התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי הספק מנוע חשמלי של קורקינט

ניר ל
28-04-25, 20:18
על המנוע המקורי כתוב 250 וואט, הזמנתי מנוע נוסף שכתוב עליו 500 וואט.
לא נראה שיש הבדל בין המנועים במידות או בעובי החוטים , לא ספרתי ליפופים...
ראיתי מנוע במבצע ממש שווה ( חצי מחיר) אז הזמנתי, למרבה ההפתעה לא רק שהגיע מהר עם שליח - גם כתוב עליו 1000 וואט והוא נראה בדיוק כמו הקודם.מיד הזמנתי עוד אחד...לפני שיגמר המבצע.

בקיצור - המנועים עובדים טיל, על הבקר כתוב 48 וולט 28 אמפר ואאל"ט 500 וואט (איך מסתדרת המתמטיקה ?)
והשאלה - האם באמת לצפות להבדל בהספק של המנועים ? ומה יכול להיות ההבדל בינהם?

הוספתי תמונה - ככה הם נראים, אין הבדל חיצוני חוץ מהמדבקה

ניר ל
29-05-25, 09:32
בסופו של דבר - כל המנועים פורקו לגורמים וההבדל הוא אכן בכמות הנחושת - במנוע החזק יותר בפועל יש יותר חוטים. ההספקים המצוינים על המנועים הם חסרי משמעות. הבדל עצום בין הנעה אחורית והנעה כפולה - גם תאוצה וגם חוסר מאמץ לסחוב את המשקל שלי. בהנעה של גלגל אחד החוטים היו מתחממים וזה מה שהביא אותי להתעסק בזה מלכתחילה. בעלות נטו של כאלף ש"ח הסבתי קורקינט של כ 4000 ₪ להנעה כפולה וזה בהחלט מפצה על תוספת המשקל. כפולי הנעה במקור עולים לפחות כפול. את המנועים המיותרים החזרתי לאליאקספרס ללא עלות.

nir.samo
29-05-25, 09:57
הקונטרולר מיועד למנוע אחד או 2? איך חיברת?

ariel-ro
29-05-25, 10:21
אשמח לפרטים נוספים:
איזה בקר הזמנת? החלפת את שני המנועים? הוספת רק קדמי? האם צריך להחליף מצערת וכו'?

ניר ל
29-05-25, 10:31
אחרי שהקורקינט שבק, פתחתי וראיתי שהפאזות מקוצרות בצד הבקר - הותכו אחת לשניה... ולקחו איתן עוד כמה חוטים, הבקר המקורי היה 25A והמנוע היה מתחמם בנסיעה ארוכה כאמור, למרות שהקורקינט מיועד למשקל גבוה בהרבה. לא ידעתי מה מצב המנוע אז הזמנתי מנוע, בקר כפול - אם כבר אז שתהיה אופציה להוספת מנוע. בנוסף הוזמן מזלג קדמי שמתאים לקונפיגורציה. נדרשה קצת עבודת מסגרות כדי להתאים.

אילו חלקים להזמין - תלוי בקורקינט, חיפשתי כאלה שיתאימו גם מבחינת מידות - בקרים - לחפש לפי מתח הסוללה, לוודא שקיים חיבור לחיישן Hall, המנוע המקורי היה תקין אז רק הוספתי מנוע קדמי והתאמתי לרוחב המזלג. מצערת - תלוי, יש סוגים שלא מדברים אחד עם השני. סט כמו זה שבתמונה עלה לי כ-250 ש"ח.

149081

ניר ל
29-05-25, 11:10
עוד משהו על המנועים הסיניים, זה שעל הקורקינט הוא החזק ביותר למרות שמדורג 500 וואט. כעבור זמן קצר יחסית החל להרעיש - חיכוך פנימי.
פירקתי וראיתי שחסר סירקליפ שמאבטח את הציר לרוטור. על הדרך קדחתי והברזתי ברגים גדולים יותר עם ראש קוני והחלפתי את הצמה שלו לכזו עם חיבור מהיר כדי שלא אצטרך לפרק את כל הקורקינט כדי לתקן פנצ'ר.

המנועים הממש זולים שהזמנתי - סביב 200 ש"ח ליחידה - נראים בדיוק אותו דבר, מדורגים 1000W, בפועל היו חלשים יחסית, כאמור - פחות חוטים, אבל עושים את העבודה. הבעיות שאני נתקלתי בהן - רעש בבלימת מנוע, אחד מהם התחיל לקרטע בשלב מסויים - אחרי פירוק הסתבר שהחיווט הפנימי לא היו מקובע טוב והשתפשף עם גוף המנוע. אחד החזרתי כאמור (לא בעיה, אם לא עברו 3 חודשים - מדפיסים מדבקת החזרה ומוסרים בסניף דואר) , השני ישאר כחלק חילוף.

-->