צפייה בגרסה מלאה : דיפרנציאל אחורי תקוע
שלום חברה, לאחר החלפה של מחזיר שמן בדיפרנציאל האחורי (זה שבא לפני היוק) הרכבה מחדש של היוק ושל גל ההנעה. הדיפרנציאל תקוע, הורדתי את הסמו לקרקע וכשאני מזיז אותו טיפה אחורה קדימה ידנית נשמע תיקטוק מתוך הביצה והדיפרנציאל נשאר תקוע.
חנן-ג'יפולוג
08-07-06, 22:44
לפי מה הידקת את האום? מומנט? רגש? סימנת את המיקום והחזרת בדיוק למקום?
יש באום הזה בליטה שנכנסת לתוך מיגרעת. סגרתי עד שהאום היה סגור עד הסוף והבליטה בתוך המיגרעת. יכול להיות שהסיבה היא שהידקתי חזק מידי?
חנן-ג'יפולוג
08-07-06, 22:57
בהחלט. זה כנראה מה שקרה, אם יש לך CRASH SLEEVE בדיפ' של הסוזוקי. כנראה שסגרת סיבוב אחד יותר מדי. הבעייה היא שאתה לא יכול לחזור אחורה עכשיו, אלא לשים שם CRASH SLEEVE חדש, ולמעוך אותו לפי פרוצדורה מדויקת של בדיקת PRELOAD של המיסבים. (כל זה לא נכון אם אין שם CRASH SLEEVE, ואלון מן הסתם יתקן אותי אם טעיתי) .
כן, יכול מאוד ליהיות, אתה חייב לסגור את זה לפי מומנט (אני חושב שמשהו כמו 60 ניוטון מטר אבל תבדוק שוב!)
הבליטה היא בעצם אבטחה.. אחרי שסגרת את האום לפי המומנט המתאים אתה צריך לדפוק את שפת האום עם כלי דק לתוך המגרעת, דבר שמונע מהאום להיפתח תוך כדי סיבוב.
עידן
חנן-ג'יפולוג
08-07-06, 23:05
מכאן (http://www.puresuzuki.com/pinion_bearing.htm) ברור שיש שם CRASH SLEEVE . אתה יכול לראות אותו בתמונה מימין למעלה, וכנראה שבאמת סגרת יותר מדי ומעכת אותו. היית אמור לחזור בדיוק לנקודה שבה היה האום לפני שפתחת אותו, ולא להדק על הבאבאללה.
חנן צודק, יש קראש-סליב. אישית, אני מפחד ממפתחות מומנט לבורג הזה (תהיו כנים, מתי בפעם האחרונה כיוונתם את שלכם?) שדורש דיוק מוחלט. בהנחה שהדיפ' מכוון, אני מאוד דוגל בספירת סיבובים והחזרה לנקודה המדוייקת.
אתה צריך עכשיו לכוון קורונה-פיניון מחדש ולא רק ציר אחד כמו בהתקנת נעילה, אלא את שני הצירים. זה סרט לא קטן והפרוצדורה זהה לזו בכתבה של אסף על כיוון דיפרנציאל לטויוטה (המספרים לא, יש אותם בFSM). יש דיון בפורום הכללי על האם זו בכלל מטלה למכונאי חובב, אני מאמין שכן (כיוונתי אחד) אבל רק אם יש לך המון סבלנות ורצוי שיהיה גם פרס. הכיוון עצמו לא זול, יש מעט מקומות שיודעים לעשות אותו ועוד פחות שמוכנים לעשות אותו, לרוב יותר זול פשוט לקנות דיפ' תקין.
כיוון קורונה פיניון לבד יעלה לך משהו בסביבות ה400 ש"ח (כולל החלפה של כל המיסבים). אתה צריך לקנות קראש סליב חדש, מחז"ש ורצוי את כל המיסבים להחליף אם אתה כבר שם. תצטרך ללוות מכשירי כיוון ייעודיים ותצטרך יומיים רגועים או יום אחד ארוך מאוד בשביל זה (אני לפחות הייתי צריך), כמו גם קראש-סליב נוסף כי את הראשון יש סיכוי לא רע שתהרוס, זה מה שקרה לי; צריך להתחיל את ההידוק שלו במומנט עצבני, משהו כמו 400 NM או לא רחוק מכך (אולי אני מבלבל יחידות), אבל ההידוק עצמו נעשה במומנט נמוך יחסית וזו בעיה כי הוא מגיע מהר מאוד. אתה מתחיל במשיכה מטורפת ומהרגע שזה מתחיל להמעך זה מתקדם בקלי קלות - רק שאתה כבר עובד בכל הכח והופ! עברת את הנקודה. לכן אני ממליץ שיהיה פרס בסביבה, לעבור את המעיכה הראשונית בשלום (קראש-סליב עולה 150 בערך... לא זול).
