צפייה בגרסה מלאה : קוסמטיקה & אסטתיקה וחידוש דש-בורד
טוב אז זה הולך ככה...
שבוע שעבר, יוצאים לעיר, מוצאים נקבה, מיני מצד לצד, סטרפלס, בת 16 אבל זה לא משנה (אני יודע שזה לא חוקי!!!), כמובן שבמשך כל השיחה איתה מתרברבים על הסמוראי שאני מחזיק בחניה, מגיעים לחניה והיא עושה לי..."מה, זה?" במובן סתום של ערסית סטייל קרית מלאכי... (ניחא, היא גם ככה תפגוש רק את המושב האחורי שלו).
בכל מקרה, זו הייתה המחשבה בהתחלה,
אלון: אני יודע שהדעה שלך היא כנראה הפוכה ואתה לא אוהב אותם מצועצעים :)
אבל כשיושבים בכיסא הנהג (או הנוסע) אצל סמו שלי מרגישים כאילו נמצאים באנתיקה שבקושי נוסעת,
אז יש לנו בולמים, הגבהה שראויה לשימצה, יש נעילה בדרך אוטו-טו, אנחנו אחרי טיפול נרחב, אבל זה לא משפר לנו את המראה..מה נעשה, מה נעשה?
קודם כל הדבר הראשון שעלה לי בראש -
1.מישהו אי פעם ניסה\שמע או קרא, אתרים בחו"ל או כל דבר אחר - על החלפת לוח שעונים בסמוראי? הכוונה, למשהו יותר מודרני ויפה... אולי ויטרה? GV? או כל רכב אחר?
(אגב השאלה הזאת באה אחרי שפירקתי את הדש-בורד לחפש למה יש לי מנורה של אורות גבוהים ירוקה ולמה לא נדלקת מנורה כחולה של אורות רגילים, אני חייב לציין שהיה מדכא לפרק את כל הלוח שעונים כדי לעלות שלא קיימת כזו בסמוראי!!)
אם כן, לוח שעונים מאיזה רכב? איזה שנת? דגמים, מק"טים, מתאמים נצרכים, לינקים לאתרים בחו"ל - כל פיסת מידע תהיה מועילה
2.חלונות חשמל - הו, אמרתי הכול עכשיו לא? פה אני לא ייחודי! שמעתי על המון בעלי סופות שהסבו לחלונות חשמל אבל נשאלת השאלה בעקבות קריאת הכתבה של שמיל...איזה סוג של מנגנון יתאים לסמו שלי? כמה הוא יעלה לי ואיפה ניתן לרכוש? מישהו אי פעם ניסה או יכול לתרום מידע?
3.אזעקה - אני חשבתי על האזעקה החמודה הזאת עם השלט כי סמו זה לא אוטו שהלב נותן להשאיר לבד יותר מדי זמן..למישהו יש ניסיון? היא שווה משהו? או המלצות על אזעקות אחרות?
4.צביעה של הדש-בורד (בלי הלוח שעונים) בספרי? איזה? כן או לא? למה? כמה? איך? מישהו ניסה?
5.אנטנה חשמלית נפתחת לסמו? או שקצת נסחפתי? :)
6.אני מחפש משהו מגניב לשים במקום היחיד של המזגן בדש-בורד, כי אחד כזה גם ככה אין לי ואני לא בונה על אחד בקרוב... יש רעיונות?
7.קונסולה, אולי גם ננעלת (משהו סגנון http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=11674), מישהו יודע אם המידות בכתבה מתאימות? אם לא, יש למישהו שמץ מה המידות שכן מתאימות או שאני עם כל הדיסלקטיות שלי יאלץ למדוד בעצמי ואז לגלות שמדדתי לא טוב? ;)
כבר גמרתי רדיו דיסק שני בגלל אבק ולא מתאים להרוס עוד אחד... :D
8.איזה שעונים יעילים לי בשביל לדעת יותר על סמו שלי? כרגע יש סל"ד, לחץ שמן, לחץ וואקום (אבל וואט דה פאק זה עושה?? :P) ואוטו-טו יהיה גם מד טעינה
9.נאונים בסמו הולך??? סתם סתם, הייתי חייב :D
מה קורה לך בנאדם, כל זה בגלל מישהי בת 16 מקרית מלאכי?:-P
אישית הייתי מוותר על חצי מההצעות שלך לשיפור, במיוחד לצבוע את הדשבורד..
מה שמעניין אותי חוץ מזה הוא מאיפה ואיך הרכבת שעון סל"ד ולחץ שמן?
ולחץ וואקום? זה למנועים מוגדשים לא?
מה קורה לך בנאדם, כל זה בגלל מישהי בת 16 מקרית מלאכי?:-P
?
חכה שתעלה לו מישהי רצינית לאוטו.... :mrgreen:
אפשר לשנות המון דברים במראה הפנימי של הרכב (מה לעזאזל תיתן לך אנטנה חשמלית? את מי זה מרשים?) הכל תלוי בעומק הכיסים שלך, לא אמרת אם אתה מתכנן לעשות לבד את העבודה או שאתה הולך למתקינים "מקצועיים" ....ח"ח זה בעקרון תלוי גם במקום שיש לך בדלת, יש מנגנון אוניברסלי שאתה יכול לקנות בפרוקייה בסביבות ה-200-250 ש"ח אבל אני לא יודע אם יש לך מקום בדלת..נעילה מרכזית ואזעקה אין בעייה להתקין לבד וזה גם לא יקר..שוב תלוי מאיפה תקנה, אני מצאתי בפרוקייה נעילה מרכזית ל-2 דלתות ואפילו לא לקחו לי על זה כסף,שילמתי רק על הח"ח (200)..בד"כ לא מומלץ לצבוע דשבורד אבל אם אתה ממש רוצה אז כן , יש ספריי של יעקובי שמיועד לצביעה של דיפוני פנים ברכב, חבר צבע לא מזמן את הדיפונים בדלתות , יצא יפה מאוד אבל אני לא יודע להגיד לך איך זה לאורך זמן...
ליאור
לך לזונה יצא לך כבר יותר זול
אין לראות בהודעה זו המלצה לסקס תמורת תשלום
חחחחח
כמה דברים:
א.זונה לא תגרום לסמי להראות מושך יותר
ב.זה יקר
ג.אין אותם בגילאים שאני אוהב (16-18)
ד.לכל מי שנבהל, תרגעו, אני בן 18 ולא פדופיל!!!
אנטנה חשמלית זה וואו, זה מרשים...
את העבודה כמובן אני מתכוון לעשות בעצמי, לא מבקרים אצל בעל מקצוע אלא אם כן חייבים
השאלה היא אם ואיזה מנגנון חלונות חשמל יכנס בסמו..זו השאלה הקריטית :D
בקשר לשעונים..ככה קניתי את סמי, לא בטוח איך הרכיבו אבל לפי מה שיצא לי לקרוא להרכיב שעון וואקום לא בעייתי אבל הרבה מטילים בו ספק אם הוא מוריד את הוואקום או לא
אנערף
תודה חברה!!!
