צפייה בגרסה מלאה : המלצה לרכב שטח אספנות
מוטי טויוטה
15-06-25, 01:27
אהלן חברים
הרקסטון רכב שלישי פרופר וזז רק לטיולים (הסדר הבית - רכבת כבר לא רלוונטי אחרי שהשתחררתי לפני יותר משנה)
מעבר לכך שהשנה נכנסתי לשני טסטים, אני רוצה להקל בהוצאות השוטפות לצד שני רכבים נוספים בבית.
מצד אחד, ברקסטון אלו עליות קבועות יקרות פי כמה משל אספנות( ביטוח, אגרת טסט, ביצוע טסט ואישור רכב מיושן +1)
מצד שני, טפו טפו הרקסטון לא דורש כמעט כלום.
לגבי האקזמפלר המיועד:
אם אספנות זה חייב להיות רכב זול לקניה( מאוד), לא שחוט, לפחות בר אפשרות לנעילה אחת.
לא אכפת לי משהו יודע דופן מהאובייס, כפי שניתן להבין מהבחירה ברקסטון.
במעקב בלוחות ומעבר בראש על כל הדגמים עד 96 כולל- פשוט לא מצאתי כלום. נראה שהאופציה היחידה זה רק מאיזה שכן שיש לו משהו זרוק בחניה או חקלאי שרוצה להיפטר מהרכב אחרי 20 שנה( ואין כאלו מפורסמים)
רעיונות? מישהו שמכיר מישהו?
תודה רבה
לא נראה שהתמקדות בדגם אחד היא לא בהכרח הנכונה.
אתה מחפש אנדרדוג אספנות וזה דבר נדיר לכשעצמו במדינה של רכב אפור שהגיע לגיל 30 הופך להיות זהב בעיני בעליו.
אז בגדול נראה לי שכל suv שתמצא סביב 96-7 זו הקניה.
תספוג עוד שנה +/- עד לאספנות ותתקדם משם.
טרופר, טראנו, פאגרו, 4 ראנר, מוסו וכו'
כל אחד מהם עם יתרונות, חסרונות, בנזין, דיזל...
ברגע שתמצא אחד טוב שיכול להוות בסיס טוב תוכל להתפתח משם.
בגזרת זמינות חלקים לטיפול עצמי, נראה לי שאמריקאים ולנד רובר זה הכי קל אבל יכול להיות שגם יפנים ששווקו בשוק האמריקאי זה לא אסון.
אני רק אכתוב שיש ונדורה מעניינת למכירה [emoji12]
בהצלחה, מחכה לראות מה תדוג, זה יהיה מעניין.
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
מלחמה. אנשים לא ישנים בלילות.
שמור על הדרקסטון. הבאת אותו למצב מצויין, אתה מכיר ויודע. במקרה הגרוע, תדמים אותו ותקפיא רשיונות לכמה שנים.
אנילא מכיר אנדרדוגים אספנות או לקראת אספנות במחיר רצפה..... ואם כן - אני מניח שהמחיר יהיה בהתאם.
חפש משהו ממשפחת היונגים, אם נשארו בארץ למכירה.
אני מניח שבחנת היטב את הנושא הכלכלי. מעניין לשמוע. אני מניח ש:
1. הרקסטון הנוכחי, לא דורש הוצאות שוטפות למעט עלויות רישוי, ביטוח, טיפולים שוטפים ותיקוני נזקים אם ישנם לאחר הנסועה הנמוכה שאתה מתאר.
2. רכב אספנות, דורש עלות רכישה (חד פעמית), עלויות יישור קו (אני מניח שלא מעטות), רישוי שנתי, ביטוח, טיפולים שוטפים ותיקון נזקים בעת הצורך.
מה לדעתך צפוי להיות ההפרש בין הסכום שתקבל עבור הרקסטון לבין עלות רכישת רכב האספנות?
מה לדעתך יהיה החיסכון השנתי?
ויטארה ישנה?
https://www.yad2.co.il/vehicles/item/fi58qijx
ג'ימי/בלייזר/סונומה S10/S15 קטנים. היו נפוצים בשנות ה90, קלים יחסית לתחזוקה ושפע חלקים.
https://www.yad2.co.il/vehicles/item/ugf2i80e
https://www.yad2.co.il/vehicles/item/5czq7eo5
https://www.yad2.co.il/vehicles/item/wgf1ptwu
מוטי טויוטה
15-06-25, 13:14
שמיל וצחי, אכן מבחינתי מוסו\קורנדו 97 (למרות שדורש עוד שנה) יכול להיות בחירה מעולה- הפער שכנראה לא נשארו וגם אם כן, אין למכירה.
ארז, נגעת בנקודה שאני אכן קצת מדחיק. אני חולם לקנות רכב אספנות שעלות הקניה שלו+ישור קו בסיסי+שיפורים בסיסים יגיעו לעלות המכירה של הרקסטון (מה שסביר להניח לא יקרה) ואני עדיין בוחן את הכדאיות.
אם נשווה רק את הידועות מראש(אגרה, ביצוע טסט, ביטוח וכו) זה הבדל של כ4000 בשנה לפחות (שזה לא נשמע כזה נורא) + עיסוק בשני טסטים עם כל המשתמע. סאגה ארוכה עם משאבת בלם מרכזית שהחליטה לפני הטסט להרטיב הכניסה בי את הרעיונות.