חנן-ג'יפולוג
09-07-06, 00:17
אני לא מבין למה אתה שולח אותו להחליף ולכוון את כל העולם ואשתו. הקראש סליב משפיע אך ורק על הפרהלווד של מיסבי הפיניון. לא על מיקומו, ולא על מיקום הקייס. אם אתה לא רוצה שסיבוב הקייס יפריע למדידת המומנט של הפרלווד, אז תפרק אותו, אבל אני לא רואה סיבה לכוון הכול מחדש, חוץ מהפרלווד של הפיניון. בטח שאין סיבה להתחיל להחליף הכול.
הוא יהיה חייב להוציא את הקייס בכל מקרה, אלא אם יש לו ליפט. ההתחלה של הפרילואד זה משהו שאני לא רואה מישהו מצליח לעשות מתחת לרכב על מדרכה.
לגבי הכיוון, הסיבה היא כלכלית בלבד. יוצא יותר זול לכוון הכל ולהחליף הכל לבד מאשר לשלם פעם אחת לגורם חיצוני עבור הפרילואד בלבד.
מה שכן, אתה צודק - הוא יכול להסתפק בפרילואד ולא חשבתי על זה.
השרוול לא קובע את גובה הפיניון, רק את העומס, כמו שחנן כתב. גובה פיניון מושפע מכיוון עומס אם הוא עמוס יותר מדי, אבל ברגע שהשרוול יצא, ושמת חדש- לא צריך לכוון שוב גובה פיניון.
אסף.
מעלה את השרשור....
אחרי טיול בשבוע שעבר, התחילה נזילה מהדיפרנציאל האחורי. הנזילה היא מאיזור היוק.
אחרי עמידה של 7 שעות בחניון בעבודה, היתה שלולית בקוטר של 5 ס"מ. לפי הספר זה נראה רק לפתוח את האום, להוציא את הפלאנג', להחליף את המחזיר, לסגור מחדש את האום למומנט (80-90NM) ושלום על ישראל.
אני צריך אישור למספר תהיות :
1. האם יש חוץ מזה עוד משהו.
2. להבנתי, אני עדיין לא מתקרב לקרש סליב. נכון או לא?
3. לגבי האום - אני צריך בוקסה 27מ"מ.
4. מקריאה פה בשרשור הבנתי(או שלא....) שאפשר או לסגור עם ידית מומנט או לסמן ולספור סיבובים לפתיחה וסגירה על האום. יש עדיפות לשיטה כלשהיא.
אגב, הדפרנציאל נעול אם EZ LOCKER אם זה משנה משהו....
תודה,
איתי.
איציק - 4X6ZH
15-12-08, 20:58
יש חופש ביוק ?
אולי נכנס גוף זר כל שהוא ( נילון והתלפף על היוק )
אולי נשם הדפרנציאל סתום .
מה גובה השמן בדפרציאל .
לפני שאתה ממהר לפרק .... תעשה כמה בדיקות .
איציק
יש חופש ביוק ?
אולי נכנס גוף זר כל שהוא ( נילון והתלפף על היוק )
אולי נשם הדפרנציאל סתום .
מה גובה השמן בדפרציאל .
לפני שאתה ממהר לפרק .... תעשה כמה בדיקות .
איציק
אהלן איציק,
1. אין חופש ביוק (מלבד החופש הטבעי שבא עם הנעילה....)
2. אין לי שום אפשרות לראות אם נכנס משהו ליוק. שום דבר לא נראה "מציץ" מכיוונו.....
3. איך אפשר לבדוק אם הנשם סתום?
4. כשפתחתי למלות היה חסר קצת (=אני מעריך 100 מ"ל). ההשמן שהיה שם היה נקי ונראה כמעט כמו חדש.
איתי.
חזרתי...
מצורפות שתי תמונות:
1. תמונה של פיצוץ הסרן - אני רוצה להחליף את חלק מספר 1 - מחזיר השמן.
2. תמונה שמסבירה איך להדק את האום - מה זה המושג "bevel pinion" ? הם מסבירים שם איך להרכיב את הכל כשיש קרש סליב חדש. לי אין חדש ואני רוצה לדעת האם במקרה הזה, חיזוק עם ידית מומנט לא עדיף אלא כדאי לסמן את מיקום האום, לספור סיבובים להוצאתו ולהחזיר אותו באותו הדרך.
