צפייה בגרסה מלאה : חצי כניעה לחזירות של השוק- דיפנדר.
מי שמכיר יודע שאני מלין בכל הזדמנות על חזירות השוק והמחירים ההזוים שמבקשים על רכבים "אקזוטיים" או סתם טויטות.
על אף שתמיד הייתי איש של דיפנדר (גם בחזקתי אחד, אבל בעיקר עבדתי עליהם המון בצבא) באמת שלא תכננתי לקנות גרוטאת פח עם חצי מליון קילומטר ובין 20 ל30 שנה במאתיים אלף שח (וכן, יש כאלו מחירים).
מה כן?
הלכתי לאחת מסדנאות הלנדרובר לקבל הצעת מחיר על הדיסקו 2 לטובת פחחות יסודית, ואולי נעילה, ועוד כמה פיצ'יפקעס. אחרי ההצעה (כמה עשרות אלפי) ישבנו לקפה ובשיחה הקולחת הלנתי כרגיל על המחירים ושאם היה דיפנדר בסתם מחיר מוגזם אבל לא טרלול מוחלט הייתי קונה, אבל אין.
"ודאי שיש" אמר בעל הסדנא, "אני אמור לקנות אחד כזה בכך וכך זוזים מיורמי מגבע. אם אתה רוצה, נרים אליו טלפון עכשיו."
אחרי שיחה קצרה מאוד עם יורמי, וסרטון וידאו מהפלאפון,
ובהחלטת אי שפיות זמנית (אבל כן אישור מהאשה), התקבלה ההחלטה.
שבוע אחרי נסעתי לאסוף את הכלה מגבע. כן. בלי לראות בעין, ובלי בדיקה.
אז במה מדובר?
דיפנדר 110 TD5, שנת 2005 עם 250 אלף קילומטר ומנוע שהוחלף לפני 25 אלף. היה בעברו ממוגן באבטחה של ישוב כלשהו בשומרון, ושימש כחצובה ניידת למצלמה טרמית.
האמת, כשלקחתי אותו למרכז התחילו בי מחשבות כפירה.
הרכב אמנם די פיקס מבחינה מכנית, אבל הבודי- אלוהים ישמור. יש רק שני כסאות. זה של הנהג חצי שבור. בגג חורים להעברת חיווט, תקרה- אָין, ובגדול, גם להובלת כבשים האוטו לא ראוי.
"יהיה בסדר" הבטיח בעל הסדנא, נסדר אותו.
אז בנתיים מה שכבר נעשה: בידוד כל האוטו מבפנים, קצת פחחות, החלפת כסא נהג ונוסע, החלפת דלתות (אם כי לדעתי הדלתות שהיו היו בסדר, אבל לא מתווכחים עם בעל המקצוע), החלפת גומיות חלון אחורי וחלונות ספארי, התקנת חגורות לספסלי אורך.
בנתיים אני התחלתי בבנית כסאות אחוריים ממושבים של סקודה יטי.
מה עוד נשאר לעשות:
בניית גגון.
וו גרירה ראוי.
בניית מתקון גלגל ספייר שיוריד עומס מהדלת.
סידור המזגן ובניית קונסולה ליחידה שלו, וליחידת המזגן האחורי.
בניית ספסלים אורך אחוריים למושבים 6,7,8,9 שיתאימו לרשום ברשיון (מניח שלא יהיה להם שימוש, וזה בעיקר לטסט.
סידור הבגאז' אם כי הוא כל כך גדול שאפשר פשוט לזרוק שם את כל הציוד ולזרוק על זה רשת.
יאללה, קצת תמונות:
כך זה התחיל:
150428
150429150430150431150432
אל תקמץ בפרטים....
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
בניה של כסאות,
רוצה לציין שהכסאות של היטי הם פשוט חוויה.
מתקפלים קדימה, רק משענת או כל הכסע, וניתנים להסרה לחלוטין בהזזת מנוף. מתחתיהם יש מקום לאחסון ערכת כלים, ערכת חילוץ קטנה ועוד כמה דברים, כשבהמשך הקיפול שלהם יהיה חלק מסידור שינה באוטו.
דרש מעט פבריקציה, הרבה יותר נקודות חיבור לרכב, פרופילים יותר עבים, ועם יותר מפזרי לחץ כדי שאהיה בטוח שזה עומד בכוחות הנדרשים. אחת התוצאות היא שזה הרבה יותר כבד מהכסאות המקוריים. אין תמונה שזה מורכב, אבל זה עובד ונוח. העובדה שניתן לקפל או להסיר כל כסא בנפרד היא בונוס מבורך. למשל, את הכסא האמצעי אני יכול להעיף לטובת צידנית "לשעת נסיעה", או מחיצת הפרדה בין שני ילדים ניצים.
150433150434150435150436150437
הסופש היתה טבילת אש, האוטו עוד לא קרוב ללהיות מוכן, אבל יש 5 מושבים וזה מספיק כדי ללכת לטבול
150438150440150441 .
רשמים עד כה.האוטו נוסע טוב, אבל עדיין קשה לטעמי. קפיצי הhd הפנימיים מאחור יוסרו להמשך בדיקה ונראה כמה הקפיצים החיצוניים התעייפו עם השנים. יהמצב מקדימה לא רך בהרבה ואולי לא יהיה מנוס מלהחליף את כל הארבעה. סופש האחרון ירדתי ל20 psi (קר) ואחרי חצי שעה נסיעה הורדתי עוד 20 שניות. הצמיגים אמנם 265 ולא 235 כמו בדיסקו, אבל עדין אני לא לרגיל לרדת כל כך הרבה. שבוע הבא יוחלפו ל235 (אותו קוטר, יותר צרים) חדשים ונראה מה קורה עם זה.
על הפרק גם דיפון החלק האחורי בדיקט, אבל זה לא דחוף.
דיסקליימר:
לדעתי הדיסקו 2 רכב יותר טוב מהדיפנדר בכמעט כל תחום. בכביש זה ברור, אבל גם בשטח. מרחק סרנים של 100 הוא ממש יופי, וכשזה מגיע עם מזגן וריפודים ובידוד זה סוס מנצח.
אז למה בכל זאת החלפתי?
א. הפלסטיקה של לנדרובר מעו'לם לא היתה ידועה באיכותה. בדיסקו יש הרבה יותר ממנה, ודווקא אלו החלקים שיותר קשה להשיג. זמינות החלפים והשיפורים של הדיפנדר, לעומת זאת, היא מטורפת, ונופלת לדעתי רק מאלו של הרנגלר. פשוט מפחידה כמות הדברים שאתה מתפתה להזמין...
ב. חשוב לי להיות חוקי, בדיסקו, אמנם הצמיגי 235/85/16 יושבים בול ותפורים על האוטו, אבל אינם חוקיים. הצמיג החוקי לא מאפשר הורדת הרבה אוויר, וגם אין במידה שלו צמיגי שטח.
ג. ידני!!
