צפייה בגרסה מלאה : אשתי נסעה בלי מים ברדיאטור
שלום
ברשותינו מיטסובישי גרנדיס שנת 2006.
אשתי נסעה איתו מרחק כ-2 קמ והיא הריחה לאורך הדרך ריח של שריפה.
בכניסה לישוב - כל האורות דלקו והרכב נכבה.
בגלל שהיא חסמה את הכניסה היא הדליקה שוב ונסעה 100 מטר ועצרה בצד.
גררתי למוסך והמסקנה היא שהרדיאטור סדוק
1. האם כדאי לרכוש חדש או שאפשר גם יד שניה ?
2. לפי CHATGPT זה הדגם - MR993566 - האם זה נכון ?
3. הכי חשוב - אני לא רוצה לתקן את הרדיאטור כדי לגלות אחכ שהמנוע כבר לא עובד - יש דרך להדליק את הרכב ולבחון את שאר הדברים - בלי לגרום לנזק נוסף ? כיצד ?
בתודה מראש
מוני אורבך
25-01-26, 11:27
אתה יכול לאטום את הרדיטור עם אפוקסי פלסטלינה ולנסות להניע.
אמור להחזיק לזמן מה, תלוי במיקום הפריצה כמובן.
הרדיאטור "נכנס לפעולה" רק כשהטרמוסתת נפתח. אין בעיה להניע מנוע קר לכמה דקות רק לבדוק שהוא מניע, עובד ולדומם.
הרדיאטור "נכנס לפעולה" רק כשהטרמוסתת נפתח. אין בעיה להניע מנוע קר לכמה דקות רק לבדוק שהוא מניע, עובד ולדומם.
מעולה, לא ידעתי.
אם המנוע מניע ועובד - האם זה משקף שהוא בסדר באחוזים גבוהים או שסביר שנגלה שהוא פגום אחרי החלפת הרדיאטור ?
מה הקשר של בדיקת לחץ לנושא ?
מעולה, לא ידעתי.
אם המנוע מניע ועובד - האם זה משקף שהוא בסדר באחוזים גבוהים או שסביר שנגלה שהוא פגום אחרי החלפת הרדיאטור ?
תלוי כמה הוא התחמם וכמה זמן נסעו ככה. אם קרה נזק כתוצאה מהתחממות זה בדרך כלל אטם ראש פרוץ ו\או ראש שהתעוות. כדי לאבחן גזים במערכת קירור עושים בדיקת גזים במים - בדיקה מאוד פשוטה ותוצאות מיידיות, המוסך אמור לדעת לעשות את זה.
יהיה נכון בכל מקרה לתקן\להחליף רדיאטור כדי להמשיך ולאבחן אם קיים נזק אחר למנוע.
בדיקת לחץ, הכוונה בדיקת קומפרסיה?
שלום
ברשותינו מיטסובישי גרנדיס שנת 2006.
אשתי נסעה איתו מרחק כ-2 קמ והיא הריחה לאורך הדרך ריח של שריפה.
בכניסה לישוב - כל האורות דלקו והרכב נכבה.
בגלל שהיא חסמה את הכניסה היא הדליקה שוב ונסעה 100 מטר ועצרה בצד.
גררתי למוסך והמסקנה היא שהרדיאטור סדוק
1. האם כדאי לרכוש חדש או שאפשר גם יד שניה ?
2. לפי CHATGPT זה הדגם - MR993566 - האם זה נכון ?
3. הכי חשוב - אני לא רוצה לתקן את הרדיאטור כדי לגלות אחכ שהמנוע כבר לא עובד - יש דרך להדליק את הרכב ולבחון את שאר הדברים - בלי לגרום לנזק נוסף ? כיצד ?
בתודה מראש
אני נזכר בווטרינר מהילדות שלי. כל ביקור לא משנה עם איזה חתול/כלב נכנסת ומה מצבו, היה נפתח במבטא אמריקאי - "אתה רוצ'ה לרדים אותו?" ומסתיים ב - "אז אתה בטוח שתה לא רוצ'ה להרדים אותה?". לפעמים הוא צדק.
האוטו הגיע לגיל עשרים. הוא שווה כמה אלפי שקלים. מעכשיו זה טסט כל חצי שנה, אני מניח שאתה יודע.
קיבלת מסר מלמעלה.
ehudzeelim
25-01-26, 14:38
מעולה, לא ידעתי.