***הבחור מבקש לעשות משהו שתואם מאוד את רוח הפורום בעיקרו, אז גם אם הרעיון עצמו חורה לכם אנא המנעו מתגובות סרק.***
1. אפשרי בהחלט לבנות אותו או חלקים ממנו מחדש. המון עבודה, לא מעט כסף, אבל בהחלט אפשרי. אפילו יצא יפה. מאפיה מתחילים? תתחיל מהגדרה של איך אתה רוצה שהוא יראה (הגדרה = ציור). אח"כ בוחרים חומר, משרטטים עקרונית, מקבלים סד"ג מחיר ואם הוא לטעמך, משרטטים באמת. לא קונים יד שניה, לא ידוע לי על קיטים מעניינים.
2. אני לא יודע איזה מנגנון מתאים, אבל זה אפשרי בהחלט. אני שונה את הרעיון כי זה פתח לצרות, אבל אין לי שום דבר נגד חלונות חשמל. אני פשוט חושב שלג'יפ לא צריך חלונות בכלל (גם לא את הדלת, אם כבר מדברים על זה).
3. אתה מחפש צרות בכח? נעילה מרכזית אני מבין, אבל אזעקה? למה?
4. ע"ע 1. לא לצבוע בספריי, זה יראה מצויין בערך 5 דקות ואח"כ זה יראה נורא.
5. נו, מה אתה רוצה מאיתנו? לך תקנה.
6. לאור קו החשיבה הנוכחי שלך, אולי מדבקה זוהרת בחושך של RIGGER?
7. המידות בטוח לא מתאימות, אבל אם אתה לא יכול לבנות לעצמך כזה דבר תשכח מלבנות דש בורד. זה מאוד פשוט, אני מציע שבמקום לשקשק תתחיל. תזכור מנטרה פשוטה: סבלנות, פדנטיות, שלמות. יש לך את כל הזמן שבעולם, תנצל את זה.
8. מהירות ואודומטר יהיו תוספת ברוכה לרשימה הקודמת שלך... ברצינות, כלום. שים שעון שמראה את השעה או משהו.
ג.אין אותם בגילאים שאני אוהב (16-1)
לא פדופיל בכלל... (אני יודע שהתכוונת ל 18 ).
אהלן חברה אחרי 18 יום בצפון חזרתי
יש דשבורד ייעודי מנירוסטה או אלומיניום שמוכרים בחול משהו יפייפה ועליו מרכיבים איזה שעונים שאתה רוצה וכל השאר לבחירתך
אם אני יימצא את הקישור לשם אני יעלה לפה
אם תמצאו את התרד שלי על הסמוראי המדהים שם הרכיהו אחד כזה
קובי
ראיתי איזשהו סמוראי שהפכו אותו מצמיג ועד ברזנט ואת הדש-בורד שלו עשו ככה: http://www.4wdandsportutility.com/features/02034wd_spidertrax_1994_suzuki_samurai/photo_03.html
אני מניח קרנף שעל זה דיברת..אבל זה נראה לי..לא יודע, למשהו שמיועד רק לשטח זה יפה, אבל אני רוצה להפוך את סמי למשהו שיראה קצת יותר, איך נגיד, חדיש?
ולאלון..
מאיזה חומרים אפשר לבנות דש-בורד אם לא סקאי?
פלסטיק? אלומיניום? נראים לי קצת..לא :)
יש כזה דבר יציקה של סקאי או בניה עצמית או מישהו שיכול לבנות לפי שרטוט? אם כן, איפה אני מוצא כזה דבר? זה נראה לי באמת אחלה של רעיון להפיג את השעמום
מה שווה נעילה מרכזית בלי אזעקה? הרבה יותר נוח לנעול את האוטו בלחיצה על השלט מאשר עם המפתח.. חוץ מזה, שסמי שלי פתוח ולא כיף שאורחים לא רצויים מסתובבים לי באוטו ומחפשים דברים..
למרות שזה סיכון, כי החתולות כנראה גם יפעילו אותה.. :D
אז וויתרנו על הרעיון של צביעה בספרי, הזמנו אנטנה חשמלית שלמען הפרוטקול לא כל כך יקרה, 200 ש"ח באינטרנט (למי שעלול להתעניין בעתיד)
הקטע עם המדבקה הייתה בדיחה? או שמא לא? מה זה RIGGER?
אני באמת אנסה לבנות בעצמי קונסולה ננעלת, ונצלם את כל הדוגמאות העוקומות שיצאו לי..אבל אם לא מנסים לא לומדים..טנקס!
וחברה:
לכל אחד מאיתנו יש את השגעון שלו, יש אנשים שחולים על טיפוס סלעים, יש כאלה שדיונות עושות להם את זה ויש את הצוללני בוץ' שלנו.. בואו לא נשכח את הרוח שכולנו נמצאים פה, לעזור אחד לשני ולא בשביל לכעוס ולתמוהה מה ההנאה של אנשים בתחביבים שלהם.. אני לא הולך להפוך את הסמוראי לערסמוביל מדופלם אבל חשוב לי שיראה טוב גם מבפנים ולא רק העבירות שלו, ולא בשביל הפוזה אלא בשביל ההנאה שלי..
יש גם נעילה מרכזית עם שלט, חבר שלי הזמין מ-ebay , שוב , אני לא מכיר דלתות של סמוראי ולכן לא יכול להגיד לך איזה מנגנון ייכנס שם להרמת החלונות אבל אני מניח שניתן להתאים מנגנון spal (http://www.jeepolog.com/137.html) אוניברסלי כזה שמסובב את המנגנון של החלון ע"י מנוע במקום הידית הרגילה..אתה גם יכול להוסיף שעון טעינה , גם יפה וגם שימושי..
לגבי בנייה של דשבורד , מעבר לכל מה שנכתב כבר, החומר שלדעתי עדיף וייתן תוצאה הכי יפה זה פייברגלס , אבל צריך לדעת לעבוד איתו ולדעת לייצר את השבלונה המתאימה.
בהצלחה
ליאור
אתה יכול בהשקעה של כמה שעות תכנון, לבנות דשבורד שלם, חדש, בעיצוב שלך- מאלומיניום. לא פשוט- אבל אפשרי.
http://www.roverworld.com/images/Vehicles/Lara%20Croft/bad1104.jpg
זה אמנם בדיפנדר, אבל העקרון דומה.
אסף.
בשלב הזה עושה רושם שהכי פשוט יהיה לבנות משהו מאלומיניום ועליו להוסיף איזה ריפוד סקאי או משהו בסגנון, לא רוצה להיכנס לפיברגלאס..יש לי עוד עקיצות מהפעם הקודמת וגם זה באללגן לא נורמלי
לאיזה בעל מקצוע אני פונה בשביל כיפוף אלומיניום לזווית הרצויה, איך מרתכים אלומיניום וכל מידע בנושא יעזור לי נורא
המון תודה!
קודם כל, שב לתכנן- אח"כ לפי מה שאתה צריך (רק כיפוף? חיתוך + כיפוף? חיתוך + כיפוף + ריתוך? ) תחפש בית מלאכה לעשות את העבודה.
אסף.
תתחיל מבניית דגם מדוייק של הדש-בורד מקרטון ביצוע. זה יעזור לך מאוד גם בהוצאת מידות אח"כ, גם בתכנון של כל מיני הפתעות קטנות ובפרט כדי לקבל סד"ג די מדוייק של איך התוצאה הסופית תראה.
