התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מרכך מים דירתי - המלצות

ofer_b
19-02-26, 09:11
אני מעוניין במים ללא אבנית... בלי לבן על הברזים ובלי אבנים במכשירים חשמליים
מעוניין להתקין מרכך מים (מלח) ראשי בכניסה לבית שיסנן הכל, כולל מי שתייה (אין ממש אפשרות למעקף למי שתייה).
בית קרקע אז אין בעייה של מקום.
מבחינת בריאותית להבנתי תוספת הנתרן למי השתייה היא מזערית ואנחנו אנשים בוגרים ובריאים אז אין פה אישיו ואם יהיה אז נתקין אוסומוזה הפוכה מתחת לכיור עם מינרל.
אז מחפש המלצות למרכך ביתי שכזה. חברות מומלצות? האם מרכך יד שנייה בא בחשבון (הבנתי שלשרף עצמו יש אורך חיים של 10-20 שנה)

ד ו ר ו ן
19-02-26, 12:33
רק בשביל המציאות, מרכך מים לא מסנן.
יש כל מיני חומרים שהמהות שלהם היא עיכוב התגבשות הגיר.
אתה שותה הכל+עוד חומר שהוספת.
סיליפוס (פוספטים) או מלח.

איל מ
19-02-26, 16:49
במשך שנים היה לי סנן רשת + סיליפוס של עמיעד. לא היו תלונות. כשהוא נסדק ונזל החלפתי לאחד הפתרונות הפופולריים היום שמפחיתים את התגבשות האבנית ללא חומרים נוספים. עובד על כשפי כשפים של טורבינות שמסתובבות מזרם המים ומייצרות שדות מגנטים שאמורים לגרום לאבנית..... פה הפסקתי להקשיב.
שורה תחתונה לא דובים ולא סולר. מקסימום חולר. אולי זה מפחית מעט את הצטברות האבנית, יותר מאשר בלי כלום,, אבל לא מתקרב לתוצאות של הסיליפוס. רואים את זה הכי טוב על הקומקום. כדי לשמור על מה שחשוב, ומכיוון שכבר התקנתי את במכשיר החדש על קו המים הראשי, הוספתי סנני סיליפוס על קו המים שנכנס לדוד החימום, ולפני מכונת הכביסה.
רק כדי לסגור פינה, סיליפוס מאושר ע"י מכון התקנים, וגם ה fda, אין שום מחקר שמראה שהוא מזיק לנו בצורה כלשהי, וכדי לא להכנס לויכוחים עם וכחנים, אני אכתוב שאני אישית לא רואה בעיה בשימוש בו, אבל זאת דעתי האישית, ואין לי שום תואר בשום מקצוע שאפשר לעשות איתו משהו פרקטי בחיים הללו.
אם סיליפוס, אני ממליץ על ספיר אלפא בקניה ראשונית, ובהמשך לפרק את המחסנית שלהם ולמלא הסיליפוס שניתן לקנות בנפרד.
זה מה ששמתי:
150580

ד ו ר ו ן
19-02-26, 16:59
אבל זאת דעתי האישית, ואין לי שום תואר בשום מקצוע שאפשר לעשות איתו משהו פרקטי בחיים הללו.

על זה אין ויכוח.
אכן ניכר שאין לך מושג בנושא.

איל מ
19-02-26, 17:25
שמח לסגור את ככה ככה ושלא השחתנו עוד שרשור בויכוחים.

Gilad
20-02-26, 00:04
אכן מרכך מים על בסיס שרף מחליף יונים הוא הפתרון האולטימטיבי למניעת אבנית (בבית ובכל מקום)
ֿזה משמעותי מאד במקלחונים, ברזים, קומקומים ודוד מים.

לשרף אכן יש אורך חיים מוגבל אבל להחליף אותו זה לא ביג דיל.

שים לב שטעם המים מושפע מאד - רב האנשים לא אוהבים לשתות אותם ואני לא סגור על מה זה עושה להם מבחינת חומרים שנכנסים פנימה. עדיין אצלי בבית זה מה ששותים כבר 5 שנים.
ֿאם אתה בית קרקע זה דווקא אמור להיות פשוט לעשות קוו ישיר לברז מי שתיה במטבח - לדעתי זה השילוב האידיאלי.

ֿשים לב שהמרכך מעלה את צריכת המים (הוא עושה שטיפות אוטומטיות) ובאופן עקרוני אינו חוקי לשימוש בבית פרטי מבחינת המלחת מי הביוב (לא שנראה לי שמישהו ישים לזה לב, מציין רק לידיעה)

ֿדרך אגב היום יש מרככים שאינם דורשים חיבור לחשמל לטובת ההפעלה, יכול להיות יתרון אם אין לך הכנה מתאימה.

- - - Updated - - -

אכן מרכך מים על בסיס שרף מחליף יונים הוא הפתרון האולטימטיבי למניעת אבנית (בבית ובכל מקום)
ֿזה משמעותי מאד במקלחונים, ברזים, קומקומים ודוד מים.

לשרף אכן יש אורך חיים מוגבל אבל להחליף אותו זה לא ביג דיל.

