התחברות

צפייה בגרסה מלאה : אין בלמים,ניסיתי הכל ?????

ניצן שירזי
20-07-06, 21:09
סיקס מודל 82 ,הדוושה לא עולה, לא מייצרת לחץ,החלפתי 2 משאבות בלם אחוריות,החלפתי משאבה מרכזית,הוצאתי אויר,אולם הדוושה מסרבת לעלות,הדוושה כמו מרגרינה.(לרכב יש בוסטר).
תודה מראש ניצן.

six 4 life
20-07-06, 21:21
איזה בוסטר יש לך בג'יפ, ידוע לך? האם קיימת דליפה? מתי הוחלף אם בכלל?

משאבת בלם מרכזית- מתי החלפת? וכאשר החלפת- האם לחדשה, או למשומשת?

משאבת בלם מרכזית קודמת- מדוע הוחלפה?

משאבות בלם אחוריות- לא נוזלות מהניפלים? יש אטימה?

מפלס שמן ברקס- בדקת?

eitan_mor
20-07-06, 21:44
יש בוסטר בכלל?
וואקום מחובר ולא דולף?
צנרת תקינה?
אין בריחה של שמן?

ניצן שירזי
20-07-06, 21:45
איזה בוסטר יש לך בג'יפ, ידוע לך? האם קיימת דליפה? מתי הוחלף אם בכלל?

משאבת בלם מרכזית- מתי החלפת? וכאשר החלפת- האם לחדשה, או למשומשת?

משאבת בלם מרכזית קודמת- מדוע הוחלפה?

משאבות בלם אחוריות- לא נוזלות מהניפלים? יש אטימה?

מפלס שמן ברקס- בדקת?
קניתי את הרכב כמו שהוא ,החלפתי משאבות אחוריות חדשות+משאבה מרכזית חדשה,מפלס השמן תקין,אבל חשוב לציין שהמשאבה +הבוסטר הם של סופה.

ניצן שירזי
20-07-06, 21:49
יש בוסטר בכלל?
וואקום מחובר ולא דולף?
צנרת תקינה?
אין בריחה של שמן?
אין בריחה של שמן משום מקום,הדוושה פשוט רכה,אפילו אם אתה מנפח שעה .

eitan_mor
20-07-06, 21:50
אם אתה פותח את המכסה של שמן הברקס, ואתה לוחץ על הדוושה, יש שם לחץ? אתה רואה "מזרקה" של שמן?
זה היה ככה מההתחלה או שפתאום התחיל? או שאולי זה הגיע בהדרגה?

eitan_mor
20-07-06, 21:51
ועוד דבר,
אמרת שאתה ניקזת אוויר.
כשביצעת את הניקוז, היה לחץ טוב בפטמות שפתחת?

six 4 life
20-07-06, 21:52
בוסטר ומשאבת בלם מרכזית של סופה, על סט אפ בלמים של סיקס, מניב תוצאות דומות לשלך כאשר הוא תקין.

המסוקס יוכל להרחיב יותר בנושא

לדעתי, שקול החלפה של הבוסטר והמשאבה המרכזית למקוריים של CJ, והבלמים שלך יתעוררו לחיים.

בברכה.

eitan_mor
20-07-06, 21:57
בוסטר ומשאבת בלם מרכזית של סופה, על סט אפ בלמים של סיקס, מניב תוצאות דומות לשלך כאשר הוא תקין.

תוכל אולי להרחיב למה שזה יעבוד בצורה כזו ולא תקין?

