התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עזרה במציאת רכיב תקול בכרטיס של מזגן

Yuvali1971
14-09-25, 13:34
האם יש מישהו באזור תל אביב שיודע לבדוק כרטיס של יחידה פנימית של מזגן מיני מרכזי?
פירקתי אותו, בדקתי רכיב רכיב באמצעות רב מודד, לא מצאתי תקלה (יש סיכוי שפיספסתי).
התקלה - בהפעלת המזגן, שומעים קליק ביחידה פנימית (כנראה רכיב ה relay נפתח) אבל מנוע היחידה הפנימית לא עובד, גם הקבל נבדק ונמצא תקין.
מנוע המאוורר של היחידה הפנימית נבדק, תקין.
המדחס (יחידה חיצונית) עובדת גם היא.
מבאס אותי שאולי זו תקלה קטנה ומחוסר הבנה או ידע אני לא עולה עליה.
מזגן מיני מרכזי תלת פאזי ישן.

149366

Pageup
14-09-25, 18:01
כשהממסר נפתח מגיע מתח למנוע ? אם לא מגיע מתח, אז הממסר דפוק.

זוהר לב
15-09-25, 11:39
לפי דעתי לא בעיית כרטיס אלא חיישני טמפ'. ישנם זוג כאלו: אחד שיושב ממש צמוד על צינורות המאייד(יח' פנימית) ואחד שיושב על צלעות האלמיניום שלו. החיישנים האלו הם טרמיסטורים,(נגד שמשנה התנגדות כתלות בטמפ') והם קובעים לכרטיס מתי להפעיל יח' חיצונית או מפוח פנימי.
החיישנים הם מסוג NTC 10K וניתן לרכשם בכל חנות או עסק למזגנים. אם יש לך זמן, בעלי אתה רוכש כמה יח' במחיר של שקלים בודדים כולל הקונקטור שמתחבר לכרטיס. כך היה אצלי והחלפתם פתרה את בעיית המפוח הפנימי שהפסיק להזרים אויר. נסה..... העלות לא גבוהה, לפני שאתה הולך ל"השתולל" עם הכרטיס.

Yuvali1971
15-09-25, 12:27
כשהממסר נפתח מגיע מתח למנוע ? אם לא מגיע מתח, אז הממסר דפוק.
לא יודע, פירקתי אותו ממקור המתח, אני חושש לבדוק כשהוא מחובר ...

- - - Updated - - -

לפי דעתי לא בעיית כרטיס אלא חיישני טמפ'. ישנם זוג כאלו: אחד שיושב ממש צמוד על צינורות המאייד(יח' פנימית) ואחד שיושב על צלעות האלמיניום שלו. החיישנים האלו הם טרמיסטורים,(נגד שמשנה התנגדות כתלות בטמפ') והם קובעים לכרטיס מתי להפעיל יח' חיצונית או מפוח פנימי.
החיישנים הם מסוג NTC 10K וניתן לרכשם בכל חנות או עסק למזגנים. אם יש לך זמן, בעלי אתה רוכש כמה יח' במחיר של שקלים בודדים כולל הקונקטור שמתחבר לכרטיס. כך היה אצלי והחלפתם פתרה את בעיית המפוח הפנימי שהפסיק להזרים אויר. נסה..... העלות לא גבוהה, לפני שאתה הולך ל"השתולל" עם הכרטיס.
חיישני הטמפרטורה, לפי מה שאני רואה בגוגל, יש כל מיני צורות, אני לא זוכר שראיתי כאלה במאייד....
אבל ככל הנראה ראיתי ולא התייחסתי..
זה עושה שכל ששום פונקציה לא עובדת? כלומר לא קירור, לא איוורור, ולא חימום? כי סתם בקטע הגיוני, הייתי מצפה שלפחות האיוורור יעבוד, הוא לא אמור להיות תלוי באיזה חיישן טמפרטורה ...לא ?
שוב שואל שאלות תם, מנסה להבין...

-->