התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מורה לנהיגה מבאס

asafk
12-06-25, 17:39
אז הילה הצליחה למצוא מורה לנהיגה על ידני והוא מומלץ והיא מרוצה ומתקדמת מהר ואחרי משהו כמו 25 שיעורים הוא אמר שהיא עדיין לא מוכנה לטסט אבל כמעט.
ואז אחרי שיעור נוסף הודיע שבסוף החודש הוא מפסיק ללמד ידני והוא ממליץ לה להמשיך אצלו על אוטומטי (נו.. באמת... באה ילדה ללמוד אצלך על ידני כנראה שאוטומטי לא מתאים לה) או שתמצא מורה אחר (לכי חפשי).
קודם כל זה מעצבן ברמות. מורה לידני שיסכים לקבל אותה בשביל 5-6 שיעורים? נו באמת.... שלא לדבר על להתרגל לרכב חדש, מסלולים חדשים..... בקיצור זה יעלה לא מעט.
יש למי להתלונן? לתבוע אותו לא נראה לי רציני למרות שלכאורה אין בעיה להוכיח נזק אחרי שנודע כמה שיעורים נוספו מעבר למה שהיה יכול להיות קשה להוכיח שהיא באמת כמעט מוכנה לטסט חוץ ממה שהוא אמר לה

ושוב חוזרת השאלה - מורה נהיגה על ידני? מומלץ? בתל אביב?

אסף.

zivo
12-06-25, 18:17
תביעות קטנות.
לא צריך להוכיח כלום, פשוט לספר סיפור הגיוני.
אפס עלות להגיש, סיכוי טוב לקבל תמיכה

nir.samo
12-06-25, 18:47
מבאס לגמרי... תתבע.

הילד שלי בדיוק התחיל ללמוד, אני בהתחלה רציתי ידני אבל באמת שאין מורים. הבנתי שאפשר גם להוסיף אח"כ רק טסט.

Pageup
12-06-25, 19:24
מבאס לגמרי... תתבע.

הילד שלי בדיוק התחיל ללמוד, אני בהתחלה רציתי ידני אבל באמת שאין מורים. הבנתי שאפשר גם להוסיף אח"כ רק טסט.

אם הוא יעשה טסט הוא לא יעשה עוד אחד. רוב הילדים של החברים עושים על אוטומט כי במילא הכל אוטומטי, בטח בחשמלי וכו'.
הם יפגשו ידני כנראה רק באירופה וגם זה מתישהו יעלם. שימו לב, שביחידה כמו בלנ"מ רשיון לידני זה תנאי סף.
פגשתי גם כמה שברגע שהרגישו שהם לא מתקדמים מספיק מהר לכיוון טסט עברו לאוטומט.
אצלי, שני הגדולים שלי עשו על ידני והם גם נוהגים רק על ידני (4 שנים ושנה וחצי).

מוטי ג.
12-06-25, 20:30
אני בזמנו למדתי על ג', מעולם לא למדתי על רכב פרטי.
עשיתי טסט וקבלתי מיד ב' ואחרי חצי שנה כשהגיע הגיל המתאים קבלתי ג.
המינוס היחידי היה להתעכב בחצי שנה לחכות לטסט
אולי זה פתרון ללימוד ידני?

ולגבי המורה, נשמע מוזר, שלא יקבל לקוחות חדשים אבל ככה להעיף תלמיד באמצע. הזוי

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

ishc
12-06-25, 20:37
צר לי להיות פרטי פופר אבל תכלס, חוץ מהקיבעון המוטורי שלנו, אין סיבה שילדים ילמדו היום על ידני

Sent from my CPH2465 using Tapatalk

מוטי ג.
12-06-25, 20:38
אני לא מסכים בכללי שנהג עלול להיות מוגבל לגיר אוטומטי בלבד.
זה ככה גם בחו"ל?

asafk
12-06-25, 20:41
צר לי להיות פרטי פופר אבל תכלס, חוץ מהקיבעון המוטורי שלנו, אין סיבה שילדים ילמדו היום על ידני

Sent from my CPH2465 using Tapatalkאתה יודע... שתוכל לנהוג באופן חוקי על רוב המכוניות שיש בבית.... חוץ מזה באמת אין סיבה.

