צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לפני רכישת היילקס
שלום,
אני חושב לקנות היילקס (כנראה ידני) ואשמח לקצת עצות:)
הצרכים הם כאלו: טיולים קלים עם המשפחה (זוג ילד בן 3 תינוקת - אני מבין שעד גיל שנה פחות רלוונטי), בהמשך נראה כמה המשפחה תתחבר ואולי יהיו טיולים מאתגרים יותר, לינה בשטח וכו'.
בנוסף - סחיבת אופנוע שטח פעם בשבוע, פעמיים בחודש 2 זוגות אופניים ומידי פעם ניוד כלב גדול (ושעיר) לשטח ליד הבית/ בתוך היישוב.
באמצע שבוע סידורים, ילדים לגן וכו'. פעמיים בשבוע כביש 6 (ללא פקקים כמעט) -150 ק"מ הלוך חזור.
היום אני עם אוקטביה, שם קרוז קונטרול אדפטיבי בכביש 6 על 130-140 קמ"ש ומגיע לעבודה. זה לא טסלה אבל לא מעייף יותר מידי.
ניסיון - לא הרבה. היה לי גימיני בעבר למשך שנתיים, סופה וכאלה בצבא וגם קצת היילקס ויגו ודימקס (זה היה מזמן).
בהתחלה חשבתי לקנות ויגו ולהשאיר את האוקטביה, אח"כ עברה לי מחשבה לקנות ריבו (מהשנים הראשונות 2015-2018 נניח) ולהיפטר מהאוקטביה.
כמובן שאני לא מתלהב מהכפל ביטוחים ואחזקה אבל אני תוהה כמה נוח להתנייד בכביש מהיר עם טנדר (הגבהה, צמיגים, וכו'... קרוז קונטרול?).
דברים נוספים שתהיתי לגביהם -
אני רואה שהרוב מטיילים עם ארגז סגור, אבל אני צריך ארגז פתוח בשביל האופנוע (והאופניים). מה לעשות? סגירת בד (כמו תריס כזה)? בניית קונסטרוקציה מתפרקת לסגירת בד גבוהה? אולי נדרש רק לטיולים ארוכים יותר(?) שבטווח זמן הקרוב פחות רלוונטיים.
למי שמטייל עם כלב - כלוב בארגז? רק בתוך סגירה? הוא לא יוכל לשבת בתא נוסעים עם ילדים.
אני כרגע לא נעול על כלום, אבל כל פעם שאני בודק אופציות אחרות אני בסוף חוזר להיילקס, בקיצור אם למישהו יש רעיון אחר אשמח לשמוע.
תקציב: נניח עד 120K אם זה ריבו.
ק"מ שנתי: כ 20K
תודה רבה!
לגבי הארגז וגם לגבי הכלב - חפש את הששור של נמרוד וגם השרשור של אסף (ללא כלב)
אפשר בהחלט להשאיר את הארגז פתוח ולהעמיס בטיול מה שצריך ולקשור עם רשת מטען או לכסות עם ברזנט בגובה הארגז. זה מסורבל קצת אבל לא נורא. הבעיה שאני רואה היא שהכלב חייב צל ובשיטה הזו לא יהיה לו צל.
אסף.
להעמיס ולפרוק אופנוע מארגז של היילקס זה לא כיף בכלל וגם אם תבנה לך איזה מתקן נוח עדיין תצטרך לנסוע עם דלת אחורית פתוחה שאני לא יודע כמה זה חוקי בגלל הסתרת המספר. אני מעמיס את האופנוע על עגלה קטנה.
אופניים אין בעיה להעמיס גם לתוך ארגז סגור עם קשת או תריס כמו שציינת למרות שאני עם ארגז פתוח ולא מרגיש שחסר לי משהו בטיולים אבל אם אתה מתכנן לקחת את הכלב ליותר מנסיעות קצרות אכן יש לך בעיה של צל.
לא יודע מאיזה שנתון יש קרוז קונטרול בהיילקס אבל אני עם היילקס 2022 וזה לא דומה בשום צורה לאוקטביה.. אני נוסע כ 40-50k ק"מ בשנה, מהירות שיוט נעימה גג 120 קמ"ש. מתרגלים לקרקושים ולומדים ליהנות מזה..