נמרוד תודה על ההצעות - מה הקרטריון חיפוש שלך ביד 2? לא ראיתי בחיפושים שלי את המודעות האלו.
מה שכן, אכנס לרכב שהוא פרויקט(בסגנון המודעות שצירפת) רק אם הרכב בכמעט חינם. החסרון של הרקסטון זה הקיבעון המחשבתי שב7000 קניתי רכב נוסע, טסט לשנה, ממוגן עם מערכות עובדות.
כמי שבא מפרויקטי סמוראי בלתי נגמרים זה בערך עלות של טרנספר משופר.
בלי ההטבעה של הרכב במים - שעשיתי במו ידיי, זה באמת שקט תעשייתי טפו טפו(גם ביחס לנסועה נמוכה)
יש לי שני חיפושים:
כל הרכבים מ1971-1997 סוג רכב גיפים, טנדרים מסחריות
רכבים מיוחדים, אספנות, ללא פילטור
כמובן, מייחלים לזמנים טובים יותר ורק לבשורות טובות.
היה איזה מיצובישי באפלו 97 בפייסבוק...
אבל זה יותר עצל מהסמוראי. רק שתכיר.
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
חיפשתי מיוחדים-->אספנות וסינון לפי מחיר, רק מה שיש מחיר ורק מה שיש תמונה, ואז לעבור עד שמשהו מעניין קופץ לעין.
הכי מתבקש זה ג'יפ אמיתי, CJ או סופה כי הם הכי קלים לעבודה, יש בהם הכי פחות חלקים והחלקים הכי זולים וזמינים, שלא לדבר על זה שזה רכב פתוח וכיפי. אבל בגלל שזה הכי מתבקש זה גם כבר ממש לא זול.
הסדרה של ג'נרל מוטורס הקטנים, S10 וS15 משנות ה80-90 - היו מאד פופולריים בארץ לפני שנגמר החרם הערבי ועד אמצע שנות ה90. סונומות. ג'ימי קצרים וארוכים. מרובעים ואחרי זה עגולים. מנועי וורטק 4.3 ליטר וגירים 4 הילוכים אמינים. לדעתי זה אחד הכיוונים שיש לך הכי הרבה סיכוי למצוא שילוב של רכב סביר במחיר נסבל.
אני אוסיף להצעות טרופר - גם דיזל בשנתונים 93-98 (3.1) הוא מוצלח והידני נחשב אמין, וגם הבנזין אוטו נחשב לא רע (קולר גיר חובה)
מה עם גימני, או אפילו סמוראי? תלוי כמה אנשים צריכים לנסוע וכמה אתה מוכן להתפשר על נוחות
לגבי CJ למיניהם - אני בחיפוש אחר אחד כזה, והמחירים נהיים דמיוניים בשנה האחרונה
לא כתבת פה טווח מחירים, אבל אולי היילקס שני סרנים חיים, שנכנסו לאספנות עכשיו יכול להיות כיוון טוב.
הבעיה זה שאין כאלו כמעט במצב טוב ובמחיר סביר.
מוטי טויוטה
15-06-25, 16:00
אין היילקס, סמוראי, סיקס או סופה לא שחוטים גם לא בפי 2 מהתקציב.
אין תקציב חלוט. מאמין שאקבל אולי 25 על הרקסטון שלי, אולי. הייתי רוצה להתמסגר לשם. כנראה שזה לא ממש ריאלי.
טרופר\איפון יכול להיות רלוונטי (לא מכיר בגזרת הנעילות) - אך לא נתקלתי באחת מפורסמת בשנתון מתאים.
איפון, אהוד העלה פה תמונה של אחד למכירה לא מזמן.
וצריך לשבת על הלוחות ולהיות חד כי אתה מחפש מחט בערימת תחת [emoji12]
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
מדביק פה מווטסאפ:
נאלצים למכור את הסיגי 6 שנת 1976 כמעט בסוף השיפוץ.
הושקע ברכב המון עבודה, זמן ואהבה.
המנוע בריא, מניע, והאוטו נוסע – אבל לצערנו, מאז שהתחילה המלחמה, עם המילואים המתמשכים פשוט לא מצאנו זמן להתקדם עם הפרויקט בשנה וחצי האחרונות. היום כבר לא זמינים כמו שהיינו בתחילת הפרויקט ולצערנו לא מצליחים למצוא זמן להתקדם ולסיים איתו.
בגדול מה שנשאר לסיים:
• סיום מערכת החשמל.
• מערכת פליטה
• ועוד קצת פינישים פה ושם
בקיצור, אנחנו ממש בקו הסיום.
כמעט כל חלק ברכב או חדש או משופץ על ידינו או על ידי אנשי מקצוע. יש המון תמונות שמתעדות את כל התהליך למי שירצה לראות
36000 ש״ח
0528984906
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
פאג'רו Q ידני קצר שנת 1997, יש סגורים בנזין ודיזל והכי כייף ודןמה שלג'יפ זה הברזנט שבא רק בדיזל 2500 ידני. אמינות יפנית (כמובן בהתחשב בתחזוקה לאורך השנים) וכייף של ג'יפ.
https://img.yad2.co.il/Pic/202505/25/1_3/o/y2_1pa_010971_20250525205829.jpeg?w=3840&h=3840&c=9
איפון- לטושי יש כזה נעול. דבר איתו
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.