התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בניית מייבש כביסה אקולוגי עלק.

אומי5
18-05-25, 11:38
הבעיה:
1.מייבש הכביסה לוקח הרבה חשמל. (יחסית לשמש, שהיא בחינם)
2. אין לנו אנרגיות לתלות כביסה, ואם תולים זה נהרס בשמש.

הרעיון הלגמרי הגיוני שלי:
תוף מכונת כביסה גדול מאוד, מנוע על פנל סולרי, זורקים פנימה בבוקר כביסה רטובה ונותנים לו להסתובב שעות.
בחוץ חום איימים, הבגדים מתייבשים אבל לא דוהים בשמש ואני לא צריך לעמוד מול החבל שעות.

בעקרון זה די פשוט, בפועל אני גרוע בחשמל וצריך קצת עזרה בנתונים יבשים (אה, יבשים הבנתם?)

כמה הספק בתכלס צריך כדי לסובב לאט תוף של 15 קילו נגיד? (נגיד 15-30 סלד)
איזה פנל יצליח לייצר חשמל למנוע כזה ?

יש מצב שהמנוע יהיה מבוסס על כננת קטנה ישנה, מהסיבה ההנדסית הקלאסית - היא זרוקה אצלי בגינה.

בעיות שאני בנתיים מזניח:
1. זה יהיה מכוער
2. יש אבק מהשביל ליד הבית

boaz avrahami
18-05-25, 11:53
אתה חייב לדעתי גם מפוח.
לפי התמונות שאני רואה הוא כנראה חלק מהמנוע.

יש מסתבר מנועי AC או אינוורטר והם בהספק של עד 500 וואט.

אני חושב שעדיף לך לחפש גוויה של מיבש ( הפשוטים עולים כחדשים עד אלף שח) ולהנדס אותה בפשטות תוך עיקור גוף החימום.
לא מסובך מדי לביצוע על גבי שני פאנלים מהדגמים החדשים שההספק שלהם הוא 400 פלוס וואט.
העבודה מן הסתם תארך הרבה יותר זמן ולדעתי התוף משחית בגדים יותר מאשר לתלות בצל אבל זה כבר עניין שלך.

הפעלה של מיבש כביסה לוקחת שעתיים שזה פחות משני שח לסיבוב.
את החיסכון של הכסף תשקיע ב S&P500 בעוד עשרים שנה כשתחסוך מספיק לסף המינימום [emoji4]

אל תשכח לצלם. יש לי הרגשה שזה יהיה משעשע משהו.

תן לי להמליץ לך על מזגן במקום. עולה בערך אותו דבר לשעת עבודה אבל עובד הרבה יותר שהות.
יחד עם מצבר באפר תוכל אולי להפעיל לגמרי אוף גריד ופה כבר תחסוך אולי 60 שח לחודש למזגן רק תבדוק גם ROI

Sent from my iPhone using Tapatalk

איל מ
18-05-25, 12:08
פשוט תתלה כביסה במקום מוצל. אצלי הכביסה תלוי צמוד לקיר במפנה צפוני וכמעט כל היום אין עליה שמש.
מתייבשת בקיץ תוך חצי שעה. (מכנסיים יותר זמן, סדינים פחות).

אומי5
18-05-25, 12:19
חברים, אני מבקש להתרכז, זה ג'יפולוג פה, אני מעדיף לבנות 3 מכונות כאלו מאשר לתלות כביסה.

החשבון שלי הוא 2.5 שח להרצה, הילדות שלי הן.... ובכן... הילדות שלי, וקצב הצטברות הכביסה מרשים.
באזור ה2 הרצות ביום, כפול נגיד 25 ימים אזור ה120 שח בחודש.
אבל זה לא רק כסף זה גם גירוד באצבעות בשילוב קמצוץ אידאולוגיה סביבתית ( צריך לחפר על מנוע 3 ליטר סולר).

לגבי המזגן, זה כבר ללכת לפנלים על כל הגג, זה בבדיקה, בעיקר כי יש הלוואות שמכסות לגמרי את הפרוייקט ואז מה אכפת לי? אבל זה כבר לדיון אחר.

אחד הרעיונות היה לאסוף מייבש שהלך לו גוף חימום ולהתבסס עליו, פשוט בנתיים לא מצאתי כזה זרוק.

ד ו ר ו ן
18-05-25, 13:01
חבר את התוף לגיר של אופניים ותבטיח לילד 20שח שעה.

boaz avrahami
18-05-25, 13:02
חפש באתרים כמו אגורה ופייסבוק מאנשים שצריכים פינוי.
עוד מעט חופש הגדול הרבה אנשים עוברים דירות וצריכים לפנות ציוד. רק תצוד אחד

asypeer
18-05-25, 16:05
עכשיו אתה בא..? העפתי מייבש של בוש מבוסס משאבת חום שבוע שעבר, אפילו בקבוצה של טכנאים אף אחד לא רצה..
החלפתי לו רולר ודלת והנבלה עדיין סירב להתחמם, אבל להסתובב לא הפסיק ;(

חנן-ג'יפולוג
18-05-25, 16:32
מייבש עם משאבת חום חסכוני משמעותית ממייבש עם גוף חימום.

אומי5
18-05-25, 17:57
נכון אבל הוא עולה כסף, אני במוד בונקר.

נמרוד
18-05-25, 18:42
מכיוון שמשנה לך שיסתובב אבל לא משנה המהירות, מתבקש בהקשר של הדיון שהסיבוב יהיה באנרגית הרוח. תוף עם ציר אופקי על זוג מיסבים טובים. שתיים-שלוש רצועות ארוכות גם בשביל הגובה וגם בשביל הפחתת המהירות, וטורבינת רוח קטנה בבנייה ביתית, בסגנון השבשבת של המערבונים.

אומי5
19-05-25, 08:10
שמש יש לי בשפע, רוח לא תמיד.
וכשאין לי שמש הבגדים גם ככה לא ייתייבשו.

איל מ
19-05-25, 08:17
אתה תהיה מופתע. בגד שתלוי בצל מתייבש יופי יופי.
בהרבה מקרים יותר מהר מאשר מייבש.
הבעיה היחידה היא אם תולים בלילה ויש טל.

זוהר לב
19-05-25, 09:51
קניתי לאישתי כובע רחב שוליים עם מגן עורף וכך פתרתי אצלנו את בעיית ייבוש הכביסה.

asypeer
19-05-25, 14:13
אני תליתי מאוורר תקרה במסתור הכביסה, מקצר משמעותית את זמן הייבוש בשילוב עם החום מהיחידה של המיני מרכזי

de fox
19-05-25, 14:21
איזה צרות יש לכם בחיים...תהיו בריאים

-->