ד. הדיפנדר בנוי לקסטומיזציה. בא לך להוסיף מדף? תוציא מברגה קדח כאוות נפשך. אפילו באמצע טיול... זה פשוט קוביית לגו מאלומיניום חשוף
ה. זה באמת אוטו שפחות רואים עליו את הגיל. וישרוד יותר בקלות את השנים הבאות. זה האוטו שעליו אני רוצה ללמד את הילדים לנהוג בשטח.
ו. ידני כבר אמרנו?
סופש האחרון ירדתי ל20 psi (קר) ואחרי חצי שעה נסיעה הורדתי עוד 20 שניות. הצמיגים אמנם 265 ולא 235 כמו בדיסקו, אבל עדין אני לא לרגיל לרדת כל כך הרבה. שבוע הבא יוחלפו ל235 (אותו קוטר, יותר צרים) חדשים ונראה מה קורה עם זה.
הורדת הרבה בגלל הקפיצים?
הורדתי הרבה כי האוטו הרגיש לי קשה מדי.
אבל הצמיגים הם סינים עלומי שם כך שאין לי מושג מה תפקידם בכל האירוע. על פניו הלחצים שאני רגיל אליהם הם על צמיג צר יותר, ויש לי גם הרגשה שהדיסקו היה כבד יותר.
נ.ב.
האוטו גם כנראה עם רנפלט, לדברי המוכר מהסוג הקל. הונטילים תומכים בטענה הזאת אבל אדע סופית השבוע כשאחליף צמיגים. לא מורגש חוסר איזון בנסיעת כביש. בכל מקרה זה פחות רלוונטי לנושא.
תתחדש.
למה לא להוריד את המושבים המייותרים מהרשיון? לזכרוני זה אפשרי, שלי מוגדר כ-4 מושבים
תבדוק שההדבקה פה תקינה. יש אצלך איזה חיזוק אבל צד ימין נראה מופרד להבדיל משמאל. זה מקור להרבה רעשים. מה שאצלי קרה זה שצד אחד התנתק והרוח הפעילה כל כך הרבה כוח מבחוץ שגם הצד השני התנתק ואז מעל 80 קמש הפח החיצוני היה מתקמט פנימה בבום וחוזר החוצה בבום נוסף מתחת ל-40.
150443
תתחדש ואיזה כיף.
אני בחלט חולם שיום אחד שמי שישאר לישון באוטו זה רק אני או מקס' אני והאישה 110 או 130 יהיו הרכב שיחליף את השברולט.
בעיני, דיפנדר זה אחד הרכבים האולטימטיבים
איזה אופי פולני דפוק.
במקום: "אהבה ישנה, פרויקט חדש - דיפנדר!"
יצא לך: "חצי כניעה לחזירות של השוק - דיפנדר"
למה חצי?
מברוק!
רק אומר שיש פתרון לדיסקו שהוא גם ידני [emoji12]
תתחדש.
למה לא להוריד את המושבים המייותרים מהרשיון? לזכרוני זה אפשרי, שלי מוגדר כ-4 מושבים
תבדוק שההדבקה פה תקינה. יש אצלך איזה חיזוק אבל צד ימין נראה מופרד להבדיל משמאל. זה מקור להרבה רעשים. מה שאצלי קרה זה שצד אחד התנתק והרוח הפעילה כל כך הרבה כוח מבחוץ שגם הצד השני התנתק ואז מעל 80 קמש הפח החיצוני היה מתקמט פנימה בבום וחוזר החוצה בבום נוסף מתחת ל-40.
150443
אתה צודק,
ועיניך חדות.
זה טופל.
אגב,
זה בדיוק מה שהיה לי בדיפנדר הקודם (ה90 הכחול בתמונת משתמש).
- - - Updated - - -
רק אומר שיש פתרון לדיסקו שהוא גם ידני [emoji12]
כן, אבל לא רצית למכור לי אותו.
אי יאי יאי, מזכיר נשכחות.
זה קלסיקה וקלסיקה שופטים עם הלב ולא עם עובדות יבשות, אחרת זה נגמר בבכי…
לא היה שווה לחפש 97, בואך אספנות?
Sent from my iPhone using Tapatalk
תתחדש, כיף לקרוא.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
אי יאי יאי, מזכיר נשכחות.
זה קלסיקה וקלסיקה שופטים עם הלב ולא עם עובדות יבשות, אחרת זה נגמר בבכי…
לא היה שווה לחפש 97, בואך אספנות?
לא.
חיפשתי הכי חדש שאפשר. בעצם לא חיפשתי בכלל, כן עברתי על הלוחות באופן סדיר, כמו שעברתי על לוחות של היילקסים, דיסקברי 4, יונימוגים, איוקו 4x4, ואפילו בפינות האקזוטיקה - שמתי עין על איזה פיצנגאוור, אבל שום דבר לא ברצינות.
לא שאני פוסל על הסף, אבל ה97 (וכל ה tdi) שהיו בלוחות לא הצדיקו את המחיר שרצו עליהם.
כאן אני גם מקבל בונוס של מנוע שמאפשר לעקוף בכביש אם צריך.
ובכלל,
האוטו הזה מצא אותי, לא אני אותו.
קיבל גם שם די גרוע.
כל חבר משפחה רשם שם על פתק ועשינו הגרלה.
השמות היו גרשון, חבוטניק, ג'יימס ומקס.
יצא מקס. מה לעשות, הבטחות לילדים חייבים לקיים.
בנתיים הוא עונה לשם "האוטו החדש ישן של אבא".
התיישנת! יפה מאוד, מצפה לעקוב
דווקא חבוטניק היה נשמע מגניב
אני הייתי הולך על "הקוביה" אבל לא שאלו אותי
נצל אותו בהרבה טיולים איל ותיהנו ממנו כולכם. בשעה טובה.
לביא
תתחדש,
אם היו לי כמה עשרות אלפי זוזים מיותרים הייתי הולך על דיפנדר במקום הדיסקו - חלום של כיעור יפה.
תתחדש,
אם היו לי כמה עשרות אלפי זוזים מיותרים הייתי הולך על דיפנדר - חלום של כיעור יפה.
ברגע שהצטרפתי לעמותת פ.י.ל. פתאום התפנו לי מלא זוזים.
בניגוד לג'יפולוג, העמותה גם מאפשרת לרכוש כיסוי גלגל עם לוגו של העמותה....
אסף כתב בשרשור אחר:
וו גרירה עם קורה לשילדה? בדיפנדר? סוף סוף.כשיש רכב עם מקום לחיבור וו גרירה לפגוש האחורי המקורי בלי לפגוע בזווית עזיבה...?
(אבל לא נחטוף למוטי את השרשור)
אסף.
ובכן,
החיבור המקורי של וו הגרירה בדיפנדר אל הקרוס ממבר האחורי לא מספיק חזק כדי לשמש לחילוץ,
בצבא כל החלק מקבל חיזוק. באזרחות יש תמונות של אומללים עם קורה אחורית שנראית כמו פרונט של טנדר ויליס.
גם הנקודות לטבעות D הרבה יותר עלובות מבדיסקברי 2, ישבות על סתם חור בפח הדק של השלדה, ועם בורג m10. וללא שום חיזוק פנימי.
