צפייה בגרסה מלאה : ג'ימיני יד 2
שלום רב
כותב פה – מנהלי הפורום תעבירו לפורום אחר אם צריך
21 שנה עם ג'ימיני 3 דורות
האחרון שנת 2021 – איזה אידיוט חתך אותי כשפנה שמאלה מולי בכניסה למושב בכביש 4 באיזור חוף הכרמל – טוטאל לוס
אז מחפש יד שניה שנים 2021-2024 – בעיון ביד שניה כמובן שעקב הנסיבות שהפסיקו לייבא כולם מבקשים די הרבה מעל המחירון נראה סביר במציאות שוק הרכב בארץ – גילוי נאות גם אני מכרתי את הג'ימינים הקודמים שלי מעל המחירון...
אני מעריך שהג'יפ הזה מבוקש – מבחינת מחיר/ביצועי שטח אין עליו – בכלל אין עליו
מה שלא ברור לי איך חצי מהמודעות ביד 2 זה של סוכנויות רכב יש למישהו הסבר איך הג'יפים האלה מתגלגלים לסוכנויות האלה ?
דורון
שלום רב
כותב פה – מנהלי הפורום תעבירו לפורום אחר אם צריך
21 שנה עם ג'ימיני 3 דורות
האחרון שנת 2021 – איזה אידיוט חתך אותי כשפנה שמאלה מולי בכניסה למושב בכביש 4 באיזור חוף הכרמל – טוטאל לוס
אז מחפש יד שניה שנים 2021-2024 – בעיון ביד שניה כמובן שעקב הנסיבות שהפסיקו לייבא כולם מבקשים די הרבה מעל המחירון נראה סביר במציאות שוק הרכב בארץ – גילוי נאות גם אני מכרתי את הג'ימינים הקודמים שלי מעל המחירון...
אני מעריך שהג'יפ הזה מבוקש – מבחינת מחיר/ביצועי שטח אין עליו – בכלל אין עליו
מה שלא ברור לי איך חצי מהמודעות ביד 2 זה של סוכנויות רכב יש למישהו הסבר איך הג'יפים האלה מתגלגלים לסוכנויות האלה ?
דורוןעוקב. לא מבין למה לשתף פעולה עם סוכנויות. זה כמו לשתף פעולה עם מתווכים בהשכרת דירות, כל השוק סובל מזה
Sent from my SM-G998U1 using Tapatalk
הבן שלי שוקל למכור , סוף שנת 2022 , לא משופר צבע מדברי, סביב 40 אלף ק"מ 130 אלף ש"ח צור קשר בה"פ אם מעניין ואחבר בינכם.
ehudzeelim
15-09-25, 16:29
שלום רב
דורון
יפה שעלית על זה
ביד 2 יש פטנט... אם אתה מוגדר אצלם כסוחר (כרוך בתשלום ליד 2) אתה ועוד סוחרים בודדים מקבלים מודעות מסוימות (על פי פרמטרים מוגדרים מראש, נניח קילומטראז נמוך, יד נמוכה, וכו') לפני כולם. באופן הזה, כל הרכבים הטובים מגיעים קודם כל אל הסוחרים.
ט.ל.ח
יפה שעלית על זה
ביד 2 יש פטנט... אם אתה מוגדר אצלם כסוחר (כרוך בתשלום ליד 2) אתה ועוד סוחרים בודדים מקבלים מודעות מסוימות (על פי פרמטרים מוגדרים מראש, נניח קילומטראז נמוך, יד נמוכה, וכו') לפני כולם. באופן הזה, כל הרכבים הטובים מגיעים קודם כל אל הסוחרים.
ט.ל.ח
השאלה היא למה בעלי רכבים טובים בכלל מוכרים אותם לסוכנויות ומשלמים דמי תיווך במקום למכור לבד בשוק החופשי ?
השאלה היא למה בעלי רכבים טובים בכלל מוכרים אותם לסוכנויות ומשלמים דמי תיווך במקום למכור לבד בשוק החופשי ?יכול להסביר.
כי הרבה אנשים לא רואים את המסחר ברכב כמקור פרנסה אלא זו טרחה וזמן ועל חסכון בטרחה וזמן מוכנים לשלם גם כמה אלפי שקלים. בד"כ רוצים גם להחליף רכב ישן ברכב חדש יותר ומגרשים שמציעים זאת הופכים את זה להרבה יותר נוח.
גם יבואני הרכב מציעים טרייד אין והרכבים הישנים מוזרמים למגרשים.
החלופה היא לכתת את הרגליים בכל הארץ (בתור קונים), להתעסק עם כל מיני אנשים מפוקפקים ולפחד מנוכלויות. גם לא בהכרח משיגים מחיר טוב מאשר במגרשים. בתור מוכרים גם אפשר להתקע עם הרכב חודשים על חודשים בשוק חלש (ובשנתיים האחרונות השוק חלש מאוד).
לגבי רכבי שטח או רכבים אחרים יחסית נדירים זה קצת שונה.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
ehudzeelim
16-09-25, 10:50
השאלה היא למה בעלי רכבים טובים בכלל מוכרים אותם לסוכנויות ומשלמים דמי תיווך במקום למכור לבד בשוק החופשי ?
