PDA

צפייה בגרסה מלאה : איתורן, עלוקה ומועקה - הסבר בבקשה.

אייל
08-08-06, 15:06
יש דברים שלא נוגעים לחלק מהנוכחים, בעלי הגרוטאות שאפילו קנבים לא רוצים. יש מאיתנו שכן נאלצים לסבול מסכת הייסורים של חברות הביטוח שדורשות אמצעי מיגון.
אני זקוק להבהרות בנוגע לאמצעי המיגון השונים איתורן, פוינטר, סקיי לוק וכו'. מה זאת עלוקה ולמה היא משמשת, איך כל אחד מהם עובד ומה הוא מנתק (עד כמה שאפשר, כמובן).

בבקשה אל תפתחו את הדיון ל"האם החברות ביטוח והמתקינים הם קרטל שעושק אותנו סתם" - זה אני לא צריך, את המידע הזה יש לי מניסיון אישי.

תודה.

איציק - 4X6ZH
08-08-06, 17:07
מה בדיוק אתה צריך לדעת מה איזה מערכות מנותקות ?
איך מנתקים אותם ?
איך מודיעה המערכת למוקד ?
איך המוקד מתקשר מול הרכב ?
באיזה תדרים התקשורת עובדת ?
איך המוקד יודע איפה הרכב נמצא ( קואורדינטות ? )
מה עלוקה מנתקת
איך העלוקה מתקשרת למחשב הרכב ?
איפה ממקמים פיזית את העלוקה ?
יש לי עוד הרבה שאלות ....;-)
איציק

אייל
09-08-06, 09:37
הסיפור הוא כזה:
חבר קנה ראב 4 ונדרש להתקין מיגון. אנחנו מנסים להבין מה עושה כל דבר, איך מאתרים אותו האם לווין או אתרים קרקעיים.
איפה זה מותקן ואיך מנטרלים - לא מעניין אותנו.

תודה.

איציק - 4X6ZH
09-08-06, 09:55
אתה חייב להיות פיזית בזמן ההתקנה ולהבין מה עושים ברכב .
על המתקין להסביר ולהראות את מיקום החלקים איזה חוטים הוא חותך .
בעבר היה מקובל על ידי יבואני הרכב לתת הוראות ברורות לביצוע ההתקנה .
לאחר שהתברר שגם הגנבים למדו מהר מאד את מיבנה המערכות
התחילו להתקין ללא הוראות ברורות ואת החלקים ממקמים בכל מיני מקומות .
למערכות המיגון אין צבעים על החוטים כך שבגמר ההתקנה אתה מקבל חבילה של חוטים בצבע
זהה ולא ניתן להבין מי היה מחובר למה .
גם המתקינים עצמם לאחר זמן קצר ( מתחלפים עובדים ) כבר לא זוכרים .....
לכן הפתרון הוא להיות ליד הרכב
או ללכת אישית למתקין ולבקש הסברים והדגמות ( הסבר בע"פ ) לא מספיק .
איציק

אייל
09-08-06, 12:11
איציק, אני מנסה לכוון לשלב אחד לפני - מה לקחת?

סוכן הביטוח אמר איתורן ועלוקה. איתורן אני מכיר (הייתה מע' כזאת באיסוזו שלנו שנתרם לרשות) האם עדיף פוינטר או סקיילוק? מה עושה העלוקה ואיך היא מתופעלת (KEYPAD, מגנט??).

תודה.

נמרוד
09-08-06, 12:15
נראה לי שזו צריכה להיות בחירה על סמך העסקה הכי זולה שתרצה את חברת הביטוח, לא? זה במילא לא יעזור למצוא את הרכב אם הוא יגנב. להיפך, עדיף שכשהוא נגנב שלא ימצאו אותו. לפני כמה שנים גנבו לאבא שלי סובארו 94 עם 350,000 ק"מ מסריחה מעשן מקטרת, שלא היה שום סיכוי בעולם למכור אותה - איזה מפח נפש היה כשמשטרת העיירות מצאו אותה בגבעה מעל מיתר אחרי שהבדואים התחרטו.

איציק - 4X6ZH
09-08-06, 12:36
זה נבלה וזה טרפה !
העלוקה זה עולם נוסף שאינו קשור כלל למערכות האיתור .