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
קודם כל, אתה יכול לקנות ריבו יפה בן 7-8 ככה בתקציב שלך.
אני לא חושב שיש בשוק ידני עם קרוז קונטרול. אבל בכל מקרה יש מבחר יותר גדול של אוטומטיים ברמת הגימור הגבוהה יותר שכוללת קרוז קונטרול, אם כי לא אדפטיבי.
יחסית ליכולת השטח הגבוהה הנוחות בכביש סבירה מאד. הגבהה ומתלים משופרים לא יפגעו בה. צמיגי שטח מלא כן, מן הסתם. צריכת דלק גם מוגבה ועם צמיגי שטח גדולים כמו שלי היא תשע פלוס קילומטר לליטר.
הכלבים שלי נסעו ונוסעים ימים שלמים בארגז עם סגירת ברזנט שמאפשרת צל ושלושה כיווני אוויר.
אתה כותב שפעם בשבוע אתה רוצה לקחת אופנוע. אז או שתעביר את האופנוע לעגלה ותיצר איזשהי סגירה לטובת הכלב, או שתקנה לכלב כובע. או שהוא פשוט יסע קצת בארגז פתוח כמו שכלבים נסעו בטנדרים משחר ההיסטוריה.
בכל מקרה היילקס ריבו זה קנייה טובה, בהצלחה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20260310/9936871765a8982eef19ea6674479a5f.jpg
ehudzeelim
10-03-26, 13:13
או מנשא על וו גרירה לאופנוע, וסגירת ברזנט לשאר.
המון תודה לכולם!
אכן קראתי את השרשור של אסף, נמרוד ואת המדריך לרכישת היילקס (וכמובן פוסטים רלוונטיים נוספים).
לגבי הסגירה, אני חושב שאתחיל מארגז פתוח, אתגלגל קצת כך, אראה מה באמת אופי השימוש וכו'. ככל שתדירות / אורך הטיולים יגדלו, כנראה שאעבור לסגירה דומה לשל נמרוד. היום אני עם מתקן סולו לאופנוע, מרגיש לי קצת מוזר לנסוע בטנדר ועדיין להשתמש בו (אצטרך גם להחליף פגוש אחורי לכזה עם וו נשלף מרובע). בסדר, נחיה ונראה.
אמשיך לבדוק מה יש בשוק, אולי אחכה למכרז של ח"ח / רכב ממשלתי אם לא אמצא עד אז. לא בא לי להתעסק עם סוחרים גם וכו'...
לגבי נסיעה בכביש 6, הגבהה אני מאמין שתגיע די מהר, צמיגים - אצטרך למצוא משהו שיתאים גם לכביש בצורה נורמאלית אם אלך על ריבו כרכב יומיומי אחד.
במידה ולמישהו יש תובנות נוספות לגבי התנהלות יומיומית (בעיקר בגלל השיוט הארוך בכביש מהיר), אשמח לשמוע. אני עוד לא שלם עם זה לגמרי.
תודה:)
אם זה עוזר, לי יש ריבו 2022 ויש בקרת מהירות אדפטיבית. היא מתנתקת מתחת ל 30 קמש ולא מתאימה לזחילה בפקקים, אבל בכביש 6 בהחלט עושה את העבודה, יש גם שמירת נתיב, אבל, בגלל שההגה הוא הידראולי ולא חשמלי, המערכת עובדת באמצעות הברקסים של הגלגלים הקידמיים (ברקס בגלגל שבכיוון שלו צריך לפנות). לא ברור לי איך המערכת הזו אושרה על ידי מישהו.
לביא
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
פורסם פעמיים - נמחק.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
הפיתרון שלי הוא SUV סגור ומפנק עם קרוז וכל מה שצריך, פלוס עגלה לאופנוע פלוס מתקן אופניים על וו הגרירה.
כלב אין כרגע, אבל מן הסתם היה מוצא את מקומו על הספסל האחורי.
ככה אתה נהנה גם בנסיעות כביש וגם בשטח, עם רכב אחד (עלויות העגלה יחסית זניחות).
