התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מפרידי קפיצים להגבהת הרכב

tsabarib
01-04-25, 16:14
שלום לכולם.
נתקלתי לאחרונה באמזון במוצר שנקרא מפרידי קפיצים.
https://www.amazon.com/gp/product/B0DH27FHQ7/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3TFOS7WC72IU 6&psc=1
יש ממתכת ויש מפלסטיק/גומי.
להבנתי:
מיועדים להגבהת הרכב. לאו דווקא לשטח. כתוצאת לוואי, מקצרים את מהלך הקפיץ ומשנים כמו כל ספייסר רגיל את הגאומטריה בגלגל והציריות.
ניתנים להתקנה והסרה בקלות יחסית בעזרת ג'ק רגיל ואולי מברג/לום.

לא מצאתי פרטים על המוצר הזה בארץ.
השאלה האם הם יכולים לתת יתרון מסוים בשטח? מה החסרונות?
אני לא מתכוון למה הם עושים בכביש כי ממילא ניתנים לפירוק לפני החזרה לכביש (אם כי גם זה מסקרן אותי).
אני זומם על רנו קנגו למרוץ גרוטאות אבל כללית נראה לי נושא מעניין

תודה

asafk
01-04-25, 16:51
זה מיועד באמת לטנדרונים וסטיישנים שנוסעים עמוסים כל הזמן.
מעלה את קבוע הקפיץ.

אסף.

הדסופה
01-04-25, 16:53
אני חושב שזה לא מגביה כלום , רק יכול למנוע שקיעה וכמובן מונע את עבודת הקפיץ על כל המשתמע
אתה מכניס את זה בכח היד ומוציא את זה בכח היד . גג איזה פטיש
וזאת גם הבעיה איתם . ניסינו להשתמש בהם בגרוטראלי ובשטח הם עפים תוך כדי נסיעה … כי הקפיץ גם נפתח קצת …
אתה מתקין 5 , בסוף היום נשארים 2
ויתרנו

Sent from my iPhone using Tapatalk

נמרוד
01-04-25, 20:27
אכן מגביה, זמנית, על ידי העלאת קבוע הקפיץ. זמנית - עד שהקפיץ שוקע, וזה קורה די מהר. גרוע מאד.

איל מ
02-04-25, 10:58
וגם,
בחלק מהתמונות הם מפזרים את התומכים האלו במקומות שלא מובנים לי, ועל פניו נראה שיוצרים עומסי כפיפה לא הגיוניים בנקודות ספציפיות על החוט של הקפיץ.

opl
02-04-25, 12:17
יש ארגז של כאלה בכל חנות חילוף מכובדת וותיקה. בכמה שקלים לכל אחד. שים לב שיש כל מיני גדלים. נסעתי ככה באיזו משטובה שהייתה תורקת מתלה על כל פיפס בדרך.

tsabarib
02-04-25, 13:41
תודה רבה לכל העונים. החכמתי.
נשמע כמו פיתרון לא מושלם אבל אפשרי לשלושה ימי נסיעה בשטח -בהנחה שאמצא דרך לקבע את המפריד שלא יעוף בפתיחה של הקפיץ.

אומי5
02-04-25, 14:05
כמו שכתבו יש כמה גדלים, לנו באלמרה בגרוטלוג היו כאלה שלא עפו (עפו הרבה דברים אחרים, כולל האלמרה עצמה).
אם אתה מכניס את זה עם היד בקלות זה יעוף , שלנו נכנסו ממש קשה.
אני מכיר עוד כמה שהשתמשו בזה בגרוטראלי ושטויות אחרות, כמו שכתבו זה טוב לשטויות.

opl
02-04-25, 18:25
לא ראיתי שכתבו, את ההתקנה עושים כשהגלגל באוויר. שמים את הכי גדול שנכנס אחרת הם בוודאות יעופו

tsabarib
03-04-25, 17:17
באחד הסרטונים מחו"ל מישהו המליץ לקדוח חור במרכז המפריד ולקשור אותו עם אזיקון לקפיץ. אני מניח שאם החור מספיק קטן אז לא ישפיע יותר מדי על החוזק של המפריד. אם אקנה מפריד ממתכת, אז ממילא יש מקום באמצע להכניס אזיקון.
אהדק אזיקון כלפי מעלה ואוסיף אחד משוחרר יותר כלפי מטה. ככה בפתיחת הקפיץ הם לא ייקרעו. אולי אנסה לעטוף באיזולירבנד חבלה -שוב, בצורה משוחררת יחסית. או שאעטוף עם חוסם ורידים/או עורקים.
אצטרך מעט ניסיונות וקפיצות בשטח.
המלצות או רעיונות אחרים?

אומי5
06-04-25, 09:23
ההכנסה היא כמובן כשהמתלה פתוח עד הסוף.
וההכנסה צריכה להיות קשה.
לכן האזיקון לא צפוי להקרע מהפתיחה כי גם בפתיחה שני צדדי הספירלה צמודים ל"מגביה" ואז גם לא צריך אזיקון כי זה תקוע שם ממש חזק.
סביר להניח שיש תזוזה קטנה בין החוט לגומי דווקא בכיוון הניצב, וזה לגמרי יכול לקרוע אזיקון .

opl
06-04-25, 13:22
לא הייתי שם מפריד ממתכת.

tsabarib
18-04-25, 10:31
מה החסרונות של המתכת?

-->