אתה יכול - וצריך - לתמוך את הקרטון כדי שישמור על הצורה, פסי מתכת דקים (שקל למצוא בשאריות של מפעל שעוסק במתכת על כל צורותיה) עושים את העבודה מעולה וקל מאוד לעבוד איתם. אפשר לחבר אותם עם דבק רגיל, אבל אני מעדיף דבק חם.
גש לעבודה, לדבר כאן לא יקדם אותך.
http://bbs.zuwharrie.com/content/topic,18810.45.html
לדבר הזה התכוונתי.....
פשוט מדהים מה שעשו עם הרכב הזה
קובי
אני זורק את שתי הפרוטות שלי, שכח מאנטנה חשמלית. אלא אם כן אתה לא משעין את מכסה המנוע על החלון ומתעקש לריב עם הברזל שאמור להחזיק את מכסה המנוע. בסמוראי הקודם היתה לי לפרק זמן קצרצר אנטנה חשמלית. עד הטיפול הראשון ששכחתי להוריד אותה ומכסה המנוע שהושען על החלון שבר אותה לגמרי. קח בחשבון
בקשר לאנטנה החשמלית - נמצא דרך טובה להכניס אותה כך שלא תפריע למכסה מנוע, אולי בהתחלה של המכסה, אולי בסוף, ואולי גם באחורה של האוטו...
הדימיון לא נוטה לאכזב :)
הדש-בורד ידחה לסוף ה"פרויקט" בגלל שזה פרויקט משל עצמו...
אז מה יש לנו כרגע?
2 דברים בדרך:
א.רדיו דיסק של Pioneer DEH5800MP (הוזמן מ http://www.hanizoz.co.il/store/viewItem.asp?idProduct=4762 )
ב.אנטנה חשמלית, חסרת שם, ככל הנראה סינית ( הוזמן מ http://www.hanizoz.co.il/store/viewItem.asp?idProduct=4813 )
ברגע שהם יגיעו ונסיים איתם, הבאים בתור:
נעילה חשמלית ( http://www.hanizoz.co.il/store/viewItem.asp?idProduct=4919 )
אזעקה ( http://www.hanizoz.co.il/store/viewItem.asp?idProduct=5067 כמובן שאת ההתנעה מרחוק אני הולך ישר לשים בפח או לחבר לאיזה צרכן אחר שיהיה חיוני שיהיה בשלט )
כשנסיים עם זה נראה מה הלאה, אני אעדכן פה :) (נראה לי שאפשר להעביר את זה לפרויקטים אולי)
דר"א בקשר לקונסולה הננעלת..חשכו פני
המרחק בין הכיסאות הקדמיים אצלי הוא 4.5 סנטימטר במקומות הכי רחוקים..אז לא נראה לי שקונסולה ננעלת באה בחשבון.. אלא אם כן אני אחליף כיסאות (הכיסאות היום הם של מיצבושי)
מישהו פה יכול למדוד את המרחק בין הכסאות ולעדכן אם הוא גדול יותר?
תתחיל מבניית דגם מדוייק של הדש-בורד מקרטון ביצוע. זה יעזור לך מאוד גם בהוצאת מידות אח"כ, גם בתכנון של כל מיני הפתעות קטנות ובפרט כדי לקבל סד"ג די מדוייק של איך התוצאה הסופית תראה.
אתה יכול - וצריך - לתמוך את הקרטון כדי שישמור על הצורה, פסי מתכת דקים (שקל למצוא בשאריות של מפעל שעוסק במתכת על כל צורותיה) עושים את העבודה מעולה וקל מאוד לעבוד איתם. אפשר לחבר אותם עם דבק רגיל, אבל אני מעדיף דבק חם.
גש לעבודה, לדבר כאן לא יקדם אותך.
תרשה לי לשפר את הצעתך:
במקום קרטון קח עיתונים ,ובמקום פסי מתכת קח דבק פלסטי כמו של הילדים בבית הספר (לבן).
תהליך הכנה :
צפה את הדשבורד בניילון ניצמד -מס שכבות .
כעת קח דפים של העיתון והנח אותם צמוד לדש כך שיקבלו את הצורה שול באופן מדוייק (באופן שהניילון חוצץ ביין הדש לעיתון -תיכף תבין למה).
מרח על שכבת העיתונים את הדבק הפלסטי עם מברשת -הרעיון הוא "לצבוע" את שכבת העיתונים ... לאחר יבוש תוכל לקבל תבליט ( קשיח דיו) של הדש וממנו תוכל להתפתח לעיצוב נוסף עליו לדוגמא -להוסיף חופה לשעונים נוספים... את הדש החדש תוכל כעתלעשות ע"יהתבליט מחומרים כגון פח , פיברגלס.....
בהצלחה .
תרשה לי לשפר עוד יותר:
תכסה את הדש עם פיבר, תוריד את הפיבר, תשתמש בצד הפנימי שלו כדי לייצר דש חדש. זה (או השיטה הקודמת של שריפון) יאפשרו לך רק לשחזר דש בורד, לא לבנות אחד חדש כרצונך.
אין לי מושג איך זה בסמוראי, אבל ראיתי פעם באיזה אתר בחור שעיצב מחדש את השעונים של ניבה ממש בפשטות.
הוא פירק את השעונים ולקח את הרקע שלהם, שמתברר שזו פשוט חתיכת נייר. סרק אותם למחשב ועיצב אותם מחדש בתוכנה גרפית.
וזהו, פשוט הדפיס, גזר וחיבר בחזרה.
אין לי מושג איך זה בסמוראי, אבל ראיתי פעם באיזה אתר בחור שעיצב מחדש את השעונים של ניבה ממש בפשטות.
הוא פירק את השעונים ולקח את הרקע שלהם, שמתברר שזו פשוט חתיכת נייר. סרק אותם למחשב ועיצב אותם מחדש בתוכנה גרפית.
וזהו, פשוט הדפיס, גזר וחיבר בחזרה.
אין לך ממש מושג גם איך זה בניבה כנראה..
פרקת פעם לוח שעונים? יש לי אחד מפורק , אתה מוזמן לראות, הוא עשוי מאלומיניום , ממש לא מנייר, , אני לא מכיר שום לוח שעונים בעולם שעשוי מנייר...אתה כן יכול לסרוק ולהדפיס רקע בכל צבע שתרצה, אבל אם אין לך מדפסת ממש איכותית כנראה שתוך כמה שבועות תשאר עם לוח חלק ודהוי לחלוטין...
ליאור
כמו שכתבתי. זה משהו שראיתי באתר באינטרנט. בתמונות זה נראה היה מצויין.
לא הצלחתי למצוא את זה שוב.
גיגלת ומצאת תאמין.
בשפת המקור:
http://www.parque4x4.com.ar/lada/tablero/index.html
בתרגום אוןליין:
http://babelfish.av.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=es_en&url=http%3A%2F%2Fwww.parque4x4.com.ar%2F lada%2Ftablero%2Findex.html
אני חושב שראיתי את זה במקום אחר. כי לא זכור לי שזה היה בספרדית. אבל אותו עקרון.
