צפייה בגרסה מלאה : חור בתחתית הרכב, מישהו עם רתכת יכול לעזור?
אחת התושבות של הכסא בסמוראי שלי (הכסא שליד הנהג) קרסה דרך תחתית הג'יפ ועשתה חור.
(עכשיו הכסא יושב על 3 פינות בלבד. בפינה שקרסה, הכסא באוויר). לדעתי גם התושבת השניה
שואפת קצת יותר מידי להגיע לקרקע...
הלכתי למוסך דרך השטח בת"א, נתנו לי הצעת מחיר של 500 ש"ח לתיקון.
אמרו לי כמה אנשים טובים שזה לא סיפור גדול לתקן לבד, צריך להוריד את הכסא, לשים שם איזשהי פלטה ולרתך.
אז ככה, אין לי רתכת, וגם אין לי כל כך ידע בטיפול שכזה. יש מישהו עם רתכת שיכול לעזור לי לתקן את זה, בלי שאני אעשיר את החבר'ה מהמוסך ב-500 ש"ח?
תראו בתמונה מה קרה, זה התחתית של הרכב.
אני מש אשמח לעזרה.
תודה רבה!
לדעתי תנסה אצל פחח רכב רגיל ולא מוסך.(שלרוב "מוציא" את העבודה לגורם חיצוני ובדרך מרוויח את שלו)
ואם בכל זאת יש מישהו שיכול לעזור תקפיד "להושיב" את התושבות על מפזרי לחץ כמה שיותר גדולים. (אגב זה לא ריתוך ברתכת רגילה)
בהצלחה
תומר
תוכל להסתדר גם בלי רתכת
שים פלטה ותפוס אותה עם ניטים או ברגים
צפה למטה בזפת קר
שים ברזל זוית או זווית או ברזל U לאורך כך
שישב "טוב" בין הקורות ותושבת הכסא תשב עליו.
תומר, במידה ואני אחליט לא לעשות את זה לבד, אתה מכיר פחח טוב באזור המרכז?
שיה, באיזה עובי כדאי שהפלטה תהיה (ואיפה אני קונה פלטת מתכת כזאת?),
איפה קונים זפת קר? זפת קר אמור לאטום את החורים?
ואת עניין הברזל לא הבנתי. זה אמור להיות בתוך הרכב, מתחת לכסא,
או מחוץ לרכב בתחתית?
השאלה היא, אם אני פשוט אשים פלטה בתוך הרכב ועליה אשים את הכסא, כשבתחתית הרכב יש בקע כזה (כמו שרואים בצילום), אם זה לא יהיה חלש ויקרוס ויעשה חור גדול יותר?
תודה רבה בינתיים!
שלום
לי היה מקרה דומה, לדעתי עליך לעשות מס' דברים:
1) פרק את הכיסאות והשטיחים ובדוק את כל החלק התחתון, יש סיכוי שמסתתרים עוד רקבונות.
2) אם אתה מחליט לרתך לך לרתך עם רתכת CO, הפח באזור דק, צריך לחתוך את החלק הרקוב, לרתך טלאי במקומו, ולזפת פנים וחוץ.
3) אם אתה מחליט לבצע לבד עדיין היתי ממליץ על הוצאת החלק הרקוב, ובסוף לא חובה זפת גם צבע יסוד + צבע יעשו עבודה טובה.
בהצלחה
עודד
לכולם ברור שכשמישהו אומר "זיפות" הוא מתכוון לזיפות מעל צבע יסוד ולא ישירות מעל מתכת, נכון? אחרת הזיפות לא שווה הרבה...
שיה, באיזה עובי כדאי שהפלטה תהיה (ואיפה אני קונה פלטת מתכת כזאת?),
איפה קונים זפת קר? זפת קר אמור לאטום את החורים?
ואת עניין הברזל לא הבנתי. זה אמור להיות בתוך הרכב, מתחת לכסא,
או מחוץ לרכב בתחתית?
השאלה היא, אם אני פשוט אשים פלטה בתוך הרכב ועליה אשים את הכסא, כשבתחתית הרכב יש בקע כזה (כמו שרואים בצילום), אם זה לא יהיה חלש ויקרוס ויעשה חור גדול יותר?
תודה רבה בינתיים!
תומר
זה פחות מסובך ממה שנראה אבל - תעשה את זה כמו שצריך.
פרק את הכסא, נקה היטב את השטח, חתוך רקבונות אם צריך
נקה באציטון או מסיר שומנים.
צבע ביסוד אפילו שתי שכבות.
פלטה - תתאים במידות, קנה בכל מחסן חומרי ברזל
רצוי בעובי של 2 מ"מ מגולוון.
חבר אותה עם ניטים או ברגים בתוך הרכב.
מרח מלמטה זפת קר - תמצא כאלה בחנויות חמרי בניה או בהום סנטרים.
חבר זווית ברזל שתשב על הקורות(בתוך הרכב) ועליה ישב המושב.
בהצלחה
לדעתי- עד 300-400 ש"ח לפחח שיעשה את העבודה- שווה את הכסף. כמובן, אם מישהו מוכן לעזור לך עם ריתוך הפח- אתה יכול לעשות את כל העבודה לבד- לנקות, לחתוך, להתאים טלאי, ואז הריתוך, צבע, וזפת.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.