עולם העלוקות מתחלק לעלוקות ללא כל חיוט חיצוני ואלה בדרך כלל מותקנות בתוך
מיכל הדלק ( אלה העלוקות שגורומות להרבה בעיות ) וגם לגנב קשה לגנוב .
העלוקות שלא מותקנות בתוך המיכל ומחוברים עליה חוטים הם מערכות פשוטות
ביותר וניתן בקלות לעקוף אותם .
נחזור לאלה ללא חוטים .
אלה מערכות המתקשרות מול מחשב מתוכנת שנמצא בתוך לוח המקשים או מאחורי לוח השעונים
כאשר פקודות ההפעלה לעלוקה מגיעות דרך מעגלי המתח של משאבת הדלק .
מערכת זאת מאד מאד רגישה להפרעות חשמליות ממערכות הרכב האחרות
ומהסביבה בה הרכב נמצא .
לכן יש הרבה הפעלות \ ניתוקים תוך כדי נסיעה .:evil: :evil:
איציק

asafk
09-08-06, 13:21
אני מעדיף את פוינטר, אבל רק בגלל סיבה אחת לא מעשית בעליל (ואני לא מבין כלום במערכות איתור)- הם מכניסים הרבה כסף לספורט מוטורי- אז למה לא לפרגן להם? (כי ממילא כל המערכות האלה הן דרעק רציני)

אסף.

אייל
09-08-06, 14:21
טוב, אני אנסה לחדד.

איתורן/פונייטר/סקיילוק זה מערכת איתור של הרכב הגנוב שכולל מערכת שמפריעה לגנב לגנוב את האוטו.
עלוקה זה התקן שאמור לסגור את הדלק ומנוטרל על ידי לוח מקשים.

אני מבין נכון?

איציק - 4X6ZH
09-08-06, 14:58
העלוקה לא חייבת להיות מופעלת או מנוטרלת על ידי לוח מקשים
היא יכולה להיות עצמאית ( הפעלה וניתוק דרך מערכת ההזעקה \ שלט של הרכב )
היא יכולה להיות מופעלת על ידי רכיב אלקטרוני דמוי מחזיק מפתחות קטן
היא יכולה להיות מופעלת על ידי מערכת איתורן \ פוינטר ...
או בכל דרך אחרת .
וכאן מתחילה המלכודת במקרה של תקלה .
מי מפעיל את מי ומי מנתק מה ?:mad:
אתה חייב להיות חד חושים ובעל ידע טכני אלקטרוני מעמיק במיבנה הרכב הספציפי כדי שתצליח
לדעת מי הגורם להשבתת הרכב .
אחת הבעיות המורכבות של המוסך היא להחליט ללא פרוק וחיפוש מעמיק למה הרכב לא מניע
בגלל בעית חשמל או בגלל בעית דלק :-x
אתה חייב לדעת שכל רכב חדיש מערכות ההצתה ומערכות הדלק משולבות יחד .וגם מערכות ההזעקה ועלוקה משולבות יחד .
מה שאומר שכאשר אין דלק אין ניצוץ !
וכאשר אין ניצוץ אחרי מספר נסיונות התנעה אין דלק !
בנוסף רכב שיש לו אימובילזר מקורי ( וזה כל כלי הרכב החדשים )
האימובילזר מנתק את עצמו אחרי כ 30 שניות שהמפתח בתוך השויץ ( בזמן הזה כבר המנוע צריך לעבוד והאימובילזר יכול להיות במצב מנותק )
זה מסובך וזה משתנה מרכב לרכב וממתקין למתקין .
לכן כתבתי בראשית דברי הפתרון להיות ליד הרכב ולהבין מה עושים !
איציק