ניצן שירזי
20-07-06, 21:57
ועוד דבר,
אמרת שאתה ניקזת אוויר.
כשביצעת את הניקוז, היה לחץ טוב בפטמות שפתחת?
יוצא אויר +שמן מהפטמות טוב מאד.

eitan_mor
20-07-06, 22:02
יש לך תשובה לשאלתי לגבי ה"מזרקה" בתא השמן ברקס?
יכול להיות אולי שיש לך בעיה במשאבה המרכזית ואז כאשר אתה מפעיל לחץ על המשאבה השמן פשוט לא נדחס ולא נוצר שם לחץ תקין.
אבל כאשר אתה מפעיל אותה ללא לחץ (כמו במקרה של ניקוז אוויר) אז לכאורה היא עובדת...

eitan_mor
20-07-06, 22:05
ושוב (מצטער שאני מחלק את התשובות שלי לכמה חלקים, אני קצת חדש כאן ולוקח לי זמן לעכל את הכל...) אני שואל לגבי האם זה הופיע פתאום או שהיה ככה מההתחלה שקנית את האוטו?
האם האוטו בכלל מייצר בלימה כשאתה לוחץ על הדוושה או שהיא פשוט יורדת למטה וזהו?

ניצן שירזי
20-07-06, 22:06
יש לך תשובה לשאלתי לגבי ה"מזרקה" בתא השמן ברקס?
יכול להיות אולי שיש לך בעיה במשאבה המרכזית ואז כאשר אתה מפעיל לחץ על המשאבה השמן פשוט לא נדחס ולא נוצר שם לחץ תקין.
אבל כאשר אתה מפעיל אותה ללא לחץ (כמו במקרה של ניקוז אוויר) אז לכאורה היא עובדת...
קניתי והרכבתי משאבה חדשה מהנילון.

ניצן שירזי
20-07-06, 22:10
ושוב (מצטער שאני מחלק את התשובות שלי לכמה חלקים, אני קצת חדש כאן ולוקח לי זמן לעכל את הכל...) אני שואל לגבי האם זה הופיע פתאום או שהיה ככה מההתחלה שקנית את האוטו?
האם האוטו בכלל מייצר בלימה כשאתה לוחץ על הדוושה או שהיא פשוט יורדת למטה וזהו?
יורדת עד הרצפה יש בלימה 5 אחוז מתוך מאה.

six 4 life
20-07-06, 22:50
תוכל אולי להרחיב למה שזה יעבוד בצורה כזו ולא תקין?

בעיקרון בCJאים שהחליפו בהם בוסטר ומשאבת בלם מרכזית, לשל סופה, התוצאות היו דוושה רכה מאוד עד כדי הגזמה, ופגיעה מסויימת ביכולות הבלימה של הרכב.
הדבר הזה נובע מחוסר התאמה בין רכיבים.
בכל מערכת יש את הלחץ המסויים שלה והנתונים שלה, ובמקרה הזה נוצר כאן עירבוב שלא נותן במקרה הנ"ל שיפור, אלא גריעה.

אבל, אחרי שכתבת את התגובה הבאה-

יורדת עד הרצפה יש בלימה 5 אחוז מתוך מאה.

לעניות דעתי הבוסטר ומשאבת הבלם המרכזית סופה (חוסר התאמת הרכיבים), זו לא הבעיה היחידה במערכת הבלימה אצלך.

כיצד ניקזת אויר?
האם במכסה משאבת הבלם המרכזית אצלך- קיימת גומיית אטימה?

llivnat
20-07-06, 23:15
נראה לי שיש עדיין בעיה ברמת משאבת הבלם.
או שלא נוקז שם אוויר במשאבה עצמה, או שיכול להיות שהיא לא תקינה.
יש פין מרכזי שמגיע מהבוסטר ודוחף את הציר של המשאבה. יכול גם להיות שהוא לא יושב טוב...

נמרוד
21-07-06, 02:20
ניצן, אנא שחזר את כל הסיפור מהתחלה. קנית ג'יפ. היו בעיות בלימה שהובילו להחלפת כל המשאבות אני מניח? מה הן? מי החליף את המשאבות (אתה או מוסך?), באיזה סדר, מה היו הדיאגנוזות? איך בוצע ניקוז האויר? אם אין נזילות, והמשאבות חדשות, אני הייתי מהמר שתהליך ניקוז האויר פשוט לא בוצע כמו שצריך ויש לך עדיין הרבה אויר במערכת.