אבל זה אני.
לא הבנתי אם אתה רוצה קרוז קונטרול או לא.
כי להבנתי הקרוז קונטרול והידני לא הולכים ביחד.
ובכלל,
ממתי קרוז קונטרול זה אישיו בהיילקס? אם אתה מדבר על כאלו דברים, אז מראש אני מציע לוותר על צמיגי mt.
ועכשיו,
בתור אחד שכרגע הדיילי שלו הוא רכב ידני, אתה צריך לחשוב טוב טוב אם עמידה בפקקים עם ידני זה משהו שאתה מוכן לו. לרוב האנשים נשבר אחרי חודשיים.
הבנתי.
כי להבנתי הקרוז קונטרול והידני לא הולכים ביחד.
.
ב TD5 אתה יכול להוסיף קרוז לשלך... רק אומר :-)
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
היה לי בדיסקברי. הפעמים היחידות שהוא עבד היו כשהתווספו אורחים לאוטו, תמיד אחרי שנאמר המשפט:
"זה רכב יוקרה, כבר ב-2004 היה לו מערכת בקרת אקלים מפוצלת וקרוז קונטרול, הנה תראו הכל עובד..."
מיד אחרי תצוגת התכלית, הקרוז היה מבוטל עד הפעם הבאה שאורח אומלל היה מצורף לנסיעה ...
אבל שוב, ברכב ידני אני לא מבין איך זה רלוונטי.
אותי זה קצת מפחיד
נותן לי תחושה של איבוד שליטה
אולי כי לא נסעתי עם אדפטיבי....
פעם אחת שהשתמשתי במשהו דומה היה בהגבלת מהירות ל 85 כי היה לי פאנצר ברכב וגלגל רזרווי מיני.
וגם אז וידאתי שלחיצה נחושה על הגז מאפשרת להאיץ.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
ואני חשבתי שאני הקשיש בפורום.
זה כמו שטייס לא ישתמש בטייס האוטומטי מחשש שהוא יחטוף את המטוס.
ehudzeelim
11-03-26, 11:02
ואני חשבתי שאני הקשיש בפורום.
זה כמו שטייס לא ישתמש בטייס האוטומטי מחשש שהוא יחטוף את המטוס.
כבר קרו דברים מעולם...
תודה!
ברור לי שזה לא יהיה נוח כמו פרייבט מודרני, רק ניסיתי להבין איך זה מרגיש ומה המהירות שיוט הנוחה, נראה לי שהבנתי בגדול.
אגב, זה לא דיל ברייקר מבחינתי אבל סתם כי התפתח פה דיון על הקרוז קונטרול. מהניסיון שלי גם קרוז לא אדפטיבי מעייף הרבה פחות בנסיעה של שעה בכביש 6 בערב אחרי יום עבודה שהמוח כבר מטוגן. ולגבי ידני וקרוז קונטרול - לא רואה בעיה (עד האוקטביה הייתי רק עם רכבים ידניים, בשניים האחרונים היה גם קרוז).
עוד דבר, אני יודע שיש רכבים רבים שמגיעים עם החיווט וזה די פשוט להוסיף להם קרוז, יש מצב שגם פה זה המצב, אנסה לקרוא על זה.
בסוף רוב הנסיעה שלי היא כביש מהיר (הפוך מהפקקים) ככה שאין לי מה להתכחש לזה ואני לא רוצה לסבול כל נסיעה לעבודה, לכן מנסה למצוא איזו פשרה באמצע :p
אצטרך לקחת החלטה אם להוסיף היילקס ויגו ולהישאר עם האוקטביה או להחליף לריבו. או משהו אחר.
חשבתי לשקול אופציה כמו שמיכה הציע לג'יפ סגור, אבל גם לא מצאתי משהו שמשלב עלויות אחזקה סבירות, ביטוחים, צריכת דלק. בנוסף, ככל שעובר הזמן אני רואה שיש משמעות לקלות ההעמסה של הדברים. אין כמו להעלות את האופניים/אופנוע בארגז ופשוט לנסוע... טוב אולי אני כבר משכנע את עצמי להיילקס:rolleyes:
עגלה פחות אופציה כי אין לי איפה לשים. היום אני עם מתקנים לוו גרירה לאופנוע/אופניים. הכלב שעיר מידי כדי לשבת בפנים:cool:
קרוז קונטרול זה אחלה גם ברכב ידני אם בתמהיל נסיעות רלוונטי.