asafk
09-08-06, 15:06
עוד דבר חשוב- במערכות הזרקה מודרניות, המדומם שעל משאבת ההזרקה והסוויץ' מתואמים ביניהם- זה אימובילייזר מקורי שהוא סטנדרטי ברוב כלי הרכב (לא יודע איך אצלך). המערכות שמתקינים בארץ- מתערבבות בדרך למדומם בד"כ, ומכאן פתח להרבה צרות. התקנה על משאבת הדלק (אם יש משאבה חשמלית) בטוחה יותר (מבחינת אמינות).
אתה חייב לדרוש מהמתקין שיראה לך מה הוא מחבר, ואיך לעקוף את המערכת בשעת תקלה. שים לב שיש לפחות שתי נקודות שצריך לעקוף- וה"עלוקה" היא המסובכת יותר לעיקוף.
דבר עם סוכן הביטוח שלך שיוסיף לביטוח הגרירה גרירה גם מהשטח במקרה והתקלה היא במערכת ההגנה של הרכב- זו דרישה של הביטוח, נכון? אז שהם יתחייבו לעמוד מאחוריה. יש לזה לפחות תקדים אחד- בסופה היתה לי הרחבה כזו, על חשבון חברת הביטוח.

אסף.

lizard
09-08-06, 16:03
אני התקנתי סקיילוק על המגנום שלי. עלה בערך חצי מחיר מאיתורן, גם בהתקנה וגם בחודשי.
עד כמה שידוע לי, הדגם שיצא אחרי שאני התקנתי כלל גם מקלט GPS שהיית יכול להתחבר אליו עם מחשב נייד.
בסה"כ השירות היה סביר. הם טירטרו אותי כמה פעמים אז כנראה שהם אכן מנטרים.

גיא
09-08-06, 20:54
אסף,

איזו חברת ביטוח הסכימה לזה ?

אני בדיוק עכשיו לפני חידוש וזה מעניין מאוד.

asafk
09-08-06, 22:29
זה לא משנה, כי זה לגמרי עניין שהסוכן שלי דאז סגר מולם- זה היה תנאי שלי, בשביל להסכים להרכיב קודן.

אסף.

קיד
12-08-06, 22:39
שלום איל,
בוא נפריט את מערכת המיגון לפרטים קטנים.
סקיילוק, איתוראן, פוינטר וכד' הןמערכות מיגון. הןאינן שום דבר אחר! הן רק מערכו תמיגון.
יש למערכת לב, עליו מורכבות היחידות הבאות, בכל תצורה שהיא:
שלטרחוק,
קודן,
צופר,
מפעיל תאורה חיצונית,
חישני נפח,
משדר/מקלטסלולרי,
משדר/מקלט GPS,
מריםחלונות,
נועלדלתות,
יחידת ממסרים,
עלוקות חוטיות,
עלוקות אל-חוטיות.

השלט רחוק: דורך / פורק את המערכת. בזמן זה מפעיל לב המערכת את מערכות העזר כגון נעילת דלתות או חסימת היכולת להניע את הרכב.

הקודן: מבצע את אותן פעולות כמו השלט רחוק, אך מצריך מבעל הרכב לפתוח את הרכב במפתח, או לפתוח את הרכב בשלט מקורי של יצרן הרכב. תצורה זו עדיפה בהחלט על השלט רחוק האל-חוטי של חברות המיגון, היות שרוב יצרני הרכב מספקים שלט מקורי בעל מספר שימושים. כמו כן תצורה זו אינה סובלת מתקלת סוללות, והינה פחות פגיעה לנזקים כגון שבר עקב נפילה או שבר מכני עקב ישיבה על השלט.

הצופר: תפקידו להתריע כאשר שני תנאים קוימו. א' המערכת הייתה דרוכה. ב' בוצעה חדירה למרחב המוגן. לדוגמא: ניסיון לפרוק המצבר של הרכב.

מפעיל תאורה חיצונית: מספק חיווי על דריכה ופריקת המערכת. כמו כן ראה צופר.

חישני נפח: מתריעים למערכת המיגון על חדירה למרחב הרכב במידה והפורץ הערים על חישני הדלתות. באופן מעשי מונעים ממך להשאיר את הרכב כבוי כאשר החלונות פתוחים.

משדק/מקלט סלולרי: מאפשר למרכז הבקרה לתקשר עם הרכב. מספק את מיקום היחידה. מאפשר פריקת המערכת בעת תקלה בשלט האל-חוטי. באופן מעשי לא מספק חיווי למרכז הבקרה בחניונים תת-קרקעיים, או תחת גגות פח גדולים.

