PDA

צפייה בגרסה מלאה : מדיח מקצר - אשמח לעזרה

asypeer
19-05-25, 14:23
על שולחן הניתוחים: מדיח אינטגרלי של Beko דגם Din28310, בן 10. סה״כ במצב טוב (סלסלאות וכו׳)
התקלה - מקפיץ את הפחת בתוכניות הארוכות (של ה3 שעות)

היה לי זיכוי אצל דובין מהרפתקאה כושלת אחרת אז אוטומטית הנחתי שזה קשור לגוף החימום, אז החלפתי גוף חימום ואכן זה פתר את הסיפור לכמה ימים.
אתמול שוב קיצר באמצע תוכנית, וכעת כשמכניסים לחשמל ישר מקצר.
השקע כנראה תקין, בעלת המדיח חיברה עם מאריך לשקע אחר - אותה התנהגות.
ביקשתי ממנה לבדוק מתחת אם ישנם סימני מים (האטם של הדלת קצת נראה מתפורר וראיתי מעט סימני מים יבשים כשהחלפתי את גוף החימום) - הכל נראה יבש לאחר פירוק הלוח מתכת מקדימה.

לדעתי להתחיל לנתק גוף חימום, מנוע ומשאבה ולהתחיל לראות מי מהם מקצר. ואז קראתי שזה יכול להיות גם הקבל סינון - האם אפשר לגשר עליו רק לטובת הבדיקה? לא בא לי להשקיע בעוד חלקים..
עוד טיפים? לא שווה להביא טכנאי ובעלת המדיח כבר עושה סימנים של לקנות חדש..

Sent from my iPhone using Tapatalk

asypeer
20-05-25, 19:54
טוב, מסתבר שיש נזילה מהאטם הקדמי (עולה 60 אצל דובין) - בעלת המדיח כבר החליטה להתחדש בבוש חדש.
אם מישהו רוצה את המדיח לפני שיילקח ע״י המובילים אז הוא נמצא בצורן.
מלבד עניין הנזילה שניתן לסדר בקלות יחסית - המדיח סבבה (פלסטיקה קצת פריכה יש לציין..)

boaz avrahami
20-05-25, 21:06
אפשר להסב אותו לעבוד על השמש? [emoji4]
אם כן אני יכול לחשוב על מישהו

raanan
20-05-25, 21:38
אתה צריך לאבחן האם הוא מקצר או שיש דלף זרם לארקה.
בד"כ גוף חימום שסופג לחות גורם לדלף.
יש פתרון פשוט ובאפס כסף, אבל אחרי האזהרה ששמיל שם בשרשור אחר,
מעדיף שמישהו אחר יתן ההסבר .

רענן

asypeer
21-05-25, 09:30
גוף חימום הוחלף כי אני דביל והיה לי אחד, לאחר מכן עבד כמה ימים תקין ואז חזר לקצר.
אתמול ראיתי שמים נוזלים מתחת לדלת היכן שהאטם, ויש מסביב סימני מים ככה שחדש זה לא. כנראה בתוכניות הארוכות מים מגיעים לאחד הרכיבים ומקצרים. אטם חדש זה 60₪ אבל בעלת המדיח החליטה להתחדש. אם מישהו רוצה לסדר מוזמן, האטם ממתין בחנות ״דוגמא לשירות״ (מה שהיה פעם דובין) בכפר סבא

אני מניח שהפתרון הריסקי זה ביטול זמני של הארקה..
לא יקרה אחרי שראיתי את הטפטוף מקדימה, יש גבול ;)

-->