אצלי זה כבר הרכב השני עם זה.
אמנם הנוכחי זה כמעט לא בשימוש כי אני נוסע הרבה במרכז אבל ברכב הקודם יום יום בכביש 6 ריק יחסית ב-110 קמש הוכיח את עצמו גם בנוחות וגם בצריכת דלק.
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
מהיכן הקונספציה שיש בעיה עם קרוז קונטרול ורכב ידני? שנים היה לי והשתמשתי.
האם היילקס ידני מודרני מגיע ללא קרוז קונטרול?
מהיכן הקונספציה שיש בעיה עם קרוז קונטרול ורכב ידני? שנים היה לי והשתמשתי.
האם היילקס ידני מודרני מגיע ללא קרוז קונטרול?היבואן הישראלי בחר להביא את הדגמים הידניים ברמת גימור אחת, נמוכה, ללא בקרת שיוט. לפחות בשנים הרלוונטיות לפות"ש, למיטב ידיעתי.
הכי טוב קרוז אדפטיבי אבל אם יש רק רגיל (לא אדפטיבי) - מציבים מהירות נמוכה בכמה קמ"ש מזרימת התנועה, ואתה שקט לקטעים די ארוכים. כשצריך נוגע בגז או בברקס, ואח"כ מחזיר לקרוז. לא אידיאלי, אבל עדיין מועיל
תודה!
ברור לי שזה לא יהיה נוח כמו פרייבט מודרני, רק ניסיתי להבין איך זה מרגיש ומה המהירות שיוט הנוחה, נראה לי שהבנתי בגדול.
אגב, זה לא דיל ברייקר מבחינתי אבל סתם כי התפתח פה דיון על הקרוז קונטרול. מהניסיון שלי גם קרוז לא אדפטיבי מעייף הרבה פחות בנסיעה של שעה בכביש 6 בערב אחרי יום עבודה שהמוח כבר מטוגן. ולגבי ידני וקרוז קונטרול - לא רואה בעיה (עד האוקטביה הייתי רק עם רכבים ידניים, בשניים האחרונים היה גם קרוז).
עוד דבר, אני יודע שיש רכבים רבים שמגיעים עם החיווט וזה די פשוט להוסיף להם קרוז, יש מצב שגם פה זה המצב, אנסה לקרוא על זה.
בסוף רוב הנסיעה שלי היא כביש מהיר (הפוך מהפקקים) ככה שאין לי מה להתכחש לזה ואני לא רוצה לסבול כל נסיעה לעבודה, לכן מנסה למצוא איזו פשרה באמצע :p
אצטרך לקחת החלטה אם להוסיף היילקס ויגו ולהישאר עם האוקטביה או להחליף לריבו. או משהו אחר.
חשבתי לשקול אופציה כמו שמיכה הציע לג'יפ סגור, אבל גם לא מצאתי משהו שמשלב עלויות אחזקה סבירות, ביטוחים, צריכת דלק. בנוסף, ככל שעובר הזמן אני רואה שיש משמעות לקלות ההעמסה של הדברים. אין כמו להעלות את האופניים/אופנוע בארגז ופשוט לנסוע... טוב אולי אני כבר משכנע את עצמי להיילקס:rolleyes:
עגלה פחות אופציה כי אין לי איפה לשים. היום אני עם מתקנים לוו גרירה לאופנוע/אופניים. הכלב שעיר מידי כדי לשבת בפנים:cool:
אני מבין שההתלבטות שלך היא בעיקר על נושא ההתאמה כרכב עיקרי, שנוסע הרבה ובכביש. אני אתן לך הנסיון האישי שלי ואחרי גם איזשהי תצפית אמפירית.
אני עשיתי בדיוק את הצעד הזה לפני 11-12 שנה. התחלתי עבודה חדשה קרוב לבית, גם אשתי עבדה קרוב לבית. עד אז היה לנו רכב ליסינג כרכב ראשי, עוד פרייבט קטן כרכב משני, ורכב שטח שלישי, צ'רוקי XJ.
