צפייה בגרסה מלאה : מישהו מכיר סופה ירוקה מפלצתית עם גלגלים ענקים(34)
ראיתי היום סופה ירוקה על גרר וחשבתי לרגע שאני בארה"ב
משהו מדהים מאוד ,קויל אוברים צמיגי ענק(לפחות 44 היה לו שם)
בנויה במקצועיות שחבל על הזמן והיה לה גם דגלון שערשום בו פרוגיפ.
מישהו מכיר את הסופה הזו?
אם הרכב היה נוסע על הכביש היה מה להתרגש.
רכבי תחרות על גרר זה לא דבר נדיר בארץ.
הצורת בניה הייתה מדהימה והבודי היה של סופה יפהיפיה .
השקיעו במפלצת לא רק בנתונים אלא גם בויזואלית של הרכב וזה דבר שלא רואים תמיד .
אני לא מתלהב מכל רכב תחרויות שנמצא על גרר אבל זה היה משהו מיוחד .
ראיתי אותה נבנת בפרוגיפ. אכן לא פחות ממדהימה.
שני סרנים של ינימוג קויל אוור עם מערכת מתלים 5 נקודות (עד כמה שאני זוכר)
מערכת זחל _ טרנספר 241 גיר לא יודע
המנוע די אכזבה - רגיל של סופה.
מערכת היגוי עם בוכנה הידראולית.
ואכן רכב ממש יפה מבחינה וויזואלית
בפרוגיפ אמרו לי שאחד מגלגוליה הזמין אותה.
רכב גם יפה וגם בנוי בצורה מעולה.
המנוע די אכזבה - רגיל של סופה.
.
ולמה זה אכזבה?
המנוע זה בדיוק מה שהופך את הסופה למהנה לפני דעתי (האמת אני לא באמת יודע איך הוא מסתדר עם מידת הצמיגים, אבל נראה שיחד עם יחסי העברה זה מספיק לא?)...
עמרי
מוני אורבך
02-08-06, 08:07
עומרי לא מדובר כאן על סופה ש"קצת" שיפרו אותה.
מדובר על רכב שהוא בבירור לתחרויות. על הכביש הוא לא יסע ולטיולים הוא לא נוח (מעט מאוד מקום למטען)
מנוע חזק (וכמה שיותר) הוא תמיד טוב. כמובן תמיד צריך להביא בחשבון משקל מול כוח.
אז בסופת טיולים שבה לא חשוב לך להשיג את הברנש השני, מנוע של סופה הוא די והותר ואפילו קצת יותר מדי. אבל ברכב תחרות יש בהחלט מקום להכניס מנוע הרבה יותר חזק (איזה V8 לדוגמא).
אחרי הכול עם גלגלים כאלו ענקים + סרנים מאוד כבדים + מכלולי הנעה כבדים אתה חיב קצת יותר פילפל למנוע אפילו אחרי יחסי העברה. אפשר לשפר מאוד את מנוע הסופה כך שיפיק 250 ויותר כוח סוס, אבל למה לא להתחיל מיותר גבוה ?
הסופה שייכת לבחור בשם מוסטפא,הוא התחרה בקרוס קאנטרי האחרון,הוא לפעמים גם בא לבור....
הצמיגים (לפחות מה שהיה לו לפני ה"מהפך") הם 33-13.5-15
טל.
מוני אורבך
02-08-06, 08:31
עכשיו הם 39 (-:
הבחור בהחלט השקיע בה בצורה יפה וחכמה.
כל הכבוד !!!
אכן מפלצת.
ראיתי אותה בעבר בריינוס בראשל"צ.
ליאור
http://www.timebomb2000.com/vb/images/smilies/worthless_thread_wo_pics.gifבחייאת ראבאק...:-D
six 4 life
03-08-06, 00:47
עומרי לא מדובר כאן על סופה ש"קצת" שיפרו אותה.
מדובר על רכב שהוא בבירור לתחרויות. על הכביש הוא לא יסע ולטיולים הוא לא נוח (מעט מאוד מקום למטען)
מנוע חזק (וכמה שיותר) הוא תמיד טוב. כמובן תמיד צריך להביא בחשבון משקל מול כוח.
אז בסופת טיולים שבה לא חשוב לך להשיג את הברנש השני, מנוע של סופה הוא די והותר ואפילו קצת יותר מדי. אבל ברכב תחרות יש בהחלט מקום להכניס מנוע הרבה יותר חזק (איזה V8 לדוגמא).
