PDA

צפייה בגרסה מלאה : התלבטות ברכב שני לטיולים, דיסקו 1, wj או zj 4.0

YakirY
07-02-26, 23:48
** עריכה ** - לאחר המרת גיבריש לעברית באדיבות https://www.pixiesoft.com/flip:

אהלן,
מעוניין לעשות הפרדת רשויות, רכב קטן ליומיום ורכב לסופי שבוע, חשוב לי שיהיה רכב פשוט לעבוד עליו עם זמינות חלפים ויחסית אמין, ושיש מוסכים שיודעים לפתור תקלות כשאני לא אדע מהלעשות.
ברור לי שרכבים בגילאים האלה עייפות החומר ניכרת בהם ובכל זאת מחפש פלטפורמה שבבסיסה אמינה.
לא מחפש מכונת מלחמה בנויה לקצה אבל כן כזו שלא תגביל אותי במסלול בינוני, כיום יש לי גרנד צ׳ירוקי wk2 2016 שזה אחלה רכב, מפנק, מרווח אבל זללן לא קטן, משמש בתור הרכב העיקרי שלי ככה שאני לא יכול להרשות לעצמי שיבלה יותר מידי במוסך בגלל תקלה בטיול, מה גם שאני מרגיש שהוא יותר עדין וארוך יותר לעומת הליברטי שהייתה לי, יותר עדין גם ואני מוצא את עצמי נזהר כפליים במדרגה קטנה בדרך לגב זרחן, לא בא לי.

אשמח לחוות דעת, בעד ונגד או אפילו הצעות נוספות.

איל מ
08-02-26, 12:29
אז זה אתה היית אתמול בגב זרחן?
באמת ריכלנו עליכם שיפה שלא השארתם איזה סף במדרגה בדרך.
היינו עם דיפנדר ולנדקרוזר.

YakirY
08-02-26, 13:32
לפני שבועיים היינו שם, לא אתמול

שגיא S
08-02-26, 17:13
אני הייתי 3.5 שנים עם דיסקברי 2 ולדעתי הוא עדיף על דיסקברי 1 בכל פרמטר. בטח למי שלא מחפש שטח טכני מאוד קשה.

לגבי האמריקאים - אין לי ניסיון כי לא החזקתי כאלו, אבל טיילתי לא מעט עם כאלו. אני עדיין הייתי מעדיף את הדיסקברי 2 על אף המנוע הכיפי באמריקאים.

YakirY
08-02-26, 17:49
למה לדעתך ה-2 עדיף על ה-1?
חשוב לי למזער תקלות חשמל ככל הניתן ושיהיה פשוט לתחזוקה, יש הבדל באמינות בין שני הדגמים?

איל מ
08-02-26, 17:54
ה2 הרבה יותר אוטו.
מנועים יותר מוצלחים (לדעתי), ציריות קצת יותר חזקות. tc. ובכללי אוטו יותר חדש.
אחרי ישור קו למערכת החשמל אצל רמי מכפר מנחם, לא סבלתי מיותר מדי תופעות במערכת החשמל,
וגם אם היו כאלו מעולם הן לא היו מהסוג שמשבית.

YakirY
08-02-26, 23:03
יש לי תקציב של 35-40 לרכישה ועוד 5-10 ליישור קו, שמנים ופילטרים אני יכול להחליף לבד, ועוד כל מיני דברים. אני לא מכונאי מוסמך אבל לא מפחד להתעסק במיוחד שזה רכב ב שאני יכול לעבוד עליו לסירוגין
איך יהיה הכי נכון לתקוף את זה?

YakirY
08-02-26, 23:08
יש פה דיסקו 1 בעתלית במחיר סביר, הסתכלתי עליה בקטנה ושמתי לב לכמה נקודות חלודה, עוד לא ממש בדקתי אותה לעומק

-->