וכמו שכתבתי הלוח שעונים לא מנייר , הוא מאלומיניום..נייר לא יחזיק..מה שהבחור עשה זה להדביק את הנייר על הלוח המקורי ! !
מהתחלה ידעתי שאתה מתכוון לאתר הזה...אחרי 10 שנים עם ניבה, תאמין לי שאני מכיר כמעט את כל האתרים הקיימים...שוב אתה מוזמן לראות שעון של ניבה בדיוק באותו מצב כמו בתמונות שהבאת...אבל כמובן לא זה נושא השרשור אפשר להמשיך להתווכח בפרטי... 8-)
ליאור
GodsFather
17-08-06, 21:50
אני מכיר כמה שעשו כאלה דברים , רק שלהם יש סיוויק קופה עם הלוגן כחול על תקרת הרכב והם חושבים שזה מגניב...
בכל מקרה, לפתוח את הלוח שעונים ולפרק אותו זה לא עניין של מה בכך , חלקיקים קטנים , רגישים וכד'. אם אלעד ישתכנע מהתמונות וירצה לעשות לבד - משנה זהירות לך ידידי, שלא תהרוס לך את הלוח שעונים!
לא נראה לי שגם נאון יעזרו לשעונים של סמי ואני גם לא רץ לשים כזה, הוא חייב לוח חדש של GV, ולשפצר אותו
ואז סמו יראה לכולםםםםםםםםם מאיפה מציג הספידמוטר... :D
אז מה יש לנו בנתיים? לא הרבה, אבל זו התחלה
יש אנטנה חשמלית ויש רדיו דיסק
ההתקנה של האנטנה הייתה באללגן בשבילי, אבל בסוף עברה כמו שצריך (לקח לי כמעט 4 שעות, אוטיסט או לא?)
אחרי שקדחתי בכנף כדי לשים אותה, גילית שהיא יוצאת עקום וזה היה באללגן, כי לא רציתי לקדוח עוד חור או לחלופין להרחיב את החור ולפגוע בקורה
הפתרון שמצאתי בסוף הוא להכניס את האנטנה לתוך הפח צד, וזה יצא ממש מדהים, גם לא רואים אותה, גם לא יכולים לגנוב אותה וגם היא ישרה! :D
בקשר לבחור שדיבר על הסיפור עם המכסה מנוע..זה פשוט: האנטנה יושבת בכנף, ברגע שמכבים את הרדיו דיסק, היא נסגרת ואז אפשר לפתוח את המכסה מנוע, אני רק צריך לזכור לכבות אותו לפני שאני פותח את המכסה מנוע...
התקנתי גם מתג מעקף לנסיעות שטח, שיסגור את האנטנה בלי לכבות את הרדיו דיסק
הנה התמונות של הרדיו והאנטנה:
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL018.jpg
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL019.jpg
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL020.jpg
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL021.jpg
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL022.jpg
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL023.jpg
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL024.jpg
www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL025.jpg
מה הלאה?
מחר אני רץ להזמין מבחור אילתי חלונות SPAL חשמליים, (באריזה) + מתגים של להוריד ולעלות את החלון ב500 ש"ח, שזה למרבה ההפתעה יותר זול אפילו ממה שמצאתי באינטרנט
אני גם מקווה מחר להזמין את הנעילה החשמלית, לא בטוח מאיפה. ואז להתקין את שתיהם ביחד בתוך הדלת, אחר כך תבוא האזעקה, יחד עם המשכורת הבאה :)
GodsFather
20-08-06, 10:05
ציטוט : התקנתי גם מתג מעקף לנסיעות שטח, שיסגור את האנטנה בלי לכבות את הרדיו דיסק
אם כך אז למה לכבות את הרדיו כשפותחים מכסה מנוע? אלא אם שילבת את המתג יחד עם ידית הטרנספר אבל משהו אומר לי שזה לא ככה... :twisted: :twisted:
מוני אורבך
20-08-06, 10:37
ידידי הצעיר - טעית ברכב !!!
אומנם כבר ממזמן עברתי את גיל הטיפש עשרה,ואני כבר א.. מתחיל להסתכל על בנות 16 כאב (היא לא מתבישת ללכת ככה !!! ) :-)
אבל רק מהסתכלות חטופה על הערס המצוי והפרכה הצמודה אליו, אני יכול בוודאות לומר כי פשוט טעית ברכב.
כול מה שלא תעשה לסמו, הוא פשוט לא יראה מרשים. תמיד יהיה לו צורה של רכב צעצוע.
עצתי - קנה לך סיקס עם רשיונות שיכול גם קצת לנסוע (10K). שלח אותו לצבעי סוג ד' שיעשה לו צבע אדום מטלי בוהק (שיחזיק בערך שנה אבל מה זה משנה, עוד שנה גם כך תמכור אותו כי תהיה בצבא). קנה זוג גלגלי אלינס 235 ותרכיב אותם על גנטים 10' (שיהיו "גלגלים רחבים").
תשקיע במערכת שמע כמה שיותר רועשת, נאונים והכי חשוב כסא אחורי רחב ונוח (תשקיע קצת - שיהיה לה נוח). תפקר את הפנל של השעונים (4 ברגים) וצפה אותו ניקל, וזהו אתה מוכן לדרך !!!
כמה סיבובים באזור המלונות באילת ויש לך כמה בנות 16 שאתה רוצה.
ואל תתרגש מתצרוכת הדלק. ה 10 קילומטר שתצתרך לעשות כדי לאסוף את הילדות יעלו לך עוד שני שקל !!!
כול מה שכתבתי ניתן לעשות בהשקעה שתהיה בסופה הרבה פחות ממה שהסמו שלך עולה. ואז יש לך רכב שאפשר לעשות בו סיבוב לבנות 16 תמימות.
אוי נו,
זו אחת התגובות שציפיתי לא לקבל
אני חושב שאני כבר לומד להכיר את הסמו שלי, מה הגבלות שלו, מה היתרונות שלו ולמה
אם הייתי רוצה אוטו מרשים מבחוץ, הייתי קונה כזה, זה לא מה שחיפשתי
וגם לא חיפשתי פוזה של "ג'יפ", חיפשתי סמו, אבל סמו שמושקע מהלב
יש משהו רע ברצון לנעול את הדלתות בלחיצת כפתור בשלט במקום כמו מפגר עם המפתח בכל צד?
יש משהו רע בלרצות לשמוע למוזיקה עם איכות נורמלית, ואיכות זה לא ווליום, לקשיי ההבנה
יש משהו רע בזה שהעדפתי אם כבר לקנות אנטנה, אז לקנות אחת חשמלית כדי שאיזה ערס מפגר לא יחליט לשבור לי אותה כמו שכבר עשו?
וכמה שזה לא קשור, סמו איתי בתור חתונה, הוא לא הולך להמכר בגיוס...
מצטער אם הייתי קצת תוקפני, אבל נוצרה לי הרגשה של זלזול מצדך, אם לא בזו הייתה הכוונה, אני מצטער!
דווקא יפה, לעשות מהסמוראי יותר "אוטו" ופחות נ"נ. ואני מניח שאתה מציאותי ויודע שבסוף, הוא תמיד ישאר סמוראי (לטוב ולרע). אז אל תיפגע מהתגובה של מוני... ונסגור את המיני- דיון בעניין כאן.