אחרי הכול עם גלגלים כאלו ענקים + סרנים מאוד כבדים + מכלולי הנעה כבדים אתה חיב קצת יותר פילפל למנוע אפילו אחרי יחסי העברה. אפשר לשפר מאוד את מנוע הסופה כך שיפיק 250 ויותר כוח סוס, אבל למה לא להתחיל מיותר גבוה ?
אם מדובר על הסופה של מוסטפא, הירוקה מטאלית, עם השנורקל נירוסטה והמקסיס 33/13.5, המנוע שלו ממש לא סטנדרטי.
אמנם לא V8, אבל לא סטנדרטי.
אם מדובר על הסופה של מוסטפא, הירוקה מטאלית, עם השנורקל נירוסטה והמקסיס 33/13.5, המנוע שלו ממש לא סטנדרטי.
אמנם לא V8, אבל לא סטנדרטי.
זה האוטו....
עמדתי פעם ליד השנורקל כשהוא נתן גז.... כמעט נשאבתי פנימה למנורת גינה הזאת :)
בגלגול הקודם האוטו באמת נבנה ועמד בריינוס בראשון,מכיוון שריינוס לא הסכימו לעשות את הפרויקט מסיבות שונות,הוא פנה לגיא מפרוגיפ....
מחכה לראות מה יצא...
טל.
GodsFather
03-08-06, 10:01
אתם מדברים על שתי סופות שונות, אלא אם עשו חיבור ביניהם (מוסטפה אמר שהוא מתכנן לבנות רכב חדש) ועוד רכב עבירות.
למוסטפה יש סופה ירוקה , צבע בקבוק ואכן לא סטנדרטית. אבל גם הנהג לא.
לפרוג'יפ סופה בצבע ירוק "מרקר של מסיבות" ואכן לא רגילה עם סלילים וכד'
והרכב עבירות שלהם הוא רכב בניה עצמית עם סרנים של יונימוג , הוא נבנה מחדש בתצורה חדשה , במקום המפלצת שהייתה להם עד התחרות בתל-עדשים ושם ראו אותו. חדש , קטן יותר (גיא ממש מנשק את הברכיים בנהיגה מרוב שהוא צפוף) וחזק מאד.
אני אחפש אם יש לי תמונות להראות , בטלוויזיה רואים אותם כל הזמן , אני כבר כמעט ולא טורח לצלם...
סוזי המשתוללת
03-08-06, 16:59
הסנדק (הסנדלר - יותר מתאים) :D
אם לא יודעים שותקים -זה המוטו של האתר
הסופה הירוקה של מוסטפא שהשתתפה בליגה היא זו שעברה את השדרוג ולא שום סופה אחרת
הסופה של גיא שהתחרתה בליגה נשארה כשהייתה
GodsFather
03-08-06, 17:01
הסנדק (הסנדלר - יותר מתאים) :D
אם לא יודעים שותקים -זה המוטו של האתר
הסופה הירוקה של מוסטפא שהשתתפה בליגה היא זו שעברה את השדרוג ולא שום סופה אחרת
הסופה של גיא שהתחרתה בליגה נשארה כשהייתה
על זה דיברתי בדיוק סושידו!
אמרתי שכל עוד לא עשו שינוי אז זה נשאר ודובר בבלבול, אבל ידעתי שמוסטפא/ה מתכנן רכב חדש.
קיצר, חיכיתי לך אתמול כמו כלב ולא צלצלת, איך נפלו גיבורים!
יצאה כתבה על המפלץ ב"הגה" האחרון שהתגלגל לידי מסיבות משונות...
בכל אופן, הנה סרטון.
http://www.moto4x4.co.il/motocar/video/player_new.asp?id=161
צמיגי 38", ד"א.
http://bbs.zuwharrie.com/Smileys/default/eek2.gif
אם כולם מסכימים שמדובר ברכב תחרויות שלא יעלה על הכביש ולא יהיה חוקי בזמן הקרוב אולי משהו יסביר לי מה ההגיון בשימוש בפלטפורמה של סופה לרכב כזה? האם לא עדיף לבנות רכב מאפס על שלדת צינורות ורכבת כח מתאימה יותר? האם מדובר בשיקולי תקציב? או שמא יש בזה הגיון שאני לא ראיתי?
הסרטון לא הראה יכולות מיוחדות של הרכב. חבל
six 4 life
01-09-06, 21:26
אם כולם מסכימים שמדובר ברכב תחרויות שלא יעלה על הכביש ולא יהיה חוקי בזמן הקרוב אולי משהו יסביר לי מה ההגיון בשימוש בפלטפורמה של סופה לרכב כזה? האם לא עדיף לבנות רכב מאפס על שלדת צינורות ורכבת כח מתאימה יותר? האם מדובר בשיקולי תקציב? או שמא יש בזה הגיון שאני לא ראיתי?
