התחברות

צפייה בגרסה מלאה : היילקס ריבו - התייעצות לפני בדיקה

guylehavi
15-09-25, 18:43
היי,
בדקתי היום היילקס 2020. נסיעת כביש עברה ללא ממצאים חריגים.
בנסיעת שטח קצרה, שמתי לב שלפעמים במעבר ל 4H או 2H יש נקישה מאזור הסרן הקדמי, מניח שמדובר במנגנון ניתןק/חיבור הציריה. אני רגיל לשקט מהטרקאן באזור הזה.
מוכרת נקישה?

כמו כן, בהעברה ל 4L האוטו "קופץ" קצת קדימה, אבל לא זז כשאני על הבלמים. התנהגות רגילה? לא זוכר ככה מהיילקסים קודמים שבדקתי, אבל הם היו ככ גרועים שדעתי כנראה הוסחה לליקויים האחרים[emoji846]

כמובן שאקח לבדיקה ולמוסך, אבל אשמח לתגובות מבעלי רכב דומה לטובת מיקוד.

גיא

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

guylehavi
16-09-25, 09:57
תוספת לשאלה - מה המשמעות של רכב בסטטוס מבוטל?

בטופס המצורף מופיע כמבוטל, בפועל יש רשיון בתוקף כולל מבחן רישוי באפריל, ובראש העמוד מצויין כי אין מניעה לבצע העברת בעלות.

גיאhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20250916/b0f7a08abf8c321cdf6d514b2aa76dc1.jpg

נמרוד
16-09-25, 13:37
היי,
בדקתי היום היילקס 2020. נסיעת כביש עברה ללא ממצאים חריגים.
בנסיעת שטח קצרה, שמתי לב שלפעמים במעבר ל 4H או 2H יש נקישה מאזור הסרן הקדמי, מניח שמדובר במנגנון ניתןק/חיבור הציריה. אני רגיל לשקט מהטרקאן באזור הזה.
מוכרת נקישה?

כמו כן, בהעברה ל 4L האוטו "קופץ" קצת קדימה, אבל לא זז כשאני על הבלמים. התנהגות רגילה? לא זוכר ככה מהיילקסים קודמים שבדקתי, אבל הם היו ככ גרועים שדעתי כנראה הוסחה לליקויים האחרים[emoji846]

כמובן שאקח לבדיקה ולמוסך, אבל אשמח לתגובות מבעלי רכב דומה לטובת מיקוד.

יש נקישה במעבר בין המצבים, בהחלט. מה שאתה שומע זה תיבת השילוב שמאחורי הטרנספר שנמצאת ממש מתחתיך. ואולי תיבת שילוב הואקום בסרן הקדמי שרחוקה ממך יותר.

קפיצה בהעברה ל4L נשמע מוזר. אתה אמור לבצע שילוב להילוך כוח כשאתה בעמידה ובניוטרל/קלאץ' לחוץ, ואני לא רואה איך הרכב יכול לקפוץ במצב כזה.

לגבי סטטוס מבוטל אין לי מושג.

asafk
16-09-25, 15:51
יכול להיות שבין אפריל לעכשיו הוא ירד מהכביש. זו סיבה טובה למכור אותו מהר ובזול לפני שהמחשבים מתעדכנים.

אסך.

יניב עמית
16-09-25, 21:17
אני עם היילקס 2020,
יש נקישה במעבר בין מצבים.
כמו שכתב אסף, שילוב low בניוטרל וברקס לחוץ.
לא קופץ

guylehavi
17-09-25, 11:34
היי,

קולות מהטרנספר והסרן צפויים, רק אלו נשמעו קצת חזק בחלק מההעברות.

הקפיצה ב 4L הייתה לאחר העברת הגיר ל D כמובן.
בכל מקרה, עברתי הלאה בשל ריבוי סימני שאלה עם הרכב.

גיא

נמרוד
17-09-25, 16:13
היי,

קולות מהטרנספר והסרן צפויים, רק אלו נשמעו קצת חזק בחלק מההעברות.

הקפיצה ב 4L הייתה לאחר העברת הגיר ל D כמובן.
בכל מקרה, עברתי הלאה בשל ריבוי סימני שאלה עם הרכב.

נשמע תקין על פניו.

העניין של סטטוס מבוטל מעניין, מקווה שמישהו (משבר נפשי?) ידע להסביר. זה סותר לכאורה את עניין העברת הבעלות, והיום הכל במחשב של משרד התחבורה אז מה שאסף אומר לא נשמע סביר.

guylehavi
17-09-25, 17:31
מעניין כי היום בדקתי עוד אחת 2019.

היסטורית ביטוח מראה שהיה ביטוח מקיף לשנה אחת וזהו... כאילו לא היה ביטוח מאז 2020.
מוזר מאד.

וגם כאן - סטטוס מבוטל למרות שרשיון בתוקף, וטסט לחצי שנה.

גיא

איל מ
17-09-25, 17:50
לא בהכרח מוזר.
הרבה אנשים לא מבטחים במקיף (כולל עבדך הנאמן). יש לזה גם הגיון כלכלי לאנשים מסוימים. (לא אחטוף שרשור, אבל כבר דנו בזה ואם זה מעניין אותך תריץ חיפוש באתר).

asafk
17-09-25, 18:00
סטטוס מבוטל ברשיון יכול להיות תוצאה של הורדה מהכביש על ידי בוחן משטרה או זיהום אויר או ליקוי בטיחותי אחר.
יש נסיון רע ורב עם זה שמדובר בבסיסי נתונים שונים והעדכון לא בהכרח מיידי או אוטומטי. גם במקרים של רכב שתוקן ונבדק במכון רישוי אבל הסטטוס לא מעודכן במשטרה למשל.
לא יודע מה המקרה כאן אבל הבעלים אמור לספק הסבר ברור ולתקן את הרישום - גם אם כרגע אפשר להעביר בעלות.

אסף.

guylehavi
17-09-25, 18:19
היה בבעלות חברה 2019-2024 ואז פרטית. אפשר להבין שחברה לא תבטח, אבל אדם פרטי ברכב גניב ששווה מעל 150 אש"ח?

בכל מקרה, אצל סוחר האפשרות לקבל פרטים כמעט לא קיימת - או שהם קונים בלי שאלות, או מיתממים. הראיתי לו איך להוציא את דף המידע מ gov.
על היסטורית טיפולים אין מה לדבר...

מעניין (או מקרי) ששני הרכבים החליפו בעלים בתחילת 2024 ולאחר שנה וקצת התגלגלו לסוחר.

כך או כך - מסע החיפוש נמשך [emoji846].

גיא

-->