התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בגיפ"ה - יעוץ ברכישת אקדח

OFF-RoaD
16-04-25, 19:54
יודעים פה הכל אז אולי אמצא מענה ראוי גם לשאלה הבאה (אסייג מראש ואגיד שברור לי שהמבחן האמיתי הוא ביד ורצוי בירי, אבל אני רוצה להתפקס קודם לכן על הפן הטכני)

הגיע הזמן להחליף את האקדח שלי, בול צ'ירוקי בן 10, ואני מחפש אקדח קומפקט / סאב, עם 15 כדורים במחסנית, שיחליף את הנוכחי שמצוין מבחינתי.

יש 2 מטרות להחלפה:
1. משהו מעט יותר קטן וקל (האקדח עליי כל הזמן בעבודת שטח).
2. משהו פחות אקזוטי ויותר נפוץ, שיותר קל להתאים לו אביזרים וכדומה.

חשבתי על ה Sig 365 Xmacro שגם מאוד נוח לי ביד (עוד לא יריתי בו), אבל אני חושש מאוד מהחלודה.

עוד אופציות שראיתי הן ה CZ P10C, S&W mp2. 0 או Springfield Echelon / Hellcat pro.

1. מה אני מפספס? איזה עוד דגמים שווה להכניס להשוואה או להוציא ממנה?
2. האם עניין החלודה ב365 באמת כצעקתה? יש לאחד האקדחים שציינתי איזו מחלה כרונית שאני צריך לדעת עליה?
3. עד כמה האקדחים של ספרינגפילד נפוצים בארץ, מבחינת זמינות אביזרים וח"ח אם חלילה נדרש?

אשמח לכל אינפוט, עצה או הצעה. תודה

*גלוק לא רלוונטי מסיבות שונות ולכן לא עלה לדיון.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

geva dover
16-04-25, 20:53
לי יש את ה365x macro עם מפצה.

אני עובד במים ובוץ והוא נרטב לא מעט, מנקה אותי בערך פעם בשבועיים 3 עם שימון עדין( לוקח לי 10 דק בערך).

אין סימני חלודה, מכיר כאלה שכן הופיע להם.
לדעתי השד לא כזה נורא כמו שעושים ממנו, קצת תחזוקה יותר קפדנית ויש לך אקדח צר וקל משקל

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

מוטי ג.
16-04-25, 21:09
אפשר לשאול (ולהחכים) למה לא גלוק?

OFF-RoaD
16-04-25, 22:10
הוא לא נוח לי.

ניסיתי כמה פעמים לאחוז בהם, וגם לירות, זה לא יושב לי טוב ביד ולא פוגע טוב במטרה.

הוא גם מגיע עם מפרט הרבה פחות מרשים ביחס למקביליו לרמת המחיר, אבל נשים את זה בצד לרגע.

boaz avrahami
16-04-25, 22:40
נדמה לי שלא מזמן ראיתי פליטת כדור של הזיג במטווח בארהב כשהאקדח היה בנרתיק. המדריך הכועס פרק לו את האקדח ואסר להכניס אותם.

אני לא ממש בעניינים ובטח לא מומחה אבל כדאי שתברר את עניין הבטיחות שלו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

GodsFather
16-04-25, 22:43
מוסיף לך

א. בול ul, ובכלל בול יכולים לסייע בהתאמה. המפעל בתל אביב. יש לכלי הזה לא מעט אופציות, בארץ ובחול. החל מנרתיקים, תמיכה בציינים ואופטיקה ופנסים ושאר ירקות.

ב. יש שאוהבים את מצדה. לא יודע לגבי 15 כדור. המחיר מאד אטרקטיבי.

Sent from my SM-F916B using Tapatalk

OFF-RoaD
16-04-25, 22:47
נדמה לי שלא מזמן ראיתי פליטת כדור של הזיג במטווח בארהב כשהאקדח היה בנרתיק. המדריך הכועס פרק לו את האקדח ואסר להכניס אותם.

אני לא ממש בעניינים ובטח לא מומחה אבל כדאי שתברר את עניין הבטיחות שלו.

Sent from my iPhone using Tapatalkזה דגם אחר, p320. לא יודע בדיוק מה המנגנון שגורם לבעיה אבל הוא ה365 לא חולקים אותו.

raanan
16-04-25, 23:36
הוא לא נוח לי.

ניסיתי כמה פעמים לאחוז בהם, וגם לירות, זה לא יושב לי טוב ביד ולא פוגע טוב במטרה.

הוא גם מגיע עם מפרט הרבה פחות מרשים ביחס למקביליו לרמת המחיר, אבל נשים את זה בצד לרגע.

מהניסון שלי, מחזיק באותה דעה.

סמית M&P קומפקט קנה 4" והדק משודרג של APEX = אקדח משובח.
דבר איתי בפרטי אם אתה צריך עוד מידע.

רענן

אמוץ נ.
17-04-25, 03:27
אני עם מוסברג MC2SC
קטן ונוח לי מאד.
זול משמעותית מזיג.
אני לא מומחה אז לא יכול להעיד מעבר.

amirmoshe
17-04-25, 06:14
אני עם הp10c.

איתי כבר כמה שנים טובות. החליף סמית שהחליף יריחו.

מעל שנתיים הוא עליי ללא נרתיק. צמוד לגוף.

לא מחליד ולא כלום.

מבחינת אחיזה, מרגיש טוב, יושב נטוע ביד.

בירי, אני נהנה ממנו. הדק קל יחסית. מהלך הדק קצר.

מבחינת מחיר בהחלט מפתיע לטובה.

לא נתקלתי בו עד כה באף מעצור. מדוייק וטוב.

אם יש בית מסחר שייתן לך לנסות בירי שווה לבדוק.

Sent from my SM-S901E using Tapatalk

מוני אורבך
17-04-25, 07:18
ניסית את כל הגלוקים?

ניסית את ה p43x
מאוד קומפקטי וקל לנשיאה.
מחסנית 15 ועשוי פלסטיק כלומר לא מחליד.
הקט שלו מאוד דקה והרתע מאוד קטן.
מתאים מאוד ליד בינונית.
לי הוא היה מאוד נוח והקליעות היו בהתאם.
הגלוקים הארוכים, גם לי לא היו נוחים.
שווה בדיקה לדעתי.

דניאל אדיב
17-04-25, 08:33
גלוק 43X קטן דק ויש מחסנית של 15 כדורים.
מרוצה מאוד מהירי הדק לא מדהים ואבל חידוש קשר מעולה.
ואם יש ידיים גדולות גם מאוד נשלט

אומי5
17-04-25, 08:40
התכוונת G43X?
יש לי, כשקניתי לא היו מתחרים מבחינת יחס גודל-כמות כדורים, שניה אחר נכנסו לשוק כמה אופציות, שמגיעים עם יותר איבזור ופחות מחיר (כוונות זוהרות למשל).
ניסיתי במטווח את האופציות האחרות והן הרבה יותר נוחות לירי, גם הזיג, גם הספרינגפילד. (לצערי אין תקציב לעוד שדרוג, אבל זה יגיע)
מאימון רציני עם הגלוק אני יוצא עם פצע באמה משמורת ההדק.
ברור שזה מאוד אישי, אבל אני לגמרי מסכים עם פותח השירשור.
מה גם שבגלוק משלמים לא מעט על ההילה.

מוטי ג.
17-04-25, 08:51
בסוף זה מגיע לדיון על גלוק, כמו שכל דיון מגיע למקרר או צידנית.
אני עם גלוק 43איקס, ככלי ראשון, עליי צמוד כבר 4 שנים וקצת, יריתי כ1000 כדורים אולי יותר , בשנה האחרונה הוספתי גריפ ששיפר אחיזה.
היו לי המון מחשבות לעבור לכלי גדול יותר, עם כוונת השלכה, כי קצת חסר לי דיוק בירי מהיר לאחר תנועה /מאמץ.
אציין שבדו קרב מהיר בהפלת ראשים, בטווח 15 מטר בערך, מול כיתת הכוננות המגוונת בקיבוץ (אנשים, כלים, גילאים) אני מגיע מקום ראשון ולכן כל פעם אני דוחה את ההחלפה, אבל אשמח לשמוע על חלופות בהנחה שאין מגבלת תקציב

ofer_b
17-04-25, 09:38
אני עם הלקט פרו, באותו סדר גודל של מחיר, פחות משנה אצלי, הולך איתו ביום יום וגם יריתי די הרבה , להערכתי כ אלף כדור עד היום במטווחים ואימונים כאלה ואחרים.
גם התלבטתי בין זיג לגלוק המקבילים בזמנו
מקבלים חבילה מרשימה כפי שאתה בטח יודע.
אין שום חוסר באביזרים, יש הכל בארץ או מחול, יש קבוצת וואטסאפ עם כל מה שתרצה (וזה נכון כמעט לכל האקדחים הנפוצים, גם זיג)

דרך אגב, שקול לרכוש יד 2, אם הייתי רוכש היום אז זה היה הכיוון, אפשר למצוא כמעט חדשים בזול יותר

Sent from my CPH2583 using Tapatalk

Dozer
19-04-25, 10:12
יודעים פה הכל אז אולי אמצא מענה ראוי גם לשאלה הבאה (אסייג מראש ואגיד שברור לי שהמבחן האמיתי הוא ביד ורצוי בירי, אבל אני רוצה להתפקס קודם לכן על הפן הטכני)

הגיע הזמן להחליף את האקדח שלי, בול צ'ירוקי בן 10, ואני מחפש אקדח קומפקט / סאב, עם 15 כדורים במחסנית, שיחליף את הנוכחי שמצוין מבחינתי.

יש 2 מטרות להחלפה:
1. משהו מעט יותר קטן וקל (האקדח עליי כל הזמן בעבודת שטח).
2. משהו פחות אקזוטי ויותר נפוץ, שיותר קל להתאים לו אביזרים וכדומה.

חשבתי על ה Sig 365 Xmacro שגם מאוד נוח לי ביד (עוד לא יריתי בו), אבל אני חושש מאוד מהחלודה.

עוד אופציות שראיתי הן ה CZ P10C, S&W mp2. 0 או Springfield Echelon / Hellcat pro.

1. מה אני מפספס? איזה עוד דגמים שווה להכניס להשוואה או להוציא ממנה?
2. האם עניין החלודה ב365 באמת כצעקתה? יש לאחד האקדחים שציינתי איזו מחלה כרונית שאני צריך לדעת עליה?
3. עד כמה האקדחים של ספרינגפילד נפוצים בארץ, מבחינת זמינות אביזרים וח"ח אם חלילה נדרש?