השיקול שלי היה כמה עולה פרייבט חדש - שזה שווה ערך לרכב ליסינג. ובערך בסכום הזה לקנות רכב טיולים שיהיה גם רכב משפחתי ראשי. הסכום היה 120K - אז זה היה מה שעולה קורולה חדשה בערך. לא היתה התלבטות גדולה מה הרכב המתאים. היילקס חדש יחסית. טנדר בגלל אותו שיקול כמו שלך - הכלבה שמצטרפת לטיולים וכבר היתה די גדולה בשביל הבג'אז הזערורי של הצ'רוקי שממש הינדסתי סביבה. אז קניתי ויגו ב115 אלף שקל אם אני זוכר נכון. אחרי ארבע שנים החלפתי לריבו בן שלוש שהיה כמעט חדש.
שני הטנדרים האלו, כל אחד בתורו היו הרכב המשפחתי העיקרי, לצידם היו מכוניות קטנות חדשות, פיקנטו, i10 וסוזוקי סוויפט. כל הנסיעות המשפחתיות למשפחה בדרום או במרכז היו בטנדרים. לפני שלוש שנים קנינו רכב חשמלי ולצד הסוויפט שנשארה הטנדר הפך לרכב שלישי ובעצם לרכב טיולים שעושה 10K בשנה.
אז שני הטנדרים האלו, כל עוד הם יחסית חדשים ומטופלים היטב הם רכבי כביש מצויינים. לא מהירים, לא ספורטיביים, אבל אטומים, שקטים יחסית, בקצב התנועה לגמרי, מרווחים גם מאחורה לילדים, והארגז לא משנה איך אתה מסדר אותו הוא דבר אדיר. כלבים אופניים מקרר מכונת כביסה לא משנה.
עכשיו התצפית האמפירית - אם אתה מחפש גילית כבר שהיילקס עושה בממוצע הרבה יותר קילומטר מפרייבט. רובם עמוסים בקילומטראז'. כי הם רכבי עבודה וקבלנים נוסעים בהם כל יום שעות לכל כיוון לאן שצריך. כי חברות קונות אותם לטכנאים שנוסעים בכל הארץ, כי חקלאים וכי חברות שמירה. הקילומטרים האלו הם 95% בכבישים מהירים מן הסתם ובדיוק בשביל זה טויוטה בנתה את ההיילקס. ולא הזכרתי כאן את השוק העיקרי שלו, אוסטרליה.
אתה כמובן צריך למצוא את הבובה שנסעה פחות ואז אתה בכלל מסודר כי האוטו נועד ליסוע 300-400 אלף קילומטר לפני שהוא מתחיל להזדקן. וכן זה באמת ולא משנה מה בעלי הלנדרובר יספרו לעצמם (ולכאורה לך). מעניין איך הם נמשכים לשרשורים על היילקס כמו יתושים לאור...:rolleyes:
אני אתחיל בזה שאני לא משתמש בקרוז קונטרול וככה זה.
ההיילקס היה עד לפני שנה הרכב המשפחתי שלנו. זה שהיה ישן מדי עבור נמרוד היה בדיוק מה שהתאים לי בשנת 2018. אז החלטתי להיפטר מלי-סינג הקוריאנית.
בהתחלה זה היה הרכב האמיתי היחיד בבית לצד הקמפר אספנות שנסעתי בו לעבודה פעם בשבועיים בערך ולא יותר. אחר כך הצטרפה האצ׳בק שעשתה אולי 3000 קמ בשנה בזמן שההיילקס המשיכה לצבור 25 עד 30 אלף קמ כל שנה כולל נסיעות ארוכות.
אני כנראה פחות מפונק מאחרים וככה גם כנראה בני המשפחה שנאלצו לחיות עם טנדר מזדקן בתור רכב משפחתי.
