התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מחפש מידע לבירור ותשלום דוחו"ת בשוויץ

מ ש ה
10-05-25, 23:27
שלום לכולם

הייתי בשוויץ לפני כחודשיים.

קיבלתי דיווח וכמובן חיוב מהחברת השכרה של דמי טיפול על דו"ח מהירות שקיבלתי בשוויץ.

את הדו"ח עצמו לא קיבלתי וגם כנראה לא אקבל (לא ידעתי לאיית להם במדיוק את הכתובת מגורים שלי).

מחפש מידע מבעל ניסיון איך אני מברר ומשלם את הדו"ח, משוטטות באינטרנט לא הצלחתי להבין שום דבר ברור.

תודה לעוזרים!

ymandel
10-05-25, 23:40
בדרך כלל חברת ההשכרה משלמת את הדו"ח בשמך ומחייבת את כרטיס האשראי(פלוס עמלת טיפול).
הייתי לקוח קבוע של הרץ בציריך וזה מה שהיה קורה באופן קבוע.

boaz avrahami
11-05-25, 00:22
דמי טיפול על ההסבה בלי חיוב על הדוח?
לא מכיר את עלות הדוחות בשוויץ אבל לפני כמה חודשים חטפתי שלושה דוחות מצלמות באוקראינה. כל הנתונים כולל הסירטונים היו כבר בחברת ההשכרה והכול יחד עלה לי 50 דולר.
אולי גם שם זה נמוך משאתה מצפה?

אם לא אז הייתי מתעסק רק מול חברת ההשכרה. הם החוליה המקשרת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

נדב42
11-05-25, 01:49
קנסות המהירות בשוויץ גבוהים.

אמרת שקיבלת חיוב מחברת ההשכרה, הכי טוב לפנות אליהם בחזרה, לבקש פירוט של הקנס ולשאול איך לשלם אותו.

Asaf-a
11-05-25, 20:23
אני בסיפור דומה מול אוויס על דוח באוסטריה, חייבו עמלה 30 €, לא ברור מה עם הקנס עצמו, לא מגיבים במייל, הנסיעה הייתה בינואר , בלחיצה על הלינקים במכתב שצורף לא מגיעים לעמוד ברור, ורק בגרמנית..

יונימוג אדום
11-05-25, 20:37
לפני כשנתיים חטפתי דוח מהירות בגרמניה - קיבלתי פלש לפנים - 62 במקום 50 .
לאחר מספר חודשים הגיע אלי הבייתה הדו"ח כתוב בגרמנית בלבד - למזלי אמא שלי דוברת גרמנית - מסתבר שהקנס היה 25 אירו וטיפול בגבייה באמצעות כרטיס אשראי עוד 5 אירו - חייב לשלם עוד היום - יום אחרון , כמובן ששילמתי .
הדוח היה על שמי עם תמונה ממש ברורה שלי נוהג , ללא התערבות חברת ההשכרה .
היום בעידן הדיגיטלי יודעים בדיוק מי אתה .

אילן

מ ש ה
11-05-25, 23:44
במכתב מחברת ההשכרה נכתב במפורש שהם לא עוזרים בעניין הדו"ח.

פנייה אליהם דרך המייל קיבלה תשובה דומה, בירור רק מול הרשיות הרלוונטיות.

מחפש מישהו שעשה את זה ויודע להסביר איך מגיעים לזה.

את הדו"ח עצמו כאמור גם כנראה לא אקבל כי נתתי כתובת שגויה.

מחפש לשלם את זה לפני שיגיע לעורכי דין ועלויות גבוהות

boaz avrahami
12-05-25, 00:20
ואיך תדע מי הרשות הרלוונטית אם הם לא יספרו לך מי פנה אליהם?

שוויץ היא מדינה של קנטונים. לא בטוח שיש בכלל גוף אחד שמרכז הכול אלה כל קנטון הוא ישות בפני עצמה.

הייתי מנסה להתעקש איתם לקבל קצה חוט להבין מהיכן הגיע אליהם הפניה.
יש לך משהו מתועד מחברת ההשכרה?

יש מצב גם לפנות לשגרירות השוויצית בישראל לקבלת סיוע. גם אם לא תצליח תשמור תיעוד שעשית מאמץ פרואקטיבי כנה לעתיד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ymandel
12-05-25, 11:35
בפעם הבאה שתגיע לשוויץ יספרו לך בשדה התעופה;-(
מי חברת ההשכרה?

edish
12-05-25, 12:24
סיפור דומה בזלצבורג לפני כשנתיים, שלחתי מיילים ללא תגובה, מישהו חווה המשכיות?

IlanHadar
14-05-25, 12:54
אשתף מהניסיון שלי, ואז אולי משה ירגע, כי לדעתי מצבו מאוד פשוט וקל.

בכל מדינה בעולם יש סוגי דו"חות שונים, ואני יודע כי קיבלתי דו"חות במבחר מדינות, כולל שוויץ כמובן. אציין שלנהג ישראלי בשוויץ אין כמעט סיכוי לא לקבל דו"ח, בגלל המנטליות השונה לחלוטין. הסלחנות שם היא אפס, נסעת שש קמ"ש מעל המהירות ואתה תקבל דו"ח. קיבלתי במנהרה נסעתי 84 במקום 80.

