PDA

צפייה בגרסה מלאה : כמה ק"מ מחזיקים אצלכם צמיגי AT? (וכמובן זה יגמר באיזה צמיג לבחור)

אומי5
26-12-25, 06:02
בדיונים העדכניים כולם ( כולל אותי) דיברו על זמן חיי הצמיג בשנים, אבל לפחות אצללי הק"מ יותר משמעותי.

יש לי על הרכב RAZR AT , עברו כ40K ק"מ, בקצת פחות משנתיים.
שניים הוחלפו כי נפסלו בדופן (הוחלפו בשניים ששמרתי מהסט הקודם).
מבחינת עבודה בשטח הם בסדר, הפתיעו לטובה בהתחלה.

להרגשתי עמידות הדופן ממש לא מרשימה.
השחיקה אומנם לא מלאה אבל בהחלט החריצים כבר יותר קרובים לצמיג כביש מלצמיג AT.
בגלל השחיקה ופגיעות בדופן בצמיגים הקיימים, אני צריך להתכנס להחלפה של רביעיה.

הרכב הוא רכב א', נוסע בערך 60 ק"מ ביום לעבודה וחזור (סה"כ 60), בערך חצי מהפעמים דרך השטח.
בנוסף נסיעות לכל דבר שהוא, עוד נגיד 60-70 בשבוע בממוצע.
וכמובן טיולים, רובם קל עד בנוני פלוס.

אני מנסה להבין אם סט AT אחר היה מחזיק טוב יותר. אשמח לתובנות ממי שעושה שימוש דומה ברכב.

איל מ
26-12-25, 07:01
אני נסעתי במשך שנים עם כמה סים של טויו open country at. גם, על אוטו שנוסע שלוש פעמים בשבוע לעבודה (כ35 ק"מ לכיוון).
בכביש הם מרגישים כמו צמיגי כביש רגילים, בשטח, למרות שכלפי חוץ הם נראים פחות אגרסיבים, לא הרגשתי שיש איתם בעיות באחיזה או בעמידות. נתנו עבודה יפה, וסיימו את חייהם כל כמה שנים עקב התייבשות.
מצד שני, אני לא נוסע בבוץ בדרך כלל,שם הפרופיל שלהם עלול להיות פחות טוב.

שמוליקו
26-12-25, 10:33
רוב הנסיעות כביש, אולי 10% שטח (לצערי) השטח כולל שבילים, מדבר וקצת סלעים, משתדל לא לאתגר את הרכב.

31.1.19 - הצליחו לשכנע אותי להרכיב General החזיקו על הרכב בדיוק עד 6.3.20 (שנה וחודשיים) והתחילו לאבד אחיזה בשטח ( 33000 ק"מ)
הוחלפו ל BF KO2 שהחזיקו עד 6.9.24 (בדיוק ארבע וחצי שנים) החזיקו 70000 ק"מ.
ואז הוחלפו כמובן שוב ל BF KO2.

assafy
26-12-25, 15:12
אצלי צמיגים מחזיקים בין שנתיים לשנתיים וחצי שזה אומר אצלי כ50 עד 60 אלף ק"מ.
בשנים האחרונות הסטים אצלי היו צמיגי שטח מלא. בהחלפה האחרונה כאילוץ של חוסר בצמיגי שטח מלא טובים התקנתי BF KO2.
לפני שנים היו לי צמיגי AT אשר שרדו כשנתיים גם כן.
הko2 בינתיים מפתיעים לטובה מבחינת אחיזה, החשש שלי מדופן פגיעה יותר.

Sent from my Pixel 10 using Tapatalk

אומי5
26-12-25, 15:58
רוב הנסיעות כביש, אולי 10% שטח (לצערי) השטח כולל שבילים, מדבר וקצת סלעים, משתדל לא לאתגר את הרכב.

31.1.19 - הצליחו לשכנע אותי להרכיב General החזיקו על הרכב בדיוק עד 6.3.20 (שנה וחודשיים) והתחילו לאבד אחיזה בשטח ( 33000 ק"מ)
הוחלפו ל BF KO2 שהחזיקו עד 6.9.24 (בדיוק ארבע וחצי שנים) החזיקו 70000 ק"מ.
ואז הוחלפו כמובן שוב ל BF KO2.

מדהים.
לפי טייר דיל צמיג כמו שלי עולה 698
KO2 עולה 1175.
ז"א שלי עולה 59 אחוז מKO 2.

שלי החזיקו 40K קמ
שלך 70K
שלי החזיקו 57 אחוז משלך.

נכון שיש פה עוד מליון משתנים, אבל זו תוצאה שהייתי חייב לחלוק אתכם.

asafk
26-12-25, 16:08
אצלי צמיגי שטח מלא מהיקרים - גודייר, טויו - מלזיקים 45-60 אלף כל פעם אבל עד שהם ממש גמורים. בסטים שהקפדתי על רוטציה הם נראו ממש לא רע עד שכבר היו ממש בסוף ואלו גם הסטים שמשכתי איתם לכיוון ה60.
אז צמיגי AT אמורים להחזיק לפחות אותו דבר אם לא יותר.

