צפייה בגרסה מלאה : הוספת הילוך שיוט לגראנד - אפשרי !
שלום לכולם,
סיימתי את חיסולן של מספר תקלות מצטברות בגראנד שירוקי החביב שלי, ואז מנהל המוסך שאל אותי אם ברצוני להוסיף מהלך 5, לאחר שסיים לנגב לי את הריר מהסנטר, הוא ניגש למחשב שבמשרדו, הוריד תוכנית ניהול מחשב מאתר החברה (קרייזלר כמובן), העביר את התוכנה למחשב זיהוי תקלות הרגיל, זה שאיתו הם מאבחנים את כל מה שקורה ברכב, התחבר לרכב, מחק את תוכנית ניהול הגיר הקיימת, התקין את תוכנית הניהול החדשה, וזהו זה ! ! !
נסענו לנסיעת מיבחן, עם מחשב מחובר, שם רואים את חיווי ההילוכים, ואכן הפלא עובד, ולגראנד יש כעת 5 הילוכים קידמיים במקום ה 4 הקודמים, ואחד אחורי למילוט. בתכלס מרגישים שבאובר - דרייב יש עוד ''שיחרור'' של המנוע, כך שבמהירות של 100 קמ''ש אני על טורים של 1800 במקום 2100 ולמרחקים ארוכים כמו אצלי (גר בערבה) זה משמעותי.
המוסך בו זה נעשה הוא מוסך קרייזלר -סוזוקי שבאיזור התעשייה סגולה שבפתח-תיקווה, ולבנאדם קוראים עדי נוסבאום, הוא זה שעשה זאת.
גילוי נאות, כרגיל, אני לא שותפו או קשור אליו כלכלית או אחרת, רק לקוח קונבנציונלי.
יום טוב לכולם
צ'ולו
אל תקפוץ עד השמיים מהתלהבות...
הוא בסה"כ שינה את התזמון של נעילת ממיר המומנט כך שהוא יקרה רק לאחר שההילוך הרביעי השתלב.
זה שדרוג תוכנה שמשנה קצת גם את אסטרטגיית שינוי ההילוכים של הגיר.
אתה יכול להגיד מה שמו המדוייק של המוסך?
מאד מוזר לי מה שאתה אומר,אפרט לך במסר פרטי אם תרצה.
ברור שהוא שינה את התוכנה, מה זה עושה שם בדיוק זה פחות מעניין, חשוב שיש את האפשרות הזאת שלא כול בעל גראנד יודע עליה, ומה שיותר חשוב שאכן מושג חיסכון ניכר בצריכה, וזה ללא תוספי פלא וכדורי קסם ! (אגב, לא כל דגמי הגראנד מתוכנתים כך שיש אפשרות לשדרג, זה טעון בדיקה מוקדמת במוסך עצמו).
המוסך הוא מוסך דור בסגולה, וכן, אנא שלח לי בפרטי את הסיבות לפליאתך.
שלומות
צ'ולו
צ'ולו
"סיימתי את חיסולן של מספר תקלות מצטברות בגראנד שירוקי החביב שלי"
אם אני זוכר נכון אתה מדבר על גראנד 00/01
אולי לא קשור לנושא הגיר אבל נשמח לקרא מה היו הבעיות המצטברות ואיך טיפלת בהן כיוון שאין פה בנתיים מספיק רשומות על רכבים אלו וכל מידע כזה הוא דיי חשוב למי שמתרוצצות בראשו מחשבות על רכב כמו שלך בבוא השנים.....
בברכה
צח
צח שלום
רשימת תקלות ופתירתן כדלהלן : בקרת שיוט לא עבדה, התיקון היה בפירוק המצבר, שמתחתיו התברר שצינורית הוואקום מחוררת, הצינורית הוחלפה ועכשיו אפשר לנמנם בנסיעה.
נורית צ'ק אנג'ן דלקה, והתברר שאלמנט שנימצא מיחוץ לגיר פשוט לא מתפקד כיאות (מותר לו אחרי 150000 K )וגם הוא הוחלף. (לא הבנתי בדיוק מה תפקידו).
