התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לגבי כיסוי אחריות על נזק בלכה

danob
09-09-25, 16:17
רכשתי רכב חדש וקיבלתי אותו לפני כחודש וחצי. הרכב כמובן תחת אחריות.
לפני כשבוע הבחנתי בלשלשת (שפה נקיה לקקי) ציפורים על מכסה המנוע, לקחתי את הרכב לשטיפה אבל נותר סימן במקום שבו הייתה הלשלשת.
הבחור בשטיפה אמר שהלכה נהרסה כי הלשלשת חומצתית, ואין דרך לתקן את זה, גם לא ע"י פוליש.
לטעמי רכב אמור להיות עמיד לנ"ל, בטח רכב חדש.
לא שזה משנה כי אין לי איך להוכיח, אבל הלשלשת הייתה על הרכב רק יום אחד.

האם לדעתכם יש טעם לדרוש צבע חדש או החלפת מכסה מנוע? אין בעיה של התאמת צבע כי הרכב חדש לחלוטין, וממילא עומד רוב הזמן בחניה מקורה

תודה

Yaron.nahum
09-09-25, 17:16
קח בחשבון שאם אתה צובע מכסה מנוע ,
ובא למכור לאחר מכן , תצטרך צילום עם הסבר למה צבעת מחדש.

גם החלפה , למיטב ידיעתי , הוא מגיע צבוע בצבע יסוד בלבד , ובארץ צובעים מחדש. שוב הצבע יהיה עבה יותר משאר הרכב.
ולכן לא רואה יתרון מעבר לצביעה , אבל קטונתי.

בבדיקת קניה יש כאלו שעולים על זה עם מד עובי צבע. לכן ההחלטה האם לבקש לצבוע מחדש , היא שלך

קצת מוזר לי שיום אחד גורם לזה. הרבה פעמים נחתה לשלשת על הרכב , היו פעמים שנשאר יותר מיום , ולא נשאר נזק.
יכול להיות שהלכה לא היתה תקינה באיזור הזה.

danob
09-09-25, 19:11
קצת מוזר לי שיום אחד גורם לזה. הרבה פעמים נחתה לשלשת על הרכב , היו פעמים שנשאר יותר מיום , ולא נשאר נזק.
יכול להיות שהלכה לא היתה תקינה באיזור הזה.

בדיוק!
נראה לי לא הגיוני שדבר כזה יגרום נזק ללכה, בטח לא ברכב חדש
לא קרה לי בעבר עם רכבים אחרים, רכב קודם נמכר בן 7 ורכב נוסף שחגג לא מזמן 17.

סולי
09-09-25, 19:50
סתם זורק השערה.
הרכב עמד חצי שנה באחד החניטנים של היבואן בשמש הקופחת ועם הר לשלשת ציפורים... אז היבואן שלך לפוליש או משהו לפני המכירה וכבר קיבלת לכה פגועה.

Sent from my SM-S721B using Tapatalk

danob
14-09-25, 09:50
עידכון - הבעיה נפתרה עם פוליש - וקס במוסך המרכזי.
חייב לציין לחיוב את היחס שקיבלתי, מנהל מדור פחחות, מנהל המוסך ומנהלת השירות האיזורי, כולם התלוו אלי וראו את הבעיה. הייתה גם נכונות לצבוע את מכסה המנוע אבל כאמור בסוף זה לא נדרש.

אגב, אני יודע שהרכב עמד 7 חודשים לפני שנמסר, אז אני לגמרי שותף להערכה שהוא כבר עבר פוליש לפני המסירה.
אני שוקל לעשות ציפוי נאנו כי ברור לי שבפעם הבאה שציפור תחליט שבא לה, בדיוק מעל לרכב, זה יקרה שוב.

למישהו יש ניסיון עם לעשות ציפוי נאנו לבד?

אבי ביטר
14-09-25, 13:28
עם מזג האויר בארץ, תרבות הנהיגה, תרבות החנייה,סוג העצים בתל אביב -

זה אחד החסרונות המרכזיים ברכב חדש - הביאוס הזה 🤣

תתרגל, אחרת אתה הולך לאכול את הלב.

זה מה יש.

איך אמר לא מזמן מפכל המשטרה החדש, מי שאמור להגן עלינו -

כנראה שזה מה שנגזר עלינו.

תהיה חזק.

Been there, done that

-->