אשמח לכל אינפוט, עצה או הצעה. תודה

*גלוק לא רלוונטי מסיבות שונות ולכן לא עלה לדיון.

Sent from my SM-S928B using Tapatalkאם אתה מרוצה מהאקדח והוא פשוט לא נוח, אתה יכול לנסות נרתיקים אחרים או מיקום נשיאה אחר, לפעמים זה עושה את כל ההבדל.

השד של החלודה לא נורא אבל כמו שנכתב פה, זה דורש תחזוקה שבמותג אוסטרי מסוים לא באמת חייבים.

לגבי ה 43x, אני לא ראיתי. מישהו שמצליח לירות בו טוב בלי הרבה מאוד אימונים, לדעתי זה לא שווה את זה, וכאמור, אם נשיאה זו הבעיה כאמור יש פתרונות אחרים.
לגבי אופציות נוספות, יש חברים שמאוד מרוצים מ cz p10c וגם מ shadow systems.

ועוד מילה אחרונה, באקדח שלא נעשו בו שינויים, לא הייתי קונה חדש, הייתי מחפש יד שניה, יש הרבה כלים בשוק וחוסכים כסף

boaz avrahami
19-04-25, 15:27
גלוק 43X קטן דק ויש מחסנית של 15 כדורים.
מרוצה מאוד מהירי הדק לא מדהים ואבל חידוש קשר מעולה.
ואם יש ידיים גדולות גם מאוד נשלט

יש גם מחסנית 20 כדורים (יש לי) בלי להחליף תפס (פרו מאג) ויש גם יותר בתוף.

אני לא כל כך מנוסה ולא יורה הרבה בשביל להתלונן על ההדק אבל אני רואה פירסומים על החלפה להדק אחר בכמה מאות שקלים.

אני מראש עם ה MOS ואני חושב שזה נחמד.
ושווה את הכסף.

ההנחה שלי שהגלוק גם יהיה יותר סחיר כשיגיע יום ואולי ארצה להחליף או למכור.

asafk
19-04-25, 16:39
אני אתן לך נקודת מבט אחרת.
אקדח זה לא רובה. בטירונות במשך ארבעה חודשים יריתי ברובה כמעט כל יום כמה עשרות כדורים בממוצע. כלומר בסוף האחרונות יריתי כבר אלפי כדורים ורק הייתי צריך לחשוב על המטרה והכדור היה פוגע.
עם אקדח עבור מי שלא יורה 5000 כדורים באימון יסוד כמו מעטים מאוד - עקומת הלימוד איטית יותר וגם קשה יותר להיות טוב כי צריך לשים לב להרבה יותר דברים. אבל אחרי שאתה 10 שנים עם אותו אקדח ובהנחה שירית בממוצע 100 כדורים בשנה לפחות בשנים הראשונות , אז אחרי 10 שנים סוף סוף יש לך מיומנות טובה באקדח שלך. עכשיו להחליף? להתרגל להדק אחר ולארגונומיה אחרת? אתה תצטרך לירות 1000 כדורים נגיד, כדי להגיע לאותה רמה, ובעיני אם אין לך סיבה ממש טובה, אתה לא רק שלא *צריך* להחליף אפילו עדיף שלא.
כמובן אם יש סיבה טובה להחלפה ונחיתות ממשית שכח ממה שכתבתי.
ואני יודע שאני מסתכן בדל"פ אבל בעיני האקדחים הקומפקטיים הם הפשרה הסבירה וכל התת-קומפקטיים הם כבר קטנים מדי בשביל משתמש לא סופר מיומן.
זו גם הסיבה שאני לא מחליף את האקדח אספנות שלי. קומפקטי ולא תת, עם ארגונומיה מושמצת והדק מושמץ - אבל וואלה, אני רגיל אליו. גם ביד אחת וגם באימון האחרון עם יד פצועה - יורה ופוגע לא רע והזיכרון שרירים של יותר מ25 שנה עם אותה חתיכת פלסטיק ביד - עובד.

אסף.

OFF-RoaD
19-04-25, 17:53
קודם כל, תודה לכל העונים. אני רושם וחוקר במטרה להיסגר על 2-4 דגמים שמתאימים לי מבחינת נתונים טכניים, ואז להתנסות בכל אחד מהם עם כמה כדורים כדי לבחור את האקדח הנכון.

כרגע המועמדים הם
Sig Sauer P365xmacro (ללא מפצה, בגלל היתרון באורך הקנה)

Cz P10C

S&W m&p-9 2.0

Springfield Hellcat pro 3.7 / Echelon 4.0c

אני עוד צריך לעמוד יותר מדויק על ההבדלים בין הספרינגפילדים, ולהבין אם אני מוריד את אחד האקדחים או יותר מסיבה כלשהי - מתכנן לקרוא ביקורות של רדנקים בקרוב...

אתייחס להודעה של אסף - אתה צודק, נדרש זמן רב יותר להגיע למיומנות באקדח, וזה הרבה פחות זמין לנו היום, אבל גם האילוצים והצרכים משתנים, ומה שהיה נכון לי לפני 10 שנים לא נכון לי היום.

אז חשבתי שזה אקדח שישב בכספת ויצא רק לטיולים וחיפשתי משהו זול ואמין יחסית. מ2018 בערך הוא עליי בכל עת מחוץ לבית, ואמנם אני לא מוותר על הנשיאה שלו - היא עול גם בגלל הממדים וגם בגלל זמינות האביזרים. הוצאתי כבר הרבה מאוד כסף על נרתיקים בהתאמה אישית וכל מיני שפצורים מאולתרים, ולאחרונה חלחלה בי ההבנה שאני מנסה להפוך פג'ארו למטחנת סלעים או לשדרג היילקס למרוצי דריפט. אני מבין היום הרבה יותר טוב מה אני צריך ומחפש, ואקנה אקדח שמתאים לזה יותר.

kd2
20-04-25, 02:59
בגלל שאתה עובד בשטח, אני הייתי מתמקד מכל התכונות - בנוחות.
בסוף כל אקדח הוא עונש כשזה יומיומי.

לכן הייתי הולך על אקדח קטן ונוח, שיודע לגדול כשצריך, ואתה מווסת את זה לפי המצב רוח והמצב הבטחוני.

כלומר סאב קומפקט שמאפשר לך נשיאה נוחה ומוסלקת עם מחסנית קצרה, או 15/17 כדור עם מחסנית ארוכה יותר.
ומשם כל אחד עם הפיצ'רים שיותר חשובים לו.

ועם זאת, יש פיצ'רים שלא הייתי קונה אקדח חדש בלעדיהם בשוק של היום :
1. הכנה להשלכה.
2. כוונות לילה (ועדיף גם בצבע שונה קדמי/אחורי).

מציע לך לבדוק בירי את השילד פלוס, אתה תופתע לטובה.

מבחינת זיג, יש בעיית אחידות מסויימת בציפוי, ובכללי הוא פשוט פחות מוצלח - אבל הם מפצים על זה בכל שאר הפרמטרים.
האקדח המושלם למה שתיארתי למעלה הוא ה365XL, שלא מיובא יותר לארץ בגלל שרוצים למכור יותר מאקרו (יבואן מטומטם).

ניר ל
20-04-25, 11:40
נקודה נוספת למחשבה - תאימות לערכת הסבה.
לא יכול לחוות דעה מנסיון אישי, אבל בהנחה שהערכות האלו מדוייקות לטווחים קצרים ולא מייצרות מעצורים - הייתי בהחלט שוקל אם בתרחיש כלשהו אני יכול להזדקק לאקדח ככלי לחימה עיקרי.

על כוונת השלכה על האקדח עצמו אני לא ממליץ, אישית אני מתאמן ויורה בתחרויות עם כוונת השלכה אבל נושא ללא. אבל כוונת שמקובעת לערכת הסבה טובה זה עולם אחר, בטח למי שלא בכשירות גבוהה (כולנו למעשה).

מוטי ג.
20-04-25, 12:33
כהמשך לסאגת הערכות ליום הדין, עוד נקודה למחשבה, תאימות למחסניות של השכן שלך /החבר שלך ליכיתת כוננות

kd2
20-04-25, 15:03
נקודה נוספת למחשבה - תאימות לערכת הסבה.
לא יכול לחוות דעה מנסיון אישי, אבל בהנחה שהערכות האלו מדוייקות לטווחים קצרים ולא מייצרות מעצורים

בנושא התאימות לערכת הסבה, ההתרשמות הטכנית שלי היא שעדיף אקדח עם מסילת אביזרים, התפיסה שלו בתוך הערכה טובה יותר.
אני מעריך שככה גם יישמר איפוס טוב יותר (נושא שאני עוד בבדיקה שלו בערכה שלי).

לגבי איכות הירי בערכה, לי יש MCK, כבר אחרי 5 כדורים הבנתי שזה משדרג אותך בטירוף.
אני רק רוצה לוודא כמה זה מצליח לשמור איפוס.
אם כן, להחזיק דבר כזה זאת כבר לא הגזמה בסיטואציה של מערכות חוק צולעות ביותר.

איל מ
20-04-25, 15:31
יכול להעיד שהכוונות הקופצות שמגיעות עם ה kpos scout , לא שומרות על איפוס. אפילו לא קרוב. ב20-25 מטר כבר לא פוגעים בדף.

kd2
20-04-25, 15:59
אשמח להמשיך לשמוע על זה אבל אנחנו חוטפים לבחור את הדיון.

OFF-RoaD
20-04-25, 22:18
דווקא מעניין, חופשי :)

kd2
20-04-25, 23:59
אז אתן לך סיכום ביניים שלי -
במטווח השני הערכה שמרה על איפוס טוב (365X).
אופסה ב20, ולאחר מכן יריתי ב15 (זה הכי רחוק שהיה זמין).

אבל בMCK הכוונות ברזל קופצות שהגיעו, על הפנים, עם חופש משוגע בקדמית.
לא יודע אם זאת תקלה ספציפית או רוחבית, אני אברר את זה.
אחרי שהתלוננתי במטווח שרכשתי, החליפו לי אותם לשל fab (לא קופצות) שהן אחלה והן אלו ששמרו על האיפוס.
עכשיו הרכבתי השלכה ונראה מה יהיה עם זה, בלי קשר.

אני חושב שראוי לנקות את הערכה מבפנים בין מטווחים כדי לצפות לביצוע טוב, יש שם הרבה פיח בממשק בין האקדח לערכה, ובסוף זה מה שייקבע את ההצלחה של זה.
עוד דבר, ב365X יש מסילת אביזרים שהערכה נצמדת אליה, לטעמי זה יתרון משמעותי.

