צפייה בגרסה מלאה : סדר גודל מחיר לשיפוץ מע' חשמל
הג'יפאי הירוק
11-07-06, 09:13
היי
אני רציתי לשאול כמה (בערך) אמור לעלות לשפץ מערכת חשמל בסמוראי במוסך (הייתי עושה את זה לבד ברצון אבל אני עדיין בחיתולי מהבחינה הזאת)?
והאם אתם יש מישהו מומלץ באיזור פ"ת ת"א שכדאי ללכת אליו עם זה?
תודה מראש
רועי :mrgreen:
GodsFather
11-07-06, 09:47
תגדיר לשפץ מערכת חשמל:
להחליף את כל החיווט ברכב, להחליף צמה מרכזית ,להחליף בית פיוזים, להחליף כמה חוטים שנופלים מתחת לרגליים, לסדר חשמל לרדיו ופורז'קטורים.
תן פירוט , יש דברים שגם ירוק כמוך :-) יכול לעשות ללא חשש ואו עם ליווי צמוד של אחד מחברי הפורום.
הג'יפאי הירוק
11-07-06, 10:31
הבעיה היא שאני לא יודע בחיפושי אחרי ה"כלה" נתקלתי בסמוראי (חבר בפורום) עם בעיות חשמל (נשרף המצבר ומאז למרות שהחליפו חוטים הג'יפ לא מניע).
יש לי עוד שאלה אם זה לא הטרחה איך אפשר לבדוק ג'יפ אם הוא לא מניע(מנוע גיר ודברים חשובים כגון אלו)?
תודה על התגובה המהירה
רועי
הג'יפאי הירוק
11-07-06, 10:32
הוחלף גם המצבר כמובן
GodsFather
11-07-06, 10:47
ג'יפ לא מניע ?
סטרטר תקין ? כויל ? מפלג ומערכת הצתה ?
התנעה בדחיפה עובד?
יש סיכון בלבדוק רכב בלי לבדוק שהוא עובד...סיכון גדול מידי לטעמי, אלא אם הוא מוכר את הרכב במחיר רצפה וחיצונית הוא נראה טוב.
אם אתה מדבר על מי שאני חושב שאתה מדבר , עבור לה"פ ודבר איתי.
תחשוב על האופציות שרשמתי מעלה ותראה אם אתה רוצה לקחת את הסיכון ולקנות רכב שלא מניע.
לא מניע זה הדבר היחיד שיותר גרוע מרכב בלי טסט. יכול להיות שזה כי אין איזה חוט ויכול להיות שזה כי המנוע, המצבר, החיווט, הסרנים, הגיר והטרנספר מתים. לא לגעת עם מקל לייזר, אין לך איך לבדוק את הרכב הזה זולת פירוק מאסיבי של חלקים. זה רכב מוזנח, הבעלים שלו זרק ז** עליו, תמצא משהו אחר. אין כזה דבר כמו שאתה מתאר אצל בעלים נורמלי.
עלות חיווט מחדש לכל הרכב נעה בין 1000 ל2000 ש"ח אם אתה משלם למישהו. כמה בדיוק זה לא רק תלוי מי, זה גם תלוי מה אתה רוצה; אתה הרי לא רוצה להשאר עם המצב הנוכחי, אתה רוצה להוסיף ריליים לכל מיני מקומות, לאפשר חיבורים לכל מיני תוספות שאתה אוהב וכד'. איכות גם עולה כסף, אז אם אתה ניג'ס ומתעקש על עבודה טובה זה גם יוסיף למחיר.
לבד זה סיפור שלא ברא השטן. זה לא מסובך בכלל, בלי ספק מסוג העבודות הכי פשוטות שיש (אתה פשוט מחליף חוטים 1:1, בגדול. לעיתים עובד לפי דיאגרמת חיווט, אבל בכל מקרה אתה מדבר על עבודה פשוטה פיזית) אבל יקח לך ימים. אתה לא מדמיין כמה חוטים יש ברכב. הם גם לא זולים, לא קל להשיג צמות, לא קל להשיג חוטים בכל כך הרבה צבעים.
אגב, אולי אתה כן יכול להניע ישירות מהמצבר לסטארטר, אם לבעלים אין התנגדות. אם זה המצב, זה נחשב אוטו מניע...
סמוראי צעיר
11-07-06, 22:54
אגב, אולי אתה כן יכול להניע ישירות מהמצבר לסטארטר, אם לבעלים אין התנגדות. אם זה המצב, זה נחשב אוטו מניע...
אוקי אז הגיפ המדובר נראה לי הוא שלי,
אלון תודה על הרעיון,-אין לי בעיה להניע אותו בדרך שהצעת...
נ.ב
היום הזמנתי חשמלאי לבדוק את עלות התיקון, הוא אמר לי כ-700 עד אלף שקל, והוא הניע לי את הרכב בדרך הזאת,
כך שאם מישהו רוצה לבוא ולראות את הרכב ניתן להניע אותו ללא כל בעיה.
700 עד 1000 זה תיקון במקרה שלך, השאלה הייתה על חיווט מחדש. יותר יקר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.