הרסיבר לוו גרירה (נשלף) מחלק את העומס בין הקרוס ממבר לבין הנקודות של טבעות ה D ומאפשר חילוץ עם וו יעודי (לא וו גרירה), או עם אזניים שעל הפרופיל הבריא של הרסיבר. יש לי עדיין התלבטות אם להרחיב את החור של הטבעות D בשלדה מ 10 ל12.
אם אתה מכיר פטנט טוב יותר אשמח לשמוע. כי פלטה 8 ממ לחיבור ל6 הברגים שעל הקרוס ממבר (שניים m16 וארבעה m12) יש לי.
בין כה, אם ארצה לחבר וו גרירה לעגלה, הוא יצטרך להיות עם ברך נמוכה מאוד, בדומה למקובל בראם ודומיו.
- - - Updated - - -
יש כאלו בתכנון?
עוד לא. אלא אם מישהו יתרום לי זוג.
אם כי כבר יש הכנה.
כל הניטים של החלון הוחלפו לברגי נירוסטה.
תשנה את העגלה ולא את גובה הוו באוטו
הוו הוא נשלף לא אכפת לי שתהיה לו הנמכה של מטר אפילו. הוא לא יהיה מחובר לאוטו בשגרה. על האוטו יהיה או וו יעודי לחילוץ, או סתם רסיבר ריק ואזנים לגרירה.
עגלות כשיהיו, יהיו מזדמנות של שכנים.
נכון לעכשיו אני צריך לארגן משהו זמני ליום שבת, ויש לי וו שמתחבר ישירות להברגות בקרוס ממבר, אני פשוט צריך ןנסוע עם עגלה בשטח, והיא תהיה בזווית שתגרום לה לגרד את החלק האחורי בכל מעבר.
הפטנט הצבאי הוא פלטת חיזוק מכופפת על הפגוש מקצה לקצה עם פלטת קונטרה פנימית.
אם תרצה יש לי את השרטוטים של אלו שאני תכננתי אבל זה מוצר די פשוט.
הרסיבר מתחבר על רביעיית החורים שבאמצע והוו גרירה - כמו בכל רכב שטח - עם הנמכה ראויה.
לגבי נקודות החילוץ המקוריות - בורג 10 בחוזק גבוה בגזירה כפולה נותן קצת פחות מ5 טון. לחלוטין לא מספיק לחילוץ קשה מנקודה בודדת. הפגוש המחוזק כן מספיק.
אסף.
בשעה טובה, רק הנאות, שאפו.
יכול להיות שהאתר חווה גלגול נשמות? האגדות של פעם חוזרות וקמות לתחייה.
תתחדש!
הורדתי הרבה כי האוטו הרגיש לי קשה מדי.
אבל הצמיגים הם סינים עלומי שם כך שאין לי מושג מה תפקידם בכל האירוע. על פניו הלחצים שאני רגיל אליהם הם על צמיג צר יותר, ויש לי גם הרגשה שהדיסקו היה כבד יותר.
במידה הזו אפשר להוריד הרבה יותר אויר ביחס ל-235, ולהרוויח אחיזה ושיכוך.
האוטו גם כנראה עם רנפלט, לדברי המוכר מהסוג הקל.
גם הקל מפריע.
ראינו והרגשנו יפה את המכה כשהצמיג נפחס על משהו.
רק מזכיר שדיפנדר יכול לנעול גם 265-75-16 ברישיון
Sent from my iPhone using Tapatalkזו המידה שיש לי ברכב, היום זו כבר יעשה עתיקה ויותר ויותר קשה להשיג צמיגים נורמליים
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
זה מה שיש על הרכב וגם ברשיון,
ומחר בבוקר זה הולך ןהפוך ל235/85.
לגבי הוו גרירה,
יש לציין שב td5, אין בורג עובר עם אום, אלא תבריגים ששת7לים בקרוס ממבר (להלן יקרא טמבון בשביל הנוחות).
ניצלתי כמה שעות כדי לייצר פלטת 8 ממ עם 6 חורים לברגים שנכנסים לטמבון (4 ברגי m12 ושני ברגי m16),
לפלטה למטה ריתכתי שטוח בעובי 10 ממ שרץ לרוחב הטמבון בו קדחתי 3 חורים ל3 ברגי m10 שנכנסים לתבריגים בחלק התחתון של הפגוש. בקצות השטוח עוד שני שטוחים 20 ממ שרצים ומתחברים לנקודות העיגון של טבעות הd. בשלב הבא אני אוסיף עוד נקודת עיגון לשלדה כדי לא לקרוע אותה, אם כי רוב העומס אמור ליפול כל הטמבון.
כך אסף יהיה רגוע שלא הרסתי את זווית הנטישה. נכון לעכשיו מתייבש עם שכבת צבע ראשונה כי מת לי הדיסק ואת החיזוקים האחרונים לא הספקתי לייצר.
כרגע יורכב הוו גרירה הקיים, עד שאקנה רסיבר. (יש בקמפינג לייף ב210 שח, אני אוסיף לו חיזוקים). כמו כן, הצלחתי להשיג אחרי שיטוט בשתי מסגריות ושני מחסני ברזל, פרופיל 50 ממ עובי דופן 4 לייצור ברך להנמכה, או ווים נשלפים לחילוץ. זה חתיכת פרופיל נדיר כשמחפשים שאריות כי בניגוד לפרופילים דקים, בד"כ מי שקונה 6 מטר לוקח את השאריות איתו.
הוו גרירה של הדיסקברי יוצע למכירה בקרוב.
וגם,
הפתעה מגניבה. הדיסקברי היה עושה 1 ל8.5 בנסיעה משולבת.
בסופש ירדתי לדרום בשישי, נסעתי כל יום שבת בשטח, ולקראת חשיכה עליתי חזרה למרכז.
היום בבוקר נכנסתי לתדלק וגיליתי שהדיפנדר, על יחסי ההעברה הקצרים יותר, ועם הגיר הידני עשה....
1 ל 10.5!
אז נכון שנסעתי 90-100 במקום 100-110, אבל בכל זאת וואו!
הנסיון מראה שלא מספיק להתחבר לקדחים המתוברגים בפגוש, נדרשת פלטת קונטרה.
אסף.
ולגבי וו עם הנמכה - אם זה לגרירה אחת תעבור לקחת יש לי בארגז של הטנדר (אתה יודע איפה הוא חונה).
אסף.
ehudzeelim
09-02-26, 22:01
תתחדש נראה תענוג של רכב
לגבי הרסיבר של קמפינג לייף, הוא לא יבלוט מדי אחורה? או שהוא יהיה שתול בתוך הפגוש מצד לצד?
ואם תרצה- העליתי לרשת מודל של פגוש מחוזק.
https://cad.onshape.com/documents?nodeId=575578ec95b41bece5d3442 4&resourceType=folder
לא לוקח אחריות. אולי שום דבר לא מתאים.
אסף.