ביום חמישי כנראה אהיה במטווח ואבדוק את זה שוב.

מאוד ממליץ להתנסות בזה ולהבין כמה זה יותר טוב מאקדח, הבעיה שברוב המטווחים אני מאמין שזאת לא אופציה.

ניר ל
20-04-25, 23:59
משהו בעניין ה P10C - הטקסטורה של הקת שורטת, מעולה לאחיזה אבל לא נעים אם מתחכך בעור.
סה"כ האקדחים שציינת עושים רושם טוב - מגיעים מאובזרים ביחס לגלוק בסיסי, קיבולת מחסנית גבוהה, לא יודע איך מבחינת אמינות וזמינות חלפים לאורך זמן ( כנראה שלא תהיה אם זה לא גלוק) , עלות וזמינות מחסניות נוספות. התנסות בירי של כמה כדורים חסרת משמעות. מפצה סטיה - להימנע.

אומי5
21-04-25, 09:55
לגבי ערכות הסבה.

יצא לי לירות ברוני וכידון, בחברה נאמר לי שבכידון חייבים מסילה, אני חושב שגם לרוני.
השיפור בפגיעות הוא מדהים, כולל במרחקים די גדולים.
הערכות היו מאופסות מראש לאדם אחר ואחרי שני כדורים והבנת הסטיה פגעתי מצויין.
להבנתי האיפוס נשמר בשתיהן.

הערכות יקרות, אבל מי שהפרוטה בכיסו והגדר בחלונו, בהחלט נראה לי משהו ששווה לשים בבית ליום הדין.
בארוע סטייל השביעי יהיה הבדל משמעותי בין אקדח שיעיל עד 15-20 מטר אל מול כלי שפוגע נהדר ב70 מטר ואפילו יותר.

amitaikl
21-04-25, 20:18
ערכת הסבה היא פתרון מצוין במדינתנו.
בסכום נמוך יחסית + סרבול, ניתן להשיג דיוק בטווחים של עד 100 מ' בקלות יחסית וחזרה לזכרון שריר של נשק ארוך.
אני עם כידון וממליץ בחום. אומנם יקרה מהערכות, אבל ניתן להעביר אותה מאקדח לאקדח על ידי החלפת מתאם שעולה כמה עשרות שקלים

asafk
21-04-25, 21:53
מי שהגדר בחלונו שיתנדב לכיתות התכוננות ויהיה לו רובה אמיתי בבית.....

אסף.

boaz avrahami
21-04-25, 22:39
בשימוש בנשק להגנה עצמית אני מאוד חושש מדוצ״ים. במיוחד אחרי הסיפור של התקרית בכניסה לירושלים.

הערכות הסבה האלו נראות לי דומות מדי לקארלו.
לא בטוח שלא הייתי טועה ויורה במי שיורה מערכה כזו מתוך הנחה שהוא מחבל.
זה ארועים שאין זמן להדוק.
יורים מאינסטינקט ו/או פחד.

Pageup
22-04-25, 00:40

אסף.

לא צריך ליד גדר, אתה יכול לקבל גם בתל אביב (חדש דנדש ועם מיטב התוספות שגם בסיירות לא מקבלים), רק תשתדל לא לכתוב משהו נגד הראיס בן גביר. אם תהיה נחמד אולי תקבל דרגות כמו הצל.

kd2
22-04-25, 01:21

אסף.

ואז בפאן הנשק אתה תלוי בגחמות של הצבא, בתחזוקה של הצבא...
וכמובן באמת להיות חלק מכיתת כוננות- לשמור בשער, לקפוץ לתרגילים.
עזובתי אני אשאר עם הMCK.

לחבר'ה עם כידון, איך נשמר האיפוס אחרי שהוצאתם והחזרתם ושוב הוצאתם ושוב החזרתם ?

סולי
22-04-25, 05:49
אני שמאלי עם גלוק 17

שנה+ עם הערכה הזו:
https://idstore.co.il/product/fab-defense-kpos-amp-conversion-kit/

ועכשיו כבר כמה חודשים עם זו:
https://idstore.co.il/product/fab-defense-kpos-scout-conversion-kit/

עברתי עקב התאמה לשמאליים, זו האחרונה גם מרגישה קלה וקומפקטית יותר.

לא זיהיתי בעיה של יציאה מאיפוס (בשני הערכות) גם לאחר זמן עם הכוונות ברזל הקפיציות.. ואצלי הערכה חוטפת מכות מזדמנות.
במטווח בממוצע פעם בחודש, בערך 300כדור.
התוצאות מדהימות כאמור בטווחים של 100מטר~.. אכן מכפלת כח אך זה לא נשק ארוך.

Sent from my SM-S721B using Tapatalk

ניר ל
22-04-25, 10:12
נשק מאופס לא תלוי במשתמש. אם למשתמש מסויים יש סטייה עקבית בגלל טעות או בעיה כלשהי והא מקזז אותה באמצעות הכוונות אז הנשק לא יהיה מאופס.
שמירה על איפוס תהיה תלויה גם בדרגות החופש שיש בין האקדח לערכה, גם בעיוות שעלול להיווצר בגוף אקדח פולימרי ובערכה עצמה שהיא פולימרית - תסתכלו למשל על אקדחי גלוק ותראו שהגוף מתעקם כלפי מעלה כתוצאה מהלחץ של הנרתיק, ככה שאם המסילה משמשת לקיבוע האקדח לערכה אז יכולה להיות סטייה משמעותית. הקנה עצמו לא מקובע לגוף באקדחים בעלי מנגנון נעילה "בראונינג". בנוסף - הכוונות עצמן בין אם הן כוונות ברזל "קופצות" ובין אם כוונות השלכה עשויות לאבד איפוס. אצלי כוונת של הולוסאן על האקדח עברה מעל 4000 כדור ללא צורך באיפוס.
היתרון של הערכה מלבד יציבות בירי הוא גם כניסה מהירה לתמונת כוונת השלכה, אז אם כבר משתמשים בה שווה להשקיע גם בכוונת השלכה איכותית.
לא משהו שהייתי מסתובב איתו ביומיום, אבל מנוף משמעותי בשטח פתוח.

אומי5
22-04-25, 10:13

אסף.

1. לא כל אחד יכול להתנדב, מכל מיני סיבות.
2. להתנדב למשהו מסוכן כדי שיהיה לך נשק להגן על עצמך שם זה לא הפחתת סכנה. זה הרואי וראוי לכל הערכה, אבל לא יושב על אותו פתרון כמו לקנות ערכת הסבה.
3. ערכת הסבה היא לא נשק, היא יכולה להיות זרוקה ברכב, בתיק, בקלנועית ובכל מקום - כל עוד היא לא מחוברת לנשק. וזה יתרון מאוד גדול על נשק ארוך אמיתי. במיוחד כשברור שבמתאר הגנתי בתוך ישוב הטווח של נשק ארוך לא יהיה מעל עשרות מטרים (כמובן יש לנשק ארוך יתרון קטלניות, אבל אם הוא נשאר בבית הוא לא עוזר)

איל מ
22-04-25, 22:32
מה שכתב אומי בחלק השני הוא הסיבה העיקרית בעיני.
אחרי שנה שלמה שבה חזרתי להיות "טירון" ולהסתובב לכל מקום עם נשק ארוך, כולל חוף הים, בריכה והכל (ולשבת בחוץ כמו אדיוט) וכולל לא להגיע מראש למקומות מסוימים, החלטתי ללכת על ערכת הסבה שיכולה להיות זרוקה במקום נגיש. ודווקא יכולתי "להתקמבן" על נשק ארוך.

kd2
23-04-25, 01:00
אני שמאלי עם גלוק 17

שנה+ עם הערכה הזו:
https://idstore.co.il/product/fab-defense-kpos-amp-conversion-kit/

ועכשיו כבר כמה חודשים עם זו:
https://idstore.co.il/product/fab-defense-kpos-scout-conversion-kit/

עברתי עקב התאמה לשמאליים, זו האחרונה גם מרגישה קלה וקומפקטית יותר.

לא זיהיתי בעיה של יציאה מאיפוס (בשני הערכות) גם לאחר זמן עם הכוונות ברזל הקפיציות.. ואצלי הערכה חוטפת מכות מזדמנות.
במטווח בממוצע פעם בחודש, בערך 300כדור.
התוצאות מדהימות כאמור בטווחים של 100מטר~.. אכן מכפלת כח אך זה לא נשק ארוך.

כולל מספר פעמים שהוצאת את האקדח מהערכה ?
או שהוא כל הזמן נמצא בתוכה ?

ניר - אני מוכן להשקיע בכוונת השלכה מעולה אחרי שאהיה בטוח שהחזרתיות של הממשק בין האקדח לערכה הוא גבוה.
אחרת מה זה משנה כוונת יקרה או זולה ? השלכה או ברזל ?
נחיה ונראה.

סולי
23-04-25, 06:50
לא הבנתי את השאלה

kd2
23-04-25, 17:21
השאלה היא :
האם איפסת את הערכה, והאקדח נשאר כל הזמן בפנים ? (למשל כמו מאבטחים ברכבת).
או שאתה מוציא ומכניס אותו מספר פעמים לאורך תקופה, ועדיין זה שומר על איפוס ?

כי זאת נקודת התורפה לדעתי, החזרתיות של הממשק בין אקדח לערכה.

כוונות יותר או פחות טובות תמיד אפשר להחליף.

סולי
23-04-25, 21:16
מוציא ומכניס מהערכה לעיתים תכופות (לפעמים כמה פעמיים באותו יום)
לא ראיתי צורך לאפס שוב מאז האיפוס הראשוני.

כוונות ברזל מקוריות.
היו אצלנו לפיילוט זוג כוונות השלכה שכנראה נרכשו מדוד עלי (; שהיו יוצאות מאיפוס אחרי ירי במטווח.. מאז אנחנו עם הברזל עד ימצא תקציב לציוד ראוי.

ד ו ר ו ן
24-04-25, 08:48
בארוע סטייל השביעי יהיה הבדל משמעותי בין אקדח שיעיל עד 15-20 מטר אל מול כלי שפוגע נהדר ב70 מטר ואפילו יותר.
בזמנו התנסינו בירי באקדח ל-100מ למטרת דמות.
כשהדמות עומדת במקום לכמה שניות, גם FN מרוט עם כוונות ברזל יצוקות בצינה פוגע.