חוץ מסרנים מתלים צמיגים וג'אנטים הרכב לא שונה.
משמע מערכת הכח היא של סופה (מנוע משופר בצורה זו או אחרת), מה שאומר שאין שום הצדקה או סיבה לבנות רכב צינורות, על כל ההיבטים שלו.
עלות חומרים, מהנדס, ובניה אצל בעל מקצוע- עשרות אלפים.
לאחר מכן לך תתעסק עם התאמה של מערכת מתלים, תושבות קפיצים, מנוע, גיר, וכו' וכו'.
בקיצור- שאלת למה לא עדיף לבנות את הרכב הזה משלדת צינורות.
אני שואל- למה כן?
דיברת על עלות של עשרות אלפים לבניה של רכב-האם הסופה עצה -שככל הנראה כבר לא תזכה להימכר-לא שווה עשרות אלפים?
ובסופו של יום הרכב לא יכול להתחרות מול רכבי אקסטרים וגם לא לעלות על הכביש.
הטיעון הכלכלי כאן נשמע לי קצת מגוחך -גם כך הושקע בשינויים הללו הרבה מאד כסף.
אלי
GodsFather
03-09-06, 11:47
את השאלות למה,כמה ואיפה צריך להפנות למוסטפא במקום להתווכח על מה עדיף לו או לא - אם למישהו יש קשר איתו לפני התחרויות באוקטובר אז תפדל!
יצא לי מספר פעמים לדבר איתו במהלך העונה האחרונה ומהכרות איתו הוא אוהב נורא שטח ולתת בגז , גם כשלא יהיו תחרויות, הוא יהנה עם הסופה שלו - יש לו במלאי לא מעט רכבי שטח משופרים בהתאם לרגל ימין הכבדה שלו והסופה הזו היא דוגמא אחת מיני רבות.
דרך אגב - הבודי כמו שאמרתי מההתחלה - מהסופה המקורית שלו.
אלי הוא לא מתחרה מול האקסטרים אלא מול האדווצ'ר. שם הסופה שלו נראה שיכולה לתת בראש להרבה מתחרים.
השאלה המעניינת, שרק זמן יענה עליה, היא האם הSETUP הזה אכן יתן לו מקום על הפודיום.
אתם חושבים על עלויות הבניה וכדומה. אבל בתכל'ס אם הוא מגיע לפודיום ויש לו מספיק חשיפה אז אם הוא מוצא ספונסר כבד אז זה שווה לו. אתם חושבים שמי שבונה רכבים בארה"ב של 2 מליון דולר למירוצי באחה עושה את זה עם הכסף שלו?
ספונסרים. ההתחלה האמצע והסוף של הספורט הזה.
האם השינויים שביצע מאפשרים לו להתחרות באדוונצ'ר?
GodsFather
04-09-06, 08:54
מיכה , טעות קטנה בניסוח.
בליגת קרוס קאנטרי - ליגת הניווטים ולא תחרויות העבירות, אין אקסטרים. יש סטנדרט ואדוונצ'ר.
מנסיוני בליגה , אני בספק אם עם רכב כזה הוא יתחרה בסטנדרט - מיקי לא בטוח יאפשר זאת כי זה לא יהיה FAIR-FIGHT - ככה גם היה השנה עם צוות DBA לידיעתכם - הם עלו לרמת אדוונצ'ר אחרי שהביאו פודיום עונה קודם ונאמר להם שזה לא יהיה הוגן להשאירם ברמת סטנדרט, תכלס נכון. לא משנה סוג הרכב, משנה שהם עם רכב כזה הצליחו להביא מקום מכובד ולכן צריכים לעלות לרמה מתקדמת יותר, גם אם בתכלס על הצעצוע שהיה להם זה לא היה נראה נכון...
עם הרכב של מוסטפא טוב טכנית לפחות כמו שהוא נראה חיצונית ועם הצוות שיש למוסטפא, הוא יתן FIGHT לא רע בכלל לגיא מפרוג'יפ ושאר החברים בליגה...
לגבי ספונסרים אני לא אגיב, זה לא ממקומי...
טעות שלי, לא מדובר על תחרות אלא על מסע עבירות וניווט.
עד כמה שאני זוכר רכב סטנדרטי זה רכב עם , בין היתר, צמיגים עד ל33 אינץ'.
התפלץ היה בבור לפני שבועיים .
הגיע על גרר.
לעס בזילזול כל מעלה.
אכן מוסטפה ירוק!
רגע אולי זה הירוק שלי!!!!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.