הנסיון מראה שלא מספיק להתחבר לקדחים המתוברגים בפגוש, נדרשת פלטת קונטרה.
אסף.
לא מצליח להכנס ל onshape.
ובכל מקרה, האם אתה זוכר איפה הפלטה ישבה?
כי ב td5 הטמבון הוא פח קפול סגור. אין כל כך איך להעביר ברגים "דוך" במרכז שלו. בצדדים דווקא כן.
אצלי מאז ומעולם הוא מחובר ככהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20260210/90567c7579ddff76a6157632e9e9dcc5.jpg
לא חושב שיש קונטרה מהצד השני
אבל למה להתעסק בפסימיות כשאפשר לעדכן בדברים משמחים.
הבוקר הלכתי להתקין 5 צמיגים חדשים.
לא נכנס לדיון של צר מול רחב, אבל את הצמיגים הסינים הרחבים הישנים החליפו צמיגי 235/85/16 רדר סינגפוריים. radar renegade r7 m/t. רציתי משהו יותר מוכר, אבל לא מצאתי. גם מה שמופיע באתרים לא קיים במלאי. יש חוות דעתעליהם מארה"ב ואוסטרליה, כך שזה לא עלום שם לחלוטין.
150506
את המקסיס ביג הורן שהיה על הספייר החלפתי בצמיג סיני חדש שזהה לסיניים שהיו על האוטו (רק צר יותר כמובן). הם מ2024 ולאיודע כמה הם נסעו אבלנראים די שחוקים. הדגם של הסיני אגב, הוא: zmx maxtraves m/t. לא הייתי פוסל אותם כצמיג אין ברירה.
ידעתי שיהיה עניין עם הרנפלט, אבל הצמיגיה שנשלחתי אליה מאתר tires4u, בטענה שהצמיגיה הקרובה אלי לא הכי מקצועיים, לא ידעו אפילו מה זה (איפה כאן האימוג'י של תולש שיערות). הסברתי להם איך מפרקים את התותבים והם הצליחו. אבל זה חיזק אצלי את ההבנה שהתותבים לא יחזרו לצמיג כי כל ביקור בפנצ'ריה יהפוך לסרט. (בנוסף להערה של דורון).
150507
כמובן שהיה הדיון הרגיל על צבע לבן בחוץ או בפנים, וכמובן שאת הצמיג הראשון הם הרכיבו הפוך, וכמובן שהתעקשתי לסגור את האומים בעצמי, למרות שהבאתי מגביל מומנט (הם גם עובדים עם אימפקטחשמלי, שלגביו עלתה כאן סברה שהמגבילים הללו עובדים איתם פחות טוב. לא יודע. סגרתי בעצמי ביד).
להפתעתי גיליתי שה radar הם עם3 ply בדופן. לא יודע אם 3 פליי של רדאר יותר טוב מ2 פליי של טויו, אבלפעם הבאה שאזרוק אמירות חלולות סביב המדורה, אוכל להגיד ש"יש לי 3 פליי ואני הכי גבר בעולם"....
150508
איך זה נוסע?
לא יודע. מן הסתם עושים פחות רעש מה mt הישנים, ויותר רעש מ at חדש. מה שכן, אפקט הפלצבו טוען שכעת, עםהצמיג הצר, ההיגוי מרגיש קל יותר. יתרון (אם זה באמת נכון).
אצטרך לבדוק אותם מתישהו בשטח.
תבדוק את המגביל היגוי
אולי עם צמיג צר, צריך "לעדכן" את ההגבלה.
אצלי מאז ומעולם הוא מחובר ככהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20260210/90567c7579ddff76a6157632e9e9dcc5.jpg
לא חושב שיש קונטרה מהצד השני
אצלך יש את החיבורים שרצים אחורה אל השלדה בדיוק בשביל זה. אבל אנחנו נזרום עם אסף ונרים את הוו.
אצלי זה נראה ככה:
150510
אני עם צמיגי ראדר AT כבר כמה שנים. החליפו סיניים חסרי אחיזה, אין לי משהו רע להגיד עליהם. אני עושה כורכר ובוץ לייט ככה שהדעה שלי על המותג לא הכי רלוונטית
מדהים מה אפשר לעשות היום עם הAI
150509
לגרירה בלבד כל אחד מהווים שצילמתם בסדר. הבעיה מתחילה בחילוץ.
אגב, הרסיבר צמוד מתחת לפגוש מאוד קומפקטי וקל באמת לא פוגע בזווית עזיבה. אבל מפעיל מומנט גדול בחילוץ אם משתמשים בו.
אסף.
ehudzeelim
10-02-26, 18:07
לגרירה בלבד כל אחד מהווים שצילמתם בסדר. הבעיה מתחילה בחילוץ.
אגב, הרסיבר צמוד מתחת לפגוש מאוד קומפקטי וקל באמת לא פוגע בזווית עזיבה. אבל מפעיל מומנט גדול בחילוץ אם משתמשים בו.
אסף.
חייב לציין שאף אחת הדוגמאות שהובאו כאן אינה נכונה בעיניי,
בתכנון אידיאלי הרסיבר צריך להיות משולב במרכז הפגוש וכמעט לא לבלוט ממנו.
חייב לציין שאף אחת הדוגמאות שהובאו כאן אינה נכונה בעיניי,
בתכנון אידיאלי הרסיבר צריך להיות משולב במרכז הפגוש וכמעט לא לבלוט ממנו.
זה מה שאני בונה. וזה מה שאסף התכוון (אם כי בדגם הצבאי אין רסיבר אלא וו חצי חקלאי מסיבי. מחר אולי אוכל להתקדם ולהעלות תמונה.
לא מצליח להכנס ל onshape.
ובכל מקרה, האם אתה זוכר איפה הפלטה ישבה?
כי ב td5 הטמבון הוא פח קפול סגור. אין כל כך איך להעביר ברגים "דוך" במרכז שלו. בצדדים דווקא כן.כמה שאני זוכר - ארבעת הברגים של הפין החקלאי נכנסו לארבעת החורים המתוברגים אחרי קדיחה דוך לצד השני שם חיכתה הפלטה קונטרה.
בנוסף יש את הברגים בצדדים עם פלטות קונטרה.
ואת הברגים למטה.
אם הייתי עושה את זה היום הייתי אולי מוסיף שני קדחים לברגי 16 שייכנסו לתבריגים הקיימים, שיהיה.
החוזק של הפגוש הוא החוזק של הפלדה עובי 10 עם הכיפוף. גם זה אולי משהו שהייתי עושה אחרת כי צריך רדיוס כיפוף כמעט אפסי כדי להתלבש על הקרוסממבר המקורי וזה מחליש את הפלדה - עדיף לרתך סרגל לצד התחתון.
אסף.
ehudzeelim
10-02-26, 22:36
זה מה שאני בונה. וזה מה שאסף התכוון (אם כי בדגם הצבאי אין רסיבר אלא וו חצי חקלאי מסיבי. מחר אולי אוכל להתקדם ולהעלות תמונה.
