PDA

צפייה בגרסה מלאה : בעיה מוזרה בגוגל תמונות ומיקום תמונות

asafk
29-11-25, 18:55
אני מצלם תמונה בטלפון. לכאורה היא עם המיקום. לאחרונה שמתח לב שכשאני פותח את המיקום שלה בגוגל תמונות - הוא מצמיד את התמונה לדרך במפה ולא למיקום בו היא צולמה?
מה נהיה?

אסף.

erezgur
29-11-25, 19:34
עשיתי כרגע ניסוי.

צילמתי עם הטלפון, המתנתי כמה שניות עד שיגובה בגוגל פוטוס, בדקתי מיקום בגוגל פוטוס והוא לא הצמיד לרחוב הסמוך.

האם אלו הפעולות שאתה עושה?

נשלח מהנייד

מוטי ג.
29-11-25, 20:49
בדקתי מספר תמונות שלי מהשבוע האחרון, כולם ממוקמות בול בנקודה.
תבדוק האם יש טעות במיקום הטלפון שלך

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

asafk
30-11-25, 00:22
הניווט עבד כך שהטלפון רכש היטב את המיקום.
יש תמונות שתיים מאותה נקודה. האחת נזרקת לא מעט קילומטרים משם נצמדת לדרך. השניה בול במקום. עוד שתי תמונות שצילמתי באמצע השטח מופיעות צמודות לדרך כמו ההיא. כלומר 3 תמונות ממקומות שונים מוצמדות לאותו מיקום פשוט כי יש לו נוכחות במפה.
יש לי תמונה מלפני שנתיים וחצי. אני יודע איפה צילמתי אותה אבל במפה היא מוצמדת כמה קילומטרים משם לדרך.
זה קורה רק לפעמים וזה מוזר.

אסף.

zivo
30-11-25, 08:00
הבסיס למציאת מיקום זה GPS, אבל הטלפון משתמש באלגוריתמים נוספים כמו זיהוי של רשתות וויפי
או מיקום יחסי לאנטנות סלולריות.
ברגע שאין מיקום מוחלט ( gps) , המערכת מבצעת כל מני אלגוריתמים וזה כולל ספקולציות על מיקום.
אני מנחש שזה מה שקורה .
האם זו בעיה טכנית בטלפון או אזור עם קליטה בעייתית ( שיבושי gos) , לא יודע, תצטרך להשקיע בניסויים לבידוד הבעיה.
כיוון לבדיקה - האם השרותי מקום בטלפון עובדים כל הזמן או רק שיש צרכן ( מצלמה, תוכנת ניווט...)?
אם השרותי מיקום סגורים ( ברירה נכונה לחסכון בסוללה) ואת פותח מצלמה ומיד מצלם, יש מצב שה gps עוד לא התעדכן ואז אנחנו חוזרים לאלגוריתם וקירוב.

asafk
30-11-25, 13:11
הניווט פתוח כך.שהג'פיאס עובד.

אסף.

-->