PDA

צפייה בגרסה מלאה : סיוע בשרטוט לסככות ברזל לבית.

סולי
10-01-26, 10:48
לצורך קבלת הצעות מחיר ממסגרים זקוק לסיוע .
להמיר את הקשקוש מפית שעשיתי לשרטוט רציני שאוכל לקבל התייחסות רצינית ממסגרים ולעשות השוואת מחירים של תפוחים לתפוחים.

ובנוסף אשמח גם לקבל כל הערה או הארה בנושא.

הבית בעיצוב של פעם ובסביבה של פעם. ובגלל זה נבחר פרופיל ברזל מגולוון מינימלי צבוע כקונסטרוקציה כיאה לקיבוץ של פעם.
אם יש טיפים לצביעה שתאריך ימים ותפחית תחזוקה אשמח.
קירוי, סנטף+במבוק מתכנן לעשות בעצמי.

בעיקרון מדובר על 3 סככות.
סככה כניסה לבית, 3.5מ*4.5 מעוגן לקיר. בטון עם אדקס 5סמ, עם שני עמודים.
סככת רכב, 4.5מ*7מ מעוגן לקיר בטון עם אדקס5סמ, עם שני עמודים.
סככה לאיזור כביסה, 3.8מ*1.5מ מעוגן ל3קירות וזקוק לרגל אחת.

מעלה תמונות של סככות של פעם וסככה עדכנית יותר ומסוגננת כהשראה.

150260150262150261150263150264150265

Sent from my SM-S721B using Tapatalk

ehudzeelim
10-01-26, 11:49
לעניות דעתי מי שייתן לך הצעת מחיר חייב לראות את המקום גם ככה,
מדידות (מדידה גסה רק בשביל הצעת מחיר) הוא יבצע בעצמו ובהתאם לדרישות שלך (איזה חומר, איזה מבנה, צבע, וכו') ייתן הצעת מחיר.
כך שהשרטוטים לא באמת חשובים.

ט.ל.ח.

איל מ
10-01-26, 12:24
בלי קשר לאיך תחליט לעשות, התמונות של הדוגמאות שהעלית הן לא טובות. סנטף שבולט החוצה יותר מסנטימטרים בודדים מהקונטסרוקציה, תופס רוח ומנער את כל הסככה. בהתחלה זה רק רעש, בהמשך זה מרחיב את החורים לכדי נזילות, ותיאורטית אחרי כמה שנים גם יכול להשבר ולעוף.
בנוסף,
יש באתר של פלרם הוראות מדויקות. החל משיפוע מומלץ, דרך רווח בין מרישים, מרווח בין ברגים, חפיפה וכל מה שאתה צריך לדעת.

הרבה מדי מתקינים מתעלמים מזה ועושים מה שנוח להם בטענה של "כבר שנים אני מתקין ככה והכל בסדר". אז לא. לא הכל בסדר, ואתה מקבל בטן בסככה שאוגרת מים, נזילות מחיבורים ורעשי רוח.
אני הגעתי למצב שמתקין עשה עבודה מרושלת וגרם לי לייצר חצי פרגולה בעצמי כדי לתקן.
ובמאמר מוסגר, לדעתי שווה להשקיע עוד כמה שקלים בסנטף BH.

erby
10-01-26, 15:34
סיימתי לפני חודש וחצי סככה קצת יותר גדולה ממה שהעלת.
אני בחרתי לעשות מעץ. יותר פשוט לי מבחינת עבודה עצמית.
הסנטף תעשה באמת לפי ההנחיות של פלרם. רק תוודא שמי שבונה לך את הקונסטרוקציה בונה לפי ההנחיות האלה. בבית שאני גר בו עכשיו יש סככה שנבנתה כמו באיור שלך אבל בגלל שהמרווחים של הברזל נדיבים מדי, זה לא עזר שהלטות לפי ההוראות כך שנוצרה קצת בטן.
לגבי bh, זה פי 3 ביחס לסנטף רגיל. אם הרעש בגשם לא מפריע לך, לא הייתי משקיע.

Sent from my Pixel 9 Pro using Tapatalk

kd2
11-01-26, 22:26
קיבלת תשובות טובות
+

מסגרים בסקאלה הזאת, לא מגיבים טוב לשירטוטי CAD, אתה ישר מקבל מס אשכנזיות מיותר.
השירטוטים שעשית זה בסדר גמור ובכל מקרה הם יבואו למדוד.