אני חושב שהבנתי אותך,
אני מתכוון שהרסיבר צריך לעבור דרך הפגוש, ולבלוט כמה שפחות. כמו בתמונות האלה. וגם אז כל הסביבה שלו צריכה להיות מחוזקת - מלפנים ומאחור.
אחרת אם הוא בולט מהפגוש, כדי שבמשיכה אלכסונית לא יופעלו מומנטים גדולים מאד עליו (אם הוא מיועד גם לחילוץ) ועל פלטת החיבור שלו, תצטרך תמיכות אלכסוניות (פלטות משולשות למשל) די רציניות.
גם מבחינה אסתטית זה יותר נכון, אבל בעיקר מבחינת תכנון לעומסים.
150511150512
זה האידיאל. אבל לא יקרה אצלי. אין לי אפשרות לחתוך לתוך הטמבון.
תתחדש, איזה כיף לך, אך הגעגועים לדיפנדר השחור שהיה לי ושעבר בניגוד לרצוני לישמעלים יימח שמם.
על מנת להצדיק את הכותרת אם נוח לך מסקרנת עלות הרכישה של של הקוביה המכוערת והיפהפיה הזו.
תכלס, עם כל אהבתי לרכב המטריף הזה, בשלב הזה בחיי לא הייתי חוזר לסגפנות היחסית של הדיפנדר.
בהתייחס לכותרת - רק אומר שבעולם בכלל ובארה"ב הפרט - הדיפנדרים נדירים ונחשבים לקלאסיקה יקרת ערך שנמכרת במחירים הזויים וגבוהים בהרבה ממחירי הדיפנדרים בארץ.
מניח שלא מחדש לך אבל אני הייתי מתחיל בליישר קו ולשפר קודם כל את המכניקה למצב הכי טוב שהכיס מאפשר - משפר בעיקר את נקודות החולשה המיכאניות - ציריות (שם מחוזקות), ומערכת הקירור המנוע (צנרת סיליקון חדשה ומיכל עיבוי מנירוסטה). על הדרך אם אין נעילות דיפ' לרכב שנרכש אז נעילות נשלטות.
תודה על האיחולים.
מיכל נירוסטה עושה בעיות ואני משתדל להמנע ממנו. כל מה שיש בשוק כרגע באיזשהו שלב כושל או מפתח חלודה.
ציריות- אין צורך. הרכב לא יעשה עבירות, ומעבר לכך, אני נוהג על דיפנדרים כבר משנת 99, מעולם לא שברתי ציריה, ואני לא מתכוון להתחיל עכשיו. בקרוב אפתח פלאנג'ים לראות אם הן מתחילות להתפתל, אבל לאור מצב שאר מערכת העברת הכוח, נראה לי שהן עברו חיים קלים.
נעילות- כשהסרן האחורי יפתח חופש ואצטרך להחליף דיפרנציאל אולי אשים נעילה, כרגע הtc עובד מצוין.
יישור קו מכני,
הרכב נקנה כפח אשפה מבחינת מרכב. אבל מכנית, למעט מספר נזילות והזעות אופייניות שאני אתקן לאורך זמן, או בכלל לא, הוא פיקס. מנוע בריא, אין חופשים במערכת העברת הכוח גיר וטרנספר עובדים יופי, צנרת מים נראים יחסים רכה וטריה, ובכלל, להניע ולנסוע. הקלאץ אולי מעט גבוה ומתישהו אולי אצטרך להחליף.
המחיר על אף שהוא זול בעשרות רבות של אלפי שקלים ממה שמבקשים על רכב עם נתונים דומים, עדיין יקר להחריד ומביך. רק מהבושה (והפחד שאשתי קוראת כאן) אני לא אשתף אותו.
כרגע רוב העבודה מתבססת על להכשיר אותו לטיולים, בעיקר ברמת הזיווד.
כן, יש להספיק להכין וו גרירה עד יום שבת בבוקר, אבל אני ביישורת האחרונה רק מחכה לשכבה שניה של צבע.
150514
150515
150516
הדיבור על מיכל עיבוי נירוסטה שייך לדעתי ל tdi300
אם יורשה לי הקלאץ שלך זוועה ויש לך רגל שמאל גיבורה, בוא תעשה סיבוב אצלי ותראה איזה כיף.
אם יורשה לי הקלאץ שלך זוועה ויש לך רגל שמאל גיבורה, בוא תעשה סיבוב אצלי ותראה איזה כיף.ככה זה בדיפנדר....כמו המערכת למניעת חלודה (הטפטפת שמן)
חייב לציין שהתוצאה לא פחות ממזעזעת בעיני ואין מצב שזה נשאר ככה.
או שהוו המשוןב יתחבר ישירות לטמבון ולא יהיה נשלף,
או שהרסיבר יקוצר, אוש הוא יעבור את מתחת לטמבון, אבל הזוועה הזאת לא תישאר. למחר זה יצטרך להספיק ולא מעבר.
150533150534
ככה זה אצלי
צריך עוד מידע מידות וכו?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20260213/69483599626246469206d9adf47a9775.jpg
וגם חרגתי בשבע סנטימטר מ42 הס"מ המותרים מהקרקע למרכז התפוח. אבל לא יכולתי לעשות יותר הנמכה. גם ככה זה מוגזם.
150535
מבחינת גובה התפוח מנקודת מרכז הכובד של הטמבון (שבהערכה גסה אלו ברגי הM16). ההנמכה היא 20 ס"מ, שזה פחות נורא.
150536
ככה זה אצלי
צריך עוד מידע מידות וכו?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20260213/69483599626246469206d9adf47a9775.jpg
הסטאפ הזה מסתדר אם אני משתמש ברסיבר של הדיסקברי שיש לי, אבל ניסיתי לא להרגיז את אסף על ידי ירידה מתחת לקו הטמבון.
ובכל מקרה,
אשמח אם מישהו יסביר לי אם יש סיבה שהרסיברים שמוכרים בשוק הם כאלה ארוכים.
מה שיש לי של הדיסקברי הוא חצי באורך. (אבל כנראה מתאים לאינסרט מברזל מלא כי הקוטר הפנימי שלו הוא בול 50 ממ ולא 52 כמו בשאר מה שקיים בשוק.
אני חושב ש 50 52 זה הפער בין פרופיל 50 "ישראלי"
לסטנדרטי האמריקאי.
האורך, בטח להרחיק את העגלה מהגלגל/דלת.
ehudzeelim
13-02-26, 14:04
בזמנו היה לי נגרר נמוך, אז הגבהתי את היצול במקום להנמיך את הוו.
150537
זה הפתרון הנכון,
אבל אין לי עגלה,
ואני נתקל בצורך לגרור עגלה אולי פעם בשנה,
כל פעם של מישהו אחר.
עוד נתון מעניין.
שקלתי את האוטו ריק (למעט ג'ריקן, ערכת כלים, ערכת חילוץ קטנה וערכת קפה), מיכל דלק על 3/4.
שוקל 1980.
המשקל העצמי ברשיון הוא 2100. לא יודע לאן נעלמו מאה ומשהו קילו, וגם לא אכפת לי.