(ואגב, אני לא יודע איך זה איפה שאתה נמצא, אבל אצלנו בחורות בנות 16 זה הרבה יותר בזול... ;-) )
אסף.
מוני אורבך
20-08-06, 11:12
אין כאן שמץ של זילזול. כול אחד והמטרות שלו מהרכב.
המטרה שלי היא רכב שיביא אותי בצורה שאני אוהב (פתוח, עם הרבה אבק) לאיפה שאני רוצה, מבלי שאני אצתרך "לנגב את האבק מהתחת" בכול פעם שאני נוסע. לכן אני נוסע על כסאות סקאי בסופה פתוחה.
אתה מחפש משהו שיכול להרשים את הבחורות וגם לנסוע בשטח, זה המטרה שלך ואני איתך.
CJ יכול לעשות את זה בהרבה יותר זול בהרבה יותר הצלחה. גם רכב הרבה יותר מרשים וגם עם הרבה יותר פוטנציאל בשטח. ואם אתה ממש מתעקש אתה יכול להפוך אותו לחצי פריווט (חלונות חשמל ריפודים וכו) וכול זה בעלות הרבה יותר נמוכה מסמו.
אגב אם היה לך יותר כסף (40K) היתי ממליץ לך על דיסקו בנזין. מאוד מאוד מרשים. עם יכולות שטח לא רעות, ונוחות מפה עד הודעה חדשה. הוא יותר נוח מהרבה פריווטים שאני מכיר (ואני מדבר על רכבי פאר).
היות ואתה גר באילת, אין לך למעשה את בעית תקציב הדלק. אתה יוצא מהעיר ואתה בטיול מדהים שרובנו צרכים לנסוע 5 שעות רק כדי להגיע לתחילתו. אתה יכול להרשות לעצמך להחזיק רכב זללן.
כול רצוני הוא לפקוח את העינים שלך לאפשרויות אחרות. העולם הוא לא שחור ולבן, יש גם גוונים. אומנם סמו הוא רכב שהרוב מתחילים בו, אבל זה לא אומר שהוא הכי מתאים לך !!!
בכל מקרה, מצטער
אם אתה ממצא את הדרישות שלך מהאוטו בלהביא אותך לאן שאתה רוצה בלי לנגב את האבק מהתחת, כל הכבוד
אצלי סמו צריך לעמוד בעוד המון דרישות..
סמו הוא הרכב בשבילי, אין ספק, אין לי בעיה עם המראה שלו, אני מת על הפוזה של "קח אותי לשטח ותקרע אותי", ועם הדיגומים שהוא עבר אצל הבעלים הקודמים הוא גם נראה כמו "ג'יפ" אמיתי
הסיפור עם הנקבה היה כדי להעביר מסר של נקודה שהרבה חושבים, שסמו מבפנים הוא לא כל כך מסב פנים איך שהוא
ואין לי שום בעיה עם זה, ואני אוהב את סמו מכל הלב, פשוט רוצה קצת יותר נוחות
זה בדיוק כמו להגיד לבחור שקונה כיסא אורטופדי "עזוב אותך, קח אוטו נמוך, תחסוך כאבי גב"
סמו שלי נכון להיום במחיר מחירון של 23-25, ככה שדיסקו לא בא בחשבון, מה שגם, שאין לי מושג למה, אבל אין לי יותר מדי אהבה ללאנדרובר (כמובן שכבוד יש!!)
אז אחרי שהסברתי את עצמי, ולמה אני כל כך אוהב את הסמו שלי ולא מחליף אותו תמורת שום דבר שבעולם -
אני מניח שאתה בטח יודע את זה, אבל נקודה שלא חשבת עליה היא ההוצאות של ה CJ vs Samurai
הבדלים של 4-5 נקבות + ארוחות ערב לפחות!!! :D
בקשר לדלק הוא אומנם הכי זול בארץ, אבל הוא שוחט לכולנו את הכיסים...
אגב, בקשר לנושא המקורי של האשכול:
לקחתי בסוף נעילה מרכזית עם שלטים בנזק של 250, ה SPAL (איטלקי) עלה לי 560 + משלוח, מפסקים שיחליפו בחלקם את היחידה של השליטה במזגן, ההתקנה כנראה תהיה יום שלישי והתמונות יגיעו.. אזעקה אני כנראה כבר לא יקח, התקציב לוחץ, אבל אם יש נעילה חשמלית עם שלטים עכשיו נשאר השאלה של האנטנה - המקלט מגיע עם חוט קצרצר בתור אנטנה,
בהתחלה חשבתי לחבר לאנטנה של הרדיו אבל בגלל שהיא חשמלית זה לא יעזור הרבה,
שאלה ממש מפגרת, אבל אם אני אחבר אותה לגוף של הרכב איך זה יעבוד?
יש איזשהם רעיונות או טיפים בנושא?
עוד כמה עצות לגבי הגימור הפנימי של הצעצוע...
קח לך שבוע שאתה משבית בו את האוטו, ותפרק הכל (אבל הכל) מבפנים- כיסאות, דיפונים, הכל. כל מה שמתפרק עם ברגים- תפרק. את הרצפה תנקה בעדינות עם מברשת פלדה (לא להוריד לגמרי את הצבע, רק לקלקל אותו שלא יהיה חלק) ותצפה עם זפת לבן או שחור בהתזה (מה, יש זפת לבן? מסתבר שכן... ) . את כל השאר- תנקה ממש טוב עם שמפו לרכב, כזה שמשאיר את כל המשטחים הצבועים נקיים ומבריקים. הפלסטיקים- תעבור על כולם עם חומר ניקוי שמסיר שומנים, אתה תתפלא לראות כמה ג'יפה בגוונים של חום יורדת מהם. את כל החלקים הקטנים תכניס למדיח כלים של אמא (בלילה, ובלי לספר לה, ואם יש תכנית של פחות מ60 מעלות אז עדיף, כי יש חלקי פלסטיק שהטמפ' הגבוהה תסדוק- אז תחשוב מה כן להכניס ומה לא אם אין תכנית של טמפ' נמוכה). את הכיסאות, אם הם לא מרופדים טוב, תרפד מחדש. אם הם מרופדים טוב, נקה אותם- תרטיב עם צינור מים, פזר אבקת כביסה על הבד הרטוב, ואחרי עשר דקות תשטוף הכל. חלקים מתכתיים שפירקת מהקבינה- נקה עם נייר שיוף עדין וצבע בספריי שחור-מט. זה כולל, לדוגמה, את הבסיסים של הכיסאות, הברזלים שמחזיקים את התופסנים של החגורות ועוד. חלקי פלסטיק שאיבדו את הגוון השחור שלהם- מותר גם לצבוע, אבל צריך לעבור עליהם עם נייר שיום עדין קודם כדי שהצבע יתפוס. יש צבע לפלסטיק, לא מבריק, עם גוון פלסטיקי. יש גם צבע אלומיניום מיוחד לפלסטיק- נותן מראה של חלקי אלומיניום כמקובל במכוניות חדשות- אני לא סובל את זה, אבל זה עניין של טעם (וזה גם לא מחזיק מעמד לאורך זמן). אח"כ תרכיב הכל, ותשמור על הכלל- חלק שנראה ישן- לא נכנס חזרה לאוטו בלי טיפול קוסמטי (ניקוי ואם אפשר וצריך גם צביעה). מה שלא שחור יפה ואחיד- לא נכנס חזרה לאוטו. חלקים סדוקים/ שבורים- לא נכנסים חזרה- תקנה חלק שלם מפירוק או תתקן את הקיים (הפוליאסטר שעובדים איתו בפיברגלס מצויין לתקן פלסטיקים סדוקים- עושים שפכטל, משייפים וצובעים- זה טוב אפילו לגלגל הגה).