יחידת GPS מספקת מיקום, וכמו כן משמשת פלטפורמה לאפליקציות נוספות. יש לציין שאת המיקום המדויק מוסת היחידה הסלולרית. חשיבותה שליחידה זו נמוכה, אך היא מוסיפה ל"פאסון" של מערכת המיגון.

מרים חלונות: מערכת הסוגרת את חלונות הרכב בעת דריכת המיגון. באופן מעשי גורמת להרבה מוסכים צרות צרורות עקב רכבים שננעלים עם המפתחות בפנים.

נועל דלתות: במידה ולא מותקנת יחידת נעילה מרכזית מקורית, מספקת את נעילת הדלתות.

יחידת ממסרים: מערכת פרימיטיבית הרוכבת על אספקת המתח למתנע, למערכת אספקת הדלק, למערכת ההצתה וכד'. חסרונה הוא בכך שכל פורץ מתחיל רואה את צמת החוטים העבה, וסביר להניח שיש לו שקע מעקף מוכן מהבית.

עלוקה חוטית: ממסר "חכם" המוסתר בתוך הרכב, מקבל אות מיחידת המיגון דרך חוט יחיד (מינוס דרך הגוף). בעת קבלת האות, יבצע מיתוג של יחידה אליה הוא מוצמד, לדוגמא מתנע. יתרונות: יחידה קטנה וקלה להסתרה, מבצע מיתוג סמוך מאוד אל היחידה אותה רוצים לנתק, מקבלת תקשורת (להבדיל ממתח הפעלה) דבר המבטיח כי במקרה שהעלוקה ניתקה את הדלק, השבתת מוח המערכת לא לגרות לעלוקה להשתחרר. רק נטרול מלא של מערכת המיגון, כולל פקודה דרך מרכז השרות, יגרמו לעלוקה להיפתח.

עלוקה אל-חוטית: דומה לעלוקה הראשונה אך אינה חייבת להיות מחוברת פיזית ללב המערכת. דוגמא: עלוקה אל-חוטית מחוברת אל משאבת הדלק ישר מעל מיכל הדלק. הנהג פורק את מערכת המיגון, לב המערכת משדר אלחוטית קוד תואם אל העלוקה. היות שמתג ההתנעה עדיין סגור, העלוקה כבויה. עם פתיחת מתג ההתנעה, מגיעה זרם אל משאבת הדלק, ובעתם מעיר את העלוקה. העלוקה מזהה את לב המערכת, ומאפשרת הפעלת המשאבה. לעלוקה זו לא יהיו חוטים חיצוניים, היות שהיא חיה כטפיל על המערכת אשר אותה היא משביתה. ניתן לחבר מספר עלוקות לכל מערכת כאשר לכל אחת מהן יש קוד הפעלה משלה.

כעת לדיון החשוב באמת, את מה לנתק? ברכב ישן מנתקים כל מה שאפשר, זה לא ממש קשה לעקוף את הניתוקים ע"י בניית מעקפים. ברכב חדיש הכי קל לנתק את קו התקשורת בין מחשבי הרכב. נניח שבין יחידת האימוביליזר המקורית של רכב, יש 3 מטר של זוג חוטי תקשורת אל מחשב ניהול המנוע. יהיה זה קל מאוד להכניס עלוקה (כזו או אחרת) שתנתק חוט תקשורת אחד, אי שם תחת כיסויי הפלסטיק. מציאת השיבוש בקו תקשורת היא משימה קשה גם לחשמלאי מנוסה, ודורשת מכשור מתקדם. באותה דרך ניתן לגרום לשיבוש בכל אחד ממחשבי הרבב, גיר, בלמים, מתלים, תאורה, היגוי, אקלים וכדומה.

הבעיה: אתה מגיע עם הרכב על גרר למוסך כי הרכב אינו מניע. בדיקת אבחון מוצאת נתק בקו התקשורת של מחשבי הרכב. מתקין מערכת המיגון אינו יודע היכן הוסתרה העלוקה. הפתרון????? שחיטת כל מעטפת הרכב פנים וחוץ כדי למצוא את יחידת הניתוק.

מי משלם? הלקוח? אחריות יצרן? מתקין המערכת? מדובר על עובדה שיכולה לקחת יומיים שלושה.