המשקל הכולל (זאת גרסת ה hd) הוא 3500.
מה שאומר, שאני יכול להעמיס מעל טון וחצי.
מטורף.
היום העמסתי את האוטו בציוד לטיול שכולל בלוני גז גדולים, 150 ליטר מים (הכי מאחורה במיקום הכי פחות נכון, אבל הכרחי לשימוש) כירות שטח מוסדיות גדולות ושאר ירקות, והאוטו לא נראה שקוע ולא מרגיש רופס. מה שמחזק את ההבנה שקפיצי ה hd חייבים לעוף. (לא שקלתי אותו מלא) אבל בוודאות הרבה יותר משקל ממה שיוצא לטיול בד"כ.
איזה קפיצים יש מאחורה? סליל בודד או כפול?
אסף.
כפול.
הפנימי יעוף, ונראה כמה החיצוני עייף אחרי 20 שנה*. הבולמים חדשים (efs) ולא מתאים לי להכנס להוצאה של ארבעה קפיצים חדשים כרגע.
*אם כי יורמי ממוסך גבע טוען שהממוגנים לא שוקלים כל כך הרבה.
הרבה יחסית למה? לראם שלו? חחח
אבדוק מחר.
נשאלת השאלה האם הבולם ששמו לא מיועד לעבוד מול קפיץ חזק ומה יקרה בעבודה מול קפיץ מוחלש.
גם את זה אברר בהמשך, ראיתי שיש עליו מק"ט של אאוטבק, הם בעבר היו מאוד אינפורמטיביים בטלפון.
גם בוואטסאפ קבלתי אחלה תשובות
אבדוק מחר.
נשאלת השאלה האם הבולם ששמו לא מיועד לעבוד מול קפיץ חזק ומה יקרה בעבודה מול קפיץ מוחלש.
גם את זה אברר בהמשך, ראיתי שיש עליו מק"ט של אאוטבק, הם בעבר היו מאוד אינפורמטיביים בטלפון.בולם מרסן תנועה. כשאתה מסתכל על מערכת יש את היחס בין המשקל לקבוע הקפיץ - זה אומר אם הקפיץ חזק או חלש *ביחס למשקל הרכב*, והריסון הוא ביחס לזה. כלומר קפיץ ל1500 קג על הסרן כשהרכב עם 1500 קג על הסרן יתכווץ כמו קפיץ ל2000 קג על הסרן עם 2000 קג על הסרן.
את התנועה הזו אותו מרסן ירסן בערך אותו דבר. בולמים 'גיבורים' גם יהיו עם כמות שמן גדולה יותר כדי לא להתחמם.
זה ברמה של מערכת קפיץ- בולם. ברמת הרכב כולו - עם מרכז כובד גבוה של מטען כבד, הרכב מתנדנד יותר. וגם זו תנועה שצריך לרסן - קפיצים מתאימים ומוט מייצב עושים את רוב העבודה במניעת התנועה הזו או הקטנה שלה. הבולם עושה את השאר - אבל זה כבר פחות משמעותי.
איפה מתחילה הבעיה? כשמרכיבים קומבינציה של קפיצים רכים יחסית למשקל ובולמים קשיחים - לרכב כבד יחסית. אז באמת כשתעבור לעומס נמוך יותר וקפיצים רכים יותר והבולמים עדיין קשיחים - תהיה בעיה. אני חושב שזה לא המקרה.
אסף.
כמה ממ החיצוני?
אסף.
חיצוני אחורי 19 ממ בקירוב (או 3/4")
קדמי 16 מ"מ בקירוב (או 5/8).
לפי הצבעים והטבלה שכאן:
https://red90.ca/rovers/springinfo.html
אלו קפיצי hd.
אחוריים: ימין אצלי חום (לא מצאתי בשום טבלה, דם לא בזאת שרצה כאן באתר), שמאל- סגול/חום.
קבוע קפיץ- 270/420 lb/inch. (מניח שעם ובלי הקפיץ הפנימי שלא ראיתי עליו קוד צבע.
קדמיים:
ימין- לבן צהוב, שמאל-כחול אדום. קבוע קפיץ- 225 lb/inch.
הבולמים הם efs elite,
מסוג טווין טיוב, שלפי הקוד דגם תואמים לדיפנדר 110 לא מוגבה. לא מצאתי באתר של efs יותר מדי פרטים על אורך פתיחה/סגירה/מהלך, מהירות כיווץ או חזרה. גם לא מוצר שמתאים לhd, אם כי בהרבה מקומות ראיתי שמה ששמים בדגמי הhd, זה מה שמוגדר ל130.
קוד קדמי: 36-5592, אחורי 36-5593. יש גם קידוד של אאוטבק, אבל אברר מולם בטלפון.
הקפיץ 19 ממ מתאים לרכב טיולים עם עומס קבוע לא גדול.
תתחיל בלהוציא את הפנימי נראה לי שזה יספק אותך בינתיים.
אסף.
והבולם האחורי 335 ממ סגור 555 ממ פתוח ומתאים להגבהה עד 30 ממ.
בקיצור.... תישאר עם מה שיש בינתיים.
אסף.
והבולם האחורי 335 ממ סגור 555 ממ פתוח ומתאים להגבהה עד 30 ממ.
בקיצור.... תישאר עם מה שיש בינתיים.
אסף.
תודה רבה.
בחיפוש חופשי ברשת אכן ראיתי שהבולמים משווקים גם כבולמים להגבהה מתונה (הקדמי אגב, גם להגבהה של 50 ממ, בעוד שלאחורי יש מקט אחר עם סיומת 90 או 91.. כנראה שהוא ארוך מהמקורי).
בשרשור שלי בדיסקו 1 יש טבלאות השוואת בולמים דיסקו ודפנדר
מסתובבות הרבה.
יש סלט שלם אפילו בין מה שמופיע בספר הרכב לבין מה שיש בפועל בשטח. וזה עוד לפני קידודים שונים של יצרני אפטרמרקט.
מידות בפועל של דגמים שונים
חיצוני אחורי 19 ממ בקירוב (או 3/4")
springinfo.html[/url]
אלו קפיצי hd.
אחוריים: ימין אצלי חום (לא מצאתי בשום טבלה, דם לא בזאת שרצה כאן באתר), שמאל- סגול/חום.
.
אם זוכר, כתבת שהרכב היה פעם עם צורך תצפית?
אם כן, ייתכן ושינוי הצבע בקפיצים כי יש קפיצים שונים בצדדים לפיצוי על משקל התורן והאמצעי שהיה שם.
(כתבת שמידת הסליל ״בערך״)
לא.
בלנדרובר יש מין מעשה קונדס של המהנדסים לשים קפיצים באורך שונה גם ברכב סטנדרטי,
והם גם מתחלפים בהתאם לרכב ימני או שמאלי.
שאלת את עצמך פעם למה אתה רואה המון לנדרוברים שיושבים עקום?