במקומך הייתי בונה מעץ, בוחר פרופילים לא כבדים שמאפשרים לי עבודה עצמית בקלות, ורץ על זה.
בניגוד לדקים, פרגולות זאת עבודה קלה.
אם בנית סמוראי שלם הפער לבניית פרגולה הוא קטן בכישורים.

תעבור אצלי, בניתי עכשיו 2 כאלו, הגדולה 7*6.

נמרוד
12-01-26, 12:20
בניתי לפני כמה שנים סככה 6X6 עומדת חופשי. יש בעייה עם כל אורך שהוא יותר מ 6 מטר, זה קצת מסבך ומייקר - קח בחשבון. מצד שני, 4.5 מטר עומק זה מעט ולא מספיק אפילו לסמוראי. תראה איך הטנדר שלי בולט גם כשהעומק הוא 6.

עמוד באמצע מפריע ומיותר (המכה בדופן של הטנדר, אתה יכול לנחש לבד מה המקור שלה...) עדיף לך 6 מטר בלבד בלי עמוד באמצע. זה די והותר לשתי מכוניות ברווחה.

עמודים בריאים 80X80 או 100X100. קורות ראשיות 120X60 או יותר. זה מחזיק מפתח של 6 מטר. קורות משניות 80X40 או 60X30. הכל פרופילים סגורים. מרחק 50-80 ס"מ בין הקורות בשביל הסנטף. את האיסכורית שיקעתי חלקית בתוך הקורות, לא רואים אותה מבחוץ - שיקול אסטתי שלי.

תן למסגרים לתת לך תכנון. פרופילים עבים, גדולים, יחזיקו מעמד לנצח. אני פחות בעד עץ אלא אם זה בקטע עיצובי.

את הסככה השלישית הקטנה, את זה אתה יכול בקלות לבנות לבד מהשאריות של הסככות הגדולות אחרי שתראה איך המסגר עובד.

150292

150293

מוטי ג.
12-01-26, 13:29
אצלי הסככה תוכננה ל8 מטר, ועשיתי טעות וקיצרתי ל7, הרכבים נכנסים אבל אין מקום ללכת בין הרכב לקיר הבית, ולכן הם בולטים טיפה החוצה, הגשם מטפטף על בבגאז

ד ו ר ו ן
12-01-26, 16:19
טיפ מבית ישן בסגנון שלך, ובגלל שאתה יוצק משטחים חדשים, וודא 10 פעמים שהמשטח אליו מעוגנת הסככה יציב וסיים שקיעה.
סבכה כזו שלפה מהקיר אליו עוגנה הסככה בלוק בו היו העוגנים, כשהעמוד נמשך מטה חורף אחרי היציקה.

OFF-RoaD
12-01-26, 22:06
טיפ מבית ישן בסגנון שלך, ובגלל שאתה יוצק משטחים חדשים, וודא 10 פעמים שהמשטח אליו מעוגנת הסככה יציב וסיים שקיעה.
סבכה כזו שלפה מהקיר אליו עוגנה הסככה בלוק בו היו העוגנים, כשהעמוד נמשך מטה חורף אחרי היציקה.לא מחברים חיבור קשיח בין שני אלמנטים שאין ביניהם חיבור קשיח (=לא נוצקו יחד ביום 0 על אותו סוג יסודות בדיוק). אם המשטח נפרד מהבית, עושים חיבור שמאפשר הזחה באחד הצדדים.

אין דבר כזה "יסיים לשקוע", זה מקסימום שוקע פחות או שוקע לאט.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

סולי
12-01-26, 23:37
תודה לכולם על ההתייחסות,
(בעיקר למוטי, תכף)

לגבי העיגון לקיר, זה אפילו קצת מורכב יותר.
קודם כל היציקת בטון יצטקה בנפרד מהבית והקרקע תופחת.
בתמונות שהעלתי בהתחלה ןעכשיו גם בזום ניתן לראות שבקיבוץ מיישמים את ההערות שלכם... אבל, זה סוג של מפרש... וזה שהסככה מונחת על מעין ח הפוכה לא עושה לי שכל.
שנית אצלי העיקרון הוא לקיר בטון מצופה קלקר 5סמ.

אופצייה אחת היא לפנות פתח בקלקר במיקום הנכון ולשתול עכשיו איזה פרט בבטון ולכסות בטיח מלבד מה שצריך שהסככה תשב עליו.
אופצייה שניה להצמיד לטיח ןהקלקר ולחבר בגמבו ארוך.
אשמח לעצות ואולי דןגמא לפרט שנראה יותר טוב.

