צפייה בגרסה מלאה : השתלה של מנוע אחר (גראנד?) בסופה ? [הכותרת נערכה]
מאיר רוטברג
25-05-06, 09:02
המנוע שלי לטעמי צריך אפ גרייד רציני, מרעיש מדי ,ואפילו קצת נוזל,(בטח נדבק מהלנדרובר שחנה צמוד אליו בלילה)
האם ניתן לשתול מנוע של גראנד? כולל הכל הכוונה,מחשב גיר וכו'?
אני יודע כי זה בוצע עם השתלה של צירוקי שכל רכבת הכוח הועברה
מטוטל לוסט של חברי אריק
לגיפ סופה של אחד המשפרים
דעתכם ,חסרונות יתרונות ,עלויות??
(הכותרת נערכה ע"י המערכת.
ראבאק, מאיר, תשקיע כמה שניות בכותרת נורמלית, ולא כזאת שמדברת על לבבות.)
אתה מדבר על V8? כי מנוע 4.0L זה אותו מנוע ב95%, זה בוודאי אפשרי אבל לא ייתן לך מעבר למה שיש לך כרגע.
מאיר רוטברג
25-05-06, 10:17
אתה מדבר על V8? כי מנוע 4.0L זה אותו מנוע ב95%, זה בוודאי אפשרי אבל לא ייתן לך מעבר למה שיש לך כרגע.
כאן אתה טועה
נכון כי המנוע זה אותו המנוע אבל כאחד שהיו ברשותו במקביל הן צירוקי והן סופה זו ליגה אחרת לגמרי,
נראה לי כי מחשב הניהול מנוע בשיפוב עם הגיר הינך נמצא בליגה אחרת ,
קשה למצוא כאלו בפרוק , קשה =אין
אולי מגראנד, לכן שאלתי
המנוע הוא high output והוא קצת חזק יותר על הנייר. אתה יכול להזיז את מנוע הסופה לכיוון הזה בקלות, להזכירך את הכתבה הישנה על בית המצערת המשופר של אמיר לרדו, והדברים שאסף כתב שם.
התחושה שלך של ההבדלים בין הסופה לבין הצ'רוקי מאד לא מדעית. הסופה שלך עם מנוע גמור כמו שאתה מעיד, עם גיר 3 הילוכים נחות, עם צמיגי 33 או 35, לעומת צ'רוקי שהיה חדש הרבה יותר, גיר 4 הילוכים, וצמיגים הרבה יותר קטנים. ההבדלים הם במסביב, לא במנוע עצמו.
אם אתה מוצא רכבת כוח קומפלט של צ'רוקי או גראנד 4.0L, כולל הגיר, והם במצב טוב, אז למה לא, השתילה לא צריכה להיות מסובכת מדי. השיפור העיקרי לדעתי יהיה בגלל הגיר, לא המנוע.
מאיר רוטברג
25-05-06, 10:30
גיר=טרנספר יתאימו?
או שצריך יום סרט מ"אדוונס אדפטור"
חנן-ג'יפולוג
25-05-06, 10:34
מאיר, עם יד על הלב: כמה אחוזים מה~180 כ"ס שיש לך אתה מנצל?
או במילים אחרות: כמה זמן אתה מבלה באיזור ה5500 סל"ד?
השמשוני יחיעם
25-05-06, 10:54
מאיר,,,,
השיעמום הנו אם כל חטאת !!!!!!!
תקנה רתכת קטנה,,,,,כל פעם שמשעמם לך,,,,תרתך שני ברזלים,,,
תאמין לי,,,השטויות עוברות מהר שהעיניים כואבות !!!!
התחושה של צ'רוקי על מנוע 4 ליטר היא של מכונית ספורטיבית. יש לזה סיבה- והיא לא המנוע. ממיר מומנט שנותן לך זינוקים חזקים מאוד עם גיר קל, צמיגים קטנים עם יחסי העברה מתאימים, ומערכת מתלים שלא מבזבזת הרבה מהכוח, וסרן אחורי קטן - לעומת הסופה שלך עם גיר אוטומטי מיושן וכבד עם ממיר שנותן זינוקים פחות טובים, צמיגים 35 עם יחסי העברה לא משהו, ומערכת מתלים שמתכווצת בכל האצה ומאיצה סרן אחורי של משאית.
מנוע HO ייתן לך יותר, אבל הכוח הנוסף לא יגיע לרצפה כמו שהוא מגיע בצ'רוקי סטנדרטי. יש לך הפרש של עשרות רבות של קילוגרמים במערכת העברת הכוח- והם לא נותנים לך להאיץ.
אסף.
מנוע גמור?
זהו?
ביצעת אוברול לא כל כך מזמן... או שאני טועה?