לעניין שוויץ, הדו"חות שם נשלחים לחברה ההשכרה, הדו"ח משולם מייד ואתה מקבל הודעת חיוב בתוספת דמי טיפול, בזאת הסתיים העניין. חבל להמשיך ולדאוג.

אם קיבלת דו"ח מאיזה רשות מקומית נידחת, או גוף אכיפה כמו עירייה כלשהי, ולא חוייבת על ידי חברת ההשכרה, תתכבד בבקשה לעשות מההודעה עפיפון, או השלך לפח הקרוב. אין להם שום דרך לגבות ממך את החוב. בנוסף תתעלם מכל מי שיגיד לך שיחכו לך בשדה התעופה שתגיע שוב, אף אחד לא יחכה לך. מהסיבה הפשוטה שאין להם את הדרכון שלך ויכולת לקשר בין הדו"ח לדרכון.

זה כן שונה במדינות בעולם, בארה"ב למשל, שגם שם קיבלתי דו"חות ואזהרות, אם עוצר אותך שוטר, לוקח את הדרכון ורושם לך דו"ח, כדאי מאוד שתדאג לשלם אותו. הם כן יכולים להגיע אליך. אבל דו"ח שקיבלתי מעירייה ב- NJ על חניה בצד הלא נכון של הרחוב ביום ניקיון, הלך ישר לפח, ידעתי שהם לא יטרחו להגיע לחברת ההשכרה.

הכלל בו אני נוהג (תרתי משמע) אם קיבלתי דו"ח ולא חוייבתי בחברה ההשכרה, הדו"ח הולך לפח, לעולם לא שמעתי יותר מהם, ואני לא מדבר על פעם אחת. כמו דו"ח חניה מעירייה נידחת בהולנד, דו"ח מהירות מעיירה נידחת בגרמניה, דו"ח שקיבלתי ביד באי נחמד, אבל השוטר לא לקח דרכון....

כמובן שזו עצה לעצמי בלבד, אל תסמכו עליי.....

מ ש ה
14-05-25, 20:30
במחילה אבל מוזר לי מה שאתם כותבים

אני לא חושב שחברת השכרה יכולה לשלם את הדו"ח, דו"ח זה כמו כתב אישום, אתה יכול להודות ולשלם ויכול שלא, לבחירתך. לא נשמע שמישהו יכול לשלם את זה במקומך.

בכל אופן חברת ההשכרה לא שילמה את הדוחו"ת שלי והעבירות (כן, כמה. שם זה הזיה, סטית 2% מהמהירות המותרת קיבלת דו"ח. לא מתאים לישראלים בכלל) בוצעו בכבישים מהירים.

לפי הסיפורים בגוגל נשמע שהם די קשוחים שם לכן הייתי שמח לוודא.

ymandel
14-05-25, 23:14
אם יש לך את מספר הרכב ותאריך העבירה אתה יכול ליצור קשר עם המשטרה בשוויץ (במייל).

IlanHadar
15-05-25, 18:44
במחילה אבל מוזר לי מה שאתם כותבים

אני לא חושב שחברת השכרה יכולה לשלם את הדו"ח, דו"ח זה כמו כתב אישום, אתה יכול להודות ולשלם ויכול שלא, לבחירתך. לא נשמע שמישהו יכול לשלם את זה במקומך.

בכל אופן חברת ההשכרה לא שילמה את הדוחו"ת שלי והעבירות (כן, כמה. שם זה הזיה, סטית 2% מהמהירות המותרת קיבלת דו"ח. לא מתאים לישראלים בכלל) בוצעו בכבישים מהירים.

לפי הסיפורים בגוגל נשמע שהם די קשוחים שם לכן הייתי שמח לוודא.

חברת השכרה יכולה לשלם דו"חות וקרה לי ששילמה, זה שונה בין מקרים ומדינות.

במקרה שלך מסיבה כלשהי הרשות שהוציאה את הדו"ח ביקשה את הפרטים של מבצע העבירה מחברת ההשכרה. אם לא שמעת מהם אז תשכח מזה ותתקדם, אתה סתם מבזבז זמן.

במקרה הזה גם אם הייתי מקבל מכתב כלשהו מראשות כלשהי בשוויץ, שמבקשת שאשלם דו"ח הייתי שולח את הדו"ח לאשפה הקרובה.

ymandel
15-05-25, 23:40
מכיוון שגרתי בשוויץ כמה שנים, ויש לי ניסיון עם דוחות באופן ישיר או דרך חברת ההשכרה, אני אנסה לעשות סדר.
בשוויץ, דו"ח מהירות תלוי מאד בקנטון ובמהירות. מעל מהירות מסוימת, זה חמור יותר ויכול להביא לשלילה ובמקרה של נהג מקומי, לבית משפט.
אם זאת עבירת בית משפט, הקנס יכול להיות עצום, החוק מאפשר קנס של עד 30% מההכנסה השנתית של אותו נהג!
אם יש לשוויצרים את פרטי הנהג בישראל, הם לא ישכחו. בכניסה נוספת עם הצגת פספורט, האדם יחויב לשלם במקום את מלא הסכום. יאמר לזכותם שריבית הפיגורים היא לא גבוהה.
כתיבה ישירות למשטרת הקנטון בו בוצעה העבירה עם מספר הרישוי, תאריך או שם הנהג תביא לקבלת הפרטים.

-->