אסף.

נמרוד
12-06-25, 20:44
ברוב המקומות בעולם זה לא משנה... יש לך רשיון נהיגה אז יש לך רשיון נהיגה.

זה יהיה ככה מתישהו גם בארץ. פשוט ימחקו את הסעיף הזה, או שהוא יהפוך לאות מתה. בעוד 30 שנה הנכד שלי יצטרך לנהוג על טנדר האספנות של סבא, כי אמא שלו חושבת שזה יחזק את הקשר ביננו? אני אצטרך ללמד אותו ללחוץ על "קלאץ'".

מוטי ג.
12-06-25, 20:49
רק אומר שזו אחת הסיבות לדיסקו ידני בחנייה

שמעון.פ
12-06-25, 21:15
הסיבה העיקרית שאני ממליץ על לימוד נהיגה בידני, היא בעיקר בגלל שבדרך כלל,
מחירון של רכב ידני יותר נמוך מאוטומט ולפעמים בצורה משמעותית.
בנוסף, גיר ידני פחות מתקלקל.

OFF-RoaD
12-06-25, 21:20
שימו לב, שביחידה כמו בלנ"מ רשיון לידני זה תנאי סף.

לא נכון.

ד ו ר ו ן
12-06-25, 21:26

הבת רוצה את הגמל לתיכון.
ולשטח.
זה למה.

OFF-RoaD
12-06-25, 21:43
אני לא הייתי נלחם, ואני לא חושב שיש לך קייס לתביעה...

הפתרון האידיאלי בעיניי - תזמינו טסט, שתעשה "מרתון" של 3-4-5 שיעורים בשבוע, ותקווה לטוב. זה בעיקר עניין של לחץ שמשפיע ואם תתגבר עליו, תסיים עם זה.

אם לא ילך, ובתקווה שהוא לא ימכור את הרכב בדיוק בסוף החודש, נסה לדבר איתו שיתן לה להמשיך ולגשת שוב.

אם הוא מוכר את הרכב בתאריך מוגדר, תבדוק למי (סביר שזה באזור ומישהו שהוא מכיר) ותבקש עזרתו שיקבל אותה.

אם גם זה לא ילך, בקש את עזרתו בלמצוא מורה. בסוף כן יש לו פה אחריות מסוימת כלפי התלמידה, ונכון שזכותו להפסיק גם אם זה לא מאוד הגון או הוגן, אבל שלפחות יסייע בלמצוא פתרון.

חנן-ג'יפולוג
12-06-25, 21:57

חוץ מהאופנוע והטרקטור עם גיר ידני, יש לנו שתי מכוניות עם גיר ידני בבית.

רק רכב אחד עם גיר אוט' ועוד שניים בלי גיר.

באירופה אנחנו לרוב שוכרים רכב עם גיר ידני.

הגיר הידני ממש לא פס מהעולם שמחוץ לגוש דן.

אז הגדולות עשו רשיון לידני, והקטנה מתחילה עכשיו, על ידני.

ishc
12-06-25, 22:26
גם אצלי בבית אחד הרכבים ידני ועדיין זו דעתי. צר לי, אני לא חושב שהקוקואים שגולשים פה, ואני בניהם, הם דוגמה מייצגת

חנן-ג'יפולוג
12-06-25, 22:42
שמע, זה לא קשור לדעה, ולא עניין של מייצג. אם יש לך רכבים ידנים בבית, והילדים צפויים לנהוג בהם, אז הם יעשו רשיון ידני.

אם לא, שיעשו מה שהם רוצים.

