צפייה בגרסה מלאה : מחפש מידע על נעילת וורילוק ל WJ
http://www.wjjeeps.com/varilok.jpg
דגמי WJ משנת 2002 והלאה מצויידים בנעילות דיפ' וורילוק, על פניו נראה שמדובר בדיפ' מוגבל החלקה שמסוגל להגיע לנעילה מלאה, המערכת היא חלק ממערכת הקוודרה-דרייב שבה מצוייד הג'יפ .
מישהו מכיר יותר פרטים על הנעילות האלה ?
על פניו נראה שאת הקדמית ניתן להתאים לסרן דנה 30 ממודל מוקדם יותר (או להחליף סרן קומפלט), ואת הסרן האחורי ניתן להעביר אחרי התאמות ל ZJ ולקבל סרן עדיף (ללא Cקליפ) בעל נעילה נשלטת.
אתה משתעשע ברעיון שלא פעם השתעשעתי בו גם אני, אבל הרעיון היפה לשלעצמו נשאר רק בגדר רעיון כיון שקשה להשיג 2 סרנים כאלה מפירוק, ואם יהיה אז המחיר בטח יהיה מטורף.
מעבר לזה, כל התושבות שם שונות ( בולמים, קפיצים, מוטות רדיוס, פנהרד). למיטב זכרוני גם QD2 חייבת להיות משודכת לטרנספר 247 בכדי לעבוד, ויש גם איזשהו מחשב/חיישן מסוים ששולט על העסק.
בכל מקרה, אם תצליח אני חושב שתהיה הראשון בעולם שעשה את זה.
המערכת שולטת על הנעילות באופן אוטו', אם בהפעלה חשמלית ואם בהפעלת וואקום, זה לא אמור להפריע לשליטה ידנית בנעילה, מכיוון שמאחורה אני כבר נעול ואין לי בעיה עם זה אני צריך להתמקד בנעילה קדמית נשלטת. אם ניתן להעביר את הנעילה לדנה 30 אז זה מה שאני הולך לחפש, בשביל זה אני צריך למצוא יותר פרטים ולוודא שאני לא מפספס משהו.
בעיקרון ממה שאני קורא עד עכשיו, מדובר במשאבת גירוטור שבה עושה שימוש גם הטרנספר 247 - במקום אלמט וויסקוזי ששימש ב 249, הכניסו סוג של משאבת שמן קטנה שמתחילה לעבוד ברגע שקיים הפרש מהירויות בין הצירים - דוחסת שמן לתא המצמדים וגורמת לנעילה, מערכת הקוודרה-דרייב היא למעשה בדיוק אותו טרנספר 247 שבנוסף אליו הוסיפו דיפ'ים בעלי אותו מנגנון לסרנים. המנגנון הקיים בדיפ' וורילוק הוא אותה משאבת שמן שדוחסת בעת שנוצר הפרש מהירויות בין הגלגלים ונועלת דיסקיות חיכוך.
אם אין שום דבר שמשבית את המנגנון הזה בזמן נסיעה רגילה ב 4H אז מדובר בדיפ' ננעל עצמאית ללא שום התערבות חיצונית.
המערכת שולטת על הנעילות באופן אוטו', אם בהפעלה חשמלית ואם בהפעלת וואקום, זה לא אמור להפריע לשליטה ידנית בנעילה, מכיוון שמאחורה אני כבר נעול ואין לי בעיה עם זה אני צריך להתמקד בנעילה קדמית נשלטת. אם ניתן להעביר את הנעילה לדנה 30 אז זה מה שאני הולך לחפש, בשביל זה אני צריך למצוא יותר פרטים ולוודא שאני לא מפספס משהו.
הדיון יכול להיות נחמד בגלל האפשרות התאורטית לבצע ניתוחים כאלה בגראנדים שלנו.
אבל במקרה שלך אני לא מבין למה זה נחוץ? הרי קיימת נעילה קידמית נשלטת חשמלית טובה וזולה ( כ 500$) לסרן שלך. זמין, זול יחסית ובלי כל הבלאגן הכרוך בהחלפת סרן.
אלא אם כן נופלים לי ליד 2 סרנים + טרנספר 247 וכל הנלוים של גראנד WJ במחיר קרוב ל 0!
אז אולי... וגם אז מעביר את כל הקומפלט ולא חלק, כי לדעתי יש משמעות במערכת הזו לשילוב בין שלשת הדריפנציאלים בכדי לקבל ביצועים טובים.