עוד משהו מאיר. שלל הניתוחים וההשתלות שעברה הסופה שלך הפכו אותה לעגלה רצינית. צמיגי 33 או 35 קודם כל, ואחר כך השטות הגדולה ביותר - אותו גיר אוטומטי ששתלת שם, שרק עושה לך נזקים. בכיס, בביצועים, בהכל.
יותר מזה?
עכשיו שתול מנוע V8 של גראנד בסופה שלך, וצא ל"רייס" ראש בראש מול צ'רוקי 4.0 סטנדרטי.
ההפרש יהיה אולי יותר קטן, אבל אני מוכן להתחייב שהוא עדיין יברח ממך.
סיבות - קרא שוב ושוב את מה שכתב אסף. מילה במילה.
מאיר רוטברג
25-05-06, 12:44
עוד משהו מאיר. שלל הניתוחים וההשתלות שעברה הסופה שלך הפכו אותה לעגלה רצינית. צמיגי 33 או 35 קודם כל, ואחר כך השטות הגדולה ביותר - אותו גיר אוטומטי ששתלת שם, שרק עושה לך נזקים. בכיס, בביצועים, בהכל.
יותר מזה?
עכשיו שתול מנוע V8 של גראנד בסופה שלך, וצא ל"רייס" ראש בראש מול צ'רוקי 4.0 סטנדרטי.
ההפרש יהיה אולי יותר קטן, אבל אני מוכן להתחייב שהוא עדיין יברח ממך.
סיבות - קרא שוב ושוב את מה שכתב אסף. מילה במילה.
ראשית "רייסים" זה לא הקטע שלי,
שנית, אני שם כאן בפורום את כל השאלות ואיני חושש לשאול את השאלות שאחרים או שמבינים יותר ממני או שחוששים לשאול אחרת יגידו שהם לא מבינים ,
לי יש חברים לשאול אותם,
ה 180 כ"ס שהיו לרכב לפני 11 שנה הינם בטח כיום משהוא כמו בטח 140 אולי ,
במבט לאחור איני מצר כלל על הפיכתו לאוטומט, לי , והדגש עלי זה הרבה יותר מתאים,
נכון , כבר אי אפשר כמו שהבת הקטנה שלי אומרת "לתת בגז" אז מה?
מי כמוך דרור יודע כי רכב 4x4 כמו שלנו לפחות הינו רכב בהתאמה אישית ואין אחד דומה למישנהו,
נושא הצמיגים למשל, חבל שלא עברתי אליהם לפני 5 שנים אלא שמעתי לנותני עצות
שזה ישבור לי את הרכב ושאר הברכות הרגילות ,
מאז בצוותא יש לומר עברנו כברת דרך מאוד ארוכה,(מינימום חבית של איזה סינגל מאלט)
אני לומד בעיקר מפורומים אמריקאים ומסתבר שהם "קצת" מבינים,
אוקצור חזרה לעניין ,
הבדיקה מול "ההשתלה" הינה ברווח עלות תועלת מול אוברול קומפלט שעלותו עבורי כולל כל החלקים חדשים, הדגש על הכל[
חריטות ועבודה כ 8000 ש"ח
מול מנוע גיר של גראנד , הרווח הוא למעשה בגיר 4 הילוכים אמין ולא ההשתלות שעושים
בגיר של סונומה
מאיר, אם אני זוכר נכון, הגיר של הגראנד 4 ליטר הוא לא הAW4 שיש בצ'רוקי, אלא גיר מצו'קמק של קרייזלר, שנחשב חלש ולא אמין (ותסלחו לי שאני לא זוכר פרטים).
אסף.
מאיר,
נניח ותמצא מנוע V8 טוב + גיר טוב של גראנד.
ההוצאות מסביב הן גדולות, לצורך העניין בטח חשבת שצריך להחליף את כל החיישנים והמחשב.
נקודות שלא חשבת עליהם: רדיאטור - הרדיאטור ב V8 שונה ממנוע 4L, מע' קירור לא טובה = חום מנוע גדול במיוחד במנוע הזה. ואני לא בטוח שרדיאטור מתאים וטוב יכנס לסופה.
הטרנספר שלך לא יתאים לגיר, חייבים לשנות את הצוואר שיוצא לגיר, שזה אומר פירוק וניתוח הטרנספר + להשיג את החלק.
עכשיו, קח מחשבון וסכם את כל ההוצאה.
אני חושב שתקבל סכום שקרוב לאיזה צ'רוקי משומש במצב טוב.
מאיר, אם אני זוכר נכון, הגיר של הגראנד 4 ליטר הוא לא הAW4 שיש בצ'רוקי, אלא גיר מצו'קמק של קרייזלר, שנחשב חלש ולא אמין (ותסלחו לי שאני לא זוכר פרטים).
אסף.
אסף.