מוכרים למי שמשלם, מי שמשלם דמי תיווך זה לא הם, זה הקונה הבא..
כי מגיע סוחר עם מזומן ביד ונותן מחיר טוב.
סוחרים מעדיפים מכוניות סחירות עם ביקוש גבוה. אמנם שולי הרווח באחוזים שהם יכולים לגזור קטנים יותר, אבל העסקה בטוחה ומהירה מבחינתם. כלומר עדיף לקנות ג'ימני טוב במחיר מעל המחירון ולמכור אותו אחרי כמה ימים בעוד קצת מעל המחירון, מאשר לקנות, לא יודע, נניח איזו סיטרואן מהמסכן שקנה אותה יד ראשונה בחצי מחירון, ושהיא תתפוס מקום במגרש לזמן לא ידוע.
כאזרח ותיק בעבר לקנות רכב ממגרש מכוניות - השם המקורי לסוכניות רכב היה סוג של סיכון לגבי איכות הרכב העבר שלו וכו...
האם זה השתנה ?
איך בוחרים סוכנות רכב אמינה - אם יש דבר כזה ?
כזו שיש לידה:
סוכנות ביטוח
ומשרד עורכי דין....
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
כאזרח ותיק בעבר לקנות רכב ממגרש מכוניות - השם המקורי לסוכניות רכב היה סוג של סיכון לגבי איכות הרכב העבר שלו וכו...
האם זה השתנה ?
כשמדובר ברכב נפוץ (פרייבט…) מומלץ ללכת לסוכנויות הטרייד אין של היבואנים עצמם, אלה הגדולות הקשורות ביבואנים או למגרשי המכירה הישירים של חברות הליסינג.
שם לרוב ימכרו לך רכב שלא יפגע בשם הטוב של העסק.
גם שם אני תמיד מבקש לראות היסטוריית טיפולים.
כשנופל להם לידיים רכב לא טוב (תאונת שלדה, נניח) הוא ימצא את דרכו למטה בשרשרת המזון למגרש אחר פרטי (גם שם הרמה לא אחידה, יש ותיקים וגדולים ויש חעפרים).
כשמדובר ברכב ייחודי יותר, הכללים פחות ברורים.
אני ראיתי רנגלר קצר מעולה במגרש פרטי בראשון לציון, גיסי מכר לאחרונה טנדר פולסייז שמור מאד לסוחר, שהיה הראשון לבוא ולשלם מחירון.
במקרה של ג׳ימני, לא הייתי פוסל אבל הייתי בודק לעומק ניירת, היסטוריה ואת הרכב כמובן.
Sent from my iPhone using Tapatalk
השאלה היא למה בעלי רכבים טובים בכלל מוכרים אותם לסוכנויות ומשלמים דמי תיווך במקום למכור לבד בשוק החופשי ?כשאני מכרתי את הרכב הפרטי אז הגיע מישהו עם סיפור שקונה רכב לילדה שלו. הגיע תוך שעה. רצה את הרכב והיה לו כסף אז הלכנו לדואר.
שזה הרבה יותר מכל אלה שמתקשרים ומתחילים להתמקח בלי לראות בכלל את הרכב. וקובעים ולא מופיעים.
רק בדואר הוא קפץ ישר והתנדב לשלם את ההעברה ואז ראיתי שמסתודד עם הפקידה והוציא לה רשיון סוחר. לא היה לי מושג לפני.
אפילו אחרי זה פתחתי פה שרשור עם שאלה על זה. כי לא הייתי בטוח אם יש לזה איזה השלכות עלי כמוכר.
Sent from my SM-S901U1 using Tapatalk
האם זה השתנה ?
למרות שאני סולד מתהליך הקנייה והמכירה ומוכן לשלם על קיצורו, תמיד אעדיף להימנע ממגרשים ('סוכנויות') ולו בגלל שיש להם ייתרון מובנה עלי במו"מ ובשקרים.
בפעם האחת שבכל זאת הגעתי למגרש, ניסו למכור לי דיסקו 4 עם נזקי תאונה שהוסוו בספריי צבע. לא סטטיסטיקה של כלום, אבל כן מדגים את החשש.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
בעצם כשחושבים על זה, את הדיסקו 4 המוצלח מאוד שכן קניתי בסופו של דבר לפני 5 שנים, קניתי דרך מתווך (מאכר).
אבל מדובר בחבר של חבר ובפיגורה מאוד ידועה בתחום הצר של לנדרוברים, כלומר בנאדם שחייב לשמור על שמו הטוב.
אז לכל כלל יש יוצא מן הכלל (-:
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
את הרכב האחרון שקניתי - קניתי מסוכנות. מאוד מרוצה גם מהרכב וגם מהסוכנות.
זה רק כדי לומר שלא בהכרח כל סוחרי הרכב חארות. כנראה רק הרוב.
אסף.
את הרכב האחרון שקניתי - קניתי מסוכנות. מאוד מרוצה גם מהרכב וגם מהסוכנות.
זה רק כדי לומר שלא בהכרח כל סוחרי הרכב חארות. כנראה רק הרוב.
אסף.
כנ״ל.
סוחר קטן, שהיה גלוי לגמרי בכל שלב, יותר מהפרטיים שפגשתי בתהליך חיפוש הרכב.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.