אסף.

ehudzeelim
26-12-25, 19:30
אצלי כל הסטים a/t החזיקו בין 75-85k קמ, שזה יוצא שנתיים פלוס מינוס. זה כולל את: קופר, נאנקאנג, מקסיס, פאלקן, ועכשיו אני עם פארוד (סיני בפחות מ-450 שקל) שעומדים על יותר מ-60k ק"מ ומאמין שישרדו לכיוון ה-75k. כלומר מהניסיון שלי אין הבדלים גדולים בתוחלת חיים או יותר נכון בקילומטראז', ההבדלים (אם יש) בעיקר נובעים מאופי השימוש. הצמיג a/t שהחזיק אצלי הכי מעט ולדעתי היה הכי גרוע (עם נטייה "להימרח", התקשה לתמוך במשקל הרכב בלי שאנפח 45psi) זה קופר.

צמיגי m/t החזיקו אצלי סביב ה-60k, מקסיס החזיקו קצת יותר מסיילון (סיני), שם הדופן התחילה להיקרע בלי סיבה לקראת הסוף .

אומי5
27-12-25, 16:42
אוקיי.
מה זה ממש שחוקים?
כמה ממ נשארו להם? אני מניח שאתה לא מושך עד ה2 ממ ברכב שטח. או שכן?
(לא מעניין אותי מכמה התחילו, כי יכול להיות צמיג שמתחיל מ10 ונשחק מהר וצמיג שמתחיל מ8 ונשחק לאט. השאלה היא מתי צריך להחליף)

(אני גם מתעלם כרגע מבליה של פציעות מאבנים בסוליה ופגיעות בדופן)

ehudzeelim
27-12-25, 18:54
זאת שאלה מעולה, כי.כל אחד בוחר באופן שונה את מועד ההחלפה.
אני לא יודע להגיד במ"מ, זה בעיקר לפי ההרגשה, אני מרגיש שהצמיגים כבר לא אוחזים.
ובתמונות אולי זה יהיה יותר מועיל,,
הפארוד עם ה-60k שתי תמונות, צמיג קדמי וצמיג אחורי, אני מניח שיש להם אצלי עוד 15k. עומק החריצים כ-5-7 מ''מ לדעתי.
והשטח מלא זה הסיילון ביום שהוחלף, כאמור קצת פחות מ--60k.
לצערי אין לי תמונות של שאר הסטים ביום ההחלפה.

150188150189150190

אומי5
27-12-25, 19:39
מבחינת עומק, יש לי 5-6 ממ, אבל כמו שאתה אומר אני מרגיש שהם כבר לא אוחזים מספיק טוב, במיוחד בטיפוס מדרגות/הצלבות.
בשבילים ובוץ הם בסדר.
בחול כמעט ולא נסעתי איתם כשהיו חדשים ככה שקשה לי להשוות.

פרפטר נוסף זה דפנות, שני צמיגים כבר החלפתי בגלל דפנות, עכשיו יש עוד אחד עם סדק שלא באמת מפחיד אותי, אבל לרכב יומיומי זה לא נחשב תקין.

ואז השאלה היא האם צמיג אחר יתן עמידות טובה יותר לדפנות כדי שאוכל לנצל אותו עוד 2-3 ממ.

מיכה100
27-12-25, 21:56
אצלי, דיסקו 4 רכב דיילי פלוס טיולים.
סט ג'נרל וסט גודייר דוראטרק, AT שניהם, החזיקו בערך שנתיים ו 40 אלף ק"מ כל אחד.
נדיר מאוד מאוד שאני קורע דופן, אז הצמיגים בדרך כלל מגיעים לסוף חייהם הטבעי.
מחליף כשהסוליה נראית 'רע', אין לי מדד כמותי משכנע.
כרגע על סיניים כבר שנה וחמישה חודשים, עדיין נראים ומרגישים סבבה לגמרי.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Dozer
30-12-25, 12:27
תורם מה שאני יכול, זה המצב של ה Toyo AT שלי אחרי 40 אלף קמ ושנתיים וחצי בערך

לא יודע עוד מה יחליף אותם
אולי רביעייה אותו דבר

מה התלונות על KO3 חוץ מהמחיר המופרז? https://uploads.tapatalk-cdn.com/20251227/7353a735d853267330320939935e4aaf.jpg

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

הדסופה
30-12-25, 14:31
משקל

Sent from my iPhone using Tapatalk

איל מ
30-12-25, 17:39
אגב,
מה שאני רואה מהתמונה של הטויו (למעט זה שבגלל החול קשה מאוד לראות),
הוא שבדומה לצמיגי at שהיו לי בשנים האחרונות (מקסיס, לאסה, ושניים או שלושה סטים של טויו) זה שהם מתייבשים די מהר.
אני משווה את זה לצמיגי bf mt משנת 21 שמורכבים אצלי כבר עוד מעט שנתיים (אני יודע, הורכבו יחסית זקנים, במחיר ששילמתי זה היה שווה). הbf, למרות שהם ישנים, מזדקנים הרבה יותר יפה מבחינת יובש. אולי בצמיגי mt בהם אחיזת כביש פחות חשובה משתמשים בגומי אחר שרגיש פחות לנושא היובש ואולי לא קשור, אבל ההבדל משמעותי.
אם פותש כותב שאצלו הקילומטראז חשוב יותר, אז אני יכול להמליץ על הטויו.
אגב טויו, ה at החדש שלהם יותר אגרסיבי (אם כי עוד לא ראיתי על רכבים בארץ),
ובכלל, קטגוריית הrt תופסת תאוצה בעולם. זה אמור להיות משהו קצת יותר אגרסיבי מat, וקצת פחות מעניש בכביש מmt.

-->