סיכוי נמוך שהמשתמש הממוצע יפגע בטווחים כאלו גם אם יש לו אקדח אלוף העולם אבל הוא לא מתאמן רציף גם לטווח כזה.

ניר ל
24-04-25, 10:51
אקדח ביד יציבה וכוונת שלא מסתירה את המטרה פוגע גם בטווחים ארוכים של מאות מטרים, אבל זו לא המטרה.
זמן התגובה והחשיפה מתקצר מאד גם בטווח של 15 מ' כשיורים מנשק ארוך.

זה מתחרות ירי מעשי PCC (קרבין 9 מ"מ), בישראל התחום הזה הבליח לרגע עד שמהר מאד הפסיקו לנפק רשיונות לכלים האלה, אז מי שמתעקש מתחרה עם ערכת הסבה:

https://www.youtube.com/watch?v=eW58Oxy2qNs

ד ו ר ו ן
24-04-25, 11:10
אקדח ביד יציבה וכוונת שלא מסתירה את המטרה פוגע גם בטווחים ארוכים של מאות מטרים, אבל זו לא המטרה.
זמן התגובה והחשיפה מתקצר מאד גם בטווח של 15 מ' כשיורים מנשק ארוך.

גם כאן.. אימון אימון אימון.
מי שלא יודע להצביע עם אקדח לא יצביע נכון עם קומבינה אחרת.

להתרשמותי הקטנה, רוב מי שאני רואה מסתובב עם ערכות ההסבה האלו צועקים ווסאח שופוני מקילומטרים.
עמוסים גאג׳טים שלפעמים סותרים אחד את השני..
ברענון התקופתי, יש כמעט יחס ישיר הפוך בין כמות השפצורים לאיכות הפגיעות.

ובחזרה לשרשור, מאד מתחבר למה שאסף כתב.
מה שנוח לך ומה שאתה כבר מנוסה וצברת בו ק״מ ניכר.

kd2
25-04-25, 04:16
מוציא ומכניס מהערכה לעיתים תכופות (לפעמים כמה פעמיים באותו יום)
לא ראיתי צורך לאפס שוב מאז האיפוס הראשוני.

כוונות ברזל מקוריות.

אוקיי זה טוב מאוד אם ככה.
-----------------------------------------
גם אני פעם חשבתי שערכת הסבה זאת קצת הגזמה, אבל במצב הנוכחי של גופי הביטחון, וואלה לא.
וזה שיפור דרמטי בהכל, זה לא נשק ארוך אבל זה שיפור עצום.
אם אתה בהגנה ויש לך איזה נקודת משען טובה, בכלל חגיגה.
וגם בקיבולת של התחמושת, כי זה לא נוח להחזיק אקדח עם מחסנית 33 כדור, אבל בערכה זה כן.
ביישוב כפריים כמו שאני חי בהם (קיבוץ, מושב, ישוב קהילתי), פשוט הטווחים גדולים מידי לאקדח באירוע אמת, על כל המורכבויות שלו.

צריך לזכור שהצד השני בא לעימות יותר חמוש מהיחידות הכי טובות בצבא, זאת לא דעה, זאת עובדה (מפדחת אבל אמיתית).

ניר ל
26-04-25, 22:47
PIX + נראה לי כמו ערכה יעילה. קצת יותר מורכב כי נוסף אלמנט של מנגנון גישור להדק, אבל ממש מאפשר אחיזה של M4 , עם קת של M4. ראיתי קצת סרטונים של אמריקאים, שם הם ממציאים תחליפי קת בגלל כל מני מגבלות חוק הזויות, אבל עם טלסקופ נראה שזה עובד ממש יפה.
נמכרת כאן ב 1500 ₪ לסוגי גלוק, סיג והלקאט. במונחי עלות/ תועלת זה מאד משתלם, במחיר הזה קונים בערך 500 כדור שמספקים לחמישה אימוני ירי שעלות כל אחד מהם בערך 150 ₪ ( ללא התחמושת).

איל מ
26-04-25, 23:45
חשוב מעבר למחיר. הpix עם יותר מדי חלקים נעים, וגם תחושת ההדק מעט שונה.
אבל, הדבר שלי היה הכי חשוב (ושבגללו נטשתי את ה2020 המצוינת בקומפקטיות שלה של recover) הוא היכולת להכניס את האקדח בשניות לערכה, בלי להתחיל להתעסק עם סגירת ברגים, או גרוע מכך בלי להתקין חלקים על האקדח. זאת רעה חולה שהיתה מהוגה בעאכות היותר ותיקות, ומתאימה למי שמסתובב עם הנשקבערכה קבוע.

raanan
27-04-25, 00:17
הכיוון של השרשור מזכיר לי את האבולציה של הטלפונים הניידים,
בהתחלה טלפונים בומבסטים (פלאפון "בננה") = אקדח נשר המדבר (היה אופנתי אצל אנשי קבע עם "שעון" על היד ושפם).
אח"כ תחרות למי יש יותר קטן ... (מוטרולה לא זוכר את הדגם) = גלוק 43 , סמית שילד
ועכשיו למי יש מסך יותר גדול (סמסונג אולטרא S24 ) = ערכת הסבה לנשק ארוך

בקיצור,
כנראה שכמה פיספסו מה תפקידו של האקדח בנשיאה לעומת רובה.
אגב, אתם גם מתאימים תחמושת בהתאם (גריין יותר גדול) שמתאים לקנה ?

רענן

asafk
27-04-25, 00:24
במקרה של הטלפונים המיזעור הלך והקצין ואז הבינו שאפשר לראות פורנו בטלפון....

אסף.

asafk
27-04-25, 00:26
ההערה בעניין התחמושת מעניינת. כי כדור 9 פרבלום מיועד להרוג במרחק של עד 50 מטר. גם המהירים שבהם לא יעילים בטווח גדול יותר.
ועדיין 50 מטר זה מאוד מאתגר לפגוע.

אסף.

ד ו ר ו ן
27-04-25, 01:01
ההערה בעניין התחמושת מעניינת. כי כדור 9 פרבלום מיועד להרוג במרחק של עד 50 מ
זה מזמן לא גנרי.
יש תחמושת שמוגדרת ++ מבחינת אנרגיה, שלא מתאימות לאקדחים ותיקים עם קנה דק וחלש יותר.
ויש תחמושות עם קליעים כבדים שמייצרים לחץ גבוה.

kd2
27-04-25, 04:27
בקיצור,
כנראה שכמה פיספסו מה תפקידו של האקדח בנשיאה לעומת רובה.
אגב, אתם גם מתאימים תחמושת בהתאם (גריין יותר גדול) שמתאים לקנה ?

רענן

ההפך, כנראה שפיספסת את הפואנטה של ערכת הסבה לרוב המשתמשים.
לא הולכים עם זה ביום יום, זה בבית או באוטו למקרה שקרה משהו קיצוני.
ואז אתה מקבל שדרוג ביכולות, שאין לך אופציה חוקית אחרת לקבל כאזרח מן השורה.
הערכות הנפוצות הן ללא שינוי בקנה ולכן אין צורך להתאים כלום.
------
9 ממ, מאיכות סבירה ומעלה, יעיל ופוגע רע מאוד גם ב75 מטר +, מעריך שאם אחפש סרטונים על ג'ל תראה גם מרחק הרבה יותר גדול.
ויותר מזה לא מעניין אותי, כי אלו מרחקים לגיבורי מקלדת בכלי כזה.
-----
אני לא אהבתי את הPIX בגלל נושא ההדק (בהרכבה היא לא כזאת שונה ברמה של לפסול).
חושב שנכון לירות בהדק של האקדח, גם בתחושה שנשארת אותו דבר (קת + הדק+ שחרור מחסנית), גם מבחינת בטיחות/אמינות , וגם מבחינת שיפור ההדק בעתיד.

אומי5
27-04-25, 09:12
בזמנו התנסינו בירי באקדח ל-100מ למטרת דמות.
כשהדמות עומדת במקום לכמה שניות, גם FN מרוט עם כוונות ברזל יצוקות בצינה פוגע.

סיכוי נמוך שהמשתמש הממוצע יפגע בטווחים כאלו גם אם יש לו אקדח אלוף העולם אבל הוא לא מתאמן רציף גם לטווח כזה.

כל אמצעי, מאקדח, דרך ערכת הסבה ועד מאג לא יעיל בידיים לא מיומנות.
כשאני מדבר על יעילות באזור ה70 מטר (ויש שיעידו שגם ב100) אני מדבר על התקלה, כניסה למצב ושיחרור כדור או שניים תוך שניה-שניה וחצי.
לא רמת היממניק, אבל כן רמת האזרח המתאמן.
פגיעות יפות מאוד.
כמה יפות? כמה שתתאמן, וכולם פגעו ככה משמעותית יותר טוב, לא יעזור כלום, חמש נקודות אחיזה משפיעות על הדיוק.

אגב, נקודת תורפה זו ידית הדריכה, מאוד מבלבל, אם אני זוכר נכון יש ערכות עם ידית דריכה כמו בM16.
באחרות צריך להתרגל לצורת דריכה שלישית.

ניר ל
27-04-25, 09:36
https://youtu.be/_wXFf34bB34?si=1iM3X2EEO8nBbhu4

למי שתוהה לגבי טווח אפקטיבי של קליע 9 מ''מ. הרבה יותר ממה שנהוג לחשוב. בעיקר צריך לקחת את זה בחשבון כאשר נאלצים לירות באיזור מאוכלס.

הערכה היא אילוץ. במדינה שאזרחיה מאויימים בהשמדה מצד שכניהם החמושים בכבדות, אך גורמים עויינים מצליחים משך שנים להשפיע על הממסד לפרוק את הציבור מנשק ולהשאיר את ההגנה על חייו בידי כוחות בטחון מוסמכים. הולך לנו טוב עם הגישה הזאת...
מזכיר שלפני כשנה וחצי הדיונים בנושא היו בעיקר - למה בכלל צריך אקדח.

אימונים זה מעולה, אבל יקר, דורש התמדה, בלתי נגיש לרובנו - עדיין כל אדם שמחזיק פלטפורמה של נשק ארוך יפגע מהר ומדוייק יותר מאשר עם אקדח.

The_doctor
27-04-25, 10:19
כל הציוד הזה בעיקר מועיל למי שמוכר אותו (כוונות \ ערכות הסבה), הרי בסוף התרחיש הריאלי זה חדירה של מס' מחבלים חמושים בנשקים ארוכים, בתרחיש הבלהות שהתרחש ב7.10 היה מדובר על 1700-2300 מחבלים חמושים בנשקים ארוכים, RPG, מקלעים, רובי צלפים ברמת הגדוד.