בדיקת לחץ למערכת קירור רלוונטית מאד, היא תתן תשובה האם נגרם נזק לראש/אטם ראש/מעברי מים במנוע.
אבל בשביל לבצע אותה אתה צריך רדיאטור. תקין ולא דולף.
בעקבות ההתחממות יכולים להיות גם נזקים נוספים, תלוי לכמה המנוע התחמם, כמה זמן הוא היה חם מאד, וגם תלוי במנוע עצמו.
- - - Updated - - -
אי אפשר לסמוך על תרמוסטט במובן הזה, בטח שלא במנוע שהתחמם ברכב בן 20. גם אין הבדל גדול בקיבולת החום של המערכת אם אין סירקולציה של נוזל קירור, ואין פינוי של החום. מה שכלוא במערכת יתחמם מהר מאד. כן אפשר להניע לפרק זמן קצר- ולהיות עירני מאד לטמפ שעלולה לטפס מהר מאד.
אפשר לעשות בדיקת לחץ הפוך בלי להחליף רדיאטור.
מנתקים צינור עליון ותחתון ומעלים אותם כלפי מעלה ורואים אם בלחץ הפוך המים עולים.
חפש מוסך שעושה את זה.
העלות סביב 350 שקלים.
לפי התיאור שלך מומלץ מאוד לבצע את זה ולא לזרוק סתם כסף לפח כשיש חשש גדול שהראש לא תקין
מוני אורבך
25-01-26, 15:00
הבדיקה הכי פשוטה ומהירה שאתה יכול לעשות היא בדיקת קומפרסיה.
אם הקופרסיה נמוכה או לא שווה פחות או יותר בין הצלנדרים, יש בעיה במנוע.
קומפרסיה תקינה, אפשר לעבור לבדיקות נוספות של לחץ הפוך.
בדיקת קופרסיה אפשר לעשות בקלות עם מד קומפרסיה ( שהוא די זול) בבית.
בדיקת קומפרסיה לא מעידה בהכרח על נזק מהתחממות. כלומר יכול להיות שהייתה גם קודם והרכב נסע ללא תלונות. אם מחפשים סיבות להיפטר מהרכב אז כמו שנמרוד כתב.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אני נזכר בווטרינר מהילדות שלי. כל ביקור לא משנה עם איזה חתול/כלב נכנסת ומה מצבו, היה נפתח במבטא אמריקאי - "אתה רוצ'ה לרדים אותו?" ומסתיים ב - "אז אתה בטוח שתה לא רוצ'ה להרדים אותה?". לפעמים הוא צדק.
אהה, אז הוטרינר מ"ארץ נהדרת" הוא מהילדות שלך... יפה.
פעם היינו עושים בדיקה פשוטה, נותנים סטרטר עם פקק רדיאטור פתוח, אם המים עפים לגובה... צריך להוריד ראש... ואז חוזרים למה שנמרוד רשם...
אבל בשביל זה, שוב- צריך רדיאטור...
לדעתי לפני כל הרכישות של מכשירי בדיקת לחץ , תבדוק את השמן מנוע; תוציא מדיד שמן מנוע ותראה אם יש קצף או בועות, פתח פקק מילוי שמן ובדוק אם יש קצף או טחינה.
אהלן מעדכן בסטטוס
המוסכניק אומר שהדליק את הרכב ושלא שמע רעשים מכיוון המנוע ונראה שזה עובד
חזר אלי עם הצעת מחיר של 1500 שח + מעמ לרדיאטור והתקנה
מצד שני בדקתי בחנויות של חלפים והציעו לי את הרדיאטור הסיני הבא שאמור להתאים ב-700 שח ועוד 400-500 של עבודה
https://www.otopoint.co.il/items/7994323-%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%90%D7%98%D7%95%D7% A8-%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%99%D7% A9%D7%99-%D7%92%D7%A8%D7%A0%D7%93%D7%99%D7%A1-2-4-%D7%9E04-%D7%A2%D7%9311-AT
האם יש בעיה בדגם הסיני הזה ?
מה ממליצים להתקדם ?
בכמה מתחת למחירון מקובל למכור ?
תודה
אהלן מעדכן בסטטוס
המוסכניק אומר שהדליק את הרכב ושלא שמע רעשים מכיוון המנוע ונראה שזה עובד
חזר אלי עם הצעת מחיר של 1500 שח + מעמ לרדיאטור והתקנה
מצד שני בדקתי בחנויות של חלפים והציעו לי את הרדיאטור הסיני הבא שאמור להתאים ב-700 שח ועוד 400-500 של עבודה
תודה
בחשבון זה יוצא לך כמעט זהה, בשקלים.