אבל אם הדיון הוא תיאורטי לגבי המגמה הכלל עולמית, אז אני זורם אתך :)

אבל אתה החלטת באופן גורף שלילדים אין סיבה לעשות רשיון ידני, אז לא. כלומר, הם יכולים לא לעשות, אבל אצלי לא יהיה להם במה להתנייד ובמה לטייל בשטח. למעשה, הקילומטרים שההיילקס עושה מלבד לטסטים, הם בידיים של הבנות, שלוקחות אותו לטיולים עם החברים. אני כבר לא נוגע בו בכלל. וגם אחד הרכבים הפרטיים שלהן הוא ידני. האמצעית אפילו החליפה בו מצמד עצמאית בחנייה, טרם הגיוס.

ishc
12-06-25, 22:49
שמע חנן, אתה חריג בנוף בצורה קיצונית.
אז כן, גם אצלי אני אשמח אם הם יעשו רישיון על ידני ואם לא זבשם.
שלי עוד קטנים, לגדול יש עוד עשר עד לרישיון אבל הילדים של האחיות שלי, כולם נוהגים כבר ורובם עשו רישיון על אוט', ויותר מזה רכב ידני אצל רוב האנשים זו פשוט לא אופציה בטח ובטח עם כל העולם החשמלי.
אבל זה ויכוח סרק, אני x, אחרים אומרים y בואו נסכים שאנחנו לא מסכימים

חנן-ג'יפולוג
12-06-25, 23:13
איכשהו, אתה מנסה להכניס את הדיון הזה למשבצת של ויכוח, עם טיעונים, וכן הסכמות, ולא הסכמות, ועכשיו הסכמות על אי הסכמות, אבל זה נמצא בעולם מקביל לגמרי, של צרכים. מי שצריך, צריך, ומי שלא, לא. מה הרלוונטיות של דעות לזה?

asafk
13-06-25, 00:31
אני לא הייתי נלחם, ואני לא חושב שיש לך קייס לתביעה...

הפתרון האידיאלי בעיניי - תזמינו טסט, שתעשה "מרתון" של 3-4-5 שיעורים בשבוע, ותקווה לטוב. זה בעיקר עניין של לחץ שמשפיע ואם תתגבר עליו, תסיים עם זה.

אם לא ילך, ובתקווה שהוא לא ימכור את הרכב בדיוק בסוף החודש, נסה לדבר איתו שיתן לה להמשיך ולגשת שוב.

אם הוא מוכר את הרכב בתאריך מוגדר, תבדוק למי (סביר שזה באזור ומישהו שהוא מכיר) ותבקש עזרתו שיקבל אותה.

אם גם זה לא ילך, בקש את עזרתו בלמצוא מורה. בסוף כן יש לו פה אחריות מסוימת כלפי התלמידה, ונכון שזכותו להפסיק גם אם זה לא מאוד הגון או הוגן, אבל שלפחות יסייע בלמצוא פתרון.

Sent from my SM-S928B using Tapatalkלא מעניין אותו לעזור. זהו. ניתק קשר.
היא מצידה מצאה מהיום להיום מורה אחר וקבעה לשבוע הבא. אני מקווה שלא יהיה זמן לימוד מחדש מבוזבז ושהוא יסכים על כמות השיעורים הנחוצה ולא יותר.

אסף.

asafk
13-06-25, 00:37
וצחי... אני באמת לא מבין מה שאתה אומר.
אם לא יהיה לה רשיון לידני היא תמשיך לנסוע באוטובוס..

אסף.

בדאלק
13-06-25, 00:50
וגם כי

149170

shachar
13-06-25, 11:37
הייתי מזמין אותו לבימ"ש /תביעות קטנות רק בשביל להרוס לו יום עבודה.

אמא שלו ילדה זונה

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

AvigdorAharon
14-06-25, 19:08
מצטער לומר אבל אתם מגזימים!
לתבוע אותו? על מה? מחר החנות חלפים שרכשתי בה 20 שנה נסגרת, ואין שלט ואין מידע, לתבוע את החנות?
יש דוגמאות רבות, אני מניח שהבנתם את הרעיון, זהו שוק חופשי ולכל אחד מותר להפסיק לעבוד מתי שהוא רוצה.
נכון, המינימום בהוראה הוא לחפש מחליף ולא לנתק קשר, אבל אני לא מתכוון לחנך אותו על מוסר / אחריות וכדומה.
חייב לומר כי מספר מורי הנהיגה על ידני הולך ופוחת, המגמה של הנוער היא לא להתאמץ ולעשות רשיון רק על אוטומט.

