PDA

צפייה בגרסה מלאה : איפה מבטחים היום חובה וצד ג' לטנדר מזדקן (ווינר 1999)

אבי XT
15-06-25, 13:47
שלום לכל החברים היקרים, הגיע מועד החידוש וכמו בכל שנה- ההיצע רק יורד והמחירים רק עולים.
כאמור, ווינר 1999 עם מנוע 103 כ"ס.
משמש כרכב שלישי בבית. בסך הכל נוסע 1500-2000 קמ בשנה.
על הכביש עד השטח וחזרה. מקסימום מדי פעם להוביל איזה רהיט בתוך העיר.
בשנה האחרונה היה לי רק חובה כי בשנה קודמת הציעו ג' במחיר מופרז והשתתפות עצמית של כמעט 10,000 שח.
גיל 40, עם מקיף על שאר הרכבים, נהג יחיד ללא תביעות מעולם ולא נוסע בשבתות וחגים.
2700 לצד ג' + 1650 חובה זה מה שהצלחתי להשיג באתר אחד שאיכשהו הרכב עלה לו במאגר. אצל השאר לא הצלחתי להגיע לשלב ההצעה...
לבסוף, שתי שאלות ברשותכם:
א. האם באמת שןוה לעשות צד ג' או שזה פסיכולוגי?
ב. האם יש סוכנים פרטיים שיודעים לתת הצעות של "פעם" כדי שיהיה אפשר איכשהו לבלוע את המחיר המופרך הזה?
לצורך העניין, רכב אחר בבית-ספורט. מקיף+חובה כמעט אותו מחיר של בהמת הדיזל החלודה הזו.
אשמח לקבל עצת המנוסים.

erezgur
15-06-25, 17:41
שאלת תם, נניח שאתה לא עושה ביטוח צד ג'.

מה אתה עושה במקרה התיאורטי הבא - באחת מהנסיעות השגרתיות המועטות שאתה כן עושה עם הרכב, ברגע של חוסר תשומת לב, נכנסת מאחור קלות ברכב חדש יחסית והלך אצלו הפגוש האחורי, פנס אחורי, ונגרם נזק (פחחות) גם לחלק שמאחורי הגלגל. הערכת הנזק לרכב שנפגע - 25,000 שח.

האם תשלום של 2600 לשנה לא שווה במקרה כזה?

ונניח שאתה מצליח למצוא ביטוח צד ג' שכזה ב-2200 במקום המחיר שקיבלת. זה כבר משנה את התמונה?

asafk
15-06-25, 17:42
מחיר ביטוח צד ג' לא תלוי הרבה ברכב אלא בנהג.

אסף.

אבי XT
15-06-25, 21:07
שאלת תם, נניח שאתה לא עושה ביטוח צד ג'.

מה אתה עושה במקרה התיאורטי הבא - באחת מהנסיעות השגרתיות המועטות שאתה כן עושה עם הרכב, ברגע של חוסר תשומת לב, נכנסת מאחור קלות ברכב חדש יחסית והלך אצלו הפגוש האחורי, פנס אחורי, ונגרם נזק (פחחות) גם לחלק שמאחורי הגלגל. הערכת הנזק לרכב שנפגע - 25,000 שח.

האם תשלום של 2600 לשנה לא שווה במקרה כזה?

ונניח שאתה מצליח למצוא ביטוח צד ג' שכזה ב-2200 במקום המחיר שקיבלת. זה כבר משנה את התמונה?

איזה 2200? היה 900, אח"כ 1600, 2000 ואז שנה שלא ביטחתי. עכשיו 2600... לא יודע. תמיד יש את העניין הזה שאולי ואולי. כבר מעל 20 שנה שמשלמים על האולי הזה אלפי שקלים בשנה.
מיילא אם הרכב היה נוסע יום-יום בכביש. סוף סוף זה ניהול סיכונים. ברור.
גם לא איכפת לי לשלם, אבל סכום כזה? מה יהיה שנה הבאה? כל דבר צריך לבלוע?

erezgur
15-06-25, 21:26
אז כבר שילמת 2000 ואתה מבין שמחירי הביטוח, לצערנו, עלו משמעותית ומצד שני אתה מודע למצב ומוכן ל"ניהול סיכונים" אז נסה לחזור לסוכן שהציע הביטוח ב-2600 ולבדוק כמה הנחה אתה יכול לקבל תמורת הגדלה משמעותית של ההשתתפות העצמית ( למשל השתתפות עצמית של 7000 שח) ויתור על תוספות שאולי כלולות בהצעה שקיבלת - ביטוח גרירה, שמשות, פנסים ומראות... ייתכן שתראה חיסכון משמעותי ותתקרב למחיר שכבר שילמת בעבר.