הגיר בגראנד אכן שונה, הוא 42RE ו 42RH לפי סוג המנוע.
במודלים החדשים יותר זה כבר 46RE 46RH.
מצ'וקמק הוא לא.. הוא יותר מתקדם וטוב מבחינת איכות נסיעה מהAW4 (שמשתף את הילוך 1-2 בידית יחד.) אבל נחשב פחות אמין, ויותר רגיש להזנחה.
במקרה הרע הגיר הזה ישרוד 200K ק"מ.
גם כן נקודה חשובה לרכב מפירוק. הגיל.
מאיר רוטברג
25-05-06, 13:10
אסף.
הגיר בגראנד אכן שונה, הוא 42RE ו 42RH לפי סוג המנוע.
במודלים החדשים יותר זה כבר 46RE 46RH.
מצ'וקמק הוא לא.. הוא יותר מתקדם וטוב מבחינת איכות נסיעה מהAW4 (שמשתף את הילוך 1-2 בידית יחד.) אבל נחשב פחות אמין, ויותר רגיש להזנחה.
במקרה הרע הגיר הזה ישרוד 200K ק"מ.
גם כן נקודה חשובה לרכב מפירוק. הגיל.
זה כבר הרמה להנחתה,
ואיך זה משתלב לטרנספר הקיים?
מאיר רוטברג
25-05-06, 13:12
מאיר,
נניח ותמצא מנוע V8 טוב + גיר טוב של גראנד.
ההוצאות מסביב הן גדולות, לצורך העניין בטח חשבת שצריך להחליף את כל החיישנים והמחשב.
נקודות שלא חשבת עליהם: רדיאטור - הרדיאטור ב V8 שונה ממנוע 4L, מע' קירור לא טובה = חום מנוע גדול במיוחד במנוע הזה. ואני לא בטוח שרדיאטור מתאים וטוב יכנס לסופה.
הטרנספר שלך לא יתאים לגיר, חייבים לשנות את הצוואר שיוצא לגיר, שזה אומר פירוק וניתוח הטרנספר + להשיג את החלק.
עכשיו, קח מחשבון וסכם את כל ההוצאה.
אני חושב שתקבל סכום שקרוב לאיזה צ'רוקי משומש במצב טוב.
לכן כפי שכתבתי אנהי בוחן את כל האופציות לפני שאני מחליט בכלל,
מה לגבי מנוע גראנד 4.0 "ליטר
בעקרון- לא משתלב (21 שיניים? 23? וואללה הזכרון שלי לא מה שהיה) והאורך של הגל כניסה שונה. אני גם לא יודע איזה שינויים יש אצלך בשביל הגיר האוטומטי. אבל אפשר לעשות "ניתוח" ולהתאים, בדומה למה שיואב מתאר בכתבה שלו על החלפת תיבה בגראנד. אני, במקומך, לא הייתי נשאר עם ה231, אלא עובר ל242 או 241 (כמו שהיה בסופה שלי).
ושוב- אחרי הכל- אתה מדבר על רכב שאף פעם לא ייסע כמו צ'רוקי.
אסף.
מאיר רוטברג
25-05-06, 13:24
בעקרון- לא משתלב (21 שיניים? 23? וואללה הזכרון שלי לא מה שהיה) והאורך של הגל כניסה שונה. אני גם לא יודע איזה שינויים יש אצלך בשביל הגיר האוטומטי. אבל אפשר לעשות "ניתוח" ולהתאים, בדומה למה שיואב מתאר בכתבה שלו על החלפת תיבה בגראנד. אני, במקומך, לא הייתי נשאר עם ה231, אלא עובר ל242 או 241 (כמו שהיה בסופה שלי).
ושוב- אחרי הכל- אתה מדבר על רכב שאף פעם לא ייסע כמו צ'רוקי.
ברור שלא, הלוואי 60 אחוז, אבל מערכת העברת הכוח החלקה מצאה חן בעיני
והכל בסופו של דבר הינו עלות תועלת ,
אם ניתן לבצע שילוב כזה,( ואני יודע בוודאות מי עשה זאת בעבר עם מנוע גיר של צירוקי והרכב עובד נהדר כך,) ועלותו סבירה מול העלות של השיפוץ שאני יודע במספרים קשיחים מהי
אז מכאן נובעות השאלות
אסף.
Meir,
Can you please provide more details on your setup
Here is what I got so far:
4.0 (HO on No HO?
Auto 3 speed (Chrysler 999?)
tire size?
Gears (I'm guessing 3.31:1
)
Long Suffa?
What axles?
I'm going to assume (I know I shouldnt)
that you are on 33's with the stock gear ratio of 3.31:1
If thats the case, how do you expect it to perform as it did when it had 225/75/15's???(or compare it to a Cherokee with the same tire size)
you added whight, rolling resistance and hight(more aero drag)
and you effectivly changed the axle ratio to about 3:1
Can you tell where am I going with it?