אז זה בגלל שהחליפו צדדים. או ששמו קפיצים לא מתאימים. בחלק מהדגמים זה קיים בחלק לא.
הקוד צבע שלי מקדימה מתאים לרכב סטנדרטי, וגם האחורי השמאלי.
רק הימני אחורי בצבע שלא מופיע בטבלה, אבל גם בדיסקברי הקודם היו לי קפיצים בצבעים שלא מופיעים בשום מקום. הטבלאות לעתים סותרות את עצמן, וגם מה שרשום בספרי הרכב, הרבה פעמים לא תואם למציאות. הטבלה שקישרתי למעשה מרכזת מידע מכמה מקורות רשמיים וגם לא רשמיים ועם שינויים מ"החיים עצמם".
בכל מקרה, הרכב עומד מאוזן וזה מה שחשוב.
הקפיצים בעובי סליל זהה, וה "בקירוב" הוא בגלל המדידה עם קליבר רגיל שבה לא ירדתי לרזולוציה.
אגב,
הידעתם שעם קליבר ידני רגיל ניתן למדוד בקלות עד עשירית המילימטר ואפילו עד מאית??
אפתח שרשור בנפרד.
בקלות
עד שאתה לא רואה את השנתות הקטנות
מכחיש וקונה דיגיטאלי
היד קצרה מדי
משקפיים....
בקלות
עד שאתה לא רואה את השנתות הקטנות
מכחיש וקונה דיגיטאלי
היד קצרה מדי
משקפיים....
ממש לא.
חפש בגוגל vernier scale עם caliper
יש לי קליבר עם שנתות עוד מהתיכון
בשלב מסויים כבר לא ראיתי את ההשקה של הקווים של העשיריות.
כמובן שיש את אלו עם סקלה עגולה שהיו פעם של הביוקר... למאיות
יכול להיות שאתה מתכוון לאותו דבר,
אבל אני גיליתי את זה רק לפני כמה שבועות, וגם אני מסתובב עם קליב(פ)ר מילדות. מתבסס על היכולת של העין/מוח האנושי לזהות קווים שמשלימים אחד את השני בקלות.
תראה מ2:30:
https://www.youtube.com/watch?v=vkPlzmalvN4
או כאן מ 1:08:
https://www.youtube.com/watch?v=pIy3pIn53Ls
בול
ehudzeelim
14-02-26, 20:07
אגב,
הידעתם שעם קליבר ידני רגיל ניתן למדוד בקלות עד עשירית המילימטר ואפילו עד מאית??
אפתח שרשור בנפרד.
זו מהות הקליבר...
הבעיה מתחילה כשהקליבר יותר זקן ממך...
150542
קחו צבע פנדה שחור מאחד הנינים, עברו על הסימונים ונקו בצורה שטחית.
אז אחרי שראיתי בעיניים - נראה לא רע הנבלה. אפילו יש אופי בדלת בצבע אחר.
לא נראה בכלל כמו רכב שעבר טראומה של שרות מוסדי.... בוא נאמר ששלי היה נראה הרבה פחות טוב כשהוצאתי אותו מהמכרז אחרי 5 שנים בלבד בהן היה רכב צמוד של רב"ש בשומרון.
אסף.
ולא יכולת להגיד לי ששכחתי את החלון פתוח?
חתולים עשו לי אורגיה באוטו.
הוצאתי את קפיצי העזר מאחורה.
ניתן לראות כאן:
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/131004-%D7%94%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%AA-%D7%A7%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%99-%D7%A2%D7%96%D7%A8-hd-%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A4%D7%A0%D7%93%D7% A8?p=1073382&posted=1&styleid=13#post1073382
אחרי הקפיץ הראשון נזכרתי ששכחתי למדוד גובה של האוטו לפני ואחרי,אז רצתי והבאתי מטר.....
רק כדי לשכוח למדוד גם בשני.....
על פניו אם האוטו ירד בגובה, זב לא כזה משמעותי בעין והוא עדיין נראה מאוזן. מניח שאראה הבדל כשיהיה מועמס.
אז יצאתי לסיבובון קטן בהיקפי של המושב מצויד ברוח פלציבו כדי להנות מהאוטו הרך והנעים שלי
רק כדי לגלות שאני לא חש באיזשהו הבדל. גם לא בבאמפרים. נו טוב, האוטו ריק לגמרי, ועם 35 psi בגלגלים.
נצטרך לחכות לטיול אמיתי.
נ.ב.
בשבת בסוף לא רתמתי עגלה. הבעלים של לא שששהיא תיכנס לשטח. במקום זאת, פשוט דחפתי את כל הציוד לתוך האוטו רק כדי להידהם מהנפח הפנימי המטורף שיש בו. כן הסרתי כסאות אחוריים (אין. המושבי יטי האלה הם שיחוק אמיתי).
150563150564
150565
אז צריך לעשות משהו עם המזגן...
כרגע זה נראה ככה,ומעבר לרעש, זה פלסטיקים פריכים ומאוד פגיעים:
150619
אז בין צרור לרימון (ובאנת שהיה כמעט בלתי אפשרי עם אזעקות כל הזמן, וילדים בין ןבין) בניתי קופסה:
150620
זה עודלא סופי כי צריך להוסיף מכסה עליון, ועוד מנגנון שמנתב זרימת אוויר למושבים האחוריים (יש יציאה על המפוח עצמו).
וזאת בנוסף למזגן אחורי קיים.
כמו כן, יש שם דלת סתרים כדי לקבל גישה לריליי ושקע obd שמתחבאים למטה.
עניין נוסף,
המזגן האחורי יושה מאחורי גלגל שמאל, במיקום שמקבל את כל ההשפרצות. הגם שהוא אמור להיות אטום, הוא לא. מבפנים הוא שואב אוויר מנקודה נמוכה בתוך הבגאז' שמפריעה לעשות זיווד מגירות, ואצלי באופן כללי המפוח מראה סימני עייפות.
במסגרת איתור בריחת גז מהמזגן, הגעתי לבחור שהיה נותן שירות לכל הדיפנדרים של הצבא,
הבחור כבר לא צעיר בכלל, אבל הידע שהוא שומר בראש שווה זהב.
הוא המליץ על יחידה פנימית עילית, שלטענתו מורידה את הטמפרטורה בקבינה לערכים שרק חברי ג'יפולוג שחובבים מפגשי חורף יכולים לעמוד בה. הרבה יותר טובה ממה שקיים כרגע (מה גם שאין לי את התעלות העיליות שמפזרות את האוויר).
הבעד:
מפנה לי את כנף שמאל מאחורי הגלגל לטובת בניית ארגז ציוד חיצוני.
מאפשר לי לזווד את הרכב בלי לחסום את יניקת האוויר.
מקרר יותר טוב, וזורק יותר אוויר קדימה.
הנגד:
מכוער ולא אלגנטי.
גולש מעט לפתח ההטענה מאחור וגוזל ממנו גובה. מנסיוני, זה אזור שאני פחות מנצל. אבל עלול להוות מכשול בהכנסת פריטים גדולים מאוד.