אוחז ג'בקות
22-07-06, 15:26
ניצן שלום
בעקבות ההחלפה הכוללת של רוב מערכת הבלמים יש לנקז אוויר בצורה יסודית עד מאוד
זה עלול לקחת כשעה או יותר ולגמור הרבה מאוד נוזל בלמים כ- 3 ליטר.
עצם העובדה שכתבת שיוצא לך אוויר ונוזל מהניפל מראה שהמערכת שלך עדין מלאה באוויר לכן יש להמשיך ולבצע ניקוז בעזרתו של חבר סובלני עד להוצאת כל האוויר מהמערכת. סדר הניקוז הנכון הוא גלגל ימני אחורי, שמאלי אחורי ימני קדמי ושמאלי קדמי. לאחר הניקוז היסודי פנק את חברך הסובלני במסאז' איכותי ברגל ימין כי היא הולכת לכאוב והרבה.
נ.ב אני הייתי מפנק אותו גם בכוס קפה טובה עיין ערך בכתבה של אסף על איך להכין קפה.
בהצלחה

"אוחז ג'בקות" ו"חימושניק"

ניצן שירזי
22-07-06, 19:12
ניצן שלום
בעקבות ההחלפה הכוללת של רוב מערכת הבלמים יש לנקז אוויר בצורה יסודית עד מאוד
זה עלול לקחת כשעה או יותר ולגמור הרבה מאוד נוזל בלמים כ- 3 ליטר.
עצם העובדה שכתבת שיוצא לך אוויר ונוזל מהניפל מראה שהמערכת שלך עדין מלאה באוויר לכן יש להמשיך ולבצע ניקוז בעזרתו של חבר סובלני עד להוצאת כל האוויר מהמערכת. סדר הניקוז הנכון הוא גלגל ימני אחורי, שמאלי אחורי ימני קדמי ושמאלי קדמי. לאחר הניקוז היסודי פנק את חברך הסובלני במסאז' איכותי ברגל ימין כי היא הולכת לכאוב והרבה.
נ.ב אני הייתי מפנק אותו גם בכוס קפה טובה עיין ערך בכתבה של אסף על איך להכין קפה.
בהצלחה

"אוחז ג'בקות" ו"חימושניק"
תודה מראש על העצה, לא העליתי בדעתי שלהוציא אויר מהמערכת עלול לקחת שעה.....
אני אנסה מחר,דרך אגב מי שמפמפם זה אני ולא החבר,קיבלתי כבר שיברי הליכה.

חיים רוזן
27-07-06, 10:31
אצלי לא היתה בלימה למרות ברקסים אחוריים חשדשים ורק לאחר שטופלו הברקסים הקדמיים הסתדר העניין.

ניצן שירזי
27-07-06, 21:02
הכל הסתדר,פשוט לא להאמין מה הייתה הסיבה,אז ככה.
לאחר שהוצאתי אויר 500 פעם,החלפתי משאבה מרכזית חדשה,2 משאבות אחוריות חדשות,ועדיין לא עלתה הדוושה, החלטתי שאני שולח את האוטו למוסך ושהם ישברו את הראש,ואז בדקה ה-90 הגיע אליי חבר טוב שמו בישראל שימעון ראובן,ולאחר ששמע את הבעיות הציע לבדוק האם הפין שיוצא מהבוסטר מספיק ארוך בכדי לדחוף את הבוכנה של המשאבה,מכיוון שהדוושה היא של CJ ,והבוסטר+המשאבה הם של סופה.לאחר פירוק קצר אותרה הבעיה ותוקנה.
על כל פנים תודה מראש לכל החברים בפורום.
ניצן.

dbaruch
27-07-06, 21:06
תפמפם עוד ועוד עד יישבר לך הרגל , ואז תפמפם עוד קצת בסוף יבוא ך הפתרון

ניצן שירזי
27-07-06, 21:08
מדובר לפמפם בבלמים, ולא מוניקה.

-->