימוש שלי זה בסדר גם למדוד בטור.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.