לא שווה לך שהמוסך יבצע כולל האחריות הנלווית?
כן אני בעיקר שואל אם כדאי לתקן עם הרדיאטור הסיני שציינתי או לקחת רדיאטור יותר חזק ?
ehudzeelim
27-01-26, 10:54
כן אני בעיקר שואל אם כדאי לתקן עם הרדיאטור הסיני שציינתי או לקחת רדיאטור יותר חזק ?
תשקיע כמה שפחות, גם אם הרכב תקין לחלוטין הוא לא שווה יותר מ-8, וגם זה בלארג'יות על גבול הפנטזיה.
הכי כלכלי יהיה לנצל אותו עד שההשקעה באמת לא תשתלם, זאת כבר שאלה סובייקטיבית שקשה לתת לה תשובה כללית.
הייתי מגדיר את המטרה וממנה את ההשקעה.
אם ליישר קו ולמכור, הכי זול.
אם להחזיק, אז את הטוב יותר.
קיבלת הדגמה מה קורה כשרדיאטור כושל.
בא לך/לאישתך שוב?
ממשיך לעדכן מהשטח ...
לאור המלצת חברי הפורום שילמתי 350 שח בדיקת לחץ הפוך. והתוצאה לפי המכונאי היא שגם המנוע הלך.
לכאורה המחירון של הרכב הוא 17 אלף שח.
המוסך בודק לי מה העלות של מנוע חדש וזה בנוסף ל1700 נוספים עבור הרדיאטור.
מה האפשרויות שלי לדעתכם ?
אולי שווה כבר לתקן ולהחזיק אותו עד שיתפגר ? לא מזמן החלפתי אלטרנטור, גלגלים קדמיים ופנס אחורי (שעולה 1500 של לבדו)
האם מישהו בכלל ירכוש אותו במצב הזה ?
איך אני מוצא מישהו שירצה לפירוק ?
כאב ראש
המחירון לכאורה 17000
למכור? התעסקות ובסוף יישארו לך 10000 שח אולי. זה הערך האמיתי. גם אם תחליף מנוע אין לך קונים עומדים בתור.
בקיצור תמחק את הערך שלו. מת.
מבאס אבל זה מה יש.
תפרסם במרקטפלייס איפה שלא עולה לפרסם, הכי אמיתי ובמחיר סמלי - אולי יש מי שמחפש כזה לחלקים.
ויאללה הזדמנות להתחדש.
*כל זה בהנחה שאין ברכב הזה משהו מיוחד או חשוב לך מאוד. אם זה רכב חשוב לך - מהסוג שלא תמכור לעולם - אז מה זה משנה כמה עולה מנוע. תשקיע את הסכום זה יהיה בערך הסכום שאתה מפסיד מלנטוש את הרכב ויישאר לך הרכב. נוסע.
אסף.
שלום אסף
תודה על התשובה
איך אני יכול להבין בכמה אפשר למכור את הרכב ? באיזה אתר ?
יש אתרם מסויים לזה ?
במכה להערכתך אני אצליח למכור אותו
מניח שאם מוכנים לשלם לי עליו רק 8000 שח אז כבר משתלם לתקן ולהמשיך להחזיק אותו ? או שעם החלפה של מנוע ורדיאטור - יהיו עוד צרות כל הזמן ?
תודה
חפש רכב דומה ביד2 למשל ותראה כמה מבקשים עליו, תוריד 15-20 אחוז ותקבל מושג בכמה אפשר למכור רכב כזה תקין.
כעת רכז את כל הנתונים, אקסל או צ'אט-גיפיט או כלי דומה - עלות תיקון (חלפים + עבודה), כמה שווה לך הזמן של השבתת הרכב לצרכי תיקון וכאב הראש של המכירה, תתחשב שחלופות האפשריות (כמה כסף אתה יכול להשקיע ברכישת רכב אחר, עלויות נוספות הנובעות מהחלפת הרכב כמו עליית תעריף הביטוח או רישוי שנתי וכו'). התעלם מכל הנושאים שגורמים לך לסטות מהחשיבה הרציונאלית (זה לא רלוונטי שכבר השקעת בו בשנה האחרונה 5000 שח בחלפים חדשים) ותקבל תשובה לשאלה שלך.