עצות יואילו....
איתי.
ספור סיבובים בפתיחה,וחזק חזרה לאותו המקום.
אם יש מעט חופש ,ניתן לחזק עוד טיפה לביטולו.
ספור סיבובים בפתיחה,וחזק חזרה לאותו המקום.
אם יש מעט חופש ,ניתן לחזק עוד טיפה לביטולו.
תודה רבה!;)
טוב....
את האום הצלחתי לפתוח (בעזרת פטיש אויר וחימום) ועזרה אדיבה של חמילבסקי.
הפלאנג' מסרב לצאת. דפקתי עליו, שימנתי אותו, ניסיתי עם חולץ שלוש זרועות להוציא אותו ונגזרו הברגים של החולץ.....
יש שם איזו נעילה או אבטחה? מישהו יודע איך להוציא אותו?
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=12950&stc=1&d=1229702321
תודה,
איתי.
ניסיתי עם חולץ שלוש זרועות להוציא אותו ונגזרו הברגים של החולץ.....איתי.אני מניח שהברגים נגזרו כי החולץ לא ישב בקו ישר לפיניון בגלל שחולץ עם 3 ברגים יוצר משולש דימיוני שבמרכזו נמצא הבורג שדוחף אבל זה לא יושב במרכז הפלאנג' מול הפיניון,
לדעתי אתה צריך חולץ עם 2 או 4 ברגים
אני מניח שהברגים נגזרו כי החולץ לא ישב בקו ישר לפיניון בגלל שחולץ עם 3 ברגים יוצר משולש דימיוני שבמרכזו נמצא הבורג שדוחף אבל זה לא יושב במרכז הפלאנג' מול הפיניון,
לדעתי אתה צריך חולץ עם 2 או 4 ברגים
מחר אני אנסה גם את זה(2 זרועות)למרות שבכל נסיונות החליצה שמתי לב שהחולץ ממורכז לציר הפיניון. עדיין, האם מישהו יודע אם יש איזו נעילה או אבטחה?
איתי.
יש אבטחה לאום עצמו (מכה על שפת האום, שנכנסת לתוך מגרעת) אבל על הפלאנג' אין שום אבטחה.
שפוך שם הרבה WD ותנסה להשיג אפציר, זה אמור ליהיות יותר חזק...
עידן
יש אבטחה לאום עצמו (מכה על שפת האום, שנכנסת לתוך מגרעת) אבל על הפלאנג' אין שום אבטחה.
שפוך שם הרבה WD ותנסה להשיג אפציר, זה אמור ליהיות יותר חזק...
עידן
אהלן עידן.
השתמשתי בחולץ הזה :
http://www.jeepolog.com/UserFiles/Image/without_watermark/samurai_axle_seal_replacement/image008.jpg
נשברו לו הברגים. שמתי מלא WD. חשבתי אולי להשתמש בספריי חנקן כדי לקרר את ציר הפיניון שיתכווץ ואז אולי יהיה יותר קל.
בינתיים לא עולה לי רעיון אחר....
החולץ הזה חלש מדי.
אפציר פשוט (עולה כ70 ש"ח בחנויות כלי עבודה) עשויי מ2 זרועות ייצוקות ללא ברגים שיישברו.
אם זה לא עובד, הדרך היחידה שאני יכול לחשוב עליה, זה לסגור את האום חזק עם פטיש אויר, המכות שלו כבר יפרידו בין הפלאנג' לציר, אבל אז אתה תגמור את הקראש סליב ותצטרך לכוון קורונה פיניון מחדש.
אבל קודם תנסה עם אפציר.
עידן
החולץ הזה חלש מדי.
אפציר פשוט (עולה כ70 ש"ח בחנויות כלי עבודה) עשויי מ2 זרועות ייצוקות ללא ברגים שיישברו.
אם זה לא עובד, הדרך היחידה שאני יכול לחשוב עליה, זה לסגור את האום חזק עם פטיש אויר, המכות שלו כבר יפרידו בין הפלאנג' לציר, אבל אז אתה תגמור את הקראש סליב ותצטרך לכוון קורונה פיניון מחדש.
אבל קודם תנסה עם אפציר.
עידן
כל החולצים שראיתי הם עם ברגים. אני לא מכיר חולץ אחר. יש לך אולי תמונה של כזה?