העלתי גם תמונה של הקיר המיועד, לטובת החתך עם הקלקר.

150297150295150296150298

סולי
12-01-26, 23:52
לעניות דעתי מי שייתן לך הצעת מחיר חייב לראות את המקום גם ככה,
מדידות (מדידה גסה רק בשביל הצעת מחיר) הוא יבצע בעצמו ובהתאם לדרישות שלך (איזה חומר, איזה מבנה, צבע, וכו') ייתן הצעת מחיר.
כך שהשרטוטים לא באמת חשובים.

ט.ל.ח.

ברורנלי שהמסגר שיבחר יגיע לשטח לקחת מידות בשטח, אבל לתמחור ראשוני אין באמת צורך שאבזבז זמן של המסגרים השונים או שלי.
בסוף לשרטוט מצטרף מפרט של סוג החומר, שיפוע, צבע וכו'..

לי השרטוטים כן חשובים כמו שגיליתי בניסיון לקבל הצעות ממסגרים וגם כדי להמחיש לאישה מה יהיה בכניסה לבית ומה היא צפויה לראות מהמטבח וגם לקבל את ברכת האדריכלית והמעצבת .. היא בכל פרט ומסייעת רבות להגשים את החלום.

סולי
12-01-26, 23:54
בלי קשר לאיך תחליט לעשות, התמונות של הדוגמאות שהעלית הן לא טובות. סנטף שבולט החוצה יותר מסנטימטרים בודדים מהקונטסרוקציה, תופס רוח ומנער את כל הסככה. בהתחלה זה רק רעש, בהמשך זה מרחיב את החורים לכדי נזילות, ותיאורטית אחרי כמה שנים גם יכול להשבר ולעוף.
בנוסף,
יש באתר של פלרם הוראות מדויקות. החל משיפוע מומלץ, דרך רווח בין מרישים, מרווח בין ברגים, חפיפה וכל מה שאתה צריך לדעת.

הרבה מדי מתקינים מתעלמים מזה ועושים מה שנוח להם בטענה של "כבר שנים אני מתקין ככה והכל בסדר". אז לא. לא הכל בסדר, ואתה מקבל בטן בסככה שאוגרת מים, נזילות מחיבורים ורעשי רוח.
אני הגעתי למצב שמתקין עשה עבודה מרושלת וגרם לי לייצר חצי פרגולה בעצמי כדי לתקן.
ובמאמר מוסגר, לדעתי שווה להשקיע עוד כמה שקלים בסנטף BH.

תודה רבה על התגובה איל,
עברתי על ההוראות ואקפיד הרבה יותר אצלי בבית מהקיבוצניקים מהסככות בתמונות. אל דאגה.

סולי
12-01-26, 23:59
קיבלת תשובות טובות
+

מסגרים בסקאלה הזאת, לא מגיבים טוב לשירטוטי CAD, אתה ישר מקבל מס אשכנזיות מיותר.
השירטוטים שעשית זה בסדר גמור ובכל מקרה הם יבואו למדוד.

במקומך הייתי בונה מעץ, בוחר פרופילים לא כבדים שמאפשרים לי עבודה עצמית בקלות, ורץ על זה.
בניגוד לדקים, פרגולות זאת עבודה קלה.
אם בנית סמוראי שלם הפער לבניית פרגולה הוא קטן בכישורים.

תעבור אצלי, בניתי עכשיו 2 כאלו, הגדולה 7*6.

אהלן,
עץ לא יעבוד להן..
שיר רוצה את המראה של פעם בקיבוץ ויש לנו מספיק עץ בבית.

סולי
13-01-26, 00:15
בניתי לפני כמה שנים סככה 6X6 עומדת חופשי. יש בעייה עם כל אורך שהוא יותר מ 6 מטר, זה קצת מסבך ומייקר - קח בחשבון. מצד שני, 4.5 מטר עומק זה מעט ולא מספיק אפילו לסמוראי. תראה איך הטנדר שלי בולט גם כשהעומק הוא 6.

עמוד באמצע מפריע ומיותר (המכה בדופן של הטנדר, אתה יכול לנחש לבד מה המקור שלה...) עדיף לך 6 מטר בלבד בלי עמוד באמצע. זה די והותר לשתי מכוניות ברווחה.

