צפייה בגרסה מלאה : היכן בודקים גראנד באיזור ראשל"צ?
המדובר בבדיקה לפני קניה. אודה לקבלת המלצות ופרטים של המבצעים הבדיקה הנ"ל במקצועיות והידע הנדרשים.
לרכב הנעה קבועה 4X4, שמעתי על מכון אחד ברעננה שיש לו ציוד לבדיקת רכב כזה.
בדיקה במכון רגיל על דינמומטר תזיק לתיבת ההעברה ויתרה מכך לא תיתן תוצאות נכונות.
מה פרטי המכון?
ואם נדרש ציוד מיוחד לבדיקת רכבים כאלו, וזה כמעט שאיננו בנמצא, מה עושים כל רוכשי הצירוקי והגראנד למינהם וכיצד בודקים הרכב בטרם קונים?
...ואם נדרש ציוד מיוחד לבדיקת רכבים כאלו, וזה כמעט שאיננו בנמצא, מה עושים כל רוכשי הצירוקי והגראנד למינהם וכיצד בודקים הרכב בטרם קונים?
מן הסתם, חלק גדול מהקונים (והמוכרים...) אינו מודע לנזק שעלול להגרם.
מכוני הבדיקה לא ממש "רצים לספר" שאין ברשותם ציוד מתאים והם גובים תשלום מיוחד על בדיקת רכב 4X4.
היה לא מזמן שרשור על בחורה שרכשה רכב לאחר "בדיקה" מקצועית שכזו, אחרי שקנתה את הרכב על סמך הבדיקה גילתה שהרכב אינו 4X4 !!!
(זה היה יכול להיות מאוד מצחיק אם זה לא היה מאוד עצוב)
בקיצור,
בדיקה במוסך שמכיר את הרכב, מעקב אחרי הסטוריית טיפולים ואם אתה רוצה להיות רגוע אז גם בדיקת מנוע ושילדה במכון בדיקה.
סער.
(שקנה את ה XJ שלו בלי אף אחת מהבדיקות הנ"ל :-? )
רוב הקונים נכנסים למכון בדיקה כלשהו ומבצעים בדיקה רגילה, לבוחנים אין מושג שזה לא בסדר ובטח לא לקונים. ראיתי תוצאות של בדיקה כזאת לגראנד - היא מראה הספק מקס' של 120 כ"ס לעומת נתוני יצרן של 220 כ"ס ובשום מקום על הטופס לא צויינה הסיבה לפער.
בעיניי בדיקה במכון היא חסרת ערך, אבל זה כי אני סומך על הנסיון והידע שלי, אני מראש מחפש רכב עם הסטורייה מוכחת ומעט מאד בעלים קודמים, החשש הגדול הוא מרמאויות, זה בגלל שבמדינת היהודים יש הרבה צדיקים, מכוני בדיקה זאת המצאה ישראלית למיטב ידיעתי. חפש מוסך טוב, רצוי כזה שמצוייד בציוד בדיקה מתאים (כל מוסך מורשה), שיבדוק עבורך את הרכב.
יש מכון 4*4 ברעננה אבל לא מומלץ אצלי בכל אופן הוא פישל ולא עלה על דברים שעלו לי ביוקר.
הפרטים:
אבחון מושלם לרכב בע"מ
טלפון: 09-7439799 פקס: 09-7439676
כתובת: התעשיה 6 רעננה מיקוד: 43655
http://www.cartest4x4.co.il/index.htm
לדעתי מכון זה רק לאחר שמישהו בודק שאין משהו קרדינלי ברכב ששולל קניה לחלוטין (למשל פגיעת שילדה שתוקנה והוסתרה)
גש למוסך מבין באזורך ותבדוק אם מוכן לבצע בדיקה ראשונית/לא חודרנית לרכב.
מכון יכול להיות טוב לשקט הנפשי שלך וכמכשיר עזר להתמקחות על המחיר.
קח בחשבון משהו כמו 800 ש"ח לרכב כזה
היכן קיים באיזור ראשון מוסך מקצועי (מורשה?) עם ציוד בדיקה לרבות אפשרות להתחבר למחשב הרכב ולאתר תקלות ?
בראשון יש את מוסך טופז, הוא מורשה סוזוקי/ג'יפ (קרייזלר) אבל לדעתי ולניסיוני האישי, רחוק מלהיות מקצועי.
(סתם קוריוז, כאשר ביקשתי מהם בתחילת דרכי עם הצ'ירוקי לקרוא תקלות (הנורה דלקה...) הם הבינו שאיני מעוניין לתקן אלא רק לאבחן, שאלו אותי אם אני מהנדס רכב ושלחו אותי למוסך הראשי בת"א "כי להם אין מחשב כזה")
היו לי איתם מספר ניסיונות רעים בעבר עם הויטרות.
אם הרכב בו אתה מעוניין הוא מעל שנת 97, סביר שהוא תומך ב ODB2. אם תרצה, יש לי סורק ואתה יכול להשתמש בו (השימוש פשוט מאוד, מתחברים, לוחצים על READ ומחכים) - כמובן שאיני נותן כל אחריות :) (אני לא מייצג כל מכון בדיקה או מוסך, סתם רציתי כזה מכשיר בבית, נראה לי שווה את ה 50$ )
אם אתה מוכן להגיע עד רחובות - יש שם את אודי מזרחי שמכיר ג'יפים.
בת"א יש את מוסך אפ"ק (יורם או איציק) ויש גם את המרכזי (אני חושב שהוא בפ"ת)
סער.
סער.
סער - תודה רבה. הרכב שנת 98. אינני מבין גדול במכונאות ולכן נראה לי שעדיף לפנות למוסך שיבדוק גם מעבר לתקלות במחשב הרכב (זאת לאור הבעייתיות לבדוק רכבים כאלו המכון בדיקה - ראה השירשור לעיל). האם אודי מזדחי מצוייד במכשיר איתור התקלות ? אודה לקבלת הטלפון שלו (אם קיים בנמצא).
אייל
הי,
אודי מזרחי: 9410839 - 08
אין לי מושג אם יש לו סקנר.
סער.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.