שוב אני מודה למדינת ישראל שמיגנה את הרכב והשאירה בו שלל ריוונטים m8, m10 ו m6 פנוים בכל פינה.
כרגע היחידה הפנימית מורכבת, ומחכה לימי שלום כדי שאוכל לנסוע לבחור שיחבר חשמל וגז.
למי שמחזיק דיפנדר,
הפרטים שלו הם:
[שם] מוטי ורניק מזגנים
053-255-2038 [מכשיר נייד]
יושב באזוה"ת במזרח ראשון.
150621
היום התווספו קופסאות הכנה לרמקולים.
לא להבהל מהרווח מהגג, זה אמור להתמלא בתקרה שצריכה להגיע.
מקווה שזה ידע לחיות בשלום עם צנרת המזגן.
150623
וגם,
התחלה של גגון.
הפעם הלכתי על קורות רוחב מ30*30 עובי דופן 3.5 (אמור להיות 3, אבל במדידיה יוצא יותר), ולא משהו צורני כמוצפעם שעברה, כי זה מה שהיה זמין אצל מי שקניתי ממנו. קורות האורך הן 80*20 עובי דק (לא מדדתי, אבל הסטנדרט של פרופילי אלומיניום).
כשעומדים על מרכז הקורה יש מעט כפיפה כך שכמעט נוגע בגג (המרחק מהגג במנוחה הוא בערך ס"מ וחצי)., אבל נסיון העבר מלמד אותי שכשאני מוסיף את קורות האורך, זה נותן לו עוד חיזוק משמעותי ומפחית את השקיעה.
עוד לקח מהגגון הקודם הוא שהברגים לא עוברים דוך, אלא נתפסים על החלק התחתון, של הפרופיל, כשמעליהם יש פינוי בגודל 18 ממ כדי להכניס בוקסה.
זה יאפשר להשחיל בעתיד מוטות בתוך הפרופילים לשימושים שעוד לא חשבתי עליהם, להשתמש בברגים קצרים יותר, וגם למנוע עיוות של הפרופיל בהידוק יתר ךאם כי בפרופיל דק כמו 30, זה פחות קורה.
כמובן שגם מוריד בליטות מהחלק העליון של הפרופיל, ומאפשר יותר גמישות בסידור קורות האורך.
150624
הפתרון של המזגן נראה מעניין, זו יחידה אחת שכוללת את המאייד והמפזר?
למה לא למקם אותה יותר קדימה בסמוך למושב האחורי? לא יודע מה מפריע יותר, כניסה מונמכת לתא המטען או הנמכה בהמשך.
אני מוצא את עצמי לא מעט עומד על הוו גרירה עם חצי גוף בתוך תא המטען כדי לסדר/להוציא דברים ונראה לי שזה מקור למכות בראש במיקום הנוכחי בהצגת.
כן. יחידה אחת. היא מקבלת הזנה (ויציאה) של צנרת גז, והזנת חשמל. ניתן לשלוט על המהירויות ממנה, או להעביר את הפיקוד לכפתור בדשבורד. וזה מה שאעשה כמובן.
לגבי מיקום מקדימה, אני חושש שאם הוא יהיה מקדימה, הוא יהיה בעורף של הילדים.העחידה גם די מרעישה. זה גם אומר לקדוח עוד חורים להכנסת צנרת. לקבינה. אבל אתייעץ עם המתקין מיזוג נראה מה הוא אומר.
יונימוג אדום
05-03-26, 18:04
הנגד:
מכוער ולא אלגנטי.
גולש מעט לפתח ההטענה מאחור וגוזל ממנו גובה. מנסיוני, זה אזור שאני פחות מנצל. אבל עלול להוות מכשול בהכנסת פריטים גדולים מאוד.
שוב אני מודה למדינת ישראל שמיגנה את הרכב והשאירה בו שלל ריוונטים m8, m10 ו m6 פנוים בכל פינה.
כרגע היחידה הפנימית מורכבת, ומחכה לימי שלום כדי שאוכל לנסוע לבחור שיחבר חשמל וגז.
למי שמחזיק דיפנדר,
הפרטים שלו הם:
[שם] מוטי ורניק מזגנים
053-255-2038 [מכשיר נייד]
יושב באזוה"ת במזרח ראשון.
150621[/QUOTE]
מציע לך לבדוק התקנת יחידה קדמית של רנגלר ישן - יחידה חזקה ושקטה - הרבה יותר מתאימה מהפורמולה הזאת .
היחידה הזאת בנויה לרוחב ולא לגובה - האורך שלה סביב מטר והגובה סביב 12 ס''מ - מידות מדוייקות אשלח מחר ליד הג'יפ שלי .
ניתן למצוא יחידות כאלו אצל סוהיל בנצרת - 050-5497200 , חדשות מהניילון , עודפי ייצור של תעשיות רכב נצרת .
בטוח ניתן למצוא בעוד מקומות .
אילן
יונימוג אדום
06-03-26, 09:29
כן , זאת היחידה .
המפוח חזק ושקט יחסית והרדיאטור הפנימי עם שטח פנים יותר גדול מפורמולה 40 .
להשכלה כללית - יש יחידת פורמולה 80 - לחללים גדולים יותר .
אילן
א. תודה.
ב. כן הבחור הציע לי גם פורמולה 60, לטענתו יש לו לקוחות בים המלח שעם הפורמולה הקטנה והבינונית מגיעים לרכב מקורר היטב ומעבר לכך.
ג. לגבי היחידה של הרנגלר, השטרונגול של המפוחלא בולט כלפי מעלה ומאלץ הנמכה שלכל היחידה?
אני חושב שבכל מקרה מאוחר מדי בשבילי, שכן אנילארואה את עצמי מתחיל לחפש יחידה אחרת (עוד לא שילמתי על הנוכחית, אבל היא כבר מורכבת אצלי באוטו ואני לא יודע אם אני יכול להחזיר אותה).
ג אפשר בטח להתקין הפוך
אילן, מה סדר גודל עלות של יחידה כזו אצל סוהיל?
הגובה של 12 סמ לא כולל את הבליטה של המפוח, או שכן?
יונימוג אדום
07-03-26, 06:20
אילן, מה סדר גודל עלות של יחידה כזו אצל סוהיל?
הגובה של 12 סמ לא כולל את הבליטה של המפוח, או שכן?
המחיר ששמעתי מחברים - סביב 1500 ש''ח .
בזמנו רכשתי כזאת ב - 600 ש''ח , פשוט השוק היה מוצף בהן בעקבות חיסול מלאי של תעשיות רכב נצרת .
אצלי המפוח נמצא מאחורי הדשבורד ולכן לא זכרתי את גודלו .
ארד יותר מאוחר לרכב ואמדוד מידות מדוייקות יותר .
לגבי היפוך היחידה - הבעיה היחידה שאני רואה היא פתחי הניקוז , אבל לדעתי ניתן להתקין אותה גם בעמידה .
אלו יחידות אמריקאיות מקוריות - כולל זוג צינורות מתאים , ולא ייצור במזרח הרחוק .
אילן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.