שלום אסף
תודה על התשובה
יש אתרם מסויים לזה ?
במכה להערכתך אני אצליח למכור אותו
מניח שאם מוכנים לשלם לי עליו רק 8000 שח אז כבר משתלם לתקן ולהמשיך להחזיק אותו ? או שעם החלפה של מנוע ורדיאטור - יהיו עוד צרות כל הזמן ?
תודה
היה מקום לדיון משתלם/לא משתלם כל עוד האוטו נוסע ועושה את העבודה. וגם אז המסקנה היא להמשיך ליסוע כל עוד אפשר - לדחות את הקץ. אבל אז הגיע הארוע שעליו פתחת את הדיון - זה הקץ. ככה מכוניות יורדות מהכביש.
מכאן אין יותר שיקולים כלכליים. "תרדים אותו" = תמכור אותו למוסך לחלפים.
אי אפשר לבחון את האירוע בלי להבין את המצב הכלכלי של פותח השרשור, את זה רק הוא יודע.
לאחרונה ראיתי במוסך שמחליפים מנוע ל סוזוקי SX4 ישנה.
שאלתי מי מחליף מנוע לכזה רכב, אמר המכונאי שתמורת 5,000 וקצת שזה עולה, לאותו אדם כנראה השתלם\נוח להתקין ולהמשיך לנסוע.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אי אפשר לבחון את האירוע בלי להבין את המצב הכלכלי של פותח השרשור, את זה רק הוא יודע.
לאחרונה ראיתי במוסך שמחליפים מנוע ל סוזוקי SX4 ישנה.
שאלתי מי מחליף מנוע לכזה רכב, אמר המכונאי שתמורת 5,000 וקצת שזה עולה, לאותו אדם כנראה השתלם\נוח להתקין ולהמשיך לנסוע.
בדיוק, הכל עניין של תקציב, רכב חליפי יעלה X ותחזוקה עוד Y לככה וככה שנים.
אם אין תקציב לרכב חדש זה משמעותי, וגם אם לא, אם הרכב מספיק טוב ובטווח הקרוב/ארוך העלות תהיה פתוחה אז גם שווה.
ehudzeelim
28-01-26, 20:49
היה מקום לדיון משתלם/לא משתלם כל עוד האוטו נוסע ועושה את העבודה. וגם אז המסקנה היא להמשיך ליסוע כל עוד אפשר - לדחות את הקץ. אבל אז הגיע הארוע שעליו פתחת את הדיון - זה הקץ. ככה מכוניות יורדות מהכביש.
מכאן אין יותר שיקולים כלכליים. "תרדים אותו" = תמכור אותו למוסך לחלפים.
יצרת קץ מאין...
כמובן שאין באמת קץ, וכל רכב יכול להמשיך ולנסוע ולנסוע..
בדרך כלל או זה אפילו משתלם (כלכלית גרידא) אבל אנשים לרוב רוצים להתקדם/יותר בטיחות/יותר ביצועים, וכו'...
בבחינה כלכלית נטו, לרוב שווה יהיה לתקן ולהמשיך עם הרכב שכבר יש לך.
תודה על הדיון
מישהו יכול להתייחס גם לשאלה :)
יש אתר מסויים לזה ?
יד 2 או מרקטפלייס בפייסבוק אולי יש כאלה תקינים ואולי אפילו תמצא כאלה לחלקים במצב שווה ערך לשלך, ארז ענה לך בתגובה 22.
תחשוב כמה אתה היית מוכן לשלם לרכב כזה במצב זהה, ותוסיף פקטור חוסר וודאות כי לא ניתן לבדוק גיר ברכב לא נוסע,
להערכתי: מדובר ברכב שנת 2006 ללא מנוע תקין ותכלס זה סתם רכב ללא נישה מיוחדת, כנראה תצליח למכור לסוחרי ברזל בסכום הקטן מ1000 ש"ח או למישהו שמחפש ממש כזה לחלקי חילוף ותקבל גג 2000 ש"ח
לא הייתי מתכנן על יותר מזה אלא אם הוא ממש חדש בפנים סלון וכו ואולי למכור מושבים בנפרד לגיפאים משועממים וצמיגים משומשים וכל מה שתוכל לפרק בעצמך ולמכור בבודדים ברחבי הרשת,תוכל לאסוף 500 ש"ח על כל פריט, אה... והמון סבלנות לכאלה שיבכו לך בטלפון ויתאמו איתך ובסוף בכלל לא יגיעו
יצרת קץ מאין...
