צפייה בגרסה מלאה : החלפת זר גלגל תנופה לCJ
סטרטר מחליק על גלגל התנופה, התופעה התחילה לא מזמן והחמירה מהר עד כדי קושי רציני להניע את הרכב. הסטרטר (של סיקס, על גלגל תנופה של סיקס, הוחלף על ידי לפני 5 שנים) נראה תקין, הבנדיקס שלם ועובד כמו שצריך. כנראה שהגיע זמנו של זר השיניים על גלגל התנופה.
כמה עולה זר, קונים חדש או משומש, אצל יאנוביץ' או מישהו אחר? האם כדאי להחליף לזר וסטרטר של סופה, הסטרטר כאמור תקין?
מוני אורבך
07-08-06, 11:55
לפני שאתה מחליף זר...
בדוק טוב טוב האם באמת הסטרטר תקין? האם באמת הזר שחוק?
לא ממזמן בעל CJ ותיק וידוע באתר (באו נגיד שיש לו CJ עם צבע יוצא דופן) חשב שהגיע זמנו של הסטרטר בגלל שהבנדיקס לא השתלב טוב. התברר שזה היה בסך הכול מגע לא טוב.
אם אתה לא רואה פיזית שהזר שחוק, בדוק טוב טוב את כול החיבורים החשמליים ואולי גם כדי לנסות עם סטרטר שידוע כתקין.
ברכב שנוסע כול כך מעט כמו שלך, אני לא מוצא שום סיבה שהזר ישחק.
בוא נמשיך עם קו המחשבה האופטימי שלך מוני, כי ממש לא בא לי עכשיו להוריד גיר...
הסתכלתי על הזר דרך החור של הסטרטר, והשיניים שראיתי נראו בסדר... אוקי, לא נתעצל, נסובב מנוע ביד ונראה שבאמת כל השיניים בסדר. בהנחה שכך, תסביר לי שוב מה יכולה להיות הבעייה בסטרטר? אני יכול לקחת סטרטר תחליפי מניר ולבדוק.
כשהסטרטר מפורק, ביד, הוא מסתובב והבנדיקס קופץ כמו שצריך.
מוני אורבך
07-08-06, 12:15
נמרוד, אתה אכן בור ועם הארץ בנושאי חשמל (-:
זה שהוא מסתובב וקופץ ביד לא אומר כלום. מה שמשלב את הבנדיקס הוא מעין אלקטרומגנט חזק שדוחף את גלגל השינים אל תוך הזר.
אם הסטרטר לא מקבל מספיק זרם ו\או האלקטרומגנט לא מקבל מספיק או יש תקלה כלשהיא, הבנדיקס לא ישתלב לתוך הזר. הוא פשוט יסתובב על ריק.
גם אחרי שהוא משתלב לפעמים לסטרטר אין מספיק כוח לסובב את המנוע.
אצלי לדוגמא אם המגע למצבר לא מספיק טוב אני שומע תיקתוקים ולפעמים אפילו בנדיקס מחליק.
בדוק טוב טוב את כול המגעים ואת הרילי. אני מציע לחבר כבל ישירות לסטרטר לשם בדיקה.
אם הבדיקות נכשלו כדאי לבדוק עם סטרטר תקין אחר.
אגב בדוק גם את מצב המצבר רק כדי להיות בטוח. בדיקת מתח לא מספיקה. בדוק האם המצבר מזיז את הכננת בצורה טובה תחת עומס.
כמה עולה זר, קונים חדש או משומש, אצל יאנוביץ' או מישהו אחר? האם כדאי להחליף לזר וסטרטר של סופה, הסטרטר כאמור תקין?
קונים חדש: זר שיניים, פלטת תיאום, ובנדיקס חדש. הכל בסביבות 500 ש"ח אצל יאנוביץ', רצוי להוסיף מיסב לחץ על הדרך. מחירו של סטרטר משופץ בארץ הוא 400 ש"ח.
מיותר לציין שאחרי הורדת הגיר, תבדוק קלאץ' (וחריטה של גלגל תנופה שאינה חובה), מחזירי שמן של הגיר וכו' וכו'.....
לגבי שאלתך השניה, אחרי שה-CJ אצלי כמה שנים טובות, תמיד סבלתי מבעיות של סטרטר.
כשהגיע זמני להחליף, החלפתי: זר,פלטה,חריטת גלגל תנופה, מיסב לחץ וסטרסטר משופץ. הכל חלקים מקוריים של סיקס.
עד היום אני חושב שעשיתי טעות, לצערי אני עדיין סובל מבעיות סטרטר, אפילו אחרי שהחלפתי את כל חלקי ההתנעה.
בזמנו אמרו לי לגרד מהכיס עוד כמה שקלים, ולשים סטרטר של סופה.
חשבתי שאם כל החלקים יהיו חדשים, הבעיה תיפתר, ויהיה שקט לכמה שנים.
אבל.... סטרטר של סיקס הוא פשוט גרוע מטבעו, קצת בוץ/חול או השד יודע מה, ושוב יש בעיות (ולפעמים הניקוי לא עוזר בכלל, רק מחמיר ואז שוב מחליפים בנדיקס).
הסטרטר עצמו ששיפצו לי, הוא זבל. עבודות השיפוץ בארץ לא שוות את המילים שאני מוציא לבעל המקצוע " אני רוצה סטרטר משופץ פיקס, ומוכן לשלם על זה.".