במוסך בו החליפו לי את שמן הגיר בפעם הקודמת הרכיבו את הפילטר השטוח עם גומיית האטם, ושכחו להוציא את גומיית האטם של הפילטר הישן, וכך קרה שהשמן כל פעם התחמם לי וגם ניקוי הרדיאטור שמן לא שיפר את הבעייה, שהייתה בעצם חוסר אטימה בין הפילטר והחיבור אליו, אז כל עוקת השמן פורקה, הגומייה המיותר הוסרה, הפילטר התיישב כמו שצריך, ואז גם גילינו שאותו אחד שסגר את עוקת השמן בפעם ההיא גם שבר בורג הידוק של עוקת השמן, ולא סיפר לי על כך (הנבלה), והיה צורך לקדוח אותו ולייצר הברגה חדשה, וגם לנקות את הפילטר הלא שטוח, הגלילי, משאריות החומר איטום שנימרחו עליו כשהרכיבו את האגן , עוד תוצאה של אותה עבודה רשלנית, ובקיצור, כמו שאמר מישהו חכם, טעמה המר ונזקיה של איכות העבודה הגרועה נישאר הרבה זמן אחרי טעמו המשכר של המחיר ה ''נוח''. (ומדובר במוסך מומלץ ביותר בקרב הג'יפאים)
חוץ מזה מרקיז נישאר עוד לסדר את המנוע החשמלי של פנס קדמי ימני, שגם הוא שבק לפתע ולמצוא את הפטנט שמונע מנורית הצ'ק אנג'ן לדלוק כשאני על גז.
המנוע ברוך השם עובד כמו נמר בנגלי מתבגר.
בתיקווה שמישהו יפיק תועלת מהדו''ח הזה
ברכות
צ'ולו
מעניין מאוד ומוזר.
אצלי בגראנד ישן מודל 95 ישנם 4 הילוכים ברורים ועוד מעיין חצי הילוך נוסף שמוריד את הטורים בשיוט רגוע מ2100 סל"ד במהירות 100 קמ"ש ל 1750 סל"ד.
יתכן שאותו "חצי הילוך" לא היה מכוון היטב אצלך בגיר?
מעניין גם לשמוע על אמינות ה WJ, מדבריך מלבד פאשלות של המוסך שטיפל בך בסך הכל התקלות האמיתיות די קטנות? גם אותי מעניין ה WJ בתור רכב עתידי (בטח עוד איזה 5 שנים :grin: )
רמי.
מעניין מאוד ומוזר.
אצלי בגראנד ישן מודל 95 ישנם 4 הילוכים ברורים ועוד מעיין חצי הילוך נוסף שמוריד את הטורים בשיוט רגוע מ2100 סל"ד במהירות 100 קמ"ש ל 1750 סל"ד.
יתכן שאותו "חצי הילוך" לא היה מכוון היטב אצלך בגיר?
מעניין גם לשמוע על אמינות ה WJ, מדבריך מלבד פאשלות של המוסך שטיפל בך בסך הכל התקלות האמיתיות די קטנות? גם אותי מעניין ה WJ בתור רכב עתידי (בטח עוד איזה 5 שנים :grin: )
רמי.
אם הגראנד שלך זה 5.2 ל' אז זה הגיוני, ואם זה כמו אצלי, 4.7 ל', אז אצלי יש 3 הלוכים ועוד הילוך שיוט (הכפתור הקטן בצידה של ידית ההילוכים), יכול להיות מה שאתה אומר, אבל בכל אופן אני עצמי הייתי נוכח בכל מהלך העידכון והשינוי, כך שלא יודע אם הכיוון היה לקוי או לא, השערת המשדרג היא שכל הנושא הזה הוא תעלול של קרייזלר על מנת לאפשר לחברה להציע לבעל הרכב שידרוג בתמורת זוזים מספר.
התקלות האמיתיות היו יכולות להיות חמורות הרבה יותר אם הייתי ממשיך להאמין שדקסרון הוא בדיוק כמו ATF-4 וכמו כן, אם הייתי ממשיך להאמין שנורת ההזהרה שדולקת לי היא רק בגלל שאני נוסע על גז. סך הכל אין עד כה דברים נוראיים, רק דברים שקשורים בבלאי טיבעי, מחזירי שמן, רצועות יבשות וכדומה בכך.
צ'ולו
צ'ולו ,
כמה "זוזים" עולה שידרוג התוכנה ???
אורן.
בגלל שהייתי על סט שלם של טיפולי תיקון, אז עשו לי מערוף (ברור לי שזה כוסה תחת נושא אחר), כך שאין לי מחיר נקוב.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.