כמובן שאין באמת קץ, וכל רכב יכול להמשיך ולנסוע ולנסוע..
בדרך כלל או זה אפילו משתלם (כלכלית גרידא) אבל אנשים לרוב רוצים להתקדם/יותר בטיחות/יותר ביצועים, וכו'...
בבחינה כלכלית נטו, לרוב שווה יהיה לתקן ולהמשיך עם הרכב שכבר יש לך.
בטח, בטח.
בגלל זה כביש שש פקוק חיפושיות ופורד אסקורט.
ביטוח מקיף ולך להתנגש באיזה קיר
ehudzeelim
29-01-26, 09:48
בטח, בטח.
בגלל זה כביש שש פקוק חיפושיות ופורד אסקורט.
נכון, מצטט:
"אבל אנשים לרוב רוצים להתקדם/יותר בטיחות/יותר ביצועים, וכו'..."
ויש סיבות פסיכולוגיות: השפעה חברתית, סמל מעמד, "לא רוצה להישאר מאחור", אפשר להמשיך..
ויש עוד עניין אחד שמשפיע, זמינות חלקי חילוף.
מוני אורבך
29-01-26, 11:20
אני רק מוסיף את השני סנט שלי.
לפני מספר שנים אישתי היתה באותה הדילמה (כמעט)
רכב בן 16 שהלך לו המנוע באופן קטסטרופלי.
היה נדרש החלפת מנוע - 4K שח
היא החליטה לעשות זאת כי לא רצתה להשקיע עוד 80K ברכב חדש.
הותקן המנוע, והרכב נסע, אבל...
התברר שהיו כל מני נזילות, המוסך תיקן אבל זה לקח זמן וכאב ראש.
ואז צינור התפוצץ נזילת מים. נתפס בזמן.
ועוד ועוד ..
האוטו נסע אבל אי אפשר היה לסמוך עליו.
אין מה לעשות הרכב הוא ישן לא רק המנוע, והכל ביחד עושה הרבה יותר בעיות.
אחרי שנתיים, מבחינה כלכלית עדין היה עדיף לתקן ולנסוע, אבל זה היה מתיש.
בסוף היא החליטה לעשות טריד אין (קיבלה 3K שח על הרכב הישן) עם רכב טרי בן 3.
כלכלית זה לא היה החלטה נבונה, מעשית, פשוט נמאס לה להיות במוסך.
אז אם זה רכב שלישי בבית שנוסע פעם בשבוע ולא ממש צריך אותו, סבבה.
רכב שכל יום חיבים אותו.. לא נראה לי רעיון טוב, למרות שכלכלית זה עדיף.
תודה
אני כבר הגעתי להחלטה שלא כדאי לתקן אותו
אני רק לא יודע איך למקסם על המכירה שלו
כי מישהו מפירוק הציע לי 1000 שח
וזה קשוח כי
רק קניתי לו פנסה אחורי עם לדים ב1700 (לא עובר טסט בלי זה)
משולים
בולמי זעזועים
גלגלים
יש דרך לפרק ולמכור חלק חלק ?
טריידאין ?
למכור למוזיאון ?
תודה
טריידאין ?
למכור למוזיאון ?
לתרום לחבר'ה האלו?
https://youtu.be/fLGbk4C0gGs?si=eRBP9xBy8mtjwUQY
תודה
אני כבר הגעתי להחלטה שלא כדאי לתקן אותו
אני רק לא יודע איך למקסם על המכירה שלו
כי מישהו מפירוק הציע לי 1000 שח
וזה קשוח כי
רק קניתי לו פנסה אחורי עם לדים ב1700 (לא עובר טסט בלי זה)
משולים
בולמי זעזועים
גלגלים
טריידאין ?
למכור למוזיאון ?
תודהאתה יכול לפרק ולמכור חלקים ברשת, השאלה אם יש דרישה לחלקים של הרכב הזה.
אתה יכול להתחיל עם פרסום בלי לפרק כלום, ותראה אם יש ביקוש לחלקים ועב הביקוש להחליט אם לפרק או להתייאש
תנסה לפרסם את הרכב as is בלוחות.
תהיה כנה ואמיתי ותספר לקונה את מצבו + חתימה על זכרון דברים.
יש סיכוי שתקבל יותר כסף מהפירוק.
בהצלחה
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.