העקרון- חידוש כולל של הקבינה- יגרום לאוטו להראות כמעט חדש- במחיר לא גבוה. הרבה ממה שהצעתי לא יחזיק מעמד מעבר לשנתיים-שלוש, אבל מה'כפת לך? היא כבר תהיה בת 18 והטעם שלה ישתפר... :lol: :lol:
אסף.
הצבע, רק לקלקל אותו שלא יהיה חלק) ותצפה עם זפת לבן או שחור בהתזה (מה, יש זפת לבן? מסתבר שכן... )
חביבי, כ-"אקס" בעלים של סמו (אני אישית קראתי לו ג'יפי...) אני כבר עשיתי את העבודה הזאת עבורו... :)
אז ככה שנשאר רק לנגב אבק!
הזפת כואב להן ברגליים שהם יחפות, הורס להן את הלק או משהו כזה
GO FIGURE
אז ברגע שיתפנה קצת זמן ו$$$ נשים גם שטיח חדש לכל הרכב..מצמידים אותו עם ברגים, כן?
בקשר ללפרק את הכול מבפנים.. הריפודים בצדדים של הדלת יפים, ריפוד שחור יפה כזה, נצלם מתישהו (תודות לטנק), אז זפת ברצפה גם יש לנו, דש-בורד אנחנו כנראה נחליף ממש לפני הגיוס, חוץ מהדש-בורד אין עוד הרבה חלקי פלסטיק :D
אני יודע שזה קצת להסחף, אבל בסך הכול אני מנסה לגרום לסמו להרגיש מפואר אז:
פנסים אדומים בצדדים, כמו שיש לפגאר'ו, מישהו אי פעם הרכיב? זה לא גדול מדי בשבילי הדלת של סמו?
תירגע, ומהר. כל בורג שאתה קודח בפח של הרכב= חלודה. אתה עוד תצטער על זה.
אסף.
אני כבר מבולבל
מצד אחד, אמר לי מישהו שלהדביק אותו עם דבק מגע, שנשמע הראיון הנורמלי יגרום לחלודה
עכשיו אתה אומר שגם ברגים יעשו את זה
אז איך תופסים שטיח בלי חלודה?
מניחים אותו על הרצפה. כשתרצה לשטוף את הרצפה עם גרניק, תוציא את השטיח.
אסף.
אם זה היה שטיח, אז מילא
אני מדבר על ריפוד לכל הרצפה של הרכב, מההתחלה עד הסוף
אם אני אשאיר את זה בלי דרך לתפוס זה יתקפל
הרגע התעדכנתי על מצב השרשור אחרי הרבה זמן שלא הייתי פה.
רציתי להגיד משהו בקטע של הנעילה האוטומטית:
אני לא רוצה להעליב או משהו כזה אבל אני מאמין שאני צריך להיות ג'נטלמן אז אני פשוט פותח לבנות שאני מכניס לג'יפ את הדלת קודם עם המפתח, נותן להן להכנס, סוגר את הדלת ואז הולך לדלת שלי לפתוח אותה.
אם הייתי שם נעילה בשלט זה לדעתי היה רק מדגיש את הג'נטלמניות שלי כי הן היו מבינות שאני לא חייב לפתוח להן את הדלת עם המפתח אבל אני עושה את זה כי אני רוצה.
מוגש כחומר למחשבה...
GodsFather
22-08-06, 08:13
ג'נטלמניות בצד לרגע...(אולי גם בפורום אחר?)
אלעד, שים שטיח כבד ולא חתיכת בד פשוטה ואז זה לא יזוז - שלב כמה שכבות (אני בכלל הייתי ממליץ על שטיח מיריעת גומי עבה יחסית ועליו מדביק חתיכת בד) או תקנה סוג בד אחד שיהיה עבה (בד לשטיחים ביתיים). והמקסימום שים כמה סקוטשים (צמדנים בעברית) בכמה נקודות אסטרטגיות על רצפת הרכב כדי לשמור על היציבות שלו.
לגבי השטיח, אם תדביק אותו לרצפה (תאורטית, כן), איך בדיוק אתה מתכוון לנקות אותו לפני שתלך לאסוף את הבחורה ? או שתשאר עם קילוגרמים של בוץ בסאלון הרכב אחרי חילוץ בטיול חורפי ? שים לב שגם בפרייבטים השטיח לא מודבק לרצפה אלא מוצמד ע"י הכיסאות וחלקי הדיפון הפלסטיים.
אם אתה כבר ממש מתעקש על קיבוע, השתמש בשטיח עבה של ציפויי קירות, למשל. תדביק לו בצד הפנימי שכבה נוספת באזורים הגדולים והשטוחים לקבלת קשיחות, או יריעת גומי כמו שנאמר למעלה, ותבריג עליו את הכסאות.
אם תשתמש בסקוטש, אז רק בכזה המיועד לרכב, קשה מאוד למצוא, או שיקר באופן מטורף. הדבק של הסקוץ' הרגיל נמס מהר מאוד מהחום ברכב.
ואם כבר הגענו להפיכה של ג'יפ לדמוי פרייבט, רעיון פשוט (יחסית) לדשבורד:
לבנות אותו משני חלקים - העליון והאנכי, בגוונים מעט שונים. הכוונה היא לקבל דש סטייל פיאט פונטו חדש, רק הרבה יותר מרובע.
בנה שלד מדיקט 4 מ"מ, פרופילי אלומיניום, או כל חומר אחר, בצורה הרצויה עם מיקום כל הפתחים של השעונים, הרדיו ושאר הקשקושים, או השתמש בכלל בדשבורד הקיים כבסיס.
תייצר את שני החיפויים, הקדמי והעליון, עם כל הפתחים, גדולים בכמה מ"מ מהדרוש. החומר המועדף לדעתי הוא דיקט גמיש, קיים בעובי 6 מ"מ עם אני לא טועה. היתרון שלו הוא באפשרות ליצור בו קימורים , למשל ל"מצחיה" מעל לוח השעונים. אין לך צורך בפלטה שלמה, חפש שאריות בנגריות, בעיקר אלה העובדות עם מטבחים. אם לא תמצא, השתמש בדיקט רגיל. את שניהם רצוי מאוד לצבוע בסנדינג סילר (צבע יסוד לעץ) או כל צבע יסוד פשוט אחר, למניעת התעוויות מהחום והשמש.
צפה את החלק החיצוני של החיפויים, או לפחות של החיפוי העליון, בספוג דק ע"מ לשבור את מראה הפינות החדות. רפד אותו בבד סקאי או דמוי עור.
