צפייה בגרסה מלאה : איזה שמן אתם שמים בדיסקו 2 td5 ?
לא מצאתי בחיפוש ,
ומה מבין אלה מתאים ובתקן CK , ומה ההבדל בינהם ?
150316150317
150315
שם 5-30 של קסטרול edge
תסביר בבקשה
מה שאני יכול לתרום לדיון הוא שלמנועים הישנים יחסית, טרום יורו 6 - כדאי לבדוק גם את הדירוג acea שיהיה a3/b4 ולא גבוה יותר גם אם הדירוג api נראה מתאים.
ועוד המלצה כי בכל זאת מדובר במנועים לא צעירים - אני כל 250000 קמ מעלה את הצמיגות. כלומר במקום 5w30 המקורי אני עולה ל 5w40 וכשהמנוע יחגוג חצי מליון קילומטרים אני אעלה ל 5w50.
אסף.
הבעלים הקודם היה שם את זה וממליץ עליו
150318
מה דעתכם?
אתה צריך לצלם את המאחורה.
לגבי 5-40 מסכים (היצרן ממליץ על 4-40 גם למנוע חדש).
פשוט המכונאי שלי מחזיק את אותו שמן 5-30 שהוא שם גם בדיסקברי 3 ו-4.
לאקלים חם מומלץ גם 10-40. לא זוכר את ההמלצה המדויקת של הacea אבל מה שאסף רשם מצלצל לי מוכר.
אבל,
אם אתה קונה שמן בעצמך ועושה את זה בלי ספר רכב, אני חושב שאתה לא בכיוון.
ועריכה,
השמן ששמת הוא מינרלי. אנחנו כבר בעידן שלא נהוג לעבוד עם שמנים כאלו, וה td5 הוא כבר מנוע די מודרני.
אלא אם אתה מחליף שמן בתדירות גבוהה, הייתי נשאר בתחום הסינטטי.
אם היצרן ממליץ על 5-40 למנוע חדש אז ב250000 אני עולה ל 5-50.
השמן למעלה הוא נראה לי -התווית לא מצולמת ברזולוציה גבוהה - E9 שזה למשאיות ומנועים כבדים ותעשייתיים אבל עם מסנן חלקיקים ואוריאה שאת שניהם אין לך.
אם כבר קטגוריה e הייתי הולך על e7 אבל זה באמת נראה לי מיותר לחלוטין כי זה מנוע קל.
אסף.
אז פתחתי ספר.
היצרן אומר a1/b1 , אבל מאפשר גם a3/b3 וגם a3/b4.
עם זאת, (ואני לא שוחה מספיק בתקנים של השמנים), זהו מנוע שבו המזרקים שוחים בתוך השמן, ויש כאלו הממליצים להשתמש בשמני PD או EUI. אני בדיעה שבמילא הץבשמן יש חלקיקי מתכת אז אני לא בונה על מוליכות נמוכה שלו, אבל כאמור, זה כבר מעבר לרמת ההבנה שלי.
ולסיום,
אני בטוח ב95 אחוז, שדנו כאן בפורום לנדרובר יותר מפעם אחת בנושא של שמן ל td5. ושווה עד חובה להריץ חיפוש.
ועריכה,
השמן ששמת הוא מינרלי. אנחנו כבר בעידן שלא נהוג לעבוד עם שמנים כאלו, וה td5 הוא כבר מנוע די מודרני.
אלא אם אתה מחליף שמן בתדירות גבוהה, הייתי נשאר בתחום הסינטטי.
אתה מתכוון לרקסול? הבעלים הקודם היה עושה טיפול כל 7500 ק״מ , כנראה בגלל זה השתמש בו.
אני מתכוון לעשות פעם בשנה , אני לא נוסע יותר מ7 אלף בשנה ומעוניין לעבור לסינטטי.
עשיתי חיפוש לפני שכתבתי, לא מצאתי. הייתי די בטוח שיש כזה ..
שמן a1/b1 כבר אין לקנות וגם a3/b3 נהיה קשה למצוא. לכן a3/b4 הוא ההמלצה הגורפת לכל הדיזלים ללא מסנני חלקיקים או אוריאה וכל הדברים הטובים האלה.
אסף.
אז הנה:
https://www.autostore.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-castrol-edge-5w40-a3-b4-4l/
ehudzeelim
14-01-26, 22:48
כל השמנים שצוינו בשרשור זה זהים בתקן Acae שלהם (A3/B4).
כולם למעט אחד זהים בתקן API שלהם (התקן האמריקאי). היחיד שבתקן API גבוה מהאחרים הוא ה-Liqui moly marine (הכחול).
