צפייה בגרסה מלאה : מחפש מומחה לענייני CARNET, לסיוע בשילוח משאית מחקר ישראלית לחו"ל
אהלן חברים;
אני מעורב בשוליו של פרויקט מחקר גדול, הכולל שילוח משאית 4X4 11 טון לאפריקה, עם הרבה ציוד מחקר על הסיפון.
זהו מחקר עולמי של עשרות שנים, המתבצע במכון ויצמן בהובלתו של פרופסור בכיר, חתן פרס ישראל - משימה חשובה ומדליקה.
חלק ממשרדי מחלקת המחקר נהרסו מפגיעת הטיל, אבל המשאית לא נשרטה, ברוך השם...
לא, אני לא נוסע איתם לאפריקה...
המצב כרגע הוא שבניית המשאית (תחת רישוי ישראלי) לקראת סיום, והם התבקשו להוציא CARNET, הנדרש בדרום אפריקה.
להפתעתם הודיעו להם (מי? משרד התחבורה, המכס, האוצר? לא ברור לי) שתוקף ה-קרנה הוא לשנה ולאחר מכן, אם המשאית לא חוזרת לישראל, יחלטו (ייקחו להם) את סכום הקרנה (שיהיה גבוה מאוד, בגלל ציוד המחקר שעל הסיפון). התוכנית מדברת על תקופה של שנתיים-שלוש באפריקה.
זה נשמע הזוי למדי, אנחנו מנסים לברר מה באמת ביקשו מהם, ועל איזה בסיס.
האם יש כאן מישהו שמתמצא בעניינים האלה, ויוכל לסייע בבירור ופיתרון הבעיה?
לנו זה נשמע הזוי לגמרי, מבוקש מקצוען שיוכל לעזור לפרויקט חשוב זה.
תודה רבה, רמי
כשנכנסים לארץ ציוד עם קרנה - תעודת ייבוא זמני - מתחייבים להוציא אותו תוך שנה או שהמכס מחלטים את הסכום כלומר גובים את המכס.
עשיתי את זה כמה פעמים ובאמת היה לחץ להוציא או לגרוט את הציוד תוך שנה.
מה המשמעות של זה בייצוא זמני??? לא משלמים מכס על ייצוא.... לדעתי מישהו התבלבל. אולי האפריקאים הם אלה שמגבילים את הייבוא הזמני?
בכל מקרה עברו שנים רבות מאז עסקתי בדברים כאלה אבל חברות השילוח הרצינות מחזיקות עמיחי מכס משלהן ששולטים בחומר
אסף.
אסף,
אתה צודק - זו התמיהה לגבי מה שנמסר לנו.
אנחנו מתעתדים לדבר עם מי שהודיע על הגזרה, יתכן שהמידע התערבל בדרך אלינו.
עדיין, נשמח לקישור למי שמתעסק בדברים האלה, יהיה יותר קל בבירורים.
תודה!
כשאתה מוציא ציוד מישראל אתה לא צריך לשלם כלום. העניין הוא להחזיר אותו. אתה צריך להמציא רשומון ייצוא ולהוכיח שהכל יצא מישראל, זה כולל מספרים סידוריים וכו. אם יהיו תיקונים או החלפות, אתה אמור לשלם עליהם מס.
עד פה זה די פשוט, אבל אתה רוצה להכנס למדינה אחרת והם ירצו שתשלם מס על הייבוא. פה בא הקרנה, במקום להתעסק עם תשלומי מס והחזרים במדינות אליהן אתה מגיע, אתה משלם ערבון (שהוא אחוז מסויים מעלות הציוד) בארץ המוצא, ואז אתה יכול לטייל עם הציוד בכל המדינות שחתומות על ההסכם (כלומר אתה יכול גם לעבור ממדינה למדינה ללא בעיה). הבעיה היא שקרנה הוא לשנה (כלומר אתה צריך להחזיר את הציוד לארץ המוצא תוך שנה ואז אתה מקבל את הערבון חזרה). יש מצבים שאפשר להאריך את הקרנה, אבל זה רק כשהוא הולך לפוג.
מניח שלא תהיה לך בעיה למצוא איש קשר בפלסן או אצל עידו שיתנו לך עמיל מכס מיומן, הם מוציאים לא מעט רכבי הדגמה לחו"ל (אני הוצאתי עם פלסן לפני מספר שנים והם טיפלו בנושא, הרכב כלל ציוד בהרבה עשרות אלפי דולרים)
אם מראש מדובר על כמה שנים אז אתם מייצאים את המשאית לכל דבר ועניין, נראה לי.
אסף,
אתה צודק - זו התמיהה לגבי מה שנמסר לנו.
אנחנו מתעתדים לדבר עם מי שהודיע על הגזרה, יתכן שהמידע התערבל בדרך אלינו.
עדיין, נשמח לקישור למי שמתעסק בדברים האלה, יהיה יותר קל בבירורים.
תודה!
- - - Updated - - -
רעיון טוב, אבדוק עם עדו ועם פלסן. תודה.
עדיין, אשמח לקבל המלצה של מישהו שמוכר כאן, ממשיך לחפש
המכון הגאופיזי מוציא או היה מוציא כלים ליותר משנה, אני מכיר כלים שהיו באפריקה יותר מ3 שנים.
כבר אין לי שם אנשי קשר, ואולי זה שונה כי זה גוף ממשלתי, אבל שווה לחפש מישהו שם.
היי חברים,
אני שמח להוציא צפירת הרגעה...
הגענו למקור המידע ומתברר, שהסיפור אותו סיפרו לנו אינו נכון, וכל מה שחשבנו ושאמרו הידענים כאן נכון - לקרנה אין 'פג תוקף', והכל טוב.
מתנצל שבלבלתי לכם את המוח... תודה על המידע.
בשימוש בקרנה חשוב שמול כל חותמת כניסה תוחתם חותמת יציאה כשעוזבים את המדינה על מנת לקבל בסוף את דמי הפיקדון חזרה
אני לחלוטין לא מומחה לקרנה, אבל טסתי עשרות טיסות עם קרנה ויש לי כרגע קרנה אחד פג תוקף במדינה מסויימת... מה שאני כן יודע וגם האתר של לשכת המסחר כותב:
"האם ניתן להאריך את תוקפו של הקרנה?
תשובה: על פי אמנת הקרנה, לא ניתן להאריך את תוקפו, יש ליצא את הטובין לפני שפג התוקף או לפני הגבלת השהייה בחו"ל במידה והייתה כזו."
או להשמיד את הציוד בצורה מתועדת.
שאלה לא קשורה. משאית, יצאה מהארץ. עברו שנתיים.
איך מעלים אותה לכביש חזרה לאחר שלא עברה טסט שנתיים? למיטב ידיעתי זה לא אפשרי. יש איזה החרגה למשאית שהיתה בזמן הזה בחו"ל?
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.