אביגדור
מורה נהיגה בעברו אשר החליט בספטמבר 2000 להפסיק ללמד ב 31 דצמבר 2000 וכך היה...
מה עשיתי עם התלמידים?
דיון אחר

נמרוד
14-06-25, 19:42
אביגדור
מה עשיתי עם התלמידים?
דיון אחר

מן הסתם בספטמבר הפסקת לקבל תלמידים חדשים, ובדצמבר 31 העברת את התלמיד האחרון טסט בהצלחה ותלית את מה שלא יהיה שמורי נהיגה תולים כשהם פורשים.

שזה מה שמצופה גם מהמורה הנדון גם אם צריך למשוך עוד חודש בגלל תלמיד אחרון קצת איטי.

AvigdorAharon
14-06-25, 20:31
לא מדויק, אבל כפי שרשמתי, אני לא הדיון כאן.
מוסרית, אם הוא ידע לפני חודשיים שהוא מתכוון למכור את הידני, אני יכול להבין את הכאב.
ואם הוא לא תכנן לפני חודשיים אלא לפני חודש, אז זה בסדר?
צרם לי שהפתרון אשר עלה כאן הוא תביעה ואני שואל למה?
הרי המורה לא גבה את מלוא הסכום ולא סיפק שיעורים, אז מה תטען מול השופט?
שהמורה לא מוסרי? שהמורה לא הוגן?
במערכת של מורי הנהיגה (ברוש), רשומים מספר השיעורים שכל תלמיד קיבל. אפשר לדרוש מהמורה או מבית הספר את הפירוט,
וללכת למורה אחר. כאשר מציגים את האישור ממערכת ברוש למורה החדש, התלמיד לא מחויב לעשות את 28 השיעורים.
הבעיה העיקרית היא למצוא מורה נהיגה לידני.
אני מכיר כמה, אם אסף צריך עזרה, מוזמן.

אנשים עושים שינויים בחיים, כבדו את עבודתו ועיסוקו (תאמינו לי, לא כיף גדול, במיוחד לאור מצב התחבורה במדינה)
ושחררו, לכו למורה הבא.

אביגדור

ehudzeelim
14-06-25, 21:41
מצטער לומר אבל אתם מגזימים!
לתבוע אותו? על מה? מחר החנות חלפים שרכשתי בה 20 שנה נסגרת, ואין שלט ואין מידע, לתבוע את החנות?
יש דוגמאות רבות, אני מניח שהבנתם את הרעיון, זהו שוק חופשי ולכל אחד מותר להפסיק לעבוד מתי שהוא רוצה.
נכון, המינימום בהוראה הוא לחפש מחליף ולא לנתק קשר, אבל אני לא מתכוון לחנך אותו על מוסר / אחריות וכדומה.
חייב לומר כי מספר מורי הנהיגה על ידני הולך ופוחת, המגמה של הנוער היא לא להתאמץ ולעשות רשיון רק על אוטומט.

אביגדור
מה עשיתי עם התלמידים?
דיון אחר

ההשוואה לחנות חלפים לא כל כך רלוונטית כי כשאתה הולך למורה נהיגה, המטרה זה רישיון ולא לקנות שיעור אחרי שיעור,
יש איזו מחויבות להגיע למטרה הסופית, ואכזבה מוצדקת אם זה לא קורה (ובמיוחד כשמדובר בנישה הייחודית של רישיון על גיר ידני).
וזה בלי להיכנס לפרטי מקרה ספציפי או ענייני חוק ומשפט.

amitaikl
15-06-25, 22:03
אני רק אשים את זה פה
https://www.gov.il/he/pages/tractor_driving_course?chapterIndex=6

GodsFather
17-06-25, 01:05
אז רק נשאר להתקין דוושה בצד נוסע?

Sent from my SM-F916B using Tapatalk

amitaikl
18-06-25, 23:25
אז רק נשאר להתקין דוושה בצד נוסע?