בכאלה מצבים AVG JOE עם אקדח קומפט שהוא קנה כמה מחסניות ויש לו 50-100 כדורים טעונים מוכנים לירי, כנראה יפצע \ יהרג בתוך דקות ספורות
לא משנה לי אם אתה בוגר ימ"מ שייטת 13, ושלדגיסט בשעות הפנאי, אתה הולך למות אם תנסה לירות לכיונם. כי בסוף הגודל כן קובע
וקלאצ עם קנה ארוך, מהירות לוע עדיפה, ומחסניות של 30 כדורים שעפים בצרורות עם מסה שמדגדת ל9 ממ את הקצה עדיף פי 300 מה9 מ"מ שלך עם חתימת לגיון, כוונות אופטית במחיר של רכב יד שניה וערכת הסבה של מאבטחי רה"מ

העדויות קיימות ברשת, מי שהצליח להלחם ולשרוד ב7.10 היו אלה שנלחמו בטווחים קצרים מאוד, בין חדרים, ומבנים, כל הזמן שינו עמדות, ושמרו על קור רוח, ירי דילוג, ירי דילוג, אף פעם לא להשאר באותה עמדה שביצעתי ירי ממנה, כי גם אם פגעתה ב5 מחבלים עם האקדח, תוך מס' שניות החברים שלהם יקלטו אותם נופלים וסאחבק יקבל RPG לתוך החלון, או 3 רימונים מתגלגלים

אז לחימה בשטח פתוח = התאבדות. לא משנה איזה כוונת, ואיזה ערכה וכמה טוב אתה פוגע במטווח למרחקים של 100 מטר עם כוונות ברזל.

בדיוק כמו עם הרכבים, ובעצם כל דבר בחיים, תקנה את הדבר הטוב ביותר שאתה יכול להרשות לעצמך, כולל עלויות אחזקה (במקרה של נשק זה אימונים) תתאמן כמה שיותר, שברגע האמת זה יעבוד לך.

ניר ל
27-04-25, 13:20
בכאלה מצבים AVG JOE עם אקדח קומפט שהוא קנה כמה מחסניות ויש לו 50-100 כדורים טעונים מוכנים לירי, כנראה יפצע \ יהרג בתוך דקות ספורות
לא משנה לי אם אתה בוגר ימ"מ שייטת 13, ושלדגיסט בשעות הפנאי, אתה הולך למות אם תנסה לירות לכיונם.

אז לחימה בשטח פתוח = התאבדות. לא משנה איזה כוונת, ואיזה ערכה וכמה טוב אתה פוגע במטווח למרחקים של 100 מטר עם כוונות ברזל.

נכון, אם כולם היו מחשבים את יחס הסיכון/ סיכוי ופועלים לפיו, היו נשארים בבית וממתינים שהמדינה תמלא את ייעודה.

אומי5
27-04-25, 15:47
כל הציוד הזה בעיקר מועיל למי שמוכר אותו (כוונות \ ערכות הסבה), הרי בסוף התרחיש הריאלי זה חדירה של מס' מחבלים חמושים בנשקים ארוכים, בתרחיש הבלהות שהתרחש ב7.10 היה מדובר על 1700-2300 מחבלים חמושים בנשקים ארוכים, RPG, מקלעים, רובי צלפים ברמת הגדוד.
.

היו בארץ עוד כמה פיגועים, כולל חדירות לישובים, שהם לא ה7.10 וחלקם הלא קטן נבלם בשלב כזה או אחר ע"י אזרחים נושאי נשק (או גיטרה).
אתה לא יכול לקבל רשיון לנשק ארוך+מאג+מרגמה+אנילאיודעמה.
אז נכון במקרה של הפלישת אלפי מחבלים אתה או תברח עם האקדח שלך או תמות אחרי שתהרוג שניים שלושה במקרה הטוב.
אבל במקרה של חדירת מחבלים בודדים גם אקדח בלם כבר התקפות, אפילו עם נשקים ארוכים.

The_doctor
27-04-25, 17:03
לא הבנתי את התגובה שלך והתגובה מעל, איפה הבנתם שאמרתי שצריך לברוח? אולי לא הבנתם כראוי
אקדח = מציל חיים
אבל במתר של שטח פתוח מול חמושים עם נשק ארוך ושאתה בודד מול רבים הסיכוים שלך לשרוד אפסים
לכן יש להעביר את הלחימה למתאר צפוף ובעייתי לרבים עם נשקים ארוכים כמו בתוך מבנה, או בין מבנים, בהם אתה יכול לסגור על מחבלים מקרוב ולשנות עמדה במהירות לעמדה בכיון אחר.

ובמתאר שכזה אין יתרון גדול לערכת הסבה, כוונות אופטיות, שמתיימרות להבטיח פגיעות במרחקים גדולים, כי מראש המתאר שתבחר לא יהיה כזה של טווחים גדולים, אם תבחר בכזה מתאר תגלה שכול הצעצועים היקרים האלה הביאו לחיסולך, ולכן אני אומר לחתור למגע אבל בצורה חכמה בצורה שבה היתורנות של ריבוי תוקפים, ונשקים ארוכים ונ"ט מצטמטם, כי הם לא יכולים להשתמש בRPG בתוך מסדרון סגור או סמטה מפותלת, ולכן יש להתשמש בשטח הקיים לטובנתו ולא להתסמך על כוונת אופטית או ערכת הסבה

מקווה שמישהו יקרה את זה מתישהו ואולי זה יעזור לו בעתיד לא לעשות טעות פאטלית.

amitaikl
27-04-25, 18:08

לא משנה לי אם אתה בוגר ימ"מ שייטת 13, ושלדגיסט בשעות הפנאי, אתה הולך למות אם תנסה לירות לכיונם. כי בסוף הגודל כן קובע
וקלאצ עם קנה ארוך, מהירות לוע עדיפה, ומחסניות של 30 כדורים שעפים בצרורות עם מסה שמדגדת ל9 ממ את הקצה עדיף פי 300 מה9 מ"מ שלך עם חתימת לגיון, כוונות אופטית במחיר של רכב יד שניה וערכת הסבה של מאבטחי רה"מ

העדויות קיימות ברשת, מי שהצליח להלחם ולשרוד ב7.10 היו אלה שנלחמו בטווחים קצרים מאוד, בין חדרים, ומבנים, כל הזמן שינו עמדות, ושמרו על קור רוח, ירי דילוג, ירי דילוג, אף פעם לא להשאר באותה עמדה שביצעתי ירי ממנה, כי גם אם פגעתה ב5 מחבלים עם האקדח, תוך מס' שניות החברים שלהם יקלטו אותם נופלים וסאחבק יקבל RPG לתוך החלון, או 3 רימונים מתגלגלים

בדיוק כמו עם הרכבים, ובעצם כל דבר בחיים, תקנה את הדבר הטוב ביותר שאתה יכול להרשות לעצמך, כולל עלויות אחזקה (במקרה של נשק זה אימונים) תתאמן כמה שיותר, שברגע האמת זה יעבוד לך.

אתה מנהל קרב הגנה עם אקדח עד שאתה מצליח לשים יד על נשק ארוך. אתה לא יוצא איתו להתקפה.
צריך לדעת ליצר עליונות. במקרה של קרב על הבית - ההיכרות עם השטח. איפה יש סבך שאני יכול להעלם בתוכו, איפה יש נקודה שולטת, איפה יש מעבר הכרחי.
ב"שומר חומות" צמתים וכבישים היו חסומים בגליל. הייתי נוסע עם האקדח בערכה, מונח על הברכיים.
ולגבי הסיפא של דבריך - אצלנו ביישוב השקיעו עשרות אלפי שקלים במצלמות וכל מיני שטויות, אבל להשקיע 200 ש"ח בקצת בזנטים כדי לייצר "שיני דרקון" לחסום דרכי גישה, זה היה לואו-טקי מדי. חזרתי אחרי כמה ימים מצאלים וראיתי את כל הגיבורים בשער, אבל שום דבר שמאיט רכב מלדרוס אותם. אז לפעמים הכסף דווקא מפנה לפתרונות הפחות טובים.... ;)

Juv
27-04-25, 18:16
כל הדיון הזה רק חיזק את דעתי שאם אחליף את ה 228 זה יהיה למשהו גדול יותר.
כל הקומפקט הזה טוב למי שיש לו אפשרות לקנות כמה נשקים שהוא רוצה. במדינות אחרות. אצלנו, שיש רשיון רק לאחד ושבאופן מעשי הוא כמעט תמיד יהיה 9 ממ - כמה שיותר כדורים במחסנית וקנה כמה שיותר ארוך.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

raanan
27-04-25, 18:40
כל הדיון הזה רק חיזק את דעתי שאם אחליף את ה 228 זה יהיה למשהו גדול יותר.
כל הקומפקט הזה טוב למי שיש לו אפשרות לקנות כמה נשקים שהוא רוצה. במדינות אחרות. אצלנו, שיש רשיון רק לאחד ושבאופן מעשי הוא כמעט תמיד יהיה 9 ממ - כמה שיותר כדורים במחסנית וקנה כמה שיותר ארוך.

אני אישית מצאתי שקנה 4" זה הגודל המקסימלי שעדיין נוח להסתובב איתו יחסית מוסלק.
אקדחים נפוצים, גלוק 19, סמית M&P קומפקט , זיג P10c

רענן

נ.ב- לא מכיר את "הדוקטור" , אבל ההודעות שלו בנושא לעניין !
100+

Juv
27-04-25, 18:48
אני אישית מצאתי שקנה 4" זה הגודל המקסימלי שעדיין נוח להסתובב איתו יחסית מוסלק.
אקדחים נפוצים, גלוק 19, סמית M&P קומפקט , זיג P10c

רענן

נ.ב- לא מכיר את "הדוקטור" , אבל ההודעות שלו בנושא לעניין !
100+לזה התכוונתי, אקדח שירות עם קנה 4-4.5 אינץ'

סולי
27-04-25, 20:33
למה הגלוק 17נפל?

raanan
27-04-25, 21:12
למה הגלוק 17נפל?

מה זאת אומרת נפל ?
גלוק 17 מצוין רק שהוא גדול יותר מה 19 וכבר קשה להסליק אותו על הגוף.
לי היתרונות שלו (דיוק וחזרה לכוונות מהירה יותר) לא שווים את חוסר הנוחות וקושי בהסלקה.
חוץ מזה שלא חובב גלוק אבל זה כבר סיפור אחר.