שים לב שטעם המים מושפע מאד - רב האנשים לא אוהבים לשתות אותם ואני לא סגור על מה זה עושה להם מבחינת חומרים שנכנסים פנימה. עדיין אצלי בבית זה מה ששותים כבר 5 שנים.
ֿאם אתה בית קרקע זה דווקא אמור להיות פשוט לעשות קוו ישיר לברז מי שתיה במטבח - לדעתי זה השילוב האידיאלי.

ֿשים לב שהמרכך מעלה את צריכת המים (הוא עושה שטיפות אוטומטיות) ובאופן עקרוני אינו חוקי לשימוש בבית פרטי מבחינת המלחת מי הביוב (לא שנראה לי שמישהו ישים לזה לב, מציין רק לידיעה)

ֿדרך אגב היום יש מרככים שאינם דורשים חיבור לחשמל לטובת ההפעלה, יכול להיות יתרון אם אין לך הכנה מתאימה.

OFF-RoaD
20-02-26, 14:14
לי יש מסנן סיליפוס של עמיעד בכניסה לבית, ועוד מערכת סינון למי השתיה מתחת לכיור המטבח (מזינה ברז מי שתיה חמים / קרים).

מעט מאוד אבנית על המכשירים והמקלחונים, המים באחלה טעם, ואני לא מוטרד מקונספירציות והפחדות אז ישן טוב בלילה.

בעלות / תועלת זה היה הפתרון המנצח מבחינתי, לאור שלא הייתי מוכן להשכיב 5 ספרות על מערכת אוסמוזה אמיתית...

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

nirs
20-02-26, 16:21
לי יש מסנן סיליפוס של עמיעד בכניסה לבית, ועוד מערכת סינון למי השתיה מתחת לכיור המטבח (מזינה ברז מי שתיה חמים / קרים).

מעט מאוד אבנית על המכשירים והמקלחונים, המים באחלה טעם, ואני לא מוטרד מקונספירציות והפחדות אז ישן טוב בלילה.

בעלות / תועלת זה היה הפתרון המנצח מבחינתי, לאור שלא הייתי מוכן להשכיב 5 ספרות על מערכת אוסמוזה אמיתית...

גם אצלי, תוצאות דומות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ד ו ר ו ן
20-02-26, 17:02
לי יש מסנן סיליפוס

ואני לא מוטרד מקונספירציות והפחדות אז ישן טוב בלילה.
חלק מהעניין בגיפולוג הוא מידע.
אין קונספירציות, יש עובדות.

שיתוף מידע ואז אנשים מקבלים החלטה בעצמם.
סיליפוס ודומיו (נתרן) אינו מסנן ולא מתיימר לסנן.
אז לפחות למי שיקרא בעתיד שלא יחיה באשליה של קסמים.

OFF-RoaD
20-02-26, 17:05
לא אמרתי שזה מסנן, אמרתי שזה מונע הצטברות אבנית שמהווה מטרד קוסמטי ומזיקה למוצרי חשמל.

לביא
20-02-26, 20:24
אני מעוניין במים ללא אבנית... בלי לבן על הברזים ובלי אבנים במכשירים חשמליים
מעוניין להתקין מרכך מים (מלח) ראשי בכניסה לבית שיסנן הכל, כולל מי שתייה (אין ממש אפשרות למעקף למי שתייה).
בית קרקע אז אין בעייה של מקום.
מבחינת בריאותית להבנתי תוספת הנתרן למי השתייה היא מזערית ואנחנו אנשים בוגרים ובריאים אז אין פה אישיו ואם יהיה אז נתקין אוסומוזה הפוכה מתחת לכיור עם מינרל.
אז מחפש המלצות למרכך ביתי שכזה. חברות מומלצות? האם מרכך יד שנייה בא בחשבון (הבנתי שלשרף עצמו יש אורך חיים של 10-20 שנה)

אנחנו עם המתקן השני. הראשון התקלקל אחרי כ 15 שנים וב 5 שנים האחרונות עם המכשיר הנוכחי. אצלנו יש גם מתקן אוסמוזה הפוכה שמספק מים לברז שתיה ומחובר גם לבר השתיה של המקרר. אין אבנית במים. בנוסף, לא משתמשים במלח למדיח כלים.
שלחתי לך ה”פ.
לביא

ofer_b
22-02-26, 08:37
אנחנו עם המתקן השני. הראשון התקלקל אחרי כ 15 שנים וב 5 שנים האחרונות עם המכשיר הנוכחי. אצלנו יש גם מתקן אוסמוזה הפוכה שמספק מים לברז שתיה ומחובר גם לבר השתיה של המקרר. אין אבנית במים. בנוסף, לא משתמשים במלח למדיח כלים.
שלחתי לך ה”פ.
לביא

תודה ראיתי את הה״פ
מה היה המרכך הראשון שהיה לכם?

לביא
22-02-26, 08:42
לא זוכר איזו פירמה. גם לא זוכר מה בדיוק התקלקל.
הטכנולוגיה של הטיימר אז היתה מכאנית. היום זה מכאני/חשמלי.
לביא

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

מיכה100
23-02-26, 20:21
גם אצלי, תוצאות דומות.

Sent from my iPhone using Tapatalk
כנ"ל.

-->