UNIX
13-08-06, 00:44
לפוינטר אין סוללת גיבוי ולאיתורן יש , זה לא בהכרח דבר חיובי שיש סוללת גיבוי כי אחרי שנתיים בערך היא כבר לא שווה כלום ויוצרת זליגת מצבר רצינית וההחלפה של הסוללה היא משהו כמו 250 שקל .
הלוח מקשים (קודן) של פוינטר הרבה יותר יפה ונוח , ההתקנה של פוינטר הרבה יותר פשוטה ודורשת הרבה פחות מהמתקין (פחות חוטים) .
אם המחיר זול יותר לא היית יחושב פעמיים למרות שאיתורן הרבה יותר נפוצים מפוינטר
לגבי העלוקות זוהי באמת מכה כי אכן העלוקות מגיעות עם חוטים שחורים לרוב ובסוף החוט שי סימון ואחרי שמקצרים את החוטים אז כבר אין שום מידע לגבי כל חוט ותפקידו ובעת תקלה צריך להחליף את הקודן לרוב .
איציק אני לא מסכים איתך לגבי מה שאמרת לבקש מהמתקין שיראה לך
היכן הוא ממקם את הדברים , אחרת זה לא שווה את זה כי המידע יכול לעבור הלאה .
יש חברות כמו פולקסווגן למשל שלא מאשרות להתקין עלוקה בעלת ניתוק על הרכב כי זה גורם לתקלות במחשב המנוע ולבעיות אז יש דבר שנקרא vsi וזה בעצם משבש אלחוטית את האימובילייזר המקורי ,
זה חרא של דבר כי בשניה אתה עוקף את זה ומי שבא לגנוב רכב חדש הוא בדרך כלל מקצוען אז זה משחק בשבילו

רפי 33
13-08-06, 00:52
היי
איך, בדיוק, סוללת גיבוי גמורה גורמת זליגת מצבר - ועוד רצינית ???

eran4x4
13-08-06, 04:02
היי
איך, בדיוק, סוללת גיבוי גמורה גורמת זליגת מצבר - ועוד רצינית ???

מצבר גיבוי גמור=צרכן זרם קבוע (הסוללה לא מצליחה להטען למתח המצבר הראשי ולכן ממשיכה לצרוך זרם)= "זלייגת זרם"

רפי 33
13-08-06, 12:57
נו, באמת, זו זליגת זרם רצינית??? :roll:

איציק - 4X6ZH
13-08-06, 13:11
סוללה לא תקינה יש 2 אפשריות או נתק או קצר
כשהסוללה בנתק אז כאילו אין לך סוללה :-P
אבל כאשר הסוללה בקצר והיא גם לא תקינה אז .... אתה נמצא במחול שדים .
לכן סוללת גיבוי של מערכת ההזעקה היא מקור לצרות
התקלה הנפוצה היא קצר פנימי בסוללת הגיבוי !
איציק

eran4x4
13-08-06, 14:28
נו, באמת, זו זליגת זרם רצינית??? :roll:

מה זה זליגה רצינית?
מצבר מת אחרי 24 שעות, אחרי 72 שעות?

וכן מצבר גיבוי גומר את המצבר של הרכב הרבה לפני שאתה רוצה שזה יקרה.....

רפי 33
13-08-06, 14:58
קודם כל, אני אף פעם לא רוצה שהמצבר ייגמר !!!
זליגה רצינית, לטעמי, היא כזו שתגמור את המצבר תוך פחות מהזמן בו הוא נגמר כשהכל תקין !!!
נאמר, שבוע, שבועיים. בפרק זמן כזה "נגמר" המצבר של רכב מליסינג, תקין, שעמד 8 ימים.
אצלי, מצבר "זבל" של וולקן בין כ-2 ש', ומערכת איתורן בת למעלה מ-5 ש' ללא כל בעיה, גם כשהרכב עומד שבוע.

UNIX
13-08-06, 21:44
יש מכוניות שמאבדות מצבר כל 3 ימים , מוגזם לא?
בכלל זה כיף לקום בבוקר ולדעת שהרכב לא מניע נכון?
אני ממש לא מבין את השאלה שלך לגבי הרציניות של הדבר !!

-->