כזה
http://www.schwarcztools.com/product.asp?pID=216&cID=41
בשעה טובה נגמר העסק!
קפצתי היום בבוקר לסלינס בחולון (וזה המקום להודות להם. תודה רבה!).
הבחור שם חימם את הפלאנג' ובעזרת חולץ גדול(ענק!!) יותר שקניתי (מצורפת תמונה) הפלאנג יצא והוחלף מחזיר השמן.
תודה רבה לכל מי שעזר וייעץ.
איתי.
GodsFather
21-12-08, 15:16
השאלה עכשיו היא - איך מונעים את זה בעתיד? ואני לא מתכוון לפריצת המחז"ש
השאלה עכשיו היא - איך מונעים את זה בעתיד? ואני לא מתכוון לפריצת המחז"ש
לא הבנתי.....
GodsFather
21-12-08, 16:10
איך נמנעים ממצב כזה שהבורג/אום/שקר-כלשהו לא נפתח וצריך ברנרים וכד' בשביל השטות הזו.
אהלן,
להימנע אני לא חושב שאפשר כי סך הכל הרכבים האלו מחליפים ידיים. אין לנו מושג איך כל אחד עבד - לפי """רגש""", לפי מומנט, לפי "נראה לי שסגור מספיק חזק..." וכו',
מה שכן אפשר לעשות זה כשאתה מטפל, תעשה את זה כמו שצריך ותקפיד על הכל אבל עדיין תמיד יהיה משהו שלא נגעת בו כמה חודשים/שנים וכשתצטרך לפתוח אותו הוא יביא אותך למצב כמו שאני הייתי בו.
איתי.
GodsFather
21-12-08, 16:34
איתי, אני דיברתי ספציפית עלייך ועל הרכב שלך , לא על רכב אלום.
אם נניח עוד שנה יפרץ המחז"ש שוב, השד יודע למה - איך במהלך השנה הזו אפשר למנוע את "הידבקות" האום וכל הצרה הזו. אם הדבר אומר שאחת לרבעון צריך לפתוח את הבורג , דיינו . אם זה אומר שאין דרך יעילה , גם דיינו...
זה שהפלאנג' לא ייצא, זה לא אומר שמישהו חיזק יותר מידי, זה כנראה נובע מזה שהעסק לא נפתח זמן רב מאוד או שהמחזיר שמן נכנס בין הפלאנג' לצירייה וגרם להתחממות והתכה.
אם היו סוגרים חזק מדי, הקראש סליב היה קורס, הקורונה פיניון לא היו מכוונים והדיפרנציאל היה נטחן מזמן...
עידן
ערן המסוקס
23-12-08, 01:18
אתם צריכים להבין משהו.
מידת ההידוק של האום, והקראש סליב לא משנות את כוון הפיניון. רק את העומס על מיסבי הפיניון.
כוון הפיניון נעשה ע"י שימס הממוקם לפני המיסב הפנימי של הפיניון. אלא אם כן זה שונה מהשיטה בדיפ' של טויוטה.
אהלן אמיר
יש גריז מיוחד שמורחים על ברגים בכדי שדברים כאלו לא יקרו..
בד"כ משתמשים בו לברגים "שעובדים" בסביבה חמה כדי שהבורג לא ידבק בגלל שינויי טמפ', אבל אני משתמש בו במקרים רבים נוספים, הוא לא גורם לבורג להשתחרר לבד, וכשצריך אין בעייה לפתוח ..
ליאור
GodsFather
23-12-08, 12:37
יש גריז מיוחד שמורחים על ברגים בכדי שדברים כאלו לא יקרו..
יש שם / מותג לגריז הזה ?
אולי שווה באמת לרכז את כל סוגי הגריז המיוחדים - יש גריז שמורחים על קטבים של מצברים ומפלגים כדי שיעבדו בסביבה רטובה , יש את הגריז הזה שאתה מציין , יש גריז לצלבים , יש גריז לעכוזים... אולי נפתח על זה שרשור... ?:rolleyes:
אמיר
זה ה"גריז" שאני משתמש בו...יש גם מוצר דומה של מוליקוט...
רק תעשה טובה, אל תספר לנו על הגריז עכוזים שלך...:o
http://img376.imageshack.us/img376/7205/dsc00453io0.jpg
אם מישהו בצפון יצטרף קצת הוא מוזמן...
ליאור
ערן המסוקס
23-12-08, 13:21
שימו לב, שיש ברגים שחובה לסגור עם לוקטייט בלבד.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.