בשנה האחרונה הטנדר כבר עם כמעט שליש מליון קמ ועדיין הדיילי שלי - 20 דקות בבוקר ו40-50 דקות בערב הלוך חזור לעבודה כל יום וחוץ מזה נוסע לאן שמריך ומתי שצריך ולי אין בעיה עם זה. אבל הנסיעות המשפחתיות כבר קורות בוולוו וההיילקס ירד לסדר גודל של פחות מ15000 קמ בשנה.
אז זה הנסיון שלי עפ היילקס שירד מפס הייצור לפני 18 שנה ואוטוטו יראה שליש מליןן קמ על האודומטר.
זה לא פרייבט מפנק, זה אפילו לא פרייבט לא מפנק. זה טנדר. או שאוהבים את זה או שלא. וביומיום כשאני נוסע מרחקים ארוכים ברכב חדש יחסית של העבודה אני מעדיף את ההיילקס 2020 על פני כמעט כל פרייבט שעומד בחניה.
אני לא טוען שזה נכון לכל אחד רק מנסה לומר שמינשזה מתאים לו- לא יסבול מנסיעה בטנדר חדיש יחסית בכביש המהיר ואפילו ההיפך.
אסף.
תודה, מעריך את התשובות של כולם! זה באמת עושה לי קצת סדר בראש.
נמרוד, אני מתחבר למה שכתבת, גם לגבי המצב הדומה שהיית בעבר וגם עם זה שרואים המון היילקסים שמשמשים אנשים ביום יום ותופרים ק"מ רב.
אני כן רואה אופציה שאני יאהב לנסוע בטנדר בצורה יומיומית כמו שציינת אסף, אני זוכר שבצבא נהנתי לנהוג בויגו (והדימקס וההאנטר) שהיו לנו - אבל עברו כבר 15 שנה:cool:
בנסיעות עם המשפחה הארגז נראה לי חלום, עגלה של ילד בלי לפרק בכלל, כשהולכים לים, לבריכה וכו'... תמיד יש מקום להכל (לא שלאוקטביה יש בגאז קטן, אבל עדיין אין מה להשוות). מבחינת יכולות שטח אני לא מדבר כי כנראה שגם כסטוק (או הגבהה+צמיגים) זה מעל ומעבר למה שאצטרך לפחות בהתחלה ותמיד אפשר לשפר בהמשך.
נשארה עוד שאלה אחת, של כמה באמת ייצא לנו לטייל כמשפחה כשיהיה רכב שמאפשר את זה, אבל על זה יהיה קשה לענות מבלי לקנות ולנסות :)
אני מניח שזו התלבטות של הרבה אנשים שמתחילים או חוזרים לזה... כשהיה לי את הג'ימיני דווקא טיילתי וגם היום אני ואישתי יוצאים לטיולים עם האופניים לעיתים קרובות יחסית (עם הילד במנשא), ככה שיש סיכוי. נראה לי דווקא אחלה פתרון לבילוי משפחתי.
אמשיך לחפש אחד שמור, או לחכות למכרז ולנסות לדוג משהו:p
איתי
לא היילקס אבל כן טנדר... בתקופה של ההאנטר טיילנו כמו משוגעים וגם ביום יום חתכתי דרך כל שביל שרק יכולתי.
טנדר זה יופי של רכב שטח גם כמשפחה וגם היחיד שבאמת שהמודרנים לא ממש מענישים אותך ביום יום.
ממליץ בחום לשקול ידני, זה פשוט כל כך הרבה יותר כיף.
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
נשארה עוד שאלה אחת, של כמה באמת ייצא לנו לטייל כמשפחה כשיהיה רכב שמאפשר את זה, אבל על זה יהיה קשה לענות מבלי לקנות ולנסות :)
כשאיכות החיים טובה זה יבוא מעצמו.
טנדר מודרני זה עולם אחר מפרדות העבודה של שנות ה-90 בואכה תחילת ה-2000
יוצא לי מידי פעם לנסוע עם היילקס 2025-2024 ובכביש הוא לא נופל בשום דבר מהפרייבט באיכות הקבינה והנסיעה, ולטעמי יש יתרון במימדים, גובה והתחושה הכללית.
1+
במסגרת המתמיד אני נוהג/נוסע משמרת בהיילקסים חדשים פעמיים בחודש ומופתע לטובה מאיכות החיים בקבינה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.