אם היה אפשר לקנות סטרטר חדש! של סיקס או שיפוץ של בעל מקצוע מארה"ב, שמודד חופשים טולרנסים וכו', אז אולי היה שווה לשלם על זה.
בקיצור. אם אכן מתברר שזר השיניים שחוק, תעשה לעצמך טובה. שים סטרטר של סופה.
שקט נפשי. והעדות לכך הוא שכמעט כל חברי לטיולים בעלי סטרטר סופה, והם אלו שעוזרים לי להניע כל פעם שהסטרטר נזכר פתאום להחליק.
ד"א. מה שמוני אומר הגיוני מאוד, יכול להיות שהבנדיקס מחליק מחוסר זרם, המוט הדחיף לא נדבק ולא דוחף את הבנדיקס למקומו.
AvigdorAharon
07-08-06, 13:04
לא ממזמן בעל CJ ותיק וידוע באתר (באו נגיד שיש לו CJ עם צבע יוצא דופן) חשב שהגיע זמנו של הסטרטר בגלל שהבנדיקס לא השתלב טוב. התברר שזה היה בסך הכול מגע לא טוב.
עוד פעם הוא מאשים אותי, אבל את מחיר ההזנחה הפושעת שלו, אני משלם עד היום...
ולעיניינו, מוני צודק, ניקיתי מגעים עם נייר לטש (מצבר לבנדיקס, בנדיקס לסטרטר וכדומה), והכל חזר על מקומו.
נמרוד, אם תרצה, יש לי סטרטר ספייר לניסוי.
אביגדור
לפי מה שנמרוד תיאר באזניי התופעה מתרחשת אחת למספר התנעות, בתדירות שהלכה והחמירה עם הזמן עד שהגיעה למצב בלתי נסבל. הנסיון שלי אומר שלא מן הנמנע שיש אצלו כבר קבוצות שיניים שחוקות על הזר שבכל פעם שהבנדיקס נפגש איתן הוא מחליק וזה גם מחמיר את הפגיעה בזר.
את הזר אתה תצטרך להחליף בכל מקרה, קונים כזה ב 120 ש"ח אם אני לא טועה, צריך לפרק גלגל תנופה, אם זה מה שתרצה לעשות תוכל לקבל ממני גלגל תנופה עם זר תקין. השאלה היא מה גרם לכך מלכתחילה ? כאן כנראה מוני צודק, יש איזהשהו דפקט בסטרטר. אצלי החזיק סטרטר משופץ שעבד באופן "נקי" לחלוטין על זר שיניים חדש במשך מספר שנים ופתאום החלה אותה תופעה של החלקות שיניים. אחרי שפירקתי את הסטרטר הבנתי שאני לא רוצה לשפץ אותו או להחליף אותו שוב במשופץ והעדפתי להתקין סטרטר חדש על גלגל תנופה של סופה, לא יודע אם יש לזה הצדקה כלכלית, צריך לשמוע את הג'יפ מניע כדי להבין את ההבדל.
ניר, אני קניתי את הג'יפ עם סטרטר מחליק פחות או יותר, זמן קצר אחרי הקנייה פירקתי אותו ואז באמת גלגל השיניים של הבנדיקס היה שבור אם אני זוכר נכון. דובר גם אז, אני מדבר לפני 6 שנים בעצם, לא חמש, על ידיך וחנן על אולי להחליף גלגל תנופה, וגם אז התעצלתי והלכתי על הפתרון המהיר - החלפתי סטרטר, לסטרטר סיקס משופץ. אם יש סיכוי שאני פותר את הבעייה נקודתית כרגע שוב על ידי סטרטר אחר (הבעייה לא במגעים רופפים ולא במצבר), זה בהחלט שווה מבחינתי את הניסוי, אני רוצה כולה עוד כמה שנים של שקט גם אם החיזבאללה בונה לי מערך איסטרטגי של בונקרים בתוך הבל-האוזינג.
לפי מה שנמרוד תיאר באזניי התופעה מתרחשת אחת למספר התנעות, בתדירות שהלכה והחמירה עם הזמן עד שהגיעה למצב בלתי נסבל. הנסיון שלי אומר שלא מן הנמנע שיש אצלו כבר קבוצות שיניים שחוקות על הזר שבכל פעם שהבנדיקס נפגש איתן הוא מחליק וזה גם מחמיר את הפגיעה בזר.
אם כך המצב, אני בספק שהחלפת סטרטר תעשה משהו.
אבל זה שוה ניסיון.
six 4 life
07-08-06, 15:28
נתחיל מזה שאם בכ"ז אתה מעדיף רק להחליף זר- גלגל תנופה מפירוק, חרוט, עם זר יפה- יעלה לך פחות מהסכום שאלי ציין. אז דבר ראשון אם החלטת להשאר עם הסטרטר סיקס- תכוון על גלגל תנופה חרוט מפירוק (או את הגלגל שניר הציע לך, וכו')
לגביי הסטרטר סופה-
עזוב אותך ממשחקים בקקה. סטרטר סופה לוקח הרבה פחות זרם מהמצבר ומניע הרבה יותר בקלות
עם סטרטר וגלגל תנופה סופה אתה שומר גם על הנעה נקיה גם על זר נקי וגם על מצבר בריא.
לדעתי, אם כבר הגעת לשלב הזה, סטרטר וגלגל תנופה של סופה. לא משהו אחר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.