זה הכלי (https://www.smith-wesson.com/product/m-p-9-m2-0-4-inch-metal-compact-no-thumb-safety) שמעניין אותי כמחליף לזה (https://www.smith-wesson.com/product/m-p-9-m2.0-4-inch-optics-ready-no-thumb-safety-compact-series) , כן כן חזרה למתכת במקום פולימרי (90 גרם הבדל ו :rolleyes:230$ ).

רענן

ד ו ר ו ן
27-04-25, 21:47
למה הגלוק 17נפל?

19 עם מחסנית שנייה של 17

kd2
28-04-25, 03:02
הדוקטור....
להתנגד למוצר שמשדרג לך את הטווח האפקטיבי וקצב האש בהרבה, ברמה של 1500-2000 שקל, זה פשוט לא הגיוני.
האירועים האלו כל כך מורכבים, שאתה צריך לגייס כל יתרון שאתה מוצא, כי אתה הולך לירות כל כך הרבה יותר גרוע ממה שאתה חושב.

התפיסה שלך ושל אחרים פה לגבי איך אירוע כזה נראה, היא לא המציאות.
במציאות ב7/10 (עזוב שניה את היקף האירוע, אני מדבר על המחבלים שיכולתי לראות בעין) היו מלא רמות של מחבלים ומלא מלא תרחישים.
ואני מדבר שניה רק על הגנה, בלי להתפרע.

בהרבה מאותם תרחישים, זה יכל להיות דיל ברייקר, אפילו רק מחלון הבית.
בדיוק כמו שחלק מהפעמים הדבר האחרון שהיית צריך זה לירות.
לא הייתה שום חוקיות ואנשים הצליחו ונכשלו בכל הגישות, אפילו רק ביישוב שאני התגוררתי בו.

אבל כשהחלטת לירות, בשום שלב מחסנית של 30 ויכולת לירות פי נגיד 5 יותר מהר, הייתה חיסרון.

אני מוסיף לכם עוד את העובדה שחלק מהמחבלים (גם בעתיד) באים עם קרמי, ואז כבר לא מספיק לירות למרכז מאסה, אתה צריך הרבה יותר דיוק גם רק ב30 מטר.
זה הקשה עלינו מאוד באותו יום מזורגג.

שוב, פנטזיות על 100 מטר וכאלו, נחמד במטווח באקדח טוב וארוך, כשרועדות לך הביצים במתקפת טרור אמיתית, זה סתם דיבורים.

אומי5
28-04-25, 09:57
בדיוק מה שאני מנסה להגיד.
ואם הגעת למצב שאתה כל כך נונשלנט, והצלחת לנתב אותם לשטח הריגה שאתה מעדיף בו דווקא אקדח ולא ערכת הסבה שארוכה ממנו בפיפס אבל עם חמש נקודות אחיזה, תשלוך אותו מהערכה, זה לוקח שניה וחצי.

אבל כנראה שלא תהייה כזה נונשלנט ( אלא אם אתה דוקטור צ'אק נוריס) ואתה תירה ברגע שתראה אותו בעין, יהיה המרחק מה שיהיה, ויהיה יתרון ענק לערכת הסבה.

kd2
28-04-25, 15:17
כן צודק.

בתאכלס יש לאקדחים איזה יתרון רק ממש בתוך או צמוד לבית.
וזאת קרבה שאני לא רציתי שהם יגיעו אליה בכלל, בגלל רימונים ומטענים שיש להם, ואין לך.
וכתלות בתנאי השטח והחלון שאתה יכול לעבוד ממנו, זה יכול להיות 20-30 מטר ביניכם, ממך לקצה החנייה, ממך לשביל הגישה, ממך לאיזה נקודה טובה ברחוב או בחורשה שמאחורי הבית.
וזה רק מהבית, בלי לצאת.
ולפעמים יש יותר ממחבל אחד אלא חוליה (גם בתרחישים פשוטים יותר שבאו רק 10 מחבלים והחליטו שהבית שלך נחמד להם).

עכשיו גם היית מעדיף רק אקדח ?
אז אני אקח ערכת הסבה, מחסנית 30, וכוונת השלכה, תודה.

ומה קורה אם השכן שלך זועק לעזרה ? וצריך לצאת שניה לרחוב ואז אליו ? שיימות כי זה לא מתאים לי לתרחיש ?
אלו דברים שקרו לנו.
זה לא תרחישים מסודרים ופשוטים ומנותחים כאלו, זה ברדק.

פעם פעם, החשיבה הייתה שצריך רק להחזיק אירוע כזה כמה דקות וכוחות הביטחון יגיעו באמת לטפל בו.
זה היה ממממממממ.......פעם.

asafk
28-04-25, 18:44
אני במקומכם משקיע בשנים הקרובות בבונקר עם פתח נסתר מתחת לממד.
ומטענים כיוניים.

כי אני לא יכול לדמיין מה יהיה בפעם הבאה רק שזה יהיה יותר גרוע.

אסף.

ניר ל
28-04-25, 19:13
אסף, הפעם הבאה תהיה בתל אביב...
כמה דקות נסיעה אתה ממחסום חוצה שומרון בשבת לפנות בוקר? אילו כוחות בטחון חוצצים בינך לבינם ?

נמרוד
28-04-25, 19:17
יש את פתח תקווה בדרך.

shachar
28-04-25, 20:43
ומטענים כיוניים.

אסף.אם הייתי בונה אחרי 7/10
בטוח שהייתי ממגן אחרת

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

מוטי ג.
28-04-25, 20:44
לא הייתי בונה מעץ [emoji23]
מזל שכבר יש לי שכן חוצץ ביני לבין כפר קרע

kd2
29-04-25, 02:42
ומטענים כיוניים.

אסף.

מי רוצה לחיות ככה ?
למה ?
זאת לא ההגדרה המדוייקת של "תברח" ?

לעוטף ולצפון כרגע חוזרים מי שאין לו כסף לעזוב,
והמון יענים שחושבים שאיכשהו זה יפסח עליהם פעם הבאה.
ונגיד משתחל איזה אחוזון לא רלוונטי של אידיאולוגים.

עם הקודקודים הנוכחיים, גם בדרגי הביניים, לא יעופו.....
אין מה לחזור לגבולות.
חוסר אחריות כלפי המשפחה שלך !

The_doctor
29-04-25, 08:45
kd2, אני מבין שחוויתה את 7.10 על בשרך, מצטער לשמוע מקווה שאתה מחלים נפשית ופיזית, השימוש במילה מחדל 7.10 זה הקטנה של האירוע כאילו מדובר באיזה טעות אנוש קטנה ושטותית.

אני באמת מצטער שחוויתה את זה, שאר תושבי העוטף, ובכלל שכולנו חווינו את זה, גם אני עשיתי מאז אוק 23 למעלה מ170 ימי מילואים ולא חסרים עוד בהמשך.

אני מאמין שכל מי שמצא את עצמו בלחימה מול רמת פלוגה \ גדוד שסוגר לך על הבית לא היה מתנגד לערכת הסבה \ מאג \ מרכבה סימן 4 באותו רגע

ואני חושב שצריכים להיות זהירים ולסכם שכמו בהרבה דברים בחיים יש הרבה אמיתיות וכל מקרה לגופו, האם יש פתרון אחד שהוא הכי טוב והכי צודק? ממש לא.

אני אישית חושש שערכות הסבה וכוונות אופטיות באות על מחיר של תרגול תרגול ותרגול שבעייני שווה הרבה יותר מכול אלה, ואפילו מעינקות לאוחז בנשק תחושת רמבו שהוא יכול לצאת לשדה מול 10 מחבלים עם רובים ארוכים והוא מוריד את כולם. ולכן אני שוב ממליץ שלא נדע אם משהו כזה יקרה, עדיף עוד לפני זה, שכול אחד יכיר את הסביבה שלו, את השטח, איפה יש נוקדות שליטה, מאיזה חלון רואים אזורים ולהפך מאיזה אזורים רואים את מי שעומד בחלון

שאם הבני בליעל יפתיעו שוב (והם כנראה יפתיעו - כי הם עומדים במילה שלהם כמו טיוטה) אז לפחות תהיו מתורגלים ותכירו את השטח יותר טוב מהם, בתקווה שתצליחו להכניס אותם לאיזה שטח הרג עם משפך שאין להם ברירה אלה להכנס אחד אחד וככה הסיכוים שלכם לשרוד את האירוע גדולים יותר

מעולם לא השתמשתי בערכת הסבה, אבל שמעתי וראיתי ביוקרות שמדברות על מעצורים, סירבול, ולכן אני נגד, לגבי כוונות אופטיות, אני חושב שמי שמוריד את הכוונות ברזל ונשאר רק עם האופטי זה סכנת נפשות, לך תדע מתי יגמרו הסוללות או איזה הדף של רימון או רסיס יפגע בעדשה והלכה לך הכוונות, אז אם בעתיד אתקין כזאת אז רק אחת שלא מבלטת את הכוונות ברזל המקוריות שתמיד יהיה לי גיבוי

וכמובן ממליץ לכולם ללכת לקנות את ה100 כדורים שמגיע לכם מאז העדכון לחוק, והכי חשוב ליצור קשר עם השכנים החמושים להכיר, לתרגל, ולסגור ביחד תוכניות מה עושים במידה והרוע שוב דופק לנו בדלת, אצלנו לדוגמא סגרנו כי במידה ומשהו מרתחש מוציאים רכבים וחוסמים את הגישה לשכונה, מכשירי קשר יש לרובנו אז תקנו עוד 2-3 ושיהיה לחלק לשכנים לסגור תדר, במידה ולא יהיה חשמל \ תקשורת.

וכן זה לא חיים, אבל אנחנו כבר עשור אם לא יותר בתוך תקופה קשה ושחורה, שכנראה בעתיד הנכדים יקראו ויגידו אז זאת הייתה מלחמת העולם השלישית.

ניר ל
29-04-25, 10:45
כוונת השלכה לא הופכת אף אחד לצלף. את חוק המכוון קל ללמוד ולהפנים והוא לא הסיבה שבגללה אנשים לא פוגעים טוב.
- ככל שהמרחק בין הכוונות קצר יותר כך קשה יותר להבחין בסטייה מהאמצע או לחילופין - כל סטייה בין הכוונות מתורגמת לזווית הטייה גדולה יותר של הקנה. זאת הסיבה לעדיפות של קנה ארוך יותר מבחינת דיוק בטווחים קצרים ולא משהו אחר. כוונת השלכה מבטלת את החיסרון הזה.
- המרחק הקצר בין העין לכוונות לעומת המרחק למטרה יוצר קושי לדלג בין שני המוקדים. כדי לדייק אנחנו צריכים להתמקד בתמונת הכוונות על חשבון חדות המטרה, זה עובד סבבה במטווח קליעה למטרה קבועה, אבל כשהמטרה זזה או שאנחנו זזים ביחס אליה או שהיא מאיימת או שאנחנו מחפשים אותה - העין תימשך אליה גם אם לא נרצה. כוונת השלכה מבטלת את הבעיה הזאת - הנקודה מושלכת למרחק ונמצאת באותו מוקד עם המטרה. הירי עם שתי עיניים פקוחות ואין סיבה לעצום עין, הראייה המרחבית לא נפגעת.