חבר את החיפויים לשלד או לדש הישן באמצעות ברגים מהצד הפנימי, ברגי איסכורית עם ראש צהוב ויפה מהצד החיצוני, או בכל דרך יצירתית אחרת.
עלות חומרים מוערכת 200-300 ש"ח.
GodsFather
22-08-06, 19:29
משהו קטן שאני מרגיש חייב לומר והוא בנושא הבטיחות. מצטער שאני מעכיר את האוירה...
החומרים מהם עשוי הדשבורד הנוכחי בנויים לספוג מהלומה בעת תאונה ,חס וחלילה. מהלומת ראש בעיקר. חומר ייחודי שפותח על ידי מהנדסים ועבר מבחנים - גם אם הוא משנת 1987...
עכשיו תדמיין את התוצאות של מהלומת ראש בלוח עץ ואו בלוח אלומניום (למי שהציע מקודם). הרי מדובר ברכב שיסע בכביש ביומיום ולא רכב ייעודי לתחרויות כמו שראינו כאן בתמונות ולכן הסיכון גדל...
גם אם תצפה את העץ בכרית מרופדת ותחשוב שהצלחת למגן את ה
מאד מסוכן לנפגע ובלי קשר עלול גם להוות בעיה בתביעות ביטוח / משפטים - שוב, חס וחלילה.
ותחשבו על זה
1. צודק 200% .
2. וממה נראה לך שעשוי דשבורד ברכב ישן ? נכון, פח 0.5 - 1 מ"מ מצופה חומר פלסטי כזה או אחר... ואפילו שהושקעו בו מחשבה ותכנון כשאני מסתכל על צידו הפנימי לא ממש בא לי לפגוש כזה בנסיבות לא נעימות...
3. וזה אומר תמיד לשים חגורות, גם בשטח ובעיר, בלי קשר לקיום הדשבורד ומקורו.
אמיר, אני לא יודע האם ההשערה שלך נכונה - היא נשמעת כזו על פניה - אבל הייתי בודק את זה. בכל מקרה, הנהג לא יפגוש את הדש בורד לעולם. הוא פוגש את ההגה.
מה עם הנוסע? לא יודע, אבל ממה שאני ראיתי ממבחני התרסקות אף אחד לא נותן לראש של אף אחד להתקרב לשום דבר (להוציא כריות אוויר, כמובן), כולל דש בורד. בקיצור, תבדוק את זה.
בעניין הבטיחות, אסור שדיפון קדמי יהיה מחומר שכאשר הוא נשבר הוא פוצע- דוגמת עץ. מותר פח, אלומיניום וכו', אם יש דיפון עליו, אפילו דק, בחלק העליון של הדשבורד. (זה ציטוט חופשי מהזכרון של התקנים בעניין)
אסף.
GodsFather
23-08-06, 10:54
אלון,
גם לדפנות של הדלתות אף אחד לא מתכנן שתגיע אבל בתאונה קורים דברים שאף אחד לא תיכנן (כולל את התאונה עצמה...עד כמה שאני יודע ) ולכן גם בדלתות יש חומר שאמור לרכך את המכה ולמנוע חדירת "ברזל הדלת" לגוף הנוסעים.
את ההגה הנהג פוגש ולכן מזה עשרות שנים פיצלו את מוט ההגה לשניים (יש לזה מונח מקצועי, אני לא זוכר אותו) - וזה כי אנשים היו מקבלים את המוט לפרצוף בתאונה חזיתית - חיכו לדוגמא כדי לעלות על זה אבל בסוף גם את זה עשו.
את הדשבורד פוגש הנוסע ליד הנהג ולכן חשוב שיהיה בו חומר משכך מכה וכמו שאסף אמר - לא חומר פוצע , ועץ / מתכת חשופה הם חומרים פוצעים ואני משאיר לדמיון הפרוע של כולנו לדמיין מה קורה לאדם שיכנס בדופן עץ כזו בתאונה.
כנ"ל גם בנושא הדשבורד - אפילו בCJ הישן שהיה לי אני זוכר שהיה דיפון ,קטן אמנם, אבל קיים , באיזור שמועד כפוטנציאל התנגשות - נכון שרוב הרכב ברזלים , אבל אחרי הכל זה ג'יפ :-)
אנחנו סוטים מהנושא, לכן אני אומר זאת בפעם האחרונה: תבדוק את עצמך עם גורם מוסמך. אסף הוא כזה, מבחינתי. השאלה היא האם דש-בורד אמור לספוג מכה (לקרוס) מראש הנוסע או לא. מספיק תשובה של כן או לא אחרי שתבדוק את זה.
לדפנות של הדלתות אף אחד לא מתכנן שתגיע
מתכננים גם מתכננים; תאונה מהצד, לדוגמא. יש בימינו כריות אוויר בדלתות מהסיבה הזו בדיוק. "ברזל הדלת" הוא, בין היתר, קורה שנמצאת שם בדיוק בגלל שתאונות מהצד קורות.
אני לא אומר שאתה טועה (אני בהחלט לא יודע), אבל טענה כזו כאן דורשת בדיקה ומאחר ואתה הרמת את הכפפה... :mrgreen:
יש הגדרות של איזורים שצריכים להיות מדופנים. מתכת, כשקורסת, לא נשברת. עץ כן. זה ההבדל. עדיין הלמעלה של הלוח צריך להיות מדופן, וכל מה שבולט מהדלת צריך להיות מחומרים רכים. מתחת לדיפון אסור עץ, פיבר וכו'. כמו שכתבתי, אני לא זוכר את הפרטים המדוייקים- זה ציטוט חופשי לפי הזכרון. אם מישהו ממש מתעקש לחפור בתקנים הוא מוזמן..
אסף.
לא מכיר את התקנים (ובכלל הנושא לא כל כך קשור לדיון) אבל להשכלה כללית, ב-CJ יש דשבורד שעשוי מפח, בחלק העליון של הדש לרוחב הרכב, יש כרית דיפון שעשוייה עור/סקאיי שמולבש על ספוג שמודבק לעץ.
תעשו את החושבים שלכם מה מסוכן ומה לא (קיבינימט, החומש של הדשבורד, זה מה שמטריד????)
עירא
אמיר חסידים
24-08-06, 00:50
...ובחזרה לשאלה האחרונה , הרלוונטית - אתה יכול בהחלט להדביק את השטיח עם סיליקון .
או , אולי עדיף , לתפור לסקוטש חתיכת בד שתגדיל את שטח ההדבקה של הסקוטש ואז אותו להדביק עם סיליקון .
אם אני לא טועה , אמר פה פעם משהו :"סיליקון זה טוב !"
יומצוין.
אמיר
סיליקון זה רע. עושה חלודה. חוץ מזה- מה פתאום להדביק? איך שוטפים את האוטו מבפנים אם יש שטיח? מקסימום סקוצ'ים. אני בעד ההצעה שהיתה כמה תגובות למעלה- גומי/PVC עבד וכבד שגם מבודד טוב רעש.
אסף.
עוד לא הגעתי להחלטה בקשר לריפוד,
בקשר לדש-בורד אני חושב שאני פשוט אמצא לוח שעונים מפירוק של רכב קצת יותר מודרני, שכמובן יתאים או יהיה אפשר להתאים מבחינת חיווט לסמי ואנסה להתאים אותו כמה שאפשר לדש-בורד הקיים..