עד שנעילה ב550$ מגיעה אלי הבייתה המחיר עולה לפחות ל 700$ ואני אופטימי,
אם אני מצליח לשים יד על סרן WJ מתאים במחיר טוב ולעשות שימוש בחלקים שלו אז זה בהחלט יכול להיות מעניין, כרגע אני יכול להגיד בוודאות שאין קשר בין רכיבי המערכת ב QD, כל אחד משלושת הד'יפים מתפקד באופן נפרד. מה שמעניין אותי זה גם ההשהייה עד לנעילה מלאה ובעיקר משך החיים של דיפ' כזה.
מה שמעניין אותי זה גם ההשהייה עד לנעילה מלאה ובעיקר משך החיים של דיפ' כזה.
היי ניר,
מעניין גם אותי.... מה אתה יכול ליידע ולהרחיב בעניין ?
אני בוחן האפשרויות לנעילות רוחביות ל- WJ. האם ניתן להתקין את ה- VARILOK בדיפ'ים הקיימים (קייס פתוח), או שיש צורך בשינויים / החלפה?
תודה,
אייל
אני מתעסק בזמן האחרון עם WJ שנת 2000 שמצוייד בנעילות האלו במקור, כרגע קיימת בעייה לבחון את הרכב בשטח בגלל התאמות שיש לבצע לגודל הצמיג החדש שלא מאפשר בינתיים הצלבת סרנים, לפני כן הבעייה היתה שהרכב היה נמוך מדי ולא איפשר כניסה לשטח קשה ללא חשש מנזק למרכב.
כשיהיה לי מה לחדש בעניין אני אמשיך לעדכן .
בכל מקרה, התקנת הנעילות האלו בסרנים שלך לא דורשת שינויים- הוורילוק מתאים לסרן דנה 30 קדמי ודנה 44 אלומיניום אחורי ללא C קליפ, שאלו הסרנים שיש גם ב WJ האחרים מאותו שנתון.
ד"א - אם הWJ שלך לא מצוייד במערכת קוודרה-דרייב, אז קרוב לוודאי שיש לך דיפ' מוגבל החלקה בסרן האחורי ולא דיפ' פתוח.
אם אני מצליח לשים יד על סרן WJ
אז זהו...שלא, לא תמצא כאלו דברים בארץ
אני מתעסק בזמן האחרון עם WJ שנת 2000 שמצוייד בנעילות האלו במקור, כרגע קיימת בעייה לבחון את הרכב בשטח בגלל התאמות שיש לבצע לגודל הצמיג החדש שלא מאפשר בינתיים הצלבת סרנים, לפני כן הבעייה היתה שהרכב היה נמוך מדי ולא איפשר כניסה לשטח קשה ללא חשש מנזק למרכב.
כשיהיה לי מה לחדש בעניין אני אמשיך לעדכן .
בכל מקרה, התקנת הנעילות האלו בסרנים שלך לא דורשת שינויים- הוורילוק מתאים לסרן דנה 30 קדמי ודנה 44 אלומיניום אחורי ללא C קליפ, שאלו הסרנים שיש גם ב WJ האחרים מאותו שנתון.
ד"א - אם הWJ שלך לא מצוייד במערכת קוודרה-דרייב, אז קרוב לוודאי שיש לך דיפ' מוגבל החלקה בסרן האחורי ולא דיפ' פתוח.
הסרנים מתאימים והדיפ' פתוח לגמרי.
מה האמינות / אורך החיים של מערכות אלו ?
אשמח לעדכונים לכשיהיו.
אייל
ארז, הסרן השחוט שהיה אצלך מ"אמריקה ישראל" זה בדיוק זה.
ניר לפעמים אני ממש לא מבין אותך.
אתה משקיע ברכב 90K בהגבהות ושיפורים עוד 40K
ואז אתה מגיע לשלב הנעילה ומחפש לחסוך 2K ?!
תסכים אתי שזה קצת מגוחך.
במקום לחפש כול מני קומבינות מוזרות שאם יתקלקלו אין שום סיכוי לחלקי חילוף, תקנה ARB משומש או חדש ותסגור ענין.
אלא אם כן אתה מעונין לחפש ענין בחיים, ואז עדיף לקנות LR לא ???
ניר עליו אני יודע....קדמי כזה לא תמצא(גם את ההוא יש להם בלי כוונה, אין להם מושג מה זה...)
אני אגב מסכים לחלוטין עם מוני, לך קנה ARB.
וחוץ מזה תמצא כבר זמן ובוא לראות את הרנגלר בעבודה.....
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.