אף אחד מהשמנים פה לא בתקן API הגבוה ביותר למנועי דיזל (תקן CK).
אני אוהב להתייחס לסולם הדרגות בתקן API כי בו התקן הגבוה יותר בהכרח עומד בתקן שלפניו ואף עולה עליו. תקן API גם מתייחס לפרמטרים חשובים בעיניי כמו למשל הגנה משחיקה באופן יותר ברור מתקן Acae, שמצידו מתייחס גם לפרמטרים כמו זיהום אוויר ועוד עניינים פחות מעניינים מזווית של שמירה על חיי המנוע.
לכן אני משתמש בשמן מינרלי, אבל בתקן הגבוה ביותר של API. זה יוצא גם זול וגם טוב.
בתקן Acae אין את הדירוג הברור באיכות כמו בתקן API.
עם זאת, ברכבים אירופאים עדיף לעבוד לפי Acae, וברכבים אמריקאים לפי API, ונראה לי שנעצור כאן ולא ניכנס לסיבות לכך וכו' וכו'..
ט.ל.ח
ehudzeelim
14-01-26, 23:14
*תיקון קטן
בכל מקום שרשמתי acae, צ"ל acea.
שם 5-30 של קסטרול edge
+1
בדיזלים הישנים a3/b4 סינטטי מלא 5w40. אני עם ולווליין.
שים לב על ליקווי מולי כתוב "טכנולוגיה סינטטית" ולא פול סינטטי, יש הבדל.
מזכיר ב td5 יש גם פילטר צנטריפוגלי, לזכרוני היצרן אמר בזמנו כל 20k החלפה, עדיין עדיף כל 10k.
ולשני הפילטרים הגישה הזויה
כל השמנים שצוינו בשרשור זה זהים בתקן Acae שלהם (A3/B4).
כולם למעט אחד זהים בתקן API שלהם (התקן האמריקאי). היחיד שבתקן API גבוה מהאחרים הוא ה-Liqui moly marine (הכחול).
אף אחד מהשמנים פה לא בתקן API הגבוה ביותר למנועי דיזל (תקן CK).
אני אוהב להתייחס לסולם הדרגות בתקן API כי בו התקן הגבוה יותר בהכרח עומד בתקן שלפניו ואף עולה עליו. תקן API גם מתייחס לפרמטרים חשובים בעיניי כמו למשל הגנה משחיקה באופן יותר ברור מתקן Acae, שמצידו מתייחס גם לפרמטרים כמו זיהום אוויר ועוד עניינים פחות מעניינים מזווית של שמירה על חיי המנוע.
לכן אני משתמש בשמן מינרלי, אבל בתקן הגבוה ביותר של API. זה יוצא גם זול וגם טוב.
בתקן Acae אין את הדירוג הברור באיכות כמו בתקן API.
עם זאת, ברכבים אירופאים עדיף לעבוד לפי Acae, וברכבים אמריקאים לפי API, ונראה לי שנעצור כאן ולא ניכנס לסיבות לכך וכו' וכו'..
ט.ל.חעכשיו תבדוק מה המשמעות של low hths שיש בשמנים עם הדירוג הכי גבוה ותחליט אם זה טוב לך. (רמז - זה לא)
אסף.
ehudzeelim
15-01-26, 09:35
עכשיו תבדוק מה המשמעות של low hths שיש בשמנים עם הדירוג הכי גבוה ותחליט אם זה טוב לך. (רמז - זה לא)
אסף.
הנה ההשוואה, קסטרול Edge 5w-40 לעומת השמן שאני משתמש (Valvoline E900 15w-40)
הוולוליין בתקן CK, גבוה מהקסטרול.
טוב לי או לא?
(רמז: טוב...)
אני בכוונה לא נכנס לכלל השיקולים כי זה שרשור ספציפי ל-TD5, רק ניסיתי לתת כיוון מהניסיון הצנוע שלי, ואני בהחלט לא מומחה לתחום.
150321150322
ולשני הפילטרים הגישה הזויה
אתה אומר את זה כי לא היה לך טרופר.
דווקא היה, אבל הכיס שלי כואב עד היום ממוסכי umi ומאז never again
הנה ההשוואה, קסטרול Edge 5w-40 לעומת השמן שאני משתמש (Valvoline E900 15w-40)
הוולוליין בתקן CK, גבוה מהקסטרול.
טוב לי או לא?
(רמז: טוב...)
אני בכוונה לא נכנס לכלל השיקולים כי זה שרשור ספציפי ל-TD5, רק ניסיתי לתת כיוון מהניסיון הצנוע שלי, ואני בהחלט לא מומחה לתחום.
