PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה על ליווי נהג צעיר ותכנית הדרכה לנהגים צעירים

heminew
29-03-25, 11:29
הבן הוציא רשיון, והחששות הם חששות.
יש תכנית הדרכה לליווי נהגים צעירים של ראם סמואל- מין קורס מוקלט, להדרכה במצבי חירום על הכביש, מקרים ותגובות וכו׳.
שמעתי וובינר שלו, וובינר שיווקי בשביל הקורס הנ״ל אבל היה בו גם תוכן מקצועי והתרשמתי לטובה - גם מהתוכן וגם מהדרך.
האם מישהו עשה ויכול להמליץ (או להמליץ שלא) על הקורס?

זה באופן כללי יותר - איך לשפר את היכולת של הנהג הצעיר בתקופת הליווי? הרי בלימודי נהיגה הם לומדים לעבור טסט, לא לנהוג.

תודה
חמי

ishc
29-03-25, 13:13
פעם אחרי הטקףסט היו צריכים לעשות עוד רישיון אצל ההורים

Sent from my CPH2465 using Tapatalk

Asaf-a
29-03-25, 13:29
לאחר 3 נהגים בנים צעירים בבית, ולכל אחד מהם היו כישורים שונים בתחום.
לדעתי אין תחליף לאיכות הנהג המלווה מצד אחד והקשר עם הנהג הצעיר מצד שני, ונכון, לעיתים מתסכל ומכניס מתחים (התגובה היחידה שאני מרשה לנהג החדש להגיב להערות - תודה על המשוב..), אבל זה נכון לחינוך ילדים בכל תחום…אבל אף אחד לא מכיר את הילד טוב יותר ממך ולא יעשה זאת טוב כמוך, כולל תרגול בלימת חירום בכביש יבש ורטוב במקום נטוש .

הקורסים האלו לטעמי הם עבור נהג מלווה שאין לו את היכולות האלו, ומתרכזים בטכניקת הנהיגה החשובה בפני עצמה, אך לטובת קריאת מצבי כביש ותנועה, וזיהוי תרחישים שיכולים להתפתח למצב מסוכן , אין תחליף לשעות ליווי איכותי.

תומר ב
29-03-25, 15:03
מניסיון שלי עם שני נהגים:
- צריך להתאים ציפיות בליווי מבחינת הנהג. יש שיותר רוצים ללמוד ויש שלא רוצים לשמוע הערות. לראשון תוכל להסביר יותר ולשני רק הערות חרום/מסכנות חיים.
- לא בטוח ששני ההורים יכולים לשמש מלווים. לא בגלל הידע אלא בגלל דרך התגובה (לחץ וכד').
- להתחיל בהכרות בסיסית של הרכב, עד כמה שזה נשמע הזוי. הבן לא ידע איך מפעילים מגבים כי למד בקיץ. תפעול מזגן וכד'.
- ללמד החלפת גלגל כולל תרגול. גם אם במקרה אמת יצטרכו עזרה לפחות ידעו שלא גורמים לנזק או בעיה.
- להשתדל לנצל עד תום את הליווי. אח"כ כבר יהיה יותר קשה למצוא הזדמנויות או שפחות יהיו מוכנים להקשיב.
- מניסיוני, התקופה המסוכנת היא כאשר הם חושבים שהם יודעים לנהוג אבל בפועל לא. בתקופה של הליווי הם בדרך כלל פחות עם ביטחון. להכניס להם את זה עמוק לראש.
- אני לא מכיר קורסים אבל לדעתי יפיקו יותר מקורס לאחר שיצברו מספיק ניסיון ולא ממש אחרי הטסט.

בהצלחה

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

-->