Sent from my SM-F916B using Tapatalk

שאלה מעניינת.
למה? כי פעם באמת כל מה שהיה צריך זה להתקין דוושה בצד נוסע.
אח''כ, היה צריך להצהיר על מספר שיעורים.
בימינו הטסט מצולם, כדי לאפשר לנבחן לערער. האם נדרש ממך להתקין גם מצלמות בנוסף לדוושה? לא יודע.
יכול להיות מעניין לבדוק את זה

ishc
19-06-25, 08:32
זה באמת מעניין לאור מחירי שיעורי הנהיגה של היום.
היי... אצלנו זה היה פותר גם את בעיית הלמידה על גיר רגיל [emoji12]

asafk
19-06-25, 08:40
תמיד היה מותר ללמד לבד הבעיה היתה רק הביטוח. כלומר חברות הביטוח שלא הסכימו לבטח את הרכב הפרטי שהוסב באופן זמני ללימוד נהיגה.
לאחרונה רוטמן הכריח על ידי חקיקה את חברות הביטוח לבטח רכב כזה - ופתר להרבה הורים במקומות שבהם אין מורים לנהיגה וזה הפיתרון עבורם- למשל בהתיישבות - את הבעיה.

אסף.

boaz avrahami
19-06-25, 10:23
ומה עם דוושות כפולות?
איך זה עובד?

Sent from my iPhone using Tapatalk

asafk
19-06-25, 10:25
מתקינים אצל מתקין. ואחר כך נותנים לו לפרק.

אסף.

boaz avrahami
19-06-25, 10:29
אז יהיה שגוי לשער להתקנת דוושות פלוס ביטוח יעלה הרבה יותר ממורה נהיגה?

asafk
19-06-25, 10:35
אם אתה גר במקום נידח יחסית וכל שיעור נהיגה זה טרמפ ושני אוטובוסים לאריאל ושני אוטובוסים וטרמפ חזרה - אז החישוב לא רק כמה עולים 30 שיעורים לעומת זה.

אסף.

ofer_b
19-06-25, 14:28
מישהו עשה את זה וחי לספר?
יש לי פוקוס ישנה שביטוח לא מעניין אותי
והקטנה בדיוק מתחילה ללמוד אז זה באמת רעיון מעניין....

Sent from my CPH2583 using Tapatalk

מוטי ג.
19-06-25, 14:36
ביטוח חובה מעניין אותך מאוד!

asafk
19-06-25, 15:37
מישהו עשה את זה וחי לספר?
יש לי פוקוס ישנה שביטוח לא מעניין אותי
והקטנה בדיוק מתחילה ללמוד אז זה באמת רעיון מעניין....

Sent from my CPH2583 using Tapatalkתחצוב את הדרך.
ובלי ביטוח לא תקבל את האישורים.

אסף.

AvigdorAharon
19-06-25, 20:43
אז יהיה שגוי לשער להתקנת דוושות פלוס ביטוח יעלה הרבה יותר ממורה נהיגה?

אובדן ערך נוסף של הרכב בשל התקנת הדוושות?
בית ספר לנהיגה שתוכל להירשם דרכו?
תשלום לבית הספר?
התקנת מערכת ברוש (מצלמות, שקע יעודי לטאבלט של הבוחן)?
דמי שימוש למערכת ברוש?
הכרת המסלולים שהבוחנים נוסעים בהם?

תאמינו לי, תשאירו את העיסוק הזה לאנשים שזו המומחיות שלהם, כסף לא תחסכו.

אביגדור

nir.samo
19-06-25, 20:57
פעם זה היה יותר פשוט בירוקרטית ובטח טכנית רק חושב לקחת רכב חדש עם זיליון חיישנים ולהעביר בו מוטות ברזל לרוחב... בררר.

יקיר גרין
26-06-25, 23:17
אני רק אשים את זה פה
https://www.gov.il/he/pages/tractor_driving_course?chapterIndex=6

מעניין מאוד!
אני פה בארה"ב מלמד את הילדה השלישית שלי לנהוג ... נוהגים במה שיש, ידני או אוטומט לא מעניין. אין צורך בפדאלים לנוסע, מתחילים במגרש חניה ריק, כדי להבין איך הפדאלים עובדים.

בינתיים הילדים לא נוהגים ברכבים הידניים, אבל כשירצו, נעשה כמה נסיעות ללמוד קלאטש וגיר ... לא הנדסת מח ...
באופן מוזר, אני לא לוחץ עליהם, נחמד לי שהצעצועים שלי הם רק שלי.

-->