150321150322מבחינת acea הוא e7/e9 מיועד חמנועים תעשייתיים ועם ערך hths גבוה. שמן חזק. אם היתה לי משאית גדולה או גנרטור תעשייתי הייתי משתמש בכזה.
אבל יש שמנים שתקן ה api שלהם גבוה והם למשל a5/b5. וזה לא טוב לנו כי זה בא עם hths נמוך.
לכן אני מדגיש שלא מספיק להסתכל על דירוג api.
אסף.
לאקלים חם מומלץ גם 10-40. לא זוכר את ההמלצה המדויקת של הacea אבל מה שאסף רשם מצלצל לי מוכר.
לצד החם של העבודה ה-40 זה מה שמשנה.
אם 5-40 מתאים אין לך סיבה להתפשר על 10-40 שבסבירות גם חצי סינטטי.
מחיר?
אמת. רק רשמתי מה היצרן רשם בספר שתקין מבחינתו.
ehudzeelim
15-01-26, 20:33
מבחינת acea הוא e7/e9 מיועד חמנועים תעשייתיים ועם ערך hths גבוה. שמן חזק. אם היתה לי משאית גדולה או גנרטור תעשייתי הייתי משתמש בכזה.
אבל יש שמנים שתקן ה api שלהם גבוה והם למשל a5/b5. וזה לא טוב לנו כי זה בא עם hths נמוך.
לכן אני מדגיש שלא מספיק להסתכל על דירוג api.
אסף.
תקן CK-4 הוא בהגדרה עם Hths>3.5.
לכן המצב שאתה מתאר לא יכול להתקיים.
כתבתי 'גבוה' ולא ck4 כי הדיון הזה הפך להיות כללי ומי שיסתכל רק על דרוג api שיהיה גבוה עלול לטעות.
אסף.
ehudzeelim
15-01-26, 21:36
כתבתי 'גבוה' ולא ck4 כי הדיון הזה הפך להיות כללי ומי שיסתכל רק על דרוג api שיהיה גבוה עלול לטעות.
אסף.
אבל את הדיון התחלת בתגובה 17 שכתבת על השמנים עם דירוג API *הכי גבוה*
(לכן התייחסתי ל-CK-4, וזה גם התקן של הוולוליין המינרלי שהצעת לי לבדוק לו את ה-hths..), כאילו יש קשר בין הדירוג הגבוה שלהם ל-hths נמוך. הראתי לך שלא כך.
אני מסכים שזה יותר מורכב מלהסתכל על תקן אחד, וגם כתבתי בהתחלה שעבור רכבים אירופאים כדאי להסתכל על התקן האירופאי.
דבר אחד אני חושב שכן ניתן לומר, בכל תקני C ב-API אין חשש מ-hths נמוך, וככל שהדירוג יותר גבוה השמן שווה ערך או יותר טוב בכל בפרמטרים החשובים מהדרגה שמתחתיו.
זה מאד מקל על הבחירה. בכל מקרה תמיד צריך לבדוק מה יצרן הרכב ממליץ, זה הכי קל והכי פשוט ויעבוד טוב (אבל לא תמיד הכי טוב).
בלבלתם אותי, אני ממש לא מבין בכל התקנים, האותיות והמספרים.
אשמח לדעת מה לשים בדיסקו 2 TD5 שלי
נתונים : 380000 ק"מ מנוע הוחלף פעם..
נוסע רגוע 6-7 אלף ק"מ בשנה
יש לי הנחה משמעותית בליקווי מולי , אז אם יש משהו מתאים זה עדיף
ממה שרשמתם פה, אלה ההמלצות לסנתטי, אז ללכת על 5W40 ?
150330150329150328
אם יש לך הנחה בליקווימולי הסגול הזה מעולה.
אסף.
קח בחשבון שאתה צריך 7.5 ליטר בערך, אז 2 מיכלים.
ehudzeelim
15-01-26, 22:51
בלבלתם אותי, אני ממש לא מבין בכל התקנים, האותיות והמספרים.
אשמח לדעת מה לשים בדיסקו 2 TD5 שלי
נתונים : 380000 ק"מ מנוע הוחלף פעם..
נוסע רגוע 6-7 אלף ק"מ בשנה
יש לי הנחה משמעותית בליקווי מולי , אז אם יש משהו מתאים זה עדיף
ממה שרשמתם פה, אלה ההמלצות לסנתטי, אז ללכת על 5W40 ?
150330150329150328
אם אתה מכוון לסינטטי, הליקווי מולי הסגול הוא היחיד שאינו סינטטי מלא מביניהם.