עמודים בריאים 80X80 או 100X100. קורות ראשיות 120X60 או יותר. זה מחזיק מפתח של 6 מטר. קורות משניות 80X40 או 60X30. הכל פרופילים סגורים. מרחק 50-80 ס"מ בין הקורות בשביל הסנטף. את האיסכורית שיקעתי חלקית בתוך הקורות, לא רואים אותה מבחוץ - שיקול אסטתי שלי.

תן למסגרים לתת לך תכנון. פרופילים עבים, גדולים, יחזיקו מעמד לנצח. אני פחות בעד עץ אלא אם זה בקטע עיצובי.

את הסככה השלישית הקטנה, את זה אתה יכול בקלות לבנות לבד מהשאריות של הסככות הגדולות אחרי שתראה איך המסגר עובד.

150292

150293

לגבי האורך של החניה.
תחילה אני נכנס ישר.. ויוצא רוורס.
תכלס זו הפינת עבודה שלי והיא התקצרה מ11מטר בתכנון המקןרי ל7.5מ לא אקצר אותה עוד.
היא בכלל ביקשה פרופילים הכי מינימלים שאפשר ושהיא לא תראה מוסך מול העיניים.
הסמוראי בעצם יחנה בדיוק מול החלונות מטבח וכל הסככה נפרשת גם מחוץ לחלון חדר רחצה.
מתוך כך תכננתי את הדבר הבא, כך שכל הארונות והשולחן עבודה צמודים לקיר הבית ולא נצפים מהחלונות ומתחת לכל חלון יש איזה עציץ להכניס חיים קצת.
כשברור לי שזה יתחיל כך.... ועם הזמן היא תתרכך.

אין לי כרגע היכולות לרתך ולבנות דברים (המטרה אחרי המעבר לבית משלנו לפתח את היכולות האלו)
החלטתי לקחת על עצמי לעשות את התקנת הקירוי שכנראה יהיה סנטף bh ובמבוק או ענפי ערבה.
אבל את המסגרות משאיר למסגרים.

לגבי מרחק המרישים שמומלץ ע"י פלרם הוא 1-1.25מטר .. בחלק מהסככות חרגתי מההמלצה שלהם, לא חושב שזה כה בעייתי עם שיפוע חזק ותוספת ברגים.

סולי
13-01-26, 00:24
תודה למוטי על העזרה והסבלנות!
מצרף שרטוטים לשלושת הסככות ובנוסף מבט על על החניה.150299150300150301150302

ehudzeelim
13-01-26, 08:49
לדעתי במפתחים כאלה (6-7 מטר) קורה אחת בפרופיל סביר (לא ענק) תקבל בטן, והדרך היחידה והנכונה להתמודד עם זה היא אגדים. גם המרישים במפתח כזה לא יעמדו בעומס של עצמם וחייבת להיות תמיכה באמצע מתחתם (קורה אורכית) היום השאיפה היא ליצור סככות "מעוצבות" מה שמוביל למינימליזם גם בחומר. העיצוב הוא על חשבון האיכות אבל אם רוצים תוצאה איכותית, צריך מבנה חזק. אפשר להבין למה אני מתכוון מהתמונות של הסככה העתיקה יחסית, אבל בנויה כמו שצריך (וגם אותה אפשר לשפר עם כמה תמיכות אלכסוניות). אפשר כמובן לעצב אגדים בכל מיני צורות, זו רק דוגמה. לדעתי זה גם יכול להיות יפה עם טיפה השקעה בעיצוב, אין תחליף למבנה שנראה יציב גם מבחינה עיצובית..
בהצלחה

150306150305

ד ו ר ו ן
13-01-26, 08:58
לא מחברים חיבור קשיח בין שני אלמנטים שאין ביניהם חיבור קשיח (=לא נוצקו יחד ביום 0 על אותו סוג יסודות בדיוק). אם המשטח נפרד מהבית, עושים חיבור שמאפשר הזחה באחד הצדדים.

אין דבר כזה "יסיים לשקוע", זה מקסימום שוקע פחות או שוקע לאט.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

אתה מדבר על הרצוי או המצוי?
זה ההבדל בין תיאוריה לפרקטיקה.

סולימני משפץ בית ישן, שמוסיפים לו אלמנטים.
צריך לקחת את זה בחשבון.

וכן, יש תהליך התייצבות של מבנה, גם אם נבנה יחד.
אם בנוי נכון זה לא ממשיך לנוע כל החיים.
בקרקע ״עובדת״ חייבים פתרון מתאים.

