צפייה בגרסה מלאה : העברת גראנד 98 (V8) לגז- הכדאי?
היש מי מחברי הפורום שהעביר הגראנד לגז? האם מוצלח ואמין?
ממתין בקוצר רוח ללמוד מבעלי הניסיון. אייל
כמה אנשים שאני מכיר עברו לגז.חלקם חוו ראש מנוע...ד"א,ראיתי גראנד V8 שהחליף מנוע,גם הוא מוגז(גם לו הלך הראש-מנוע מיבוא יצא זול יותר מלתקן). לא יודע אם יש קשר ישיר אבל...
לי יש בעיה עקרונית עם זה,מעבר לזה שלא בא לי שיתלמדו לי על הג'יפ כל מיני שרלטנים חובבנים(וזה כרוך בה ר ב ה עבודה) ,חלק מהקסם של ה V8 זה לקטר על צריכת הדלק ויחד עם זאת להרגיש עליונות מסוימת על כל בעלי המאזדות או שאר הרכבים הסינטטים של מיכל ב250 שקל.
הבעיה העיקרית היא חוסר הניסיון עם המערכות האלו.
מניסיון של חבר קרוב, ברגע שהתחילו הבעיות, מתקין הגז הפנה אותו למוסך והמוסך בחזרה למתקין הגז...
התקלה תוקנה רק לאחר פירוק מערכת הגז.
ד"א, זה ה XJ היחיד שאני מכיר/שמעתי שנשרף לו המחשב וזה קרה מספר חודשים אחרי התקנת מערכת רב נקודתית - אולי זה לא קשור. ואולי כן :? .
באופן אישי,
לא הייתי מתקין מערכת כזו ברכבי.
סער.
הכל נכון ומסכים עם כל מילה. הרעיון מועלה מלכתחילה בלב כבד. יחד עם זאת, אינני בטוח שאני מסוגל לממן את ההנאה הצרופה (אם ללמוד מתגובות החברים, ומנסיון קצר שהיה לי בארה"ב) מנהיגה בגראנד לקילומטראז' שאני עושה (30K-35K ק"מ בשנה).
אני בשלבי התלבטות אחרונים לפני רכישה ומנסה להבין המשמעויות שתהיינה לה.
מקווה שהחלום לא יאלץ להיגנז עד שיתאפשר לממן רכב כזה כרכב השני במשפחה.
למעשה אני כמו אותו אדם שהסתובב וחיפש עו"ד עם יד אחת, עמ"נ שלא ישיב לו עם טיעונים on the other hand...
אתה רצית פאג'רו לא?
אז רק להשכלה כללית, הפאג'רו שתיין סולר לא פחות מהגראנד, צפה גם שם ל 1:6 במקרה הטוב.
על הק"מ השנתי שלך אתה תשרוף כ 5000 ליטר סולר ותחסוך כ 8000 ש"ח בהפרש מהבנזין.
ההפרש הזה יתקזז בעלויות ביטוח מקיף + רישוי הגבוהות בכ 5000 ש"ח מהגראנד.
עכשיו עשה חשבון - האם שווה להתפשר בשביל 280 ש"ח לחודש?
my 2 cents.
עוד כמה חודשים עד שנה, אני מניח שאפילו המתקינים בארץ הקודש ידעו להתקין מערכות גז בלי לגרום נזקים. אז מקסימום תקנה עכשיו, ועוד שנה או משהו כזה, תתקין גז..
אסף.
סוזי המשתוללת
08-08-06, 01:30
רמי
וואלק עשית לבחור ממש מסע הפחדה
פג'רו דיזל רק עם תיסע כל היום עם רגל על הפח יגיע ל1:6 וגם זה בספק בד"כ בנסיעה סבירה תקבל 1:8 לפחות ואף יותר
גם האגרות לא כאלו גבוהות (5000 ש"ח?) ועדיין למרות המחיר הרשמי הגבוה הסולר יותר זול בכ30% העניין הוא שמקדם ההנאה מבנזין יותר גבוה וזה לא ניתן למדוד בכסף (בעצם כן :twisted: )
כן כדאי !
העברתי את הגראנד לגז לפני בערך שנה, נוסע יופי, ההתקנה היתה בחולון, ומלבד בעייה של קירטוע, שניפתרה במלואה, אין שום בעיות אחרות, חוץ מהבעייה מה לעשות עם הכסף שנותר בתום התידלוק.
צ'ולו
יש בישראל כמה מתקיני מע' גז מקצועיים, קפדניים ועם שרות ואחריות כראוי ואכן אחד כזה יש בחולון וכנראה שאצלו התקין צ'ולו את מע' הגז.
בברכה - רפי לין
צ'ולו, אם אינני טועה, הגראנד שלך הוא מ- 01. רכב שונה לא ?
מכל מקום, גונבה לאוזני השמועה שאתה מוכר אותו. למה ? ? ?
אייל
אכן הרכב 2001
מוכר כי אין לי כאן אף תחנת גז קרובה (גר בערבה הדרומית) בניגוד לתחזיות, עובר חזרה לסולר, אין ברירה !
היש הבדל, בכל המערכות הרלוונטיות להסבה מוצלחת לגז, בין ה-WJ ל- ZJ ?
אייל אני נוסע על גז חצי שנה בערך בגרנד שש צילינדר סהכ בסדר חוץ מהמקום שהבלון תופס וחוסר תחנות דלק בינתיים בסדר.
כך בחשבון שבחלק מהחניונים התת קרקעיים לא יתנו לך להכנס ולא כל המוסכים מוכנים לטפל ברכב אבל בסיכומו של עניין אצלי הדילמה היתה משאיר את האוטו או מוכר בגלל הצריכת דלק הגבהה גם אני עושה משהו כמו 30K בשנה וזה כואב בכיס.
מניסיון של 8 חודשים מאז ההתקנה , עובד מצויין , אין ירידת כח , התקנתי בעמק חפר - go-gaz , גרנד zj 98
אם אתה מעוניין לראות , לנסוע על הרכב ולהתרשם - 050-6223045 , רונן.
מניסיון של 8 חודשים מאז ההתקנה , עובד מצויין , אין ירידת כח , התקנתי בעמק חפר - go-gaz , גרנד zj 98
אם אתה מעוניין לראות , לנסוע על הרכב ולהתרשם - 050-6223045 , רונן.
רונן, היכן הותקן מיכל הגז? האם ביצעת מיתקון מחדש של הגלגל הרזרבי (מחוץ לרכב)?
האם אתה נדרש ללכת לשני מוסכים לצורך הטיפול ברכב (אחד למער' הגז)?
תודה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.