לא שאני חושב שזה משנה משהו, שלושת השמנים האלה מעולים.
150334150335150336150337
עכשיו בילבלו אותי בחנות ,
מה ההבדל בין הסגולים ?
ואיזה מהארבעה הכי מתאים ?
תודה
זה מה שאומר הג׳ימיניי
מחכה לתבונתכם
״1. Top Tec 4100 (האריזה האפורה)
זהו שמן מסדרת ה-Top Tec, והוא נחשב לשמן "Mid-SAPS" (תכולה נמוכה של גופרית, זרחן ואפר).
• הכי מתאים ל: רכבי דיזל מודרניים המצוידים במסנן חלקיקים (DPF).
• טכנולוגיה: "Synthese-Technology" (שמן על בסיס הידרוקראקינג, לא סינתטי מלא ב-100% אך ברמה גבוהה מאוד).
• יתרון מרכזי: שמירה על מערכות הפליטה והתאמה לתקני יורו 4, 5 ו-6.
2. Synthoil High Tech (האריזה הסגולה הכהה - פס אדום)
זהו השמן ה"יוקרתי" והאיכותי ביותר בקבוצה הזו.
• הכי מתאים ל: רכבי בנזין ודיזל חזקים (ללא DPF) שעובדים בתנאים קשים או למי שמחפש את ההגנה המקסימלית.
• טכנולוגיה: Full Synthetic (סינתטי מלא אמיתי על בסיס PAO).
• יתרון מרכזי: עמידות יוצאת דופן בטמפרטורות גבוהות, ניקיון מנוע מעולה ואורך חיים גבוה של השמן.
3. Leichtlauf High Tech (האריזה הסגולה הבהירה - פס כחול)
שמן "עבודה" קלאסי ופופולרי מאוד לרכבים אירופאים (כמו פולקסווגן, סקודה, מרצדס).
• הכי מתאים ל: רכבי בנזין ודיזל (ללא DPF) הדורשים החלפות שמן במרווחים ארוכים.
• טכנולוגיה: "Synthese-Technology" (הידרוקראקינג).
• יתרון מרכזי: מותאם במיוחד לדרישות של יצרנים גרמניים (כמו תקן VW 502.00/505.00) ומציע הגנה טובה מאוד נגד שחיקה במחיר נגיש יותר מה-Synthoil.
4. Leichtlauf HC7 (האריזה הכחולה)
זוהי גרסת הכניסה (Entry Level) מבין הארבעה.
• הכי מתאים ל: רכבים ישנים יותר או מנועים פשוטים יחסית שאינם דורשים את התקנים המחמירים ביותר.
• טכנולוגיה: הידרוקראקינג (HC).
• יתרון מרכזי: מחיר משתלם. הוא מספק סיכוך טוב, אך עם פחות תוספים מתקדמים מאשר סדרת ה-High Tech.״
מחכה לתבונתכם..
מה שאיל שלח לא קיים?
לא בדקתי עדיין,
פשוט יש לי הנחה משמעותית בליקווי מולי.
זה הנבחר ,
מתאים ?
][/ATTACH]150337ט
ehudzeelim
19-01-26, 11:54
לא חושב שמישהו פה שלח את ארבעת השמנים שהעלית למעבדה להשוואה ויוכל לקבוע מה יותר טוב ל-TD5.
אני אגב הייתי בוחר ליקווי מולי 5w-40 אחר שלא מופיע פה בכלל, בהנחה שהמחיר אינו שיקול. אבל זה רק אני.
מה שבטוח, עכשיו אני רואה שבפירוט שה-Ai רשם לך יש קשקושים וטעויות.
זה מה שאני הייתי בוחר:
150351
אני לא לוקח אפעם ברצינות מה שAi רושם ולא מחליט לפיו בשום נושא.
מה ההבדל לזה ששמת פה ?
ehudzeelim
19-01-26, 19:24
אני מתרשם, בהתבסס על המעט שקראתי, ומהייעוד המקורי של שמנים בתקן ck-4 (מנועי דיזל כבדים, מתוחכמים, שעובדים בטמפרטורות גבוהות ובאופן כללי עושים לשמן חיים קשים מאד) שאלה השמנים האיכותיים ביותר לרכבי דיזל. גם למנועים פשוטים מיושנים ולא כבדים, לדעתי לתקן ck-4 יתרונות משמעותיים.
בנוסף, אף אחד מהשמנים שהראית פה לא נמצא בקטגוריות העליונות ביותר בתקן API, והשמן הזה אמנם ייעודי לדיזל כבד אבל הוא בתקן הגבוה ביותר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.