מאיר רוטברג
25-05-06, 17:58
Meir,
Can you please provide more details on your setup
Here is what I got so far:
4.0 (HO on No HO?מנוע רגיל 4.0 ליטר
Auto 3 speed (Chrysler 999?)3 הילוכים של קרייזלר
tire size?35
Gears (I'm guessing 3.31:1=4.10
)
Long Suffa?קצרה
What axles?60/30
I'm going to assume (I know I shouldnt)
that you are on 33's with the stock gear ratio of 3.31:1
If thats the case, how do you expect it to perform as it did when it had 225/75/15's???(or compare it to a Cherokee with the same tire size)
you added whight, rolling resistance and hight(more aero drag)
and you effectivly changed the axle ratio to about 3:1
אני לא משווה בכלל לצירוקי ,רק רציתי להעביר את רכבת הכוח לסופה
להרוויח על הדרך קצת סוסים והתנהלות טובה יותר של הרכב
הכל ,יחס עלות תועלת
אם אגיע למסקנה שזה לא ריאלי כלכלית לי לא אבצע זאת יתכן פשרות בצד הלא כלכלי הלוא כל התחביב הזה הינו משאבה של כסף אבל אם הטירחה גדולה מדי נשקיע עוד קצת ונקבל בסביבות 220 כ"ס
מהמנוע הקיים דיינו!!!
Can you tell where am I going with it?
יאללה אולי תמצא אצלך איזה דיל
מאיר - למה לא לבנות מנוע סופה כמו שצריך?
הגדלת נפח, עבודה מסיבית בראש+החלפת שסתומים, החלקת מעברית בסעפת יניקה+הגדלת נפח
החלפת מזרקים, תכנות המחשב, סעפת פליטה טובה יותר, אגזוז טוב יותר?
לבטח תוכל לעבור את 250-270 סוס, בלי עיניים של אף שוטר.
לטעמי זה עדיף.
וכן, אם תרצה, אשמח לעשות לך את זה....
מאיר רוטברג
27-05-06, 20:06
נשמע טעים
מאיר עזוב אותך, הסיבה היחידה שלא שברת כלום עד עכשיו עם צמיגי 35 על דנה 30 זה בגלל שהמנוע שלך חצי מת.
אם תשים משהו חזק יותר עוד אולי בטעות יגיע קצת מומנט לציריות הקידמיות ואז תתחיל לשבור כל שני וחמישי ואז יבואו שוב שירשורים של מה לחזק ומה לעשות, אקיצר סאגה.
עומר
מאיר רוטברג
27-05-06, 22:38
מאיר עזוב אותך, הסיבה היחידה שלא שברת כלום עד עכשיו עם צמיגי 35 על דנה 30 זה בגלל שהמנוע שלך חצי מת.
אם תשים משהו חזק יותר עוד אולי בטעות יגיע קצת מומנט לציריות הקידמיות ואז תתחיל לשבור כל שני וחמישי ואז יבואו שוב שירשורים של מה לחזק ומה לעשות, אקיצר סאגה.
עומר
תודה עומר, השבירות באות מהנהג לא מהרכב
הפעם היחידה ב 7 שנים טפו טפו מיים מלח שום ששברתי ציריה הייתה עם 31 שעליתי כמו מטוס את נח דימטנה וקפצתי באוויר כמו משוגע ,
רגל עדינה לא שוברת כלום
תודה עומר, השבירות באות מהנהג לא מהרכב
הפעם היחידה ב 7 שנים טפו טפו מיים מלח שום ששברתי ציריה הייתה עם 31 שעליתי כמו מטוס את נח דימטנה וקפצתי באוויר כמו משוגע ,
רגל עדינה לא שוברת כלום
אני לא מבין עדיין, מה קרה לאוברול שעשית למנוע שלך ?
מאיר רוטברג
28-05-06, 18:23
אני לא מבין עדיין, מה קרה לאוברול שעשית למנוע שלך ?
באחת הפעמים הבודדות ששמעתי לעצות "מומחים" יענו באידיש "עייצה גייבר" עשיתי חצי אוברול
תכל"ס אחרי חודשיים יידעתי כי עשיתי שטות וזרקתי את כספי לשווא,
עכשיו חלפו שנה וחצי ונאלץ לזרוק את כל החלקים החדשים שמתי לפני 30.000 ק"מ
אין על מי לכעוס
האשם זה אני, ויש שכר לימוד
גבוה לעזאזל אבל זה מה שייש,
סבתא שלי הפולניה תמיד אמרה
מה שזול זה ביוקר
פורטינג + אגזוז נחמד יתנו לך כמה סוסים נחמדים.
מוכרים למנועים האלה גלי זיזים חמים יותר?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.