נשלח מהנייד

יונימוג אדום
16-06-25, 06:44
מניסיון אישי שלי - תבדוק באתר -BESTIE תרשום רק מספר רישוי ו- שלח .
לאחר מספר דקות תקבל הצעות מרוב חברות הביטוח - גם הצעות אלו נתונות למיקוח .
אני קיבלתי הצעות החל מ - 7400 ש''ח ועד כ - 15000 ש''ח לביטוח חובה ומקיף לרכב בשווי של 150000 ש''ח .
לאחר כשעה התחילו הטלפונים ומשא ומתן - נסגר לאחר שלוש שיחות טלפון במחיר של - 5800 ש''ח מחברה שביקשה בהתחלה - 9000 ש''ח .
שוק של זו....ת .

אילן

אבי XT
20-06-25, 06:43
אחרי שבוע מעייף של בירורים, החלטתי להישאר עם ביטוח חובה בלבד.
נראה שחברות הביטוח לא ששות לבטח את הרכב הזה בביטוח צד ג'.
מסתבר שהשנה האחרונה קטעה את הרצף הביטוחי לרכב הזה, למרות שיש לי רכבים אחרים עם ביטוח מקיף ורצף ביטוחי תקין.
ההצעה "הזולה" ביותר שקיבלתי הייתה 3,800 ש"ח לביטוח צד ג' בלבד, והיו גם הצעות שטיפסו עד 5,500 ש"ח...

נמרוד
20-06-25, 08:59
אתה לוקח סיכון מחושב היטב. שמור אקסטרה מרחק מהרכב שלפניך...

סחוב ככה עוד 4 שנים ויש לך רכב טיולים אספנות יפה ואפילו די יחודי.

boaz avrahami
20-06-25, 09:51
מתי המפרח על הביטוח יתעורר ויאלץ אותם להפסיק לדרוש את הבלוף החדש הזה שנקרא רצף ביטוחי לרכב.

גורם הסיכון הוא הנהג ותמיד היה ניתן לקבץ רציפות ממגוון רכבים.

זה בלוף חדש בן כמה שנים בלבד.
מחקו את שירביט והמחירים התחילו להשתולל באין תחרות

Sent from my iPhone using Tapatalk

אבי XT
20-06-25, 10:37
זה באמת קטע הזוי.ומה שמצחיק- במידה וזה היה רכב חדש אצלי, אפשר היה להשתמש בעבר ביטוחי של רכב אחר ללא שום בעיה.הפוך לגמריי מההגיון. שכן הרכב בבעלותי מספר שנים והיה מבוטח ברובן בביטוח צד ג' ללא תביעות. לכאורה זה רזומה עדיף על רכב חדש בבעלותי ללא שום היסטוריה.לכן תבין.

boaz avrahami
20-06-25, 13:59
הם מנצלים את כוחן הבלתי מרוסן בשוק סגור ומונופוליסטי ובהיעדר אכיפה של המדינה.

ככה זה כשרשויות המדינה וההנהגה נכבשים על ידי נפוטיזם ושחיתויות.
הרשויות לא מתפקדות והמחיר על חשבוננו וזה עוד רק קצה הקרחון

Sent from my iPhone using Tapatalk

ד ו ר ו ן
20-06-25, 14:06
אתה לוקח סיכון מחושב היטב. שמור אקסטרה מרחק מהרכב שלפני
אני לא בטוח כמה זה מחושב.
מתאונה שהרגישה ממש קטנה עם פרייבט מודרני, העלויות מאד גבוהות בגלל העלות הכוללת של רכיבים קטנים.
למזלי הצד השני שילם, אבל הפתיע אותי כמה זה מתומחר מאד יקר כשנכנס ביטוח באמצע.

אחת התובנות שלא לוותר על צד ג׳ לגמל ליום שאני אהיה בצד המשלם.

ד ו ר ו ן
20-06-25, 19:50
מןסך הסדר.. ונבדק עם חבר פחח.
התמחור לא מונפץ.

-->