הנ"ל חוסך לנו זמן, מאפשר לירות מהר יותר מבלי לפגוע בדיוק כתוצאה מאיכות תמונת הכוונות.

לגבי אמינות - כוונות מאליאקספרס זה לגמרי קישוט, אפילו לאירסופט. כוונות שמיועדות לנשק חם ובטח כוונות צבאיות הן אמינות מאד ודי עמידות. להבדיל ממה שנהוג לחשוב, אין משמעות לנקיון העדשה - גם אם היא כוסתה בבוץ או סגורה עם מכסה מלפנים, עין ימין תראה את הנקודה ועין שמאל את המטרה, לא תרגישו בהבדל.

אז למה אני לא נושא כזו כוונת על האקדח ?
- כי כדי להיכנס מהר לתמונת כוונות עם אקדח, נדרשת אחיזה אופטימלית. היד ששולפת את האקדח צריכה להתלבש בדיוק במקום הנכון כדי שהוא ישב בזווית הטבעית הנכונה וכשיופנה למטרה הכוונות יהיו מיושרות איתה. תקראו לזה "הצבעה", כי תכלס אם זה המצב לא צריך להביט אפילו בכוונות, הן שם. במציאות אנחנו לא בוחרים את הסיטואציה והשליפה לא תמיד מושלמת, לא משנה כמה נתרגל וכשהאקדח לא נשלף טוב, הרבה יותר קל להבחין בכוונת ברזל קדמית מאשר למצוא את הנקודה וזה עוד לפני סיטואציות של ירי ביד חלשה או בכל מני תנוחות שאנחנו לא רגילים אליהן. בתחרויות ירי אני נהנה מיתרונות כוונת ההשלכה , מה גם שככל שעוברים את גיל 40 קשה יותר להתמקד לקרוב, בתחרויות אנחנו משתמשים בנרתיקים שמתאימים לשליפה אידאלית ומהירה וגם מתרגלים יבשים לפני - עדיין קורה שמאבדים זמן יקר על חיפוש הנקודה לפני שמתקנים את האחיזה.

איל מ
29-04-25, 13:54
דעתי האישית בלבד היא שכל הטקטיקנים ומומחי הלוחמה זעירה על המקלדת בוודאי מבינים בתחום יותר ממני.
אבל כשיש לי ביד אמצעי שאיתו אני יורה במטווח הרבה יותר מהר והרבה יותר מדויק, גם בטווחים של 20 מטר וגם בטווחים של 50-60 מטר, אני אשים את האקדח בתוכו. בטח ובטח כשכמות האימון שיש לי על נשק עם חמש נקודות אחיזה היא לאין שיעור גדולה יותר מזאת שאי פעם אשיג על אקדח.
נ.ב.
אם להצטרף למועדון גיבורי המקלדת,
rpg אני מעדיף שירו עלי כשאני בחוץ, ולא בתוך בית.

Juv
29-04-25, 14:22
לשאלה המקורית - לילד יש S&W mp2. 0, הדגם היותר קומפקטי, והוא מאוד מרוצה.
בכל הביקורות שראיתי היו רק שבחים, במידה הוא מתאים לך ליד וכו ...

OFF-RoaD
29-04-25, 15:09
בדיוק יצאתי מהמטווח.

יריתי בארבעת האקדחים שעניינו אותי, ה365 היה הכי מוצלח ונוח בפער.

אסיים את התהליך בשבוע הבא לאחר שאעביר את האקדח שלי ליד הבאה.

zivo
29-04-25, 16:19
בדיוק יצאתי מהמטווח.

יריתי בארבעת האקדחים שעניינו אותי, ה365 היה הכי מוצלח ונוח בפער.

אסיים את התהליך בשבוע הבא לאחר שאעביר את האקדח שלי ליד הבאה.

איזה 365 (X? XL?)?
אם ירית רק ב 365 ולא ב 365X, אני מאוד ממליץ לך לבדוק את ה X.
יותר פרטים, באישית.

ניר ל
29-04-25, 16:42
https://www.handgunhero.com/compare/glock-g19-gen4-vs-sig-sauer-p365-xl

למטה אפשר להחליף דגמים להשוואה, נחמד

OFF-RoaD
29-04-25, 17:33
איזה 365 (X? XL?)?
אם ירית רק ב 365 ולא ב 365X, אני מאוד ממליץ לך לבדוק את ה X.
יותר פרטים, באישית.יריתי ב365 הרגיל, זה מה שהיה זמין.

אקנה את הxmacro הגדול והארוך יותר.

היה לי חשוב בעיקר להרגיש את האחיזה ומנגנון ההדק שהיו נוחים מאוד, והקנה הארוך יותר יהיה שיפור.

אשמח לשמוע כל אינפוט שיש לך, אפשר כאן או בפרטי או 054-9416181

תודה

zivo
29-04-25, 23:56
יריתי ב365 הרגיל, זה מה שהיה זמין.

אקנה את הxmacro הגדול והארוך יותר.

היה לי חשוב בעיקר להרגיש את האחיזה ומנגנון ההדק שהיו נוחים מאוד, והקנה הארוך יותר יהיה שיפור.

אשמח לשמוע כל אינפוט שיש לך, אפשר כאן או בפרטי או 054-9416181

תודה

אוופססס תזהר.
ל 365 הדק מעוגל ול x הדק ישר ( לדעתי נוח יותר).
האחיזה של המקרו גדולה בהרבה מזו של ה 365.
בקיצור, הייתי נזהר מהחלטה על האחד על סמך ירי בשני.
דרך אגב, למייטב זכרוני, הם עם אותו אורך קנה.
https://youtu.be/HiTzc5PXVnY?si=7bu_LWoF5STt-yNV

לדעתי, לך על הX, (רגיל לא מקרו) הוא קטן ונוח להסתרה, ועדיין מכיל 12 כדורים.
אתה רוצה יותר כדורים, ה X (רגיל לא מקרו) יודע לקבל מחסניות של 15 ו17.
אם אתה רוצה קנה ארוך יותר, אתה צריך את ה XL.

דרך אגב, לפי זיג (בארה"ב), אתה יכול לקנות X, ולקנות קנה וצינה של XL ולהרכיב אותם על ה X :-).
כל המשפחה של ה 365 בנויה כקיטים להרכבה וקומבינציה.

kd2
30-04-25, 01:23
מעולם לא השתמשתי בערכת הסבה, אבל שמעתי וראיתי ביקורות שמדברות על מעצורים, סירבול, ולכן אני נגד.

א. תודה על התמיכה.

ב. אם מעולם לא ניסית ערכת הסבה אז בחיאת.....אי אפשר לנהל את הדיון הזה ברצינות.

אני בדקתי על MCK את נושא האמינות, לא מכיר ביקורות שליליות בכלל.
בערכה הזאת יש לך רק ידית דריכה קלילה על המחלק וזהו, בעיקרון האקדח יורה בעצמו ללא שום חלק נע של הערכה.

ובכלל, כל הדיון על הערכה הוא לא לכולם, הוא לאנשים שנמצאים באזורים יותר בעיתיים במדינה, ורוצים להפיק לקחים.
ולכן בשבילם זאת לא הגזמה או איזה צעצוע שנועד להגדיל את העו"ש של המוכר. זאת הפואנטה.
תנסה ותראה.
------------------------------------------------
לגבי כוונת השלכה, אני בדעה שזה חייב להיות co witness עם הברזל ושתמיד יהיה גיבוי, דברים מטורפים קורים כשאנשים מתחילים לירות...
אני באקדח היומיומי כרגע מוותר על זה, שישאר קל קומפקטי, נוח ו-kiss.
בערכת הסבה אני שמח להנות מהיתרונות הבאמת באמת גדולים של השלכה יחד עם כוונות הברזל לגיבוי (אוי להבית/חרירית זה חרא של דבר).

וזה הקונספט שאני מנסה להשיג, אקדח פשוט וקומפקטי ביום יום, ומנגד ביום ש"החרא פוגע במאורר", יודע לגדול משמעותית.
----------------------------------------------
לגבי 365,
אני עם הX אם לא ציינתי את זה (עף עליו, אבל הוא לא האקדח שיורה הכי טוב בקטגוריה, הוא הכי נוח לי).
כמו שציינו, לא ממש נכון להשליך מה365 הרגיל למאקרו.
תתפוס אותו ביד לפני שתחליט (מגיע עם 3 עורפנים אגב), בירי זאת לא בעיה אם ה365 הרגיש לך טוב.
תחשוב טוב אם מפצה סטייה זה דבר שאתה רוצה (אין לי מספיק ניסיון בזה), אינטואיטיבית הייתי לוקח את הtacops בלי זה.
וכמו שכבר כתבתי פה, הXL, אם היה מיובא לארץ, הוא פתרון מעולה. אבל הוא לא....
בהצלחה

OFF-RoaD
30-04-25, 06:19
לגבי ההבדל בין ה365 הרגיל לxmacro, צורת ההדק אכן שונה, אבל המנגנון די דומה (משקל, אורך המהלך, חידוש קשר) והידית זהה.

החזקתי ביד כמובן גם את הxmacro, כולל סחיטות הדק וכו, והוא נוח לי מאוד על יבש (אפילו יותר נוח, עם צינה ארוכה יותר).

לגבי המפצה - אני מוותר עליו, הוא מקצר משמעותית את הקנה ומהווה מבחינתי חיסרון ולא יתרון.

