PDA

צפייה בגרסה מלאה : הצמדת אלומניום לפח?

ישי.פ
17-07-06, 21:59
אני רוצה לשם היופי והפרקטיקה להצמיד לוח אלומניום לפח הרכב.
הבנתי משום מה שזה בעייתי, ויכול לגרום לעיכול שתי המתכות האם זה נכון?
האם יש דרך להתגבר על כך אם יש בעייה?

אמיר חסידים
18-07-06, 15:57
ישי
אם הבנתי את כוונתך , הנושא בעייתי .
נכון שיש מתח גלווני בין המתכות ונכון שהוא גורם לאיכול אבל בין שתי המתכות יש שכבת צבע שמנטרלת את הנ"ל .
עם זאת כשמצמידים 2 פחים זה לזה סביר להניח שהמרווח יתמלא בוץ רטוב שיאיץ את תהליך החלודה בפח ( רטיבות קבועה ) .
תנסה למלא את החלל בסיליקון RTV .
מקווה שעזרתי .

חימושניק
18-07-06, 17:24
בפעם המיליון: סיליקון RTV לא טוב לפח. ה-RTV חומצי וגורם לקורוזיה בפח. לצרכי פחחות יש סיליקונים מיוחדים.

לגבי חיבור אלומיניום לפח פלדה: ראיתי כמה התקנות שבהן שמו שכבה של גומי דק (כמו של פנימית) בין האלומיניום לפח וכך נפתרה, כביכול, בעית התא הגלווני. מצד שני לוח האלומיניום עדיין מוצמד לפח באמצעות ניטים מאלומינים או ברגים מפלדה, כך שהתועלת שבגומי מוטלת בספק.

אמיר חסידים
18-07-06, 18:49
אל תשים סיליקון RTV ! חס וחלילה !! מאיפה הרעיון ???
תשתמש בסיליקון השני ...

אגב , סיליקון , בניגוד לגסקט ( פלטת גומי ) ממלא את כל החלל וימנע חדירת בוץ .
לא יודע כמה אפקטיבי לקדחים :?:

Bulldog
18-07-06, 19:42
סיליקון ניטראלי.
ידע כללי, העלות היא בערך פי 3 מסיליקון RTV.

ישי.פ
20-07-06, 00:01
תודה על הרעיונות השאלה מה זה בעצם תא גילווני?(אני אשמח להסבר שיבין גם אדם פשוט כמוני ולא רק פרופסור למדעי הגרעין)
האם כדי לי בכלל להשתמש באלומניום, או יש לכם רעיונות אחרים
בהנחה שמדובר בדיפונים של פנים הרכב ורצפת הרכב(ראיתי כזה דבר בלנדרובר)

נמרוד
20-07-06, 00:18
בשביל לחבר אלומיניום לפלדה יש ברגים וניטים מנירוסטה.

asafk
20-07-06, 00:31
כיוון שנשפך על זה די הרבה מלל בפורום- אני ממליץ לך להריץ חיפוש. (הייתי עושה את זה בעצמי ומצרף לינקים, אבל אין לי כוח בשעה מאוחרת למחצה זו).

ההסבר הפשטני- לכל חומר יש תכונה שנקראת "פוטנציאל גלווני". כששני חומרים בעלי פוטנציאל שונה מחוברים זה לזה בסביבה גלוונית (רטיבות לדוגמה- מים הם חומר מוליך), מתפתחת ביניהם קורוזיה. תסתכל פעם על דלתות של דיפנדר מקרוב. הן עשויות פח ועליו אלומיניום. בדיפנדרים בהם פועל ההרכבה שכח להרכיב גומי בין המתכות, הפח חלוד, והאלומיניום הופך לאבקת קורוזיה...

אסף.

-->