בזמנו, בישוב שגרתי בו ביצעו הוספת יחידת חדרים לבתים בני עשרות שנים, שנבנו על חרסיות.
כל יחידת דיור 32טון, קלונסאות ל-9 מטרים, עברו כבר 30שנה והתפר עדיין צמוד.

מכיר ירוחם, שכונת ״נווה סדק״ בכניסה לעיר?
משטח חרסיתי, דינאמי, בנינים חדשים, פחות תכנון ייצוב וביסוס, ואפשר להעביר יד דרך הסדקים לאחר שנה.

סולי
13-01-26, 09:13
אפשר חזרה להתמקד בסככות שלי ?
(:

נמרוד
13-01-26, 10:05
בלבלת אותי, כתבת שזה "חנייה", בפועל זה מלונה מרווחת לסמוראי אחד :rolleyes:

הקונסטרוקציה שבשרטוטים ממש מינימליסטית. זה לא מכונית מרוץ זה סככה. אתה משלם כבר על בעלי מקצוע, אני ממש ממליץ להשקיע חד פעמית בפרופילים משמעותיים יותר ויותר מהם. מפתחים של מטר וחצי גדולים מדי גם מבחינת עמידות לטווח ארוך וגם מבחינת העבודה שלך אחרי זה עם הסנטף שלא לדבר על מחצלת/במבוק שאתה רוצה לשים מתחת (מה יחזיק אותם?). וגם בטיחות למי שינסה לעמוד על הסככה הזאת בטווח קצר וטווח ארוך.

מוטי ג.
13-01-26, 11:06
לא חשבתי להציע, אבל אם כבר חזק, חייב להיות מספיק חזק לתלות עליו פלאשנצ'וק בשביל להוציא מנוע [emoji1787]

חנן-ג'יפולוג
13-01-26, 11:07
קשור למה שנמרוד כתב על חוזק שמספיק לזה שמישהו יעמוד על הגג של החנייה, אוסיף משלי:

לחשוב על האופציה שזה יהיה מספיק חזק להרים מנוע מתא המנוע. היום זה מנוע של סמוראי, אולי בהמשך החיים זה יהיה דיזל גדול יותר.

הבת הצעירה שלי נעזרה לאחרונה בגג של החנייה שלנו להרים את המנוע בi10 שלה. שני ראצ'טים לגג החנייה וזה היה קל, זמין ומהיר.

סולי
13-01-26, 11:28
אין כוונה להרים דברים על גבי הסככות.
אבקש מהקונסטרוקטור לאשר או לעבות היכן שצריך, את העיצוב המינימליסטי הבנות מבקשות לשמר.

מה לגבי החיבור לקיר?
מישהו מכיר איזה פרט נאה או אופן ייבור לקיר בטון עם אדקס 5סמ עליו?

de fox
13-01-26, 15:19
חנן מתכוון שתוכל לחבר רצועה\כננת\פלשנצוק לקורות הסככה העליונות על מנת להניף\להרים מנוע מרכב או בודי שלם מהשלדה...דברים כאלו מהעולם תוכן שלנו.

סולי
13-01-26, 18:44
ברור, הבנתי למה חנן התכוון.
הכוונה שלי כנראה לא ברורה, הסככה הזו תשמש לחניה ועבודות קלות, מחסה מגשם ושמש לא לעבודות מהסוג שהוזכר.
לשם כך אם יעלה הצורך בהמשך..נרכוש ציוד מתאים או נוציא את העבודה החוצה.
צריך בעת הזו לעבוד בתול המגבלות שהבנות הציבו.

liontamer84
13-01-26, 22:24
השני סנט שלי בנדון -
כן הייתי מתעקש על bh
ההבדל הוא מהותי מבחינת עמידות.
Do it once, do it right

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

סולי
14-01-26, 00:14
קיבלתי.
אני חושב ששיפוע חזק גם עוזר בהפחתת הרעש או לכל הפחות מפחית הצטברות של לכלוך מלמעלה.150312150313150314

מוטי ג.
14-01-26, 00:16
אם כבר דברנו על תליית דברים כבדים, אז גם לתלות ערסל נחשב (אולי) כבד

סולי
14-01-26, 11:04
כאמור לא בתכנון.
בטח לא בכניסה או בסככת רכב.
אולי בפרגולה.. אבל היא עלתה לדיון פה והיא תוכננה מעץ נכון לעכשיו.

-->