ולגבי דגם טקאופס - עדיין לא הצלחתי להבין מה שם שווה 700 שקל נוספים. עצר המחלק מוגדל שזה נחמד, ומקבלים עוד מחסנית נדמה לי, אני מפספס משהו?

zivo
30-04-25, 08:19
++ אם החזקת ביד ואתה מכיר את ההבדלים .
לא מכיר טקאופס.

raanan
30-04-25, 13:38
"על יבש", להחזיק ביד זה כמו לבקר באולם התצוגה ולקנות רכב ...
עד שלא יורים, אין שום אינדקציה למעט האם הטקסטורה נעימה או סורטת בכף היד.
וכשיורים, אני ממליץ דווקא לא להתמקד בכוונות אלא ספונטני בשיטת ההצבעה.
אחר כך להחליט בהתאם לתוצאות.
לפני כן כדאי להחליט בהתאם לדרישות / מתאר ייחוס,
האם אקדח סטרייקר עם נצרה / בלי נצרה, או אקדח פטיש, ואם פטיש האם גם עם D/A או SAO .

רענן

kd2
30-04-25, 17:50
לא יודע אם זמין במלאי xmacro ללא מפצה שהוא לא tacops.
למה ? ככה.

למיטב זכרוני אתה מקבל בחבילת "tacops" :
עוד 2 מחסניות, כי הרגיל מגיע עם 2 (זה כבר 700 שקל).
לחצנים מוגדלים.
ו-magwell.

OFF-RoaD
30-04-25, 22:08
זמין.
Xmacro, Xmacro Comp, Xmacro tacops

kd2
30-04-25, 23:05
יבואן רשמי או מקביל ?
היה תקופה שלא.

ניר ל
01-05-25, 00:10
מה שאתם לא קונים, עשו טובה ואל תהיו מאלה שמבליטים את האקדח בנרתיק חיצוני או מאחור. אין שום שליטה עליו ככה וזה מזמין חטיפה ופיגוע.
בד"כ מדובר במבוגרים מהדור שעוד חושב שאקדח מרתיע או באנשי צבא. השיא היה החיילת במשקל 40 ק"ג שראיתי היום עם גלוק 19 בנרתיק פנימי אמנם אבל ממש במרכז הגב. מבין שזה לא נוח לכל אחד על המותן אבל יש פתרונות ויש אקדחים נוחים יותר להסלקה.

raanan
01-05-25, 06:55
מה שאתם לא קונים, עשו טובה ואל תהיו מאלה שמבליטים את האקדח בנרתיק חיצוני או מאחור. אין שום שליטה עליו ככה וזה מזמין חטיפה ופיגוע.
10+

בד"כ מדובר במבוגרים מהדור שעוד חושב שאקדח מרתיע או באנשי צבא.
דווקא אצלי בעבודה זה בד"כ אצל החברה הצעירים שנקראו לחודשים רבים למילואים לאחר 7/10/23 ,
הם חזרו עם סמל סטטוס בגב התחתון כשבמכוון חולצת הטריקו חושפת את סמל הסטטוס.
אני תמיד שואל לפני ומסייע להם לשפר את הופעתם... כשלמחרת הם כבר באותה הפוזה:(

רענן

asafk
01-05-25, 08:59
זה בעיקר, אכן, אופייני ל'חמושים החדשים'. כיוון שאין דרך לשנות את זה, תסתכלו על זה בתור דבר חיובי - הם מושכים את המחבל אליהם, לשאר האנשים זה מקטין את הסיכוי להיפגע...

אסף.

ניר ל
01-05-25, 11:50
מחבל יכול להיות כל אחד שמסתובב ביננו וזיהה הזדמנות קלה. יתרה מכך גם אדם אובדני יכול לנצל את ההזדמנות - כך או כך הוא יגיע לאן שהוא חפץ.

איל מ
01-05-25, 17:54
כל אחד יכול להיות מחבל נקודה!
אשתי אפילו ילדה שניים כאלה..

dice2
02-05-25, 21:59
קראתי את רוב השירשור
תובנות שלי לעניין בתור אחד נושא נשק מעל 30 שנה, שהתחיל עם וולטר PPK
אח"כ יריחו דור ראשון, (זוועות עולם) גלוק 17 ועכשיו XMACRO
האקדח הכי טוב זה האקדח שעליכם ולא בכספת

אם אתם בסביבה יחסית סטרילית או יחידנית (מסתובב לבד או ברכב) וכו' אקדח גדול לא יהווה חיסרון מבחינת נשיאה הסלקה
אבל אם אתם כמוני שמסתובבים סביבו לא מעט מחבלים בפוטנציה תקנו אקדח שאפשר להסליק אותו בצורה מיטבית
לפני שבוע יצא לי לעלות על סולם בעבודה ולהושיט ידיים גבוה ואז אחד המחבלים בפוטנציה שעובד אותי מעל חודשיים שאל אותי "מה יש לך אקדח?". אז כניראה עשיתי משהו נכון

דבר נוסף. ממליץ נרתיק עם אבטחה ורצוי עם לחצן פנימי (לי יש של אורפז). שרוך אבטחה רק יחשוף אתכם וישים עליכם מטרה, אבל נרתיק עם אבטחה פנימית לא יחשוף אתכם וימנע חטיפה של הנשק
ובמקרה שלי גם בכדי שאגיע עם האופנוע ליעד והאקדח יהיה עדיין עלי

לעניין הדיוק, כן אקדח עם קנה ארוך מדוייק יותר למרחקים. אבל מניסיון אישי אחרי שעשיתי קורס בסיסי עם האקדח הקצרצר שלי תיפקדתי לא פחות טוב מאחרים שהיו עם קנה ארוך "4 ומעלה
תתרגלו כמה שיותר ולא ירי חופשי. ירי חופשי לדעתי לא תורם כלום לידע וליכולת שלכם

אישית מאוד מרוצה מהXMACRO (יש לי אותו שנה) נוח להסלקה ולא מכביד יחסית לגלוק (לפעמים אני שוכח שיש עלי אקדח), ממליץ מאוד על חגורת ראצ'ט קשיחה (זה ממש GAME CHANGER לעומת כל חגורה אחרת), הזיג לי מאוד נוח בירי, אל תמלאו 17 כדור במחסנית של הזיג אלא 16 אחרת הדריכה תהיה מאוד קשה ויכולה לגרום לכם לא להגיב כמו שצריך בזמן הצורך

זהו בגדול.

עוד אנקדוטה בנימה אישית. כמות הנושאי נשק ביניינו אפסית ביחס למה שיש למחבלים בפוטנציה (שלא נדבר על סוגי הנשק) ובמרחק יריקה מאיתנו
ואם חשבתם שה7/10 היה אסון, זה כלום למה שיכול לקרות (ויקרה) במידה והם ירגישו שהגיעה שעת הכושר לחסל אותנו

בועז

kd2
03-05-25, 20:42
1. הבעיה של 17 כדור במחסנית של זיג היא עניין זמני של מחסנית שלא עברה "הרצה", זה קורה היום לרוב היצרנים שדחסו מחסניות עד לקצה.
עדיף להמליץ לאנשים לדרוך ולפרוק את המחסנית הרבה פעמים ביבש כדי לשחרר את זה, מאשר לשים כדור פחות.
להערכתי 30-50 דריכות וזה עובר את השלב המאוד מעצבן, עם מגלולה ומשהו ברקע זה עובר מהר.
צריך לזכור שהנשקים האלו נועדו בעיקר לשוק האמריקאי שיורה הרבה הרבה הרבה יותר ולכן האירוע הזה בכלל קורה.

2. ההמלצה להמנע מירי חופשי ככלי שיפור, לא התחברתי לזה אף פעם.
כדי להכיר את האקדח לעומק, ולנסות טכניקות ושיטות שונות, אי אפשר רק ללכת להדרכות שממוקדות בלחימה.
לפעמים הדבר הכי טוב זה שיעזבו אותך בשקט וייתנו לך לעשות מה שאתה רוצה.
במטווחים הפחות עמוסים ופחות עם מדיניות של טירונות, המדריכים זורמים על הרבה בירי חופשי וזה אחלה דבר.
צריך לשלב ביניהם, וללכת למטווחים שמאפשרים ירי חופשי איכותי.

איל מ
03-05-25, 21:27
כדי לירות ירי חופשי צריך איזושהי רמה בסיסית שמאפשרת לך לפחות לדעת לבקר את עצמך. מי שלא עבר איזשהו אימון רציני בעבר, או שמתאמן באופן קבוע, סתם ישריש טעויות.

מויש
04-05-25, 00:58
עלה פה נושא מפצה סטייה אז חשוב להדגיש בקשר לערכות הסבה שלא כל ערכה יודעת לעבוד עם מפצה סטייה - בעיקר חלקי פלסטיק שמכסים את הצינה..

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

kd2
04-05-25, 03:34
כדי לירות ירי חופשי צריך איזושהי רמה בסיסית שמאפשרת לך לפחות לדעת לבקר את עצמך. מי שלא עבר איזשהו אימון רציני בעבר, או שמתאמן באופן קבוע, סתם ישריש טעויות.

אמרתי :

"במטווחים הפחות עמוסים ופחות עם מדיניות של טירונות, המדריכים זורמים על הרבה בירי חופשי"
ונותנים טיפים, ומתקנים, ומדגימים...(הרי גם להם די נמאס מלהיות סתם בייביסיטר).

לפעמים באמת הדבר הכי טוב זה לבוא ולנסות מה שאתה רוצה לעבוד עליו הכי הרבה היום.

ניר ל
05-05-25, 12:05
לגבי כדור אחרון שנכנס בקושי - זה גורם לאי נעילה של המחסנית לאקדח, בפרט בהחלפת מחסנית על מכלול סגור, במטווח זו הזדמנות לתרגל תפעול מעצור ראשון.

ofer_b
06-05-25, 09:56
היכן יש מטווחים עם "ראש יותר פתוח" ועדיין מחיר סביר?

Sent from my CPH2583 using Tapatalk

kd2
07-05-25, 02:10
בדרום -
מטווחי באר שבע (החדש), מקווה שיצליחו לשמור על הרמה הזאת.
פעם היה במטווח נירעם ראש טוב, אבל חמאס קצת שרף לנו אותו.

בצפון -
טריגר, כשלא עמוס, יש מטרות ברזל ואופציה לירות רחוק/צלחות חרס בשוטגאן, וגם בM4 בקליבר 0.22 לכל מי שמעל גיל 16 (אאל"ט, בכל מקרה לא זול).

במרכז שמעתי דברים טובים על YSY החדש.

-----------------------
ניר כמו שאמרתי ספציפית לזיג 17 כדור, קצת התעמלות מחסנית ואין בעיות נעילה / מעצורים.
זה להשקיע בזה במצטבר אולי 30-40 דקות.

ד ו ר ו ן
07-05-25, 10:45
רחובות.
ביום לא צפוף משתמשים.
בפעמים הראשונות המדריך יהיה צמוד לוודא שאתה לא תקלה בהתהוות.

-->