השטח שאני הכי אוהב לנהוג בו הוא שבילים מהירים, מה לעשות שזה גובה מחיר מהרכב ומהגב שלי,
רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי לחזק ולהכין את הרכב לסוג שטח כזה - קרי נסיעה במהירות,
הרכב הוא די מקס ממוגן ועם בולמי אולדמן (שנותנים עבודה)...
ואיזה מכלולים עלולים להיכנע (ראשונים)
נסיעה מהירה באמת הרסנית לרכב, הרבה יותר מעבירות בסופו של דבר. גם דברים קטנים שמצטברים, כל הרכב אבל כולו סובל, מהצירים של הדלת ועד השפיץ של האנטנה. אבל בראש ובראשונה ההתרסקויות, שמגיעות, ומהר, ובלי שיש לך הרבה מה לעשות בעניין (בניגוד לעבירות שם הדברים יותר איטיים וגם אם מתהפכים זה יחסית לאט). ואני לא מדבר על התהפכות ממש במהירות גבוהה שזה עוד בסדר מבחינת הרכב (כי יש לך ביטוח מקיף וזה יהיה טוטל-לוסט ברוב המקרים, ועל נזקי גוף אני לא מדבר כי זה לא נושא הדיון), אלא נחיתות לא טובות, שגומרות לך באחת בולם, משולש קדמי, קפיץ אחורי... been there, done that.
מה אפשר לעשות? בולמים מעולים, כמובן. באמפסטופ, לא פחות חשוב ואולי יותר. צריך להקדיש מחשבה רבה למה שקורה כשהמתלה נסגר, ברכב שטח מהיר זה מצב העבודה הבעייתי. איזה באמפסטופ? במה הוא נעצר? איך העומסים האלו עוברים לשאר הזרוע/משולש ומה צריך לחזק שם?
נמרוד תודה,
איך נחשבים בולמי הגז של אולדמן, הם UP TO THE TASK ? או שצריך משהו מליגה אחרת ?
אם הבנתי נכון, הבאמפסטופ הוא, במקרה שלי (או בכלל?), הגומי שמחובר לשלדה ומגן במקרה שהמתלה נסגר על הסרן והשלדה ?
מה ניתן לשנות בו/לחזק אותו ?
האם ניתן לחזק משולשים ואיך ?
ברור לי שלא ניתן לכתוב כאן את כל התורה, אבל רק על רגל אחת ע"מ לקבל הכוונה והבנה בסיסית