בקשר לדש-בורד עצמו אני כנראה אצבע אותו בצבא שיגרום לו להראות קצת יותר מהעשור האחרון
נעילה מרכזית עם שלטים כבר הורכבה באוטו ופועלת, סיפור ממש פשוט, שעה עבודה בלחץ...
קצת תמונות, למי שרוצה
http://www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL036.jpg
http://www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL037.jpg
http://www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL038.jpg
http://www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL039.jpg
http://www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL040.jpg
http://www.xtream.co.il/pics/samo/WL-CELL041.jpg
בקשר לחלונות חשמל, זה מה שיושב לי על הלב כבר כמעט שבועיים
ניסיתי בכל דרך, בכל מצב, בכל אפשרות להכניס את המנוע המסריח של ה SPAL לתוך הדלת ובשום מצב הוא לא נכנס בלי להפריע לחלון...הדרך היחידה שאני חושב שאני אצליח להכניס אותו בלי להפריע לחלון יותר מדי, ובלי שיציק לי יותר מדי זה לחתוך טיפה את הקורה הפנימית של הדלת (לכיוון פנים הרכב), היא גם ככה לא עושה של חזקה מדי, ואני לא רוצה לחתוך חלק גדול ממנה! רק חלק קטן שיאפשר לי להכניס את המנוע ולקבע אותו בדלת בצורה נורמלית...
לפני שאני עושה דברים שלא ניתנים לשחזור, תהיתי, יש למישהו סיבות שיאירו את עיני למה לא כדאי לעשות דבר כזה?
GodsFather
02-09-06, 11:34
כמה המלצות -
1.תחליף מצלמה למשהו נורמלי כדי שנבין מה עשית שם
2.איזו קורה אתה רוצה בדיוק לחתוך? וכמה?
3. צלם את המנוע של המנגנון בנפרד ואת המיקום שאתה מייעד לו ונוכל לבחון את הבעיה ופתורנה.
מקפיץ את השרשור כי אני שם לב ששכחתי לעדכן כאן (:
בסוף הצלחתי להכניס את המנוע של ה SPAL בלי בעיה, החלונות חשמל עובדים בצורה מצויינת
בקשר לדש-בורד - עדיין מחפשים...
עודד זנטון
12-05-08, 17:35
לא יאומן כמה שהשירשור נהיה רלוונטי לגבי.
כרגע אני בלי דש בורד, בלי חימום ובלי כלום. רק צמות החשמל החשופות ולוח השעונים שמוחזק עם אזיקון..
אחרי שאסיים לשפץ את מערכת החימום בהחלט אפנה לבנית דשבורד חדש מאלומניום.
מסוכן או לא, סמו' מוגבה עם צמיגי שטח מלא בלחץ אויר נמוך ונעילה אחורית זה לא המתכון לנהיגה בטוחה...
הסיכון יכנס למיסגרת הסיכונים הכוללת.
תמיד אפשר לאמר שאופנוע מסוכן יותר :-D .
כך או כך, כמה הערות.
א. אצלי ישנה נורת אור מעבר כחולה שמתחזקת באור נסיעה (גבוה).
ב. אזעקה כאמור, היא רק עוד משהו שיתקלקל, הבדואים גם ככה לא סופרים אותה..
ג. במקום של המזגן, שים קונסולה עם קשר, תא לפאצ'יפקעס, רדיו, ואם תירצה (מיותר), גם קריזה (במילרע).
ד. מד טעינה הינו פשוט להרכבה ויעיל מאוד. בשביל הסקסיות, אתה יכול להוסיף מד לחץ שמן, מד חום שמן מד, חום מנוע מכאני, ושעון אנלוגי.
בגלל בעיות תקציב הותקנה בסוף רק נעילה מרכזית ללא חלונות חשמל - עובדת טוב, לפחות עד היום (טפו טפו טפו).
חשבתי על להרכיב מערכת קשר וכריזה באזור המזגן, הבעיה זה הפחד שהם ייגנבו מהר מאוד (סמו פתוח)
בקשר לשעונים - כבר הסתדר, כמו שבטח ראית בשרשור הקודם
במידה ואתה בונה את הכול מחדש, יכול להיות שאני אצטרך במידה ותרצה עזרה או להוזיל עלויות בקנייה קבוצתית - דבר איתי
מקפיץ את השרשור כי אני שם לב ששכחתי לעדכן כאן (:
בסוף הצלחתי להכניס את המנוע של ה SPAL בלי בעיה, החלונות חשמל עובדים בצורה מצויינת
בקשר לדש-בורד - עדיין מחפשים...
עכשיו אני ממש מבולבל.
אז התקנת חלונות חשמל או לא?
אחלה שירשור.
אגב, אני בזמנו צבעתי את הדשבורד בסמוראי שהיה לי עם צבע מיוחד של יעקובי, לא זוכר בדיוק איזה ואם אני אחפש בבית אולי אפילו אמצא איזו תמונה או שתיים.
ביומיים הראשונים נראה נחמד מאוד, בירידה הראשונה לשטח כבר לא היה רלונטי :)
אם מישהו מכם באמת עושה דשבורד חדש (מאלומיניום) אשמח אם הוא ידבר איתי ויתן לי הצעת מחיר אז בשמחה אני יזמין ממנו גם אחד (הבעיה הכי קשה שלי שיש לי ידים שמאליות...:confused: ) ואם מישהו מכיר מישהו שבונה דשבורדים שיפרסם אותו כאן בבקשה...
boba banay
31-05-08, 10:46
לגבי עץ - די פשוט לעבוד
לדעתי יותר מאשר מתכת או פלסטיק
תעשה מודל אחד מקרטון ביצוע סרטט את כל מה שאתה רוצה שיהיה עליו ותתחיל לעבוד
בCJ שלי זה לקח קצת זמן כי ניצלתי את העובדה שהכל מפורק לעשות סדר בחשמל - אבל יצא מדהים
AvigdorAharon
03-06-08, 07:19
למה הצופר ממוקם שם? האם זה נח לך? (תמונה שלישית).אביגדור
boba banay
03-06-08, 18:29
אם תסתכל טוב תשים לב שהצופר לא ממש ממוקם...
הוא סתם זרוק שם - ת'אמת עד עכשיו עדיין לא מיקמתי אותו - איפה שהוא נמצא תהיה עוד חתיכת דיקט שתכסה את החור עד ההגה.
והצופר יזוז כנראה ימינה.
AvigdorAharon
04-06-08, 07:42
אם תסתכל טוב תשים לב שהצופר לא ממש ממוקם...
הוא סתם זרוק שם - ת'אמת עד עכשיו עדיין לא מיקמתי אותו - איפה שהוא נמצא תהיה עוד חתיכת דיקט שתכסה את החור עד ההגה.
והצופר יזוז כנראה ימינה.
הייתי ממליץ להחזיר אותו למקומו המקורי, ברגע האמת לחפש אותו על הדש בורד לא נראה לי יעיל במיוחד.אביגדור
כמובן שגם קוסמטיקה זה חשוב ..... אבל